Седмокласник балове реди, а мама за Наречен дано се вреди

• 48 068
  • 714
  •   1
Отговори
# 555
  • София и там където не се пуши
irenapleven класират ви на нещо друго. И дума не казват за закритите паралелки.

# 556
  • София
Пренасочват децата в други паралелки, в които иам места.
Мами, да ви кажа за 2 АЕГ. Преди малко излизах на пазар и срещнах един бивш съученик на голямата, който сега завърши 2 АЕГ. Много свястно хлапе. И го попитах за мнението му за гимназията.
Той ми каза, че ако сега е 7 клас пак би написал на 1 желание 2АЕГ Wink
Детето потвърди че от есента се мести в Стрелбище.

# 557
Мога ли веднага на следващия ден след излизането на резултатите от класирането да ида в училището,за да си взема бележката къде са ме приели и отпускното? Смисъл дали толкова бързо ще са я напИчатИли?  Laughing
Иначе писах търговска гимназия и не съжалявам за избора си.  Grinning

# 558
  • София и там където не се пуши
HeHe , ако е обявено така по график, да веднага.

# 559
Здравейте,
Аз съм Влади от Перник (  Laughing ) и съм роден през далечната 1997 г. Тази година трябва да си избера училище, но едно от лошите ми качества е колебанието, затова събирам съвети от всевъзможни места. Та сега искам да ви попитам и вас кое Софийско училище ще ми предложите. Ориентирал съм се към 9 ФЕГ, но не познаваме никой учил там(в близките 10 години), затова ми е напълно не познато и бих искал да споделите впечатления от него.Също ще кажа, че искам езикова гимназия. Балът ми за такава е 31, 210. Доколкото разбрах от Интернет миналата година е нямало разделение на момичета и момчета и минималния бал е бил точно 31(във ФЕГ).Като си ги изброявам други езикови гимназии като испанската, немска и английската все си мисля, че няма да ми стигне бала. Всъщност за английската ще ми стигне, но тъй като тук в Перник ходя в едно частно езиково училище "Force" не ми се иска да уча английски(като луд) и в училище.

Благодаря ви предварително!

# 560
  Подадохме документи, сега пък нямаме търпение да проверим. Рано е още, но къде се проверява точно къде е класирано детето?

# 561
Мога ли веднага на следващия ден след излизането на резултатите от класирането да ида в училището,за да си взема бележката къде са ме приели и отпускното? Смисъл дали толкова бързо ще са я напИчатИли?  Laughing

И ние писахме търговско-банковата гимназия-първото ни желание е оперативно счетоводство. На теб колко ти е бала? Нашия бал е 32,393 и се надяваме да ни приемат!

# 562
  • София
Kolebanieto,  не се колебай много  Mr. Green
Ми да, на тези години трябва вече да си един решителен малък мъж!

Подреди си желаните паралелки според твоите вътрешни симпатии и интереси към езиците, които ще учиш занапред  Peace Ако ще немската сложи най-отгоре, стига тя да ти е най-желана. Не се съобразявай с бала си - да не те спира!
А относно качеството, само ще кажа, че всички известни и т. нар. елитни гимназии в София са чудесни - и ученици, и родители са много доволни от тях. За качество на обучение и среда не се притеснявай - хубави са!  Peace

Kolebanieto, много добро впечатление прави изказът ти и граматически правилното ти писане - едно голямо БРАВО от мен! Да държиш все така високо летвата и успех!

ganis, Аз пък съм вече не толкова доволна от 2АЕГ . В смисъл, като ЦЯЛО. Математиката им е на високо ниво. Английският също. Но... ето, например, моето щерче е с литературни наклонности. Ами вече при две учителки по БГ мина и ония съвсем я секнаха! Искат просто да се зубка, без грам разсъждения, без по-задълбочено разглеждане - диктуват си някакви сухи лекции и децата скучаят... Моята има 6, но какво от това! Аз съм дълбоко притеснена, че тя вече не пише нищо свое, а когато отиде на консултация по БГ за да обсъди някои свои идеи по училищния материал, връща се крайно разочарована: никакви аргументи не й дали. Просто като 2+2 е 4 я имат там литературата... а аз също съм пристрастена и ужасно разочарована от тези обстоятелства при нас.

Питай ме и как едвам изгонихме учителката (единствената!) по из.изкуство. Закопала си се там на стола, не знам как са я търпяли онези преди нас! Бивша по военно обучение, в час крещи като обезумяла и ако не си завършат рисунките, пише двойки  #Cussing out Бе това да не е надбягване!

А сега не зная дали ще успеем да се освободим от преподавателката по психология - децата намразиха и думата "психология", то като ти го предава някой, дето е за психиатрия... не знам. Ама правим усилия родителите, де. Децата също!  Peace

Някакси контрастни са ми там нещата, разбираш ли. На фона на горните две недоразумения, които описах, пък по другите предмети има много силни учители - по биология е страхооотна, така е успяла да им свие сърмите, че в един момент се замислих дали не сме в някаква биологична паралелка  Mr. Green По география, физика, математика, история - много съм доволна. Средна работа ни се падна по химия и на тази по информатика децата много й се подиграват, на горката. Затова казвам, че училището има насоки, в които да се гради.

# 563
  • София
Сандалка, явно е така. Като чета поста ти, има учители, които са на ниво и ви харесват, има такива, които няма да ви харесат.... ) Това се случва във всяко едно училище..
И в крайна сметка, един учител не може да се харесва от 100% от децата или да не се харесва от 100% Simple Smile
Искам да те питам за друго.
Интересува ме средата м/у децата във 2АЕГ. Здравословна ли е?
За мен е важно по повечето предмети да са доволни, да има хубава връзка м/у децата, да създадат истински крепки приятелства...
Казваш- математика, физика, география, биология, история -колегите са на ниво .
И аз знам за математиката- има много читави колеги по тази наука..
Благодаря за инфото Simple Smile
Ние сме я писали на 3 позиция, като училище . Преди това сме изброили паралелките, в други две училища (надявам се да ни стигне балът за тях). Но и да се класираме във 2 АЕГ, надявам се да не съжаляваме Simple Smile

# 564
  • София
ganis, не, не!  Naughty
Тези, които
Цитат
има учители, които са на ниво и ви харесват, има такива, които няма да ви харесат.... ) Това се случва във всяко едно училище..
са химията, БЕЛ.
Но бившата по из.из, настоящите по психология и информатика са си чисти недоразумения в учителската професия. Повярвай, знам за какво говоря. И без да съм правила статистика, мога смело да заявя, че у никого от децата или родителите те НЕ предизвикват симпатия, било то и 1 %! Просто хора (незнайно как попаднали на мястото си), които нямат ни-как-ва любов и подход към собствения си предмет, ама грам, минимундичка! Честно ти казвам, две деца изучих и досега не сме имали нито един такъв случай на подобен учител. Помня само една такава от детството си - луда изтерясала физкултуричка, която обаче ние поне уважавахме, защото тя все пак си познаваше отлично предмета.

Но нищо де, както казвам, децата заедно с родителите работим за осигуряване на поне нормална среда в час.
Средата в училището е ок, но това е мое по-отдалечено наблюдение. Доста рядко е да се завъртя там, честно казано. Моята щерка е кротка, много строго я контролирам и тя не смее да си... вее байряка. Разказва ми, де. Бягат от час понякога. Но математичката ги отучи да бягат от нейните контролни с много прост метод: пуска на останалите в часа 6-7 човека много лесно контролно. На другите в следващия час - хипер трудно  Mr. Green Гадничко и несправедливо, но тя си беше открита с тях и аз харесвам подобни методи. Ама където има пролуки в учителската педагогика, децата не пропускат да ги използват... и това си е нормално.

Все пак ви пожелавам да се класирате в 1АЕГ  Peace

# 565
  • София
Simple Smile 10Х
Да, но ние не искам е1 АЕГ Simple Smile
Кой колега предава мат на дъщеря ти? Ако искаш ли пиши на лс.

# 566
  • София
Сандалка, нима навсякъде не е така.. Confused В случая с 91 НЕГ нещата са противоположни на вашите. Страхотни учители по БЕЛ,  тъкмо от желания от теб вид, целящи да научат децата да мислят, а не да зазубрят. Мисля, че в осмокласната тема бях разказвала нещо, което силно ме впечатли в разказаното от дъщеря ми за учителката по литература. В класа имало дете, което имало наглостта да обвини преподавателката в предубеденост и недолюбване на определени ученици, както и  в писането на ниска оценка, защото застъпената в есето на ученичката теза не отговаряла на виждането на учителката. Какво направила тогава учителката... Накарала да станат 2 деца, с  пълни шестици на въпросното есе, но защитили по темата  диаметрално противоположни тези.Обяснила бавно и спокойно, че не гледа тезата, а най-вече това как детето я е защитило, доколко добре се  е аргументирало.Тогава вдигнала и протестиращата ученичка и накарала и нея да прочете есето си, което като теза съвпадало с тази на едно от децата с шестиците. Оставила учениците  цял един учебен час свободно да дискутират разликата в аргументацията на двете есета  и пропуските в доказателствената част на почуствалото се ощетено девойче. Дъщеря ми от 5 клас недолюбва БЕЛ.Чете много, изразява се добре, но не понася искането да се цитират тези заучени разработки.Може би затова и едва сега, при срещата си с подобен учител, заобича предмета.
Ама пък по математика нещата са на другия полюс. Laughing Не искам да ги коментирам, тъй като вече се повтарям.
Като добавим и учителка по физическо, която си позволява да ползва обидни епитети в отношенията си с децата, картинката изцяло се доближава до вашата. Но това не ми дава повод обобщено да кажа, че не съм доволна от 91НЕГ.Напротив,  полученото засега от преподавателите по немски и БЕЛ задоволява всички мои очаквания и тези на детето, даже ги надхвърля. Оставам просто с надеждата, че догодина ще имат повече късмет с математиката. И че по станалите предмети ще попаднат също на добри преподаватели, тъй като ти все пак мериш с аршина и на деветокласна майка, с наблюдения върху много повече учители по различни предмети, докато в 8 клас нещата малко или много  са лимитирани и на база учителите на този етап преценката ми сигурно  не е съвсем обективна. Thinking

# 567
Тази година има ли разпределение ( x момичета и y момчета да се приемат ) или само според бала?

# 568
  • София
В някои гимназии има квоти за момчета и момичета, в други - не. Peace
Това може да бъде видяно във всеки един справочник.

# 569

И ние писахме търговско-банковата гимназия-първото ни желание е оперативно счетоводство. На теб колко ти е бала? Нашия бал е 32,393 и се надяваме да ни приемат!
Аз съм от Бургас.  Grinning  Балът ми е 34,394..Стискам палци да ви приемат.

Общи условия

Активация на акаунт