БЕЗ КОМЕНТАР!

• 17 603
  • 351
  •   1
Отговори
# 165
inna-bubulina с това съм напълно наясно още от първата страница на темата .
Защо си помисли ,че не съм не ми е ясно . Освен може би ако се чудеше какво точно да на пишеш .

valia86 от това което цитираш къде става ясно ,че ако увредения е получил дарение то той според закона не се счита ,че той е претърпял вреди .
Абсурдно е просто.
Нямаш пари -умираш.кой на далавера -застрахователя.
В тази тема прогнозирам накрая Мануела ще излезе лошия ,тя и нейната майка .
Тежко ни и горко  ooooh!

# 166
не илиана, баща й - и не "ще" той е, се е облагодетелствал

# 167
не илиана, баща й - и не "ще" той е, се е облагодетелствал

Да съм споменавала баща и ?
Или викате Максим я поставил в това положение баща и крал от парите и за лечение за какво и е въобще да живее .
Пък майка и тя не е важна по-интересно е да се наблегне на бащата комарджия и крадец ,нали?

# 168
Ау, Клонке!
Не знам с какво мериш хората...не знам.
Обаче само една от процедурите /наложително ежедневни/ пасивен масаж на цялото тяло, за да запази момичето мускулатурата си струва 350 лв. на ден, ако го върши професионалист.
Не познавам семейството, но за да е още жива дъщеря им, са положили големи усилия и грижи, наистина големи! На хората в нейното състояние просто сърцата им спират след шестия месец. Вярно е, че има случаи в които се говори в специализираните списания на "събудили се" след 10 години, но това са единици, единици са. За да пъддържаш човек в такова състояние жив и в кондиция трябват, страшно много специфични грижи и медикаменти.

# 169
  • София
Илиана, тези хора твърдят, че са похарчили 1 000 000лв само тук, отделно над 300 000 в Израел, без да са продали нищо и без един кредит.
И твърдят, че имат нанесени ИМУЩЕСТВЕНИ вреди!!!

За какво говориш?

Ако някое дете блъсне друго дете в парка и то си строши гръбначния стълб и изпадне в състоянието на Мануела, вярваш ли, че семейството му ще може да каже, че е похарчило милион и половина левове и ще може да съди някого? Нима животът на това дете би бил по-малко ценен, щото не е било блъснато от Максим Стависки?

Погледнете за какви грандиозни разходи говорим, които отнякъде се покриват и са все за Мануела. За това момиче са дадени много повече пари, отколкото би получило от която и да било застраховка.

Питам те като човек - ти реално виждаш ли Горсови да са понесли лични имуществени вреди за 1 000 000лв. Или за 300 000.
Чисто човешки те питам, извън всякакви емоции - ти вярваш ли, че те са извадили тези пари от джоба си, защото те ТОВА твърдят? Този иск ТОВА казва, нищо повече от това.

# 170
Да, аз им вярвам. Ако се включат всички дела, които водиха и всички ходения за възстановителни процедури и лечение...може би не 1 млн. но близка сума - да.

Има родители, които просто чакат края и нямат разходи.
Има родители, които правят невъзможното за детето си...
Хора разни.

# 171
Извън всякакви емоции питам за каква сума е иска ? За 1 000 000 лв ли е?
Защото ако не е не ми се обсъжда такава сума.
А пък съвсем емоционално те питам семейство Горсови според теб дали наистина не са претърпели имуществени вреди ?Ако аз имам какво да продам и да останем на улицата ще го направя за детето си ,ами те явно не са имали и искаш да кажеш ,че понеже не са имали и са просили то застрахователя се освобождава от задълженията си ли?

# 172
  • София
Ау, Клонке!
Не знам с какво мериш хората...не знам.
Обаче само една от процедурите /наложително ежедневни/ пасивен масаж на цялото тяло, за да запази момичето мускулатурата си струва 350 лв. на ден, ако го върши професионалист.
Не познавам семейството, но за да е още жива дъщеря им, са положили големи усилия и грижи, ноистина голуми! Хората в нейното състояние просто сърцата им спират след шестия месец. Вярно е, че има случаи в които се говори в специализираните списания на "събудили се" слет 10 години, но това са единици, единици са. За да пъддържаш човек в такова състояние жив и в кондиция трябват страшно много специфични грижи и медикаменти.

Мишона, с нищо не мога да измеря човешкия живот. Това, което казваш само по себе си доказва моите думи - това момиче получва много помощ безвъзмездно, Горсови просто няма откъде да са похарчили такива лични средства. Не съм ясновидка, не ми е и нужно, за да го преценя даже и от пръв поглед.

Един основателен иск би следвало да бъде ориентиран към разходите, които ще направят за в бъдеще, защото до този момент, искове за настъпили имуществени вреди няма да издържат, понеже е очевидно, че те нямат такива. Могат евентуално да сметнат цялата заплата на майката за периода на лечение и да видят каква сума се получава. В рамките на тази сума могат да претендират за имуществени вреди. Сумата едва ли ще надвиши 20 000лв.

# 173
КЛОНКА от юристите в темата разбрах ,че иск за ненаправени разходи не може да се предяви.
първо си плащаш после искаш от застрахователя.
И викаш 20 бона им стигат да не стават алчни докъдето стигнат .

# 174
  • София
Илиана, сумата по настояшия иск е 189 254.21 щатски долара-представляващи застрахователно обезщетение за имуществени вреди.

МАйката твърди, че са похарчили още 1 000 000 след завръщането си от Израел.

Погледни само горната сума и ми отговори без емоции - вярваш ли, че това са били лични средства на фамилия Горсови.

След това погледни втората и ми отговори на същия въпрос.

Защото ИМУЩЕСТВЕНИ вреди означава това - изразходени лични средства или настъпили някакви парични задължения, които са изискуеми.

# 175
Да, бе, Клонке, аз те разбирам, но защо трябва да подхвърляш тук, че майката лъже, че злоупотребява?! За бащата знаем....къде ли не се писа - срамна история, така е. Но тази майка, ако аз съм на нея ще отида и ще го разчекна този Максим и ще го приведа в същото състояние като на Мануела. Като дива котка ще го кълцам с нокти. Нека Албена и сестра и Ина да поемат "разходите" по възстановяването му.

Майката на Мануела, една истинска майка, е длъжна законово да се бори за детето си. Съдебната система е единственият законов ред и тя го използва, защото знае, че оттук нататък ще има само разходи, ще й се налага да проси милост от кого ли не...
За това става дума.
И стига с този основателен иск.
Основателният иск е за лечението на Мануела в Израел. Това е основание. Хората, че дарявали - това е отделно нещо.
Съдийката е получила рушвет, иначе как на бялото черно ще каже.

# 176
КЛОНКА колкото е могла е дала майката или се съмняваш? Или понеже са дали други хора закона повелява ,че застрахователя е освободен от задължение?Явно да и това не е проблем за вас.
Не е проблем е ,че майката ще продължава да проси да моли да се грижи ми тъй де да не сее пречкала дъщеря и където не и е мястото.
Виж с починалото момче е по -лесно няма имуществени щети ,нали ?

# 177
inna-bubulina с това съм напълно наясно още от първата страница на темата .
Защо си помисли ,че не съм не ми е ясно . Освен може би ако се чудеше какво точно да на пишеш .

valia86 от това което цитираш къде става ясно ,че ако увредения е получил дарение то той според закона не се счита ,че той е претърпял вреди .
Абсурдно е просто.
Нямаш пари -умираш.кой на далавера -застрахователя.
В тази тема прогнозирам накрая Мануела ще излезе лошия ,тя и нейната майка .
Тежко ни и горко  ooooh!
Илиана - никъде не съм казала, че защото увредения е получил дарение, той не е претърпял вреди. Прочети постовете ми и ще разбереш защо увредения се приема, че не е претърпял вреди.Или не....пак ще го повторя, за да не четеш, защото явно или не го правиш, или четеш избирателно - претърпени загуби като вид имуществени вреди са налице, най-просто казано, когато има или увеличаване на пасива или намаляване на актива на имуществото,или и двете едновременно. Видно от представените като писмени доказателства по делото, извлечения от сметки - такива при Горсови няма - всичко е платено от дарения на 3-ти лица.

# 178
  • София
КЛОНКА от юристите в темата разбрах ,че иск за ненаправени разходи не може да се предяви.
първо си плащаш после искаш от застрахователя.
И викаш 20 бона им стигат да не стават алчни докъдето стигнат .

Значи, Илиана, Горсови отиват, продават си имуществото, вземат пари от всички свои познати и от банки, вземат всички пари, които са способни да вземат и които после лично ще трябва да връщат, похарчват ги за лечението на дъщеря си, след което подават иск за нанесени имуществени щети. И този иск ще бъде уважен. Защото ще бъде основателен и доказан.

И това важи за всички хора, които така правят, щото не са имали "късмета" да ги блъсне Максим Стависки. Не ходят да искат пари, които реално не са дали те.

# 179
мишона да го лежи ли  искаш да кажеш

Общи условия

Активация на акаунт