Летище София - Шенген или трудова терапия за луди

• 19 261
  • 316
  •   1
Отговори
# 135
 Викаш, да не се оглеждам за снажни оператори следващия път като вляза в кабинката?  Mr. Green

# 136
Върши си работата и излизай.Колкото повече стоиш и се притесняваш от предстоящият полет,толкова и те се притесняват от теб. Peace

# 137
 Аз пък явно съм някаква особено безстрашна и храбра българка, защото ни от терористи ме е страх, ни от взривове, ни от бактерии по доматите, ни от епидемии. Не се чувствам никак заплашена, нито притеснена от всякакви евентуални неща, които така или иначе не са в мои ръце, а са съдба, така че смятам всички тези мерки за излишно нарушаване на личния ми комфорт. Нито искам да ми тарашат чантата на рентген, нито да ме опипват някакви непознати женици, нито да ме гледат как пишкам разни чеки.. извинете, сотаджии. Не че мога да направя нещо против всички тези досадни и ненужни неща, но поне да си кажа позицията  Laughing

# 138
Оти,и що си мислиш,че на нас ни харесва да ни гледат в тоалетната примерно?
И що си мислиш,че ние не ядем краставици и домати?
И ни харесва да ни бъркат по чантите?

Виж,за опипването не знам.  newsm03

И както се самоопределяш за  особено безстрашна и храбра българка............................

Там не мога да ти помогна.  Cry

# 139
Естествено, че се наблюдава навсякъде. И естествено, че е нормално, независимо какво мисли Отилия или сродните й души. Някои нямаме нужда да има взривове на всяко летище, недай Боже, за да схванем къде е превенцията и колко струва човешкия живот. Напъните за оригиналност не прощават.

# 140
  • София
Вижте какво, нямам нищо против проверките, просто не виждам никакъв смисъл да наблюдават тоалетните, при положение, че са те проверили вече - и теб, и багажа. Какво се очаква, да заченеш пистолет, да го износиш и да го родиш спонтанно за 3 минути в кенефа ли? Или да осъществиш там пряка връзка с кораба майка, който да те въоръжи до зъби???

Вероятно в тоалетните следят за изакване на наркотици или изваждане от вагината. Ама тези неща не се ли виждат на скенер? Ако си си ги наврял или погълнал? Пък и кой ще тръгне да ги маха от себе си, преди полета, че да го хванат спонтанно при кацането? Никой!

Освен да наблюдават пристигащите. Laughing

# 141
Преди няколко години не пуснаха баща ми да се качи на самолета на летището в Париж, тъй като си носи в ръчната чанта писалка с инсулин и нямал рецепта от френски лекар, че е диабетик, та изпуснахме самолета, едно търсене и една телефония / в интерес на истината посолството се отзова в миг, без да имаме познати там/, още същата вечер беше уредено всичко и пътувахме на другия ден.
Много сме пътували, доста пъти е ходил до Франция, той винаги си носи инсулина в него, но това беше единствения път когато направиха проблем за писалката с инсулина.
Явно в един момент си нарочват някого о го подпукват.
Защо да го нарочват? На летището инсулинозависимят диабетик трябва да носи документ, издаден от лекар и преведен и на езика, в която страна ще пребивава човека.  В документа трябва да се спомене, че инсулинът не може да се сложи в багажното, защото при минусови температури замръзва и след това е негоден за употреба. Добре е да се спомене и за глюкомера.

# 142

Вероятно в тоалетните следят за изакване на наркотици или изваждане от вагината. Ама тези неща не се ли виждат на скенер? Ако си си ги наврял или погълнал? Пък и кой ще тръгне да ги маха от себе си, преди полета, че да го хванат спонтанно при кацането? Никой!

На кой скенер да се види погълнат/наврян наркотик? На писукащото за метал? То друг скенер няма де факто, освен ако не те заподозрат и не те вкарат на лична проверка. Кучетата са другият вариант, разбира се, но невинаги са наоколо. Иначе няма как да хванат наврян наркотик. Хората не минават на рентген.

Нормално е да се подсигурят. Иначе трябва абсолютно всеки да минава на лична проверка в стаичките. Е, тогава не два, а дванайсет часа по-рано ще трябва да ходим на летището.

Всякакви лекарства открай време си вървят задължително с предписанията от лекар, изненадвам се, че това е първо спиране за писалката с инсулин. Явно доста недоглеждане е паднало преди това.

# 143
  • близо до Кресненското дефиле
10 страници част от пишещите се възмущават , как аджеба и защо трябват такива проверки. Ами , необходими са. Да пази Бог , да не се случи най-лошото. Проверяващите били виновни , че си вършат работата. Толкова ли е трудно да се спазват правилата , се питам аз!?! Вместо воден пистолет " акула " , не може ли да се вземе друга играчка - количка , индианец!?! За медикаментите , козметиката , течностите , всичко е точно и ясно написано. По-добре проверка , отколкото другото.

# 144
...Вместо воден пистолет " акула " , не може ли да се вземе друга играчка - количка , индианец!?! За медикаментите , козметиката , течностите , всичко е точно и ясно написано. По-добре проверка , отколкото другото.
Това за пистолета и на мен ми беше на устата, но реших да не го пиша, защото подозирам, че народът ще скочи с досадното: "Ти ли ще ми казваш на мен, аз какво да...".  Mr. Green
Иначе е абсолютно така! Какво ще прави дете с воден пистолет на самолет?! Нима ще има право да го напълни и да си стреля?! Знам ли, може да е любима играчка пък...
Иначе е редно преди да се тръгне на път, човек да се е запознал добре и ясно с всички разрешени и забранени неща за носене и всякакви други правила, за да няма изненадани и вбесени... 
В крайна сметка международните полети не са като автобуса до "Каракольово"... Това за шарана все още не мога да го проумея как ще тръгнеш с тавата?!

# 145
Стига бе, хора, не параноясвайте така! Те ако чакат от тоалетната да засекат някой взрив, много са я закъсали. Щатите за какво хвърлят толкова пари за разузнаване, ЦРУ-та и прочие.

Като ви чета, виждам, че доста свободно съм минавала досега из всички летища, а принципно доста пътувам. Явно имам невинна физиономия  Mr. Green В Индия само веднъж ни бяха взели паспортите, защото в ръчния багаж носехме едни огромни каменни мостри (с кой акъл не ги сложихме в другия багаж не питайте). Казаха, че няма да ни пуснат докато не извикаме човек да вземе мострите обратно. Ама полетът беше през нощта и нямаше как да викаме някой. Накрая се съгласиха да ги начупим и хвърлим в коша. Голям сеир стана. Събраха се една камара индийци да гледат.

# 146
  • Italia
La donna è mobile и прилежаща свита - като не ти харесват проверките, можеш съвсем свободно да използваш ника си - донната у мобилето и по шосето. Сега, за опипването разбирам, че предпочиташ снажния мъжага с розата и бадемите, ама не може всичко да получиш на тоя свят...

# 147
  • Варна
Хм, на някои хора взрива в живота им се е случил само веднъж - на последния ден. А който иска да параноясва.
Колко пъти на летище Домодедово са избухвали бомби? И колко пъти е необходимо това да става за да приемем крутите мерки и проверката на ненагледните ни задни части?

# 148
А дали темата не беше да се похвали авторката, че е ходила на почивка в чужбина. Защото всеки, който е пътувал, знае, че се правят проверки.

# 149
Хм, на някои хора взрива в живота им се е случил само веднъж - на последния ден. А който иска да параноясва.
Колко пъти на летище Домодедово са избухвали бомби? И колко пъти е необходимо това да става за да приемем крутите мерки и проверката на ненагледните ни задни части?
Извинявай, но ако някой си е напъхал взривоопасен прах в задника не виждам защо да го вади в летищната тоалетна, а не направо в тоалетната в самолета.
От тази гледна точка ми се струва извратено да се наблюдава тоалетната на летището, без това да е упоменато на вратата. Поне знам, че законът в БГ е такъв, че могат да те наблюдават тайно само с прокурорска заповед. Иначе трябва да се упомене.

Общи условия

Активация на акаунт