Предучилищна - набор 2006

• 53 676
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
  • София
 Veniz, според мен, ако детето е умно и зане материала, дори и да е срамежливо, уителите няма наин да не го забележат.

# 676
Ами, уж избрах вече училището, води се най-доброто в квартала, но не ни е
много близо и не познавам много деца от там. Никой от моите познати няма
мнение за учителите, които ще поемат випуск 2013. Пък и доколкото разбрах
като подаваме молбите за прием ще пишем желания профил на паралелката (Зип-овете),
а не името на учителя.
Иначе, аз винаги съм си мислела, че детето е паметливо и любознателно,
но откакто госпожата ми обърна внимание за прекомерната срамежливост, нещо
взех отсега да се притеснявам.

# 677
  • Пловдив
      Здравейте майчета на наборчета! Аз днес ходих до нашето бъдещо училище и подадох молба за прием в първи клас. Избрахме си госпожа и сутринта рано-рано бях пред училището, за да се вредим при нея. Но въпреки, че молбата ни е една от първите, чак есента, малко преди началото на уч.година ще разберем със сигурност дали са ни записали при госпожата, която искаме.
      Veniz , много оскам да те успокоя и да ти кажа да не се притесняваш толкова много. Важно е детенце да попаднете при читава учителка, която работи не само с "отворените" деца. Аз имам този опит с голямото ми дете, също много срамежливо и стеснително. Но за радост г-жата още в началото разбра за тези му качества, видя че е будно и умно дете  и по никакъв начин не го игнорира, но...все пак много, много зависи от учителя. И моят съвет е да поразпиташ за учителите, които ще поемат първи клас, ако трябва се срещни с директора на съответното училище и му кажи за твоите притеснения. Успех!

# 678
Да, в училищата имат 2 часа седмично по програма. Не зная как стои въпроса за детските градини.
Това не е вярно-в училищата по програма даже и в първи клас няма заложен английски-голямото ми момче не е учило в 1 клас чужд език в училище  PeaceЧасовете за езика идват от ЗИП и СИП и то където училището има ресурси за преподаване и желаещи да учат.

И аз така знам, че по програма в училищата освен в езиковите гимназии няма чужд еЗик.
Има по желание ,срещу заплащане. При нас е 100 лв на срок. Дъщеря ми годи, по- скоро да свиква с произношението и да я улесня за в бъдеще.

Veniz, всички деца са с различен характер и различен потенциал. А работата на добрия педагог се състои точно в това, да раЗгърне  тоЗи потенциал ,като намери точния подход. Наистина страшно зависи на какво ниво е педагога. Това ,което ми прави впечетление е,че в градините малко през пръсти се действа, предвид бройката на децата. В училище са по- малки групи и при подходящ избор на учител, децата превъзмогват притесненията си. Също за мен е важно Какви деца преоблавадат ,като характери ,но това си е чиста лотария.

# 679
  • София, България
Да питам и тук - моя хубостник е поръчал на дядо Коледа в училище несесер с три джоба. Някой от вас притежава ли такова нещо и ако да - кажете откъде сте го купили. Спомням си, че бая магазини обиколих докато се сдобия с настоящия ни несесер, но е за съжаление само с два джоба (ципа)  newsm78

# 680
  • у дома
Да питам и тук - моя хубостник е поръчал на дядо Коледа в училище несесер с три джоба. Някой от вас притежава ли такова нещо и ако да - кажете откъде сте го купили. Спомням си, че бая магазини обиколих докато се сдобия с настоящия ни несесер, но е за съжаление само с два джоба (ципа)  newsm78
На Габол има такива  Peace По спомени на Милан също...

# 681
  • Между гори и планини
Съжелявам, че си в София, защото аз продавам несесери с 3 ципа по 7 лв. Габолските ми идват прекалено скъпи.

# 682
  • София, България
Топъл дъжд, и аз съжалявам ... Но все пак проблема толкова ме затруднява, че бих дала и малко повече пари, сума книжарници обиколих тука. Колко са скъпи на Габол ... или пък на Милан? И по-важния въпрос - къде ги продават newsm78 Че ми трябва за понеделник.

# 683
  • Между гори и планини
Бу трябвало в някоя по-голяма книжарница или магазин за играчки (където продават раници) да има.
Малко късно писа, иначе и в интернет може да потърсиш, можеше и аз да ти пратя.... но нямаш много време.

# 684
  • Отвъд алеята зад шкафа
Здравейте. Аз днес ходих до училището, което съм избрала, за да попитам как стои въпросът с кандидатстването за 1-ви клас и останах неприятно изненадана, че явно детето ми няма да се класира там. Въвеждат точкова система за класиране с главен критерий местожителство в района на у-щето, който район е едно доста малко каре. Та...сега спешно трябва да мисля и други варианти. Лошото е, че в нашия район на живеене не харесвам нито едно у-ще.

# 685
  • Между гори и планини
В нашето училище е много рано за записване за първи клас. Няма още нищо изнесено в сайта. В плюс е, че приемат автоматично децата които посещават предучилищната към училището.

# 686
  • Отвъд алеята зад шкафа
Според вас дали е възможно да я прехвърля в предучилищна група в у-ще сега по средата на годината?
А могат ли да се подават документи за кандидатстване в няколко у-ща?

# 687
  • София, България
Гадамер, можеш, ние се прехвърлихме месец след началото на учебната година. Но трябва да говориш с учителката, пречката  според мен ще бъде, че те на тоя етап мнооого са напреднали в училището. Аз не вярвах, но разликата с градината е огромна.

И аз с още един тъп въпрос (моля за спешен отговор): децата на училище ли са утре  newsm78 Цяла седмица татито забравя да пита, при все че напомням всеки ден, и сега се оказва, че не знаем да го водим ли ... да не го ли водим ...

# 688
Утре е работен ден,но НЕ е учебен.Спокойно си почивайте вкъщи.Децата не учат в събота

# 689
  • Отвъд алеята зад шкафа
Не знам какво да правя. Вариантите са или да подам документи в няколко у-ща, все някъде ще я приемат или да се пробвам да я прехвърлям сега. Хич не ми се иска обаче. Ще я отделя рязко от приятели, среда, от ски-ваканцията, от летния лагер, от спането на обед...То не се знае дали ще има място в предучилищната група също така...Започнаха се дилемите  ooooh! Колкото за напредването - не мисля, че е проблем, все пак учебният материал е унифициран.

Общи условия

Активация на акаунт