Дезинформацията

• 8 156
  • 66
  •   1
Отговори
Кажете мнението си по темата, ако желаете. Срещате ли някъде дезинформация? Кой и къде я използва? Били ли сте потърпевши от дезинформация?

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%BD%D1%8 … D1%86%D0%B8%D1%8F

http://slivendnesiutre.wordpress.com/2011/06/25/25-%D0%BF%D1%80% … 0%BA%D0%B0%D1%82/

http://alexmunro.blog.bg/drugi/2011/06/05/sredstva-za-dezinforma … alizatoryt.759746

Последна редакция: пн, 27 юни 2011, 12:57 от vl

# 1
Дезинформация винаги можеш да получиш от хора, които не са компетентни по дадена тема, но изказват мнението си. Ако си малко по-податлив, лесно можеш да се заблудиш ь.  Naughty

# 2
Дезинформация винаги можеш да получиш от хора, които не са компетентни по дадена тема, но изказват мнението си. Ако си малко по-податлив, лесно можеш да се заблудиш ь.  Naughty

Тук се изкушавам малко да поспоря. Аз например понякога се включвам в здравни теми и казвам неща, които зная. Например, че кардиограмата не може да даде пълна информация за сърцето и ако човек се оплаква от сърце, не трябва да разчита само на нея дори, ако лекарите го успокояват, че всичко е наред. Тези неща ги зная от моя близка-кардиолог.
Също и че очното налягане трябва да се мери, дори когато има съмнения за конюктивит, защото не се знае. Може и да не излезе конюктивит, а глаукома. Но в такива теми споменавам, че съм далеч от медицината и тия неща сме ги коментирали с близки лекари, които смятам за компетентни.
Ето ви пример за дезинформация от една здравна тема:"Диабет се лекува само с диета и натурални добавки, а не с химия. В нета има достатъчно информация. Диабет може да се отключи и от постоянен прием на лекарства (например тези за високо кръвно). Не мисля, че е наследствено. Наследяват се само лошите хранителни навици, които предразполагат към едни и същи заболявания."

# 3
Написано в нета, не означава вярно. Дезинформацията може да бъде много видове и умишлена и неволна.А кой как тълкува и възприема прочетеното зависи от много фактори.

# 4
Да, срещала съм дезинформация /в професионален план/, и смятам, че е полезна в такива случаи. Потърпевша не съм била.

# 5
Да, срещала съм дезинформация /в професионален план/, и смятам, че е полезна в такива случаи. Потърпевша не съм била.

Полезна дезинформация??? Къде, в кои случаи?

Последна редакция: пн, 27 юни 2011, 14:49 от vl

# 6
В случаите, когато се съобщават първи данни за извършено престъпление, когато все още се работи активно по издирване на извършителите или част от тях.

# 7
Дезинформация можеш да срещнеш на всякъде. Във форума, във уикипедия, гоогъл, в банката, дори в болницата. Аз например полудявам, като някой започне да изписва лекарства във форума, но пък от друга страна си казвам "само луд би приел нещо по съвет от непознат в интернет". Дезинформацията може да навреди, ако някой се предовери.  Peace

# 8
http://universalnite1neo.blog.bg/drugi/2010/11/25/dezinformaciia … oiavleniia.640246

http://panazea.blog.bg/drugi/2011/05/30/sredstva-za-masova-dezinformaciia.756194

http://30dumi.eu/2010/07/tchalga-dezinformatsiya-i-stres-do-zombirane/

"Някои словесни матрици са предназначени за това, хората да обслужват само собствените си стомаси. Егоистът живее само за удоволствие и следователно е най-лесно управляем, мотивите на неговите действия винаги са ясни, предсказуемо е и поведението му и да се убеди в правилността на всички действия, предприети от властите – даже и ако полицията пребие невинни хора, трябва само да му се каже „Ти само ще спечелиш от това“. Но първо трябва да се гарантира, че принципът   „живей само  за себе си“ се превръща в основа на съществуването на милиони. Това е много успешното въвеждане в нашето подсъзнание на  словесните матрици „удоволствие“ и „наслаждение“.

- Ние трябва да живеем за свое собствено удоволствие и наслада.

- Забава и наслада носят храната, секса, забавните зрелища.

- Всичко, което пречи на удовлетворение и наслада, махай от себе си."-цитат

Последна редакция: пн, 27 юни 2011, 15:01 от vl

# 9
Най-големите дезинформации в този форум специално са в Алтернативния подфорум, по-специално в темите за ГНМ и за домашно раждане

за съжаление дадоха и жертви - да не забравяме, че една жена се предовери, че се ражда без риск и погреба детето си в началото на месец май

а онези от ГНМ "лекуват" от рак с решение на конфликти

та скоро и явно и там ще има жертви

# 10
  • София
Най-големите дезинформации в този форум специално са в Алтернативния подфорум, по-специално в темите за ГНМ и за домашно раждане

за съжаление дадоха и жертви - да не забравяме, че една жена се предовери, че се ражда без риск и погреба детето си в началото на месец май

а онези от ГНМ "лекуват" от рак с решение на конфликти

та скоро и явно и там ще има жертви

Недей така, не го пожелавай никому, а специално от рак и медицината невинаги лекува.

В разузнаването отдавна си съществува троицата информация-дезинформация-контрадезинформация В този контекст я намирам за полезна.

А извън разузнаването - може да обидя някого, но за мен дезинформацията вече се изучава като специалност - имам предвид PR или както там му викат на български.
Някои хора си имат природна дарба и без да го изучават - да увъртат, да клинчат от директен отговор, да лъжат и после мажат, да омаловажават своите грешки и да преекспонират чуждите и т.н.
Патила съм предимно в личен план, но и в служебен. Едва ли някому не се е случвало, дори и той самият да е цар на дезинформацията.
Може би се възмущавам толкова, защото мен не ме бива особено по манипулации на хората.

# 11
...

Недей така, не го пожелавай никому, а специално от рак и медицината невинаги лекува.
...

не си ме разбрала    Embarassed
написала съм поста си с тъга, не със заплаха и пожелание
не съм такъв човек, да пожелавам такива работи

# 12
  • София
Да. Ти редовно ме дезинформираш. Тук.

# 13
  • планетата Земя
Дезинформацията нямаше да съществува, ако нямаше кой да вярва в нея. Често за хората е по-лесно да вярват в очевидни глупости, от колкото да съберат 2 и 2.

# 14
Има някои въпроси, по които съм сигурна, че ме центрят точно заради дезинформация.
И тъй като съм далеч от източника на истинската информация, плащам с много пари, време, а може би и със здравето си.

Общи условия

Активация на акаунт