Нещото което може да ме трогне или да ми повлияе и ядоса, ако щеш е грешна информация за нещо което пряко ме засяга, мен или близките ми, или дори който и да било човечец. Какво ти пука колко милионна е София? Като е 1,5 , а не е 2 или 2,5 става ли ти по-леко? Няма я лудницата в градския? Или града е по-спокоен? Или пък хората са по-усмихнати? Нищо подобно, тогава какво значение има ...на никого не е необходима тази дезинформация, а какво ни грее информацията?! Захващам се за конкретния пример просто, не че е нещо приятно да получаваш грешна информация, но не разбирам защо трябва да се нервя и пъна, за нещо което по никакъв начин не ми пречи или помага.

Мен ме дразни думичката "пука". Твърде профанска и жаргонна е и е много жалко, че тя се настани трайно в речника на голям брой хора.
Защо дадох този пример със София? Защото прекалиха с въпросната дезинформация и започнаха да тъгуват за жителството. Аз го наричам "крепостничеството на 20-ти век".
Освен това някои искат да ги оправдаем за некадърността им да управляват и да се справят с проблемите на град като София. Елементарно обяснение-била твърде голяма и поради тази причина имало куп неуредици. Аз пък казвам, че е малка! Да, тя е една от малките столици! Какво да речем за Берлин, Париж, Лондон, Мадрид, Рим, Атина?
Не мога да кажа, че точно тази дезинформация за София е силно изнервяща, но нейното непрекъснато повтаряне е досадно, както всяко друго нещо, което постоянно ни повтарят. Дори и да е истина, а в случая не е.
Стигна се дотам, че голям брой хора да бъдат убедени, че София много е увеличила населението си през последните 20години, защото през 1990г. е премахнато жителството. То не е премахнато, но не е необходимо условие за живеене в голям град. А преди беше. Тези хора или не знаят или са забравили, че населението на София е нарастнало много по-отдавна и то 6пъти! Преди 60 и повече години тя е била 200 000, но поради засилената индустриализация, вдъхновена и разпоредена от Москва, София е увеличила населението си на 1 200 000! През 80-те беше толкова. Сега, както разбрахме е малко повече-1 500 000. Такива бяха и моите очаквания. Оправдаха се.