Дезинформацията

• 8 162
  • 66
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Вл, тая тема за какво е?
Да си изплачеш болката от това колко много неща те дразнят? Да очертаеш болезнените за теб недъзи на информационната среда? Или има терапевтична насоченост?

За върколак питай гугъл, забелязала съм, че Уикипедия се ползва с твоето доверие.

# 31
Вл, тая тема за какво е?
Да си изплачеш болката от това колко много неща те дразнят? Да очертаеш болезнените за теб недъзи на информационната среда? Или има терапевтична насоченост?

За върколак питай гугъл, забелязала съм, че Уикипедия се ползва с твоето доверие.

За дезинформация от всякакъв вид и то целенасочена.

Няма да питам Гугъл, надявах се ти да я обясниш, щом я използваш. Тази думичка я срещам за първи път и не се знае дали няма да е за последен. Така че и без да знам значението и ще се оправя в живота.

Какъв е смисълът на твоите включвания в тази тема??? Какво смислено ни казваш по нея? Видяхме поредните изяви на твоите приятелки Аргун и кака Сийка-флуд както обикновено. Докато останалите потребителки са се включили съвсем смислено-с конкретни мнения и примери за дезинформация.

# 32
  • София
Докато останалите потребителки са се включили съвсем смислено-с конкретни мнения и примери за дезинформация.
Де да можех да кажа същото и за теб.

Изумена съм, че за пръв път в живота си срещаш думата върколак.
Имах някои подозрения за общата ти култура, но ти блестящо ги превърна в потвърждения.
Темата наистина се оказа информативна.
Макар информацията да не ми беше крайно нужна.

# 33
Вл, тая тема за какво е?
Моля те... Как за какво? Прави проучвания. Тук е уместен вече въпросът "За какво?". Ама си мисля, че и той/тя едва ли знае. Бе... изследователски интерес.

Мене ме дезинформира шибаната телевизия. Затова я ограничавам.

Vl, официално заявявам желанието си да ти се поклоня много ниско когато излюпиш тема само въз основа на собствените си разсъждения въху света без да цитираш нечии статии. Да не работиш в някаква агенция за социологически проучвания, чадо мое? Flutter

# 34
  • планетата Земя
Ее, темата не е лоша, какво като я е пуснал vl. Дезинформацията е много силно оръжие за манипулация на хората. Ако тук някой светне някого за отявлена лъжа, то ще има полза от темата.

# 35
Ми нищо. Просто ми се ще да прочета някога нещо авторско. Нищо повече.
По темата се изказАх също - телевизията. Сега се сещам, че в делника често се информирам от коридорните сплетни. Официалният трибунал нещо забелязвам, че тъкмо напротив ме дезинформира, завоалирайки истинските работи с куп корпоративен бълвоч.

# 36
Докато останалите потребителки са се включили съвсем смислено-с конкретни мнения и примери за дезинформация.
Де да можех да кажа същото и за теб.

Изумена съм, че за пръв път в живота си срещаш думата върколак.
Имах някои подозрения за общата ти култура, но ти блестящо ги превърна в потвърждения.
Темата наистина се оказа информативна.
Макар информацията да не ми беше крайно нужна.

Ами забрави тази информация тогава! Може би не е трябвало да четеш тази тема. И сега си написала поредните глупости. Явно не си способна на друго. Искаш да правиш флуд. И на какво се надяваш? С нещо да ме притесниш и объркаш? Снощи написах какво мисля за вас от групичката. Нямам какво да добавя.

# 37
Вл, тая тема за какво е?
Моля те... Как за какво? Прави проучвания. Тук е уместен вече въпросът "За какво?". Ама си мисля, че и той/тя едва ли знае. Бе... изследователски интерес.

Мене ме дезинформира шибаната телевизия. Затова я ограничавам.

Vl, официално заявявам желанието си да ти се поклоня много ниско когато излюпиш тема само въз основа на собствените си разсъждения въху света без да цитираш нечии статии. Да не работиш в някаква агенция за социологически проучвания, чадо мое? Flutter

Вече отговорих на този въпрос. Върни се назад и чети. И ти си тръгнала да правиш флуд. Както виждаш, тази тема не започва със статия. Какво искаш? Вече ти отговорих в една друга моя тема и няма да повтарям. Само разводнихме тази. Явно, че и ти принадлежиш на въпросната групичка-Аргун, Клонка, кака Сийка и др. Може би дезинформацията е смисъла на твоя живот и заради това тази тема те дразни? А с какво те подразни темата за насилието над жените в различни страни?
Сега вече е дошъл моментът аз да ви питам като сте толкова умни и знаещи какви теми сте пуснали и каква проблематика засягат?
Помня темата на кака ви Сийка за това как трябва да действаме при земетресение. Направи ми силно впечатление. Но и на модераторите е направила такова, защото бързо стигна до заключване.

"Информацията, също като и нейната липса са силни оръжия и много успешно се използват от находчивите люде за реализиране на нужните им манипулации и обезпечаване на съответните им интереси. На където и да се загледа човек може да забележи примери за това. По-интересното е защо голямата част от хората не искат да виждат отвъд фасадата. Може би просто и на самите тях им е удобно да са "заблудени" и някой да ги води за носа."-цитат

Последна редакция: чт, 30 юни 2011, 02:33 от vl

# 38
VL, тази може и да не започва със статия, но 99% от темите ти започват.
С какво ме дразнят ли? Кой е казал, че ме дразнят? Напротив. Влезна да погледна какъв е конкретния житейски повод, събудил подобни разсъждения (винаги ми е интересна първопричината за нещата), а то що да видя? Пак нечия статийка.

Не съм от никакви групи. Просто вложи малко собствени съждения. Защото наистина звучиш нравоучително, но плоско и кухо. Празни гръмки разсъждения върхо обществени въпроси.

На практика липсата на собствено мение у теб е изключително мощен фактор да станеш един добър дезинформатор. Wink  

# 39
VL, тази може и да не започва със статия, но 99% от темите ти започват.
С какво ме дразнят ли? Кой е казал, че ме дразнят? Напротив. Влезна да погледна какъв е конкретния житейски повод, събудил подобни разсъждения (винаги ми е интересна първопричината за нещата), а то що да видя? Пак нечия статийка.

Не съм от никакви групи. Просто вложи малко собствени съждения. Защото наистина звучиш нравоучително, но плоско и кухо. Празни гръмки разсъждения върхо обществени въпроси.

На практика липсата на собствено мение у теб е изключително мощен фактор да станеш един добър дезинформатор. Wink  

Това, че редовно ме критикуваш означава, че нещо те дразни! Кой ти внуши, че ми липсва собствено мнение? Знаеш ли колко много неприятности са ми се случвали през годините именно заради това, че имам мнение и го отстоявам??? И доста пъти то не се харесва! И тук често не се харесва. Тази тема е без статия и ти пак се опитваш да ме критикуваш и да пишеш глупости, а не нещо смислено по темата!
Където мисълта не е моя слагам кавички и пиша цитат.
Какво като показвам някаква статия, която не е моя? Сторила ми се е интересна и затова я публикувам заедно с въпроси към нея. Не винаги моето мнение напълно съвпада в с въпросната статия и аз го подчертавам. Не крия моето мнение. Какво искаш ти и защо пак се включи в моята тема да правиш флуд??? Не ми отговори на снощните въпроси. Те бяха съвсем точни и принципни.

Тази тема не е за подобни разправии. Тя е много сериозна. Дезинформацията е един от най-тежките проблеми на нашето време. И преди е имало дезинформация. Даже в партията и в ДС е имало такива отдели. Но тази тема не е за дезинформацията преди 20, 30 и повече години.

Ето аз и някои потребителки дадохме примери за дезинформация в някои раздели на този форум, както и другаде. Нима за теб тези неща са безсмислени? Ако е така, не чети и не участвай в тази тема!

Тук ще покажа цитат от темата "Наркотиците, децата и дезинформацията".
Ето:"На мен ми се иска да наблегнем върху дезинформацията, която залива децата и младежта. Преди няколко години един психиатър каза по радиото, че 95% от децата и тинейджърите смятали, че марихуаната е безвредна! А 30% от тях смятали, че и хероинът е безвреден! Затова се "грижат" списания и дори телевизии!
Нямам личен опит с наркотиците и не ги познавам добре. Но смятам, че информацията за тях е много важна и непременно трябва да бъде противопоставена на ширещата се дезинформация.
Преди няколко години моя позната ми се оплака, че дъщеря и затънала с марихуана. Нали била безвредна! Аз отговорих:"Моля???" Обясни ми, че в списанията и по телевизиите говорели, че е напълно безвредна! Тя и дъщеря и повярвали! Сподели болката си с мен и се чудеше какво да прави.
Веднъж чух по радио "Алма матер" да говори студентка, водеща предаване в някакво друго радио. Тя също сподели, че пушела марихуана и за разлика от хероина била абсолютно безвредна!"

"Цялата държава е една целенасочена дезинформация, незнаещите се грабят и мачкат по-лесно."-цитат

http://sersemi.com/ipb/index.php?showtopic=1644

Последна редакция: чт, 30 юни 2011, 14:22 от vl

# 40
Сетих се и за една друга дезинформация, широко тиражирана от медиите през последните години. София станала 2милиона, а според някои дори 2,5милиона! Аз предполагах, че не е повече от 1,5милиона. Преброяването го доказа. Въпросът е на кого беше необходима тази дезинформация?

# 41
VL, пощади ме. Треперя като лист.

Преди няколко години един психиатър каза по радиото, че 95% от децата и тинейджърите смятали, че марихуаната е безвредна! А 30% от тях смятали, че и хероинът е безвреден! Затова се "грижат" списания и дори телевизии!

Това твоето си е... "една жена в село каза...". Дерзай. Няма ти преча изобщо. Дезинформацията на медиите ме дразни ужасно. В частта за храните особено. Но няма да споделям съждения с теб. Не съм ти на нивото и ужасно се засрамих. Wink
Скучни фрази. И което е по-лошо - скучни мисли.

# 42
Сетих се и за една друга дезинформация, широко тиражирана от медиите през последните години. София станала 2милиона, а според някои дори 2,5милиона! Аз предполагах, че не е повече от 1,5милиона. Преброяването го доказа. Въпросът е на кого беше необходима тази дезинформация?

Почти няма български медии с грамотни журналисти, които има стандарт за качеството на информацията. Ако някой си каже, че София е станала 2 милиона, няма журналист, на който да му светне лампичката да провери тази информация, да я разгледа критично, пък тогава да пише. Преписват, препечатват и това е. Но и на това ги учат де.

От своя страна читателите пък имат много нисък стандарт за качеството на информацията. Като гледам за колко форумки женските списания и днес.бг са основен източник на информация за света, направо жал ми става.

# 43

да, чувствам се дезинформирана много често, предвид факта, че по-голямата част от информацията, която стига до мен е малко или много манипулирана..

# 44

Нещото което може да ме трогне или да ми повлияе и ядоса, ако щеш е грешна информация за нещо което пряко ме засяга, мен или близките ми, или дори който и да било човечец. Какво ти пука колко милионна е София? Като е 1,5 , а не е 2 или 2,5 става ли ти по-леко? Няма я лудницата в градския? Или града е по-спокоен? Или пък хората са по-усмихнати? Нищо подобно, тогава какво значение има ...на никого не е необходима тази дезинформация, а какво ни грее информацията?! Захващам се за конкретния пример просто, не че е нещо приятно да получаваш грешна информация, но не разбирам защо трябва да се нервя и пъна, за нещо което по никакъв начин не ми пречи или помага.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт