Дезинформацията

• 8 158
  • 66
  •   1
Отговори
# 60
Може ли в резюме - каква дезинформация да търсим в тема, в която дамите обсъждат избора си на бижута?

# 61
  • София
Ама и аз каква съм - в женски форум да дърпам дявола за опашката  Laughing Да, за млечните не съм съвсем права  Cry

Нямах предвид какво е било преди 20-30 години, а доста по-отдавна. Не бъркайте соцвреме, когато все пак нямаше гладни, а освен това вече съществуваха смески, торове и прочее.

В България има места, където не расте кой знае какво. А ако расте - пада една градушка когато не трябва или мана или нещо подобно.
Крави и овце - да, който е имал, но и за тях трябват пари.
Пилци - да, но колко души ще нахрани едно пиле във времена, когато хората са имали повече от 2 деца? Т.е. в годината към 200 пилета под ножа
Свиня - колиш за Коледа, след това ядете докато свърши и така...

Ще се разровя някъде из нета, бях чела спомените на някого си, че през лятото ядели предимно салата и си топели хляб в нея.
Пресен пример от мен - непръскани червени череши, и във всяка втора имаше червейче.

# 62
Може ли в резюме - каква дезинформация да търсим в тема, в която дамите обсъждат избора си на бижута?

"здравейте,
да поговорим за камъните, за тях във вид на бижута,шлифовани или необработени,за лечебните им свойства. Какви камъни предпочтате,според зодиакалният знак, по цвят и форма или според това колко е скъп?
съчетавате ли повече от един вид камък като бижу? аз понякога слагам 2 гривни от различни камъни, незнам дали си противодействат,но ми харесва:)
обичам да избирам камъните - или по-точно  бижутата с камъни според това каква енергия излъчват"-цитат

"Кристалите, скъпоценните и полускъпоценните камъни са привличали вниманието и интереса на хората от най дълбока древност. На тях се е гледало не само като на красиви чудеса на природата, но и като на депо на космична мощ. Древните мъдреци и пророци, живеейки в непосредствена близост до това богатство на минералното царство, старателно са го изучавали и класифицирали, медитирайки над скъпоценните камъни и търсейки дълбока космическа мъдрост. Писали са за седем камъка /съответстващи на Слънцето, Луната, Меркурий, Венера, Марс, Юпитер и Сатурн/, които Богът на огъня е създал и дал на хората за да им помогне в индивидуален и колективен план за тяхната еволюция и трансформация. Поставяли са скъпоценните камъни като посредник между неорганичните и органичните сили във Вселената,за да осигурят връзката между човешкото тяло и минералното царство, което доминира във физическия свят. Смятало се е, че кристалите носят и астрална енергия, която укрепва аурата, астралното тяло на хората.

ето и по зодии:

1.ОВЕН
-ЕЛМАЗ /брилянт, диамант/

2.ТЕЛЕЦ
-ТЮРКОАЗ,
САПФИР

3.БЛИЗНАЦИ
-АХАТ,АКВАМАРИН

4.РАК
-ЛУНЕН КАМЪК,ИЗУМРУД/смарагд/

5.ЛЪВ
-КЕХЛИБАР/илестр, илектрон, янтар/,ОВИЛИН/хризолит, перидот/

6.ДЕВА
- НЕФРИТ,СЕРДОЛИК /карнеол/

7.ВЕЗНИ
-ОПАЛ /камък на дъгата/,ЛАЗУРИТ/лятис-лазур/

8.СКОРПИОН
- КАРБУНКУЛ-червен до кафяво-червен гранат

9.СТРЕЛЕЦ
-АМЕТИСТ

10. КОЗИРОГ
-РУБИН

11.ВОДОЛЕЙ
-ГРАНАТ

12.РИБИ
-КОРАЛИ

" Въпросът ми е: Пръстенът е наистина чудесен, но възможно ли е да не е на късмет ,защото е бил предназначен за друг или да носи със себе си енергия, която не е подходяща за моя годеж ? Не съм суеверен и не вярвам на подобни работи, точно поради този факт съм и некомпетентен. Ще съм изключително благодарен на всякакви отговори съвети и препоръка как е добре да постъпя. Ако има фенки на суеверията сред вас, моля кажете ми къде да го прочистя ако е възможно. Предварително съм ви изключително благодарен на всички."-цитат  

Последна редакция: чт, 14 юли 2011, 00:25 от vl

# 63

"Дано не съм закъсняла с отговорът. Не бих искала да давам мнение, дали е добре или не. Трябва сам да го почувстваш. Със сигурност, обаче, ако решиш да го подариш, не бива да имаш съмнения и "страхове". Каквото е отношението ти към камъка, това проектираш той да излъчва.
Ето и малко полезна информация за грижите за камъните:
Има много различни начини за "енергийно изчистване" на камъни и кристали.
1. Самоочистване - Почти всички естествени камъни имат свойството да се "самоочистват". Просто не ги носете/докосвайте няколко дни.
2. Вода - Подръжте камъка за 2-3 минути под течаща вода. (Ако имате опал и с времето цветовете му избледнеят, поставете го във чаша с вода за 12-24 часа. Ефектът е поразителен.)
3. Морска сол/вода с разтворена морска сол - Поставете камъка за 12 часа в съд с морска сол на кристали или в чаша вода с разтворена морска сол.
Внимание! Това очистването с разтвор на морска сол не е подходящо за всички видове камъни. Някои от тях губят блясъка си, поради химичната реакция, която протича.
4. Пръст - Можете да заровите за няколко дни камъка в саксия с пръст, ако не използвате тор.
5. Слънчева светлина - Поставете за един ден камъка на дирекна слънчева светлина. Това очистване не е подходящо за всички видове камъни, тъй като някой от тях губят с времето цвета си. (аметист)
6. Лунна светлина - Поставете по време на пълнолуние камъка на открито.
Още няколко скромни съвета:
- По възможност избягвайте естествените камъни, които са облъчвани по различен начин, за да се засили цвета им. Понякога те са по-красиви, но енергийното им излъчване намалява или се изкривява.
- Преди да сложите бижуто с естествени камъни за първи път, задължително го изчистете по някой от гореописаните начини. Камъните осъществяват енергообмен с хората и предметите до които се докосват.
- Няма камъни с "негативно" излъчване, но те са различни точно като нас. Ако не се чувствате комфортно с определен камък, може би просто той не е за вас в този момент. Опитайте отново след известно време. Ако не се получи, подарете го.
- Има написано много за камъните и тяхното въздействие, но вие сами можете да "програмирате" камъка, който сте купили за себе си или като подарък. Изчистете го по някой от гореописаните начини. Вземете го в ръка и затворете очи. Представете си чувството, което искате да носи камъка - спокойствие, радост, любов, сигурност ...
Естествените камъни и кристали не само са красиви, но и биха могли да бъдат много полезни. Ето и някои от най-често срещаните:
- планински кристал - универсален, лекува и изчиства етерното и емоционалното тяло, предпазва от отрицателна енергия
- аметист - успокоява и стабилизира, предпазва от психични атаки, помага за съзнателното духовно израстване и медитацията
- ахат-друза - изчиства енергията на аурата, много подходящ за масажисти, фризьори, медицински работници
- перла - успокоява и умиротворява емоциите, лекува негативните мисли и мисъл-форми, изпълва със светлина
- яспис-червен - балансира гнева и сексуалността, нормализира нередовния менструален цикъл
- лунен камък - укрепва връзката на жените с луната, повишава интуицията, предава древната женска мъдрост, много полезен и за жените през менопаузата."-цитат

Последна редакция: чт, 14 юли 2011, 00:24 от vl

# 64
Благодаря, vl.
Светът е пълен със суеверия, които придават свръхспособности на различни вещи. Приемам повече като екзотика, отклокото като дезинформация. Най-известните скъпоценни камъни са свързани с интересни легенди.

# 65
"Здравейте,
подлагала съм се на Биоптрон и искъм да Ви кажа,че ефекта е невероятен дори и личния ми лекар не повярва на  ефикастното и скоростно лечение.
Ако някой има нужда от информация за лечението на среща съм.
Мога и да ви кажа и цени на процедури!!!Ако сте загрижени за вашето здраве и не искате да се тровите с лекарства това е начина.Дори и в геникологията има страхотен ефект!!!!!!!!!!!!!!!!"-цитат

Можем да загубим ума и дума, като прочетем за това ефикасТно лечение.

# 66
"Някъде видях, че риска от заболяване на плода при пушене на тютюн по време на бременност е 1%."-цитат

Общи условия

Активация на акаунт