Дезинформацията

• 8 162
  • 66
  •   1
Отговори
# 45
Сетих се и за една друга дезинформация, широко тиражирана от медиите през последните години. София станала 2милиона, а според някои дори 2,5милиона! Аз предполагах, че не е повече от 1,5милиона. Преброяването го доказа. Въпросът е на кого беше необходима тази дезинформация?

Нещото което може да ме трогне или да ми повлияе и ядоса, ако щеш е грешна информация за нещо което пряко ме засяга, мен или близките ми, или дори който и да било човечец. Какво ти пука колко милионна е София? Като е 1,5 , а не е 2 или 2,5 става ли ти по-леко? Няма я лудницата в градския? Или града е по-спокоен? Или пък хората са по-усмихнати? Нищо подобно, тогава какво значение има ...на никого не е необходима тази дезинформация, а какво ни грее информацията?! Захващам се за конкретния пример просто, не че е нещо приятно да получаваш грешна информация, но не разбирам защо трябва да се нервя и пъна, за нещо което по никакъв начин не ми пречи или помага.  Peace

Мен ме дразни думичката "пука". Твърде профанска и жаргонна е и е много жалко, че тя се настани трайно в речника на голям брой хора.  
Защо дадох този пример със София? Защото прекалиха с въпросната дезинформация и започнаха да тъгуват за жителството. Аз го наричам "крепостничеството на 20-ти век".
Освен това някои искат да ги оправдаем за некадърността им да управляват и да се справят с проблемите на град като София. Елементарно обяснение-била твърде голяма и поради тази причина имало куп неуредици. Аз пък казвам, че е малка! Да, тя е една от малките столици! Какво да речем за Берлин, Париж, Лондон, Мадрид, Рим, Атина?
Не мога да кажа, че точно тази дезинформация за София е силно изнервяща, но нейното непрекъснато повтаряне е досадно, както всяко друго нещо, което постоянно ни повтарят. Дори и да е истина, а в случая не е.
Стигна се дотам, че голям брой хора да бъдат убедени, че София много е увеличила населението си през последните 20години, защото през 1990г. е премахнато жителството. То не е премахнато, но не е необходимо условие за живеене в голям град. А преди беше. Тези хора или не знаят или са забравили, че населението на София е нарастнало много по-отдавна и то 6пъти! Преди 60 и повече години тя е била 200 000, но поради засилената индустриализация, вдъхновена и разпоредена от Москва, София е увеличила населението си на 1 200 000! През 80-те беше толкова. Сега, както разбрахме е малко повече-1 500 000. Такива бяха и моите очаквания. Оправдаха се.

Последна редакция: пт, 01 юли 2011, 00:03 от vl

# 46
  • София
Вл, ако наистина има сериозна, официална дезинформация, то тя е цитираното от теб преброяване.
Трябва да си пълен идиот, за да не си наясно, че маса народ живее тук, по квартири, а се брои по постоянно местожителство в родното си селце или градче нейде из милата ни родина.
И това, че тук има всякаква паплач от селяци, дето даже и не си сменя адресната регистрация, не се случи по заръка на Москва.
Още веднъж ти казвам, имаш някакъв много сериозен проблем, защото каквато и тема да подхванеш, ти стигаш до СССР Grinning

# 47
Вл, ако наистина има сериозна, официална дезинформация, то тя е цитираното от теб преброяване.
Трябва да си пълен идиот, за да не си наясно, че маса народ живее тук, по квартири, а се брои по постоянно местожителство в родното си селце или градче нейде из милата ни родина.
И това, че тук има всякаква паплач от селяци, дето даже и не си сменя адресната регистрация, не се случи по заръка на Москва.
Още веднъж ти казвам, имаш някакъв много сериозен проблем, защото каквато и тема да подхванеш, ти стигаш до СССР Grinning

Какво значи "маса народ"? 500-600хиляди души? Милион? Така ли трябва да тълкуваме тези твои думи?
Остави моите проблеми на мира, няма да се занимаваме нито с тях, нито с твоите проблеми и провали, тази тема е за друго. Не изопачавай темите ми, в повечето от тях не става и дума за СССР, както и за Москва! А ти защо пак си тук, в тази тема??? Какви мъдри и ценни неща ни казваш тази вечер?

# 48
  • София
Да, Вл. Че и повече. А ако сложим и работниците по строежите от преди 2-3 години, ще видиш, че само те бяха няколко малки градчета. Да не мислиш, че са ходили да ги броят по фургоните на строежите???

# 49
Да, Вл. Че и повече. А ако сложим и работниците по строежите от преди 2-3 години, ще видиш, че само те бяха няколко малки градчета. Да не мислиш, че са ходили да ги броят по фургоните на строежите???

Уф, нямам думи! Остава ти да отидеш да ги преброиш и да ни покажеш достоверна информация.

# 50
  • София
И мислиш, че е нужно?
Все едно не помня София от 80-те, та да вярвам, че е нараснала с някакви си жалки 300 000.
Ти изобщо, къде живееш???

И като ти казах от самото начало, че баш ти сееш дезинформация, извън обикновения флууд, срещу който роптаеш поривисто, ето за това говорех.

Или щом ти си предполагал нещо, което е потвърдено от някаква статистика, значи инфото е вярно.
Но ако ти се съмняваш в нещо, което някоя друга статистика е обявила, това е дезинформация.
Така ли да разбирам темата ти???

Ето, казвам си мнението - преброяването дезинформира по отношение реалното население на София.
Сега по темата ли съм?
Или щото ти не мислиш така, аз съм дезинформатор? Laughing

# 51
И мислиш, че е нужно?
Все едно не помня София от 80-те, та да вярвам, че е нараснала с някакви си жалки 300 000.

И като ти казах от самото начало, че баш ти сееш дезинформация, извън обикновения флууд, срещу който роптаеш поривисто, ето за това говорех.

Или щом ти си предполагал нещо, което е потвърдено от някаква статистика, значи инфото е вярно.
Но ако ти се съмняваш в нещо, което някоя друга статистика е обявила, това е дезинформация.
Така ли да разбирам темата ти???

Ето, казвам си мнението - преброяването дезинформира по отношение реалното население на София.
Сега по темата ли съм?
Или щото ти не мислиш така, аз съм дезинформатор? Laughing

Сега автомобилите са доста повече. За хората не мога да се съглася. Отказвам се да споря с теб. Все едно е да споря с радио "Ереван" или с радиоточка от комунистическо време. 

# 52
И мислиш, че е нужно?
а колко е според теб ? толкова е ...и да има грешка , ще е десетина хиляди , а не половин милион Simple Smile

# 53
  • София
Момичета, съвсем му изпуснахте края. Явно имате някакви предишни дрязги.
Не виждам какво толкова е лошото, че vl дава линкове. Случва се човек да бъде провокиран към размисъл точно от някоя статия и да се поинтересува за чуждото мнение. С какво е по-различно, ако темата започва така: "А пък днес как ме вбеси един......"?

Наистина е трудно да се повярва, че премахването на жителството не е повлияло значително на софийското население. Още повече, че се преселват предимно хора в детеродна възраст, които съответно раждат деца тук. Кризата за места в ОДЗ доказва този прираст, да се готвят училищата.

Една тема, която поне според мен се изопачава много: Чистотата на храните, т.нар. Е - та, торовете и прочее.
Сякаш бабите на някои хора не са садили тикви на бунището, където бъка от нитрати, сякаш не са слагали сол, селитра и други консерванти на колбасите, сякаш не са пресичали ферментацията на киселото зеле и виното с натриев бензоат.
Как щеше да има изобщо хранителна индустрия без Е-тата и тогава щяхме ли да ядем месо и млечни продукти всеки ден или като бабите ни - веднъж в месеца?

# 54

Как щеше да има изобщо хранителна индустрия без Е-тата и тогава щяхме ли да ядем месо и млечни продукти всеки ден или като бабите ни - веднъж в месеца?

Ето още един прекрасен пример за дезинформация.  Laughing
Къде прочете, че бабите ти са ядяли месо и млечни продукти само веднъж в месеца? Може, но по време на пости. Месо, мляко, сирене и катък са се консумирали целогодишно, имали са си начини да запазват продуктите и без Е-та. Месото, сушено или запечено и покрито с дебел слой мас, е издържало с месеци на хладно. Млякото се е преработвало на сирене, катък и производни също с цел дълготрайност. Не ги окайвайте чак толкова бабите си, много добре са се хранели даже - с пъти по-здравословно от нас. Е, проблем е имало само, когато е нямало какво да се яде в някои ситуации (като война или други бедствия), ама това няма нищо общо с качеството на храните.  Simple Smile

# 55
В къщата на прабаба ми си има зимник колкото три съвременни стаи, където едно време са държали всякаква храна, вътре е студено, а стените са от големи камъни, под земята. Яйцата издържаха повече от месец ( това го помня), освен това всякакви туршии, хляб с квас, месо сушено с подправки, обработено термично по различни начини, луканки, пък дори и стерилизирано в буркани. Освен това доколкото ми е известно кравите дават мляко ежедневно, птици също се колят регулярно, така че не виждам какво пречи липсата на хладилник и е-та на консумацията на млечни продукти и месо.

пп. преброяването е очевАдно неточно по отношение на София, а и навсякъде.

# 56
  • планетата Земя
Ето това имам предвид като писах за дезинформацията, давана като информация. Всеки си пляка някакви твърдения без дори да се замисли до колко са верни. Поне ги представяйте като теории, хипотези. Или пък първо си направете поне една груба количествена сметка, за да не (се) заблуждавате.

# 57
Вижте това:

КОЯ ТЕМПЕРАТУРА Е ВИСОКА?

* Нормална температура - 36 до 37.2
    * Леко повишена температура - 37.3 дo 38.3
    * Повишена температура - 38.4 дo 39.7
    * Висока температура – над 39.8

Според вас тази информация вярна ли е? Имахме спор в една здравна тема и мненията бяха различни. Трудно е да се каже кои преобладаваха.  Спорът беше най-вече за това дали 40градуса са спешен случай или не са.

# 58
# 59
  • София
Ако някой все още не е имал късмета да се почувства дезинформиран, моля да заповяда при нашата счетоводителка във фирмата  Peace Успехът е гарантиран!

Общи условия

Активация на акаунт