Дезинформацията

• 8 182
  • 66
  •   1
Отговори
# 15
Дезинформацията нямаше да съществува, ако нямаше кой да вярва в нея. Често за хората е по-лесно да вярват в очевидни глупости, от колкото да съберат 2 и 2.

Да, така е. Преди няколко дни моето GP спомена, че някои хора предпочитат да не си развалят комфорта и да научат каквото и да е. Вместо това предпочитат точно небивалиците.
Но в днешния 21век нещата станаха твърде сложни. Все по-трудно става да се отсее дезинформацията. Днес в здравното предаване един доцент-съдов хирург сподели, че дезинформацията в интернет, която е свързана със съдови проблеми е достигнала до 50%! Значи половината информация е истинска, а другата половина е лъжа! Разказа и за някаква книга, пак отнасяща се до съдови проблеми. Написал я някакъв гастро-ентеролог и на всяка страница имало по 10грешки!
Виждаме, че тук във форумите някои полагат главозамайващи усилия да ни дезинформират. Като че ли това е смисълът на техния живот! И най-много се дразнят, когато някой им пречи! Куп теми, изпълнени с дезинформация. Не е само в този форум, а навсякъде в интернет.

# 16
Да. Ти редовно ме дезинформираш. Тук.

Остава да обясниш и с какво-например 5-10неща. Тогава ще звучиш по-убедително. А може и до спор да стигнем.

# 17

И с наближаването на изборите ще става все по-активен.

# 18

Тук явно има някаква предистория, с която не съм в час.

# 19

Как стигна до този извод??? Кики ли ти го подсказа? Или може би кака Сийка?
И защо пак си тук? Какво ни казваш по темата? Освен това ти си една от тези, които правят широка дезинформация! Не зная дали ти плащат за това или имаш партийно поръчение, но фактът е налице.

*Дразни емоционално, антагонизирай и насъсквай опонентите си*
Ако не можеш да направиш нещо друго, използвай упреци и надсмешки към тях, докато изкопчиш емоционални отговори, заради които противниците ти ще изглеждат глупаво и прекалено разпалени. Общо взето, старай се да ги накараш да се изказват колкото се може по-несвързано. Така не само ще избегнеш обсъждането на наболели въпроси, но и ще можеш да акцентираш върху това, колко другите са „чувствителни към всяка критика.“-цитат

Ето такива са вашите начини на действие-на теб, на Клонка, кака Сийка и други подобни. Явно сте се учили от такива книги. Само че малко наивно го давате. Не всеки може да бъде сразен по тоя начин. Някои направо онемяват като прочетат голяма наглост или простащина, но не всички сме такива. И по-нагли от вас са се появявали в житейския ми път. Тоест вие не сте нищо ново за мен.

Последна редакция: ср, 29 юни 2011, 04:01 от vl

# 20
  • планетата Земя
Тук трябва да се отбележи, че често се случва хората да дезинформират и без да са наясно с това. Както казах много хора са убедени в нещо без да имат реални доказателства. Точно те разпространяват дезинформацията като достоверна информация. Така се разпространяват и слуховете.

# 21
Най-големите дезинформации в този форум специално са в Алтернативния подфорум, по-специално в темите за ГНМ и за домашно раждане

за съжаление дадоха и жертви - да не забравяме, че една жена се предовери, че се ражда без риск и погреба детето си в началото на месец май

а онези от ГНМ "лекуват" от рак с решение на конфликти

та скоро и явно и там ще има жертви

Четири бебета заминаха за четири дни в една българска болница. В друга, едно го давиха в кофа с вода. За останалите - просто се мълчи, бройката е там. Да го кажем с цифри.

Не съм привърженичка на домашното раждане. Но в болницата е супер забавно, от собствен опит споделям. Два дни не могат да намерят едно бебе. Не знаят къде е.

# 22
  • София
Не зная дали ти плащат за това или имаш партийно поръчение, но фактът е налице.
Много ясно, че й плащат. В рубли! hahaha

Вл, ти си обсебен, ве мен Crazy

Четири бебета заминаха за четири дни в една българска болница.
Ще посочиш ли източник?

# 23
Най-големите дезинформации в този форум специално са в Алтернативния подфорум, по-специално в темите за ГНМ и за домашно раждане
за съжаление дадоха и жертви - да не забравяме, че една жена се предовери, че се ражда без риск и погреба детето си в началото на месец май

а онези от ГНМ "лекуват" от рак с решение на конфликти

та скоро и явно и там ще има жертви
Да, в тази тема възбуждащ интерес за мен предизвика аналогията между раждане в домашни условия и асистираното раждане при самките на шимпанзетата, слоновете и делфините.  Crazy

# 24
Тук трябва да се отбележи, че често се случва хората да дезинформират и без да са наясно с това. Както казах много хора са убедени в нещо без да имат реални доказателства. Точно те разпространяват дезинформацията като достоверна информация. Така се разпространяват и слуховете.

Така е, някои са сигурни, че има магии. А други гонят отрицателната енергия от себе си с какво ли не. Скоро ми предлагаха трева в саксия, която може да изгони тази енергия! Като чуя отрицателна енергия и зодии, направо подивявам! Някои пък си купуват камъни, които излъчвали! Какво излъчват за тези хора е мистерия, обаче вярват, че тези камъни ще ги излекуват от най-различни заболявания. Има и такива, които си купуват пирамиди, пълни с пясък и са сигурни, че тези пирамиди ще изгонят лошите енергии от дома им.
Други пък без всякаква критичност вярват, че тяхната зодия определя всичко или поне повечето събития в живота им.
Но тази тема е за целенасочената дезинформация. Твърде много хора се занимават именно с това.

# 25

Как стигна до този извод??? Кики ли ти го подсказа? Или може би кака Сийка?
И защо пак си тук? Какво ни казваш по темата? Освен това ти си една от тези, които правят широка дезинформация! Не зная дали ти плащат за това или имаш партийно поръчение, но фактът е налице.

*Дразни емоционално, антагонизирай и насъсквай опонентите си*
Ако не можеш да направиш нещо друго, използвай упреци и надсмешки към тях, докато изкопчиш емоционални отговори, заради които противниците ти ще изглеждат глупаво и прекалено разпалени. Общо взето, старай се да ги накараш да се изказват колкото се може по-несвързано. Така не само ще избегнеш обсъждането на наболели въпроси, но и ще можеш да акцентираш върху това, колко другите са „чувствителни към всяка критика.“-цитат

Ето такива са вашите начини на действие-на теб, на Клонка, кака Сийка и други подобни. Явно сте се учили от такива книги. Само че малко наивно го давате. Не всеки може да бъде сразен по тоя начин. Някои направо онемяват като прочетат голяма наглост или простащина, но не всички сме такива. И по-нагли от вас са се появявали в житейския ми път. Тоест вие не сте нищо ново за мен.

Я, имаме си и илюстрации даже.  Joy
Какъв прекрасен пример за дезинформация!
Пионерче. Как да не те щипне човек по бузките?   Hug

ПП Знам, че няма да приемеш съвет от мен, но да си кажа. По-добре продължавай с чаршафите, копирани от нета. С разсъжденията никак не ти се получава.  Peace

# 26
...

Четири бебета заминаха за четири дни в една българска болница.
Ще посочиш ли източник?

http://dnes.dir.bg/news/pazarjik-stefan-konstantinov-lekarski-greshki-8885766

2 са били с тежки малформации
1 мъртво раждане
1 с напречно прилежание

та отново опит за дезинформация и тук
само се подхвърля новината
а какво стои зад нея ...

# 27
Да, ако само едно бебе се е поминало, информацията не е достатъчно интересна! Трябва да бъдат поне 3-4!

Днес в програма "Здраве" по БНТ се появи някаква Диана Делева, която разказа твърде интересни неща, направо смайващи! Ако искаме да имаме хубави нокти, трябва да ги режем преди пълнолуние, най-добре в петък! В събота-не! В никакъв случай! А точно днес трябвало да изчистим къщата, ако искаме да светне! Днешният ден бил най-подходящият за това! И тази дама през есента щяла да стане редовен сътрудник на програма "Здраве"!
Ето, изявите и са във втората половина на днешното предаване:

http://bnt.bg/bg/productions/95/edition/15389/zdrave_29_uni_2011

В "Стършел" имаше една рубрика "С какво ни забълъбукват главите". Най-точният отговор май е:"С всякакви неща."

# 28
  • София
И теб какво те притеснява сега? Че ако някоя домакиня си почисти днес къщата и тя не засияе, женицата ще си докара дълбоко нервно разстройство поради дезинформация от страна на здравното предаване?
Тъй ли?
Или ти изглежда обществено опасно жените да си режат ноктите преди пълнолуние?
Защо?
Та това е много полезно, дори. Всички знаем, че по пълнолуние много женки се превръщат във върколаци. Остава и да не са си орязали ноктите! Че то това граничи с бедствие. Реална опасност за теб дори откривам в този женски форум при тази фаза на луната.
Много полезна информация, благодаря, че сподели, ще следя редовно предаването "Здраве" по БНТ.

# 29
И теб какво те притеснява сега? Че ако някоя домакиня си почисти днес къщата и тя не засияе, женицата ще си докара дълбоко нервно разстройство поради дезинформация от страна на здравното предаване?
Тъй ли?
Или ти изглежда обществено опасно жените да си режат ноктите преди пълнолуние?
Защо?
Та това е много полезно, дори. Всички знаем, че по пълнолуние много женки се превръщат във върколаци. Остава и да не са си орязали ноктите! Че то това граничи с бедствие. Реална опасност за теб дори откривам в този женски форум при тази фаза на луната.
Много полезна информация, благодаря, че сподели, ще следя редовно предаването "Здраве" по БНТ.

"Притеснява" е много силна дума. Ако заради такива щуротии трябва да се притесняваме, какво остава са сериозните неща. Какво означава думата "върколаци"?
С случая дразнещото е това, с което са започнали да пълнят здравното предаване. Можем само да предполагаме в какво ще се превърне то с такива участнички.
Навсякъде в медиите срещаме глупости от най-различен вид. Ето това е сериозен проблем!
Но такава е целта на нашата мила, родна МАФИЯ-всенародно оглупяване и даже видиотяване!

Общи условия

Активация на акаунт