Въпроси към Класически хомеопати 16

• 65 787
  • 747
  •   1
Отговори
# 60
Не знам, Нико, не познавам детето, но фактът, че теб те притеснява, значи трябва да му се обърне внимание... Най-малкото поне едно компетентно лице да ти разясни дали има причина за лечение, или не. Нищо отстрани не може да се каже.

# 61
  • София - Варна - Бургас
...ако обаче детето отслабва, губи тегло, тогава наистина има проблем.

# 62
Моля,дайте ми съвет,как да нося лекарството винаги навън с мен навсякъде,при положение,че нося и телефона си винаги с мен.За сега съм го увила в алуминиево фолие ,но се притеснявам....не само от моя телефон ,но и от всички чужди навън...А лекарството е важно да е с мен навсякъде  при спешни случаи.Вкъщи също ми е много трудно къде да съхранявам,имайки впредвид ,че навсякъде се разхождаме с телехони,има мрежи навсякъде,имаме 2 компютъра и т.н..Вие къде ги съхранявате .
И каква е вероятността лекарството да не действа.....особенно като го нося с мен постоянно?

И още нещо,ако искам да разделя 1 лекарство на 2,като си купя кафяво стъклено шишенце как трябва да почистя/измия.С топла вода;с топла вода и веро;да го оставя ли да изсъхне или да го избърша...нещо специфично.Както и има ли нещо специфично при пресипването на лекарството,предполагам трябва да потенциирам...

# 63
Аз шишенцата от аптеката не ги мия. Но пък като разреждам за дълго ползване, слагам една десета спирт, той си е достатъчен дезинфектант. Впрочем в аптеките продават и едни мънички стерилни контейнерчета на винт, за урина (има и с капак, тези с винта са по-удачни) - те вече са стерилни. Потенцираш само преди прием и ако правиш ти самата течно лекарство от гранула. При пресипване от вече готово течно не е нужно. (то самото пресипване даже си е потенциране Grinning)Просто пак си потенцираш преди прием както и колкото ти е казал хомеопатът.Аз течно лекарство не бих носила с мен постоянно, бих носила гранула. Е, разбира се не знам какво имаш предвид под спешно състояние, може и да нямаш време да търсиш вода да разтваряш гранула... Tired
Аз ги съхранявам в една кутия, цялата обвита в алуминиево фолио (вместо да увивам отделните лекарства) . Имах един плик отвътре стоеше като алуминиев, отвън шарен, шушка като целофан, но се оказа, че не изолира. Най-просто като пример направи. Увий телефон в алуминиево домакинско олио ( при това увивам само от един слой и още малко върху ръба), звънни от друг и ще видиш, че увитият не може да бъде избиран, тоест изолира достатъчно.

# 64
Най-просто като пример направи. Увий телефон в алуминиево домакинско олио ( при това увивам само от един слой и още малко върху ръба), звънни от друг и ще видиш, че увитият не може да бъде избиран, тоест изолира достатъчно.

Аз увих една кутийка с домакинско алуминиево фолио. Сложих си телефона вътре и звъннах от друг - "Абоната не отговаря ..." Изпробвано е и действа. Сега вътре държа всичките си лекарства, а самата кутийка е в един гардероб.
Ако трябва да нося само едно лекарство, увивам само него във фолио.

# 65
Здравейте!
Имам нужда от съвет.
Днес на обед детето ми беше ухапано от нещо (насекомо, предполага се). Крачето му, от глезена до коляното беше подуто, долу до глезена имаше голямо червено петно, където беше ухапаното всъщност. Не даваше признаци да го боли или дразни, но ми показа, че има нещо на крачето. веднага го заведохме на лекар, прецениха, че за момента антиалергичен сироп (Ериус) е достатъчен, за да спестим стреса от инжекцията урбазон.
Дадох еднократно от сиропа (такава е дозировката - 2.5мл. дневно), започнах да мажа и с фенистил, но промяна не виждам, може би червеното петно е леко избледняло...
Крачето е топло (от глезена до коляното), твърдо, като отекло е.
Детето се държи нормално, храни се, играе, не дава вид това да го притеснява.
По-скоро аз се притеснявам, още повече че ме е яд, че не бях подготвена да дам веднага нещо хомеопатично, а тръгнах по стандартния път...
Моля за съвет - има ли смисъл, и ако да - какво да дам за по-бързо отминаване?
Благодаря ви предварително!

# 66
имам следния въпрос. възможно ли е чистене на организма след прием на АБ, с ХЛ, да речем Туя 9?
мерси!

# 67
имам следния въпрос. възможно ли е чистене на организма след прием на АБ, с ХЛ, да речем Туя 9?
мерси!

Възможно е само ако ти е в картината. ако не ти е показано, по-добре приемай пробиотици като ентеросан, отколкото нещо, за което някой е казал, че чисти друго нещо Hug
То реално няма какво толкова да се чисти, колкото да се възстановява.

# 68
Мечка  Hug

Да взима Био Гайа, АБ беше венозен за 3 дни, сколасах, на тясно се видях ( се оправдавам и аз).

Ентеросан? Ще го потърся, но мисля Био Гайата този месец ще свърши работа.
Домашната боза би свършила и тя работа откъм ензими, но не ми се разправя.

Стеф, калциев глюконат ампула действал добре при обриви, за ХЛ нищо не знам.

# 69
  • София - Варна - Бургас
Здравейте!
Имам нужда от съвет.
Днес на обед детето ми беше ухапано от нещо (насекомо, предполага се). Крачето му, от глезена до коляното беше подуто, долу до глезена имаше голямо червено петно, където беше ухапаното всъщност. Не даваше признаци да го боли или дразни, но ми показа, че има нещо на крачето. веднага го заведохме на лекар, прецениха, че за момента антиалергичен сироп (Ериус) е достатъчен, за да спестим стреса от инжекцията урбазон.
Дадох еднократно от сиропа (такава е дозировката - 2.5мл. дневно), започнах да мажа и с фенистил, но промяна не виждам, може би червеното петно е леко избледняло...
Крачето е топло (от глезена до коляното), твърдо, като отекло е.
Детето се държи нормално, храни се, играе, не дава вид това да го притеснява.
По-скоро аз се притеснявам, още повече че ме е яд, че не бях подготвена да дам веднага нещо хомеопатично, а тръгнах по стандартния път...
Моля за съвет - има ли смисъл, и ако да - какво да дам за по-бързо отминаване?
Благодаря ви предварително!

Ако имаш подръка му дай еднократно Apis

# 70
Благодаря ви за помощта!  bouquet

# 71
  • Пловдив
Нико,заповядай.http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=576752.240..но имай впредвид,че там майките лекуват по стандартния н-н.Не щат да приемат хом. и това е...или някои са ползвали боаронските методи и са се разочаровали!Да имаш едно на ум...Питах те,но нищо не каза...дали пробва с разни бабини рецепти за "злояди" деца.Рибеното масло също.Аз бих пробвала така,също и пробиотик или пчелни продукти!Но ти си знаеш...

# 72
Мисля си, че конституционално предписание ще регулира апетита до нормален, което ще рече нормален за точно това дете.

# 73
  • Пловдив
Мисля си, че конституционално предписание ще регулира апетита до нормален, което ще рече нормален за точно това дете.

Може и да си права...аз затова казах на Нико,че явно още трябва да търсят "точния" хом. ... но тя май тръгна да губи вяра.Или греша Нико??? Peace

# 74
  • Пловдив
За пробиотика -ще говоря с педиатъра тази седмица.Той Ради иначе прояде от 3 дена,възвърна си кг от преди да го хване диарията-16кг-тези заветни 16 кг,на които си стои от есента Sad
и пчелно млечице може да почна да му давам.
Конституция досега така и не му е определена от никой.Нормалния за него апетит незнам кой е,като беше по-малък ядеше повече и с повече желание,колкото израстваше,толкова по-малко почна да яде.
За 3-та сливица какво да кажа,единствено беше по-добре носа му след като началото на декември пи АБ за стафилококите,после 3 месеца беше доста,доста добре и от март насам всеки месец по 10 дена е болен,април месец дори му слагах антибиотични капки в носа,защото не искаше да се отпушва,и след капките се отпуши.
За Вярата -опитвам се да не я загубя,но поне аз досега не съм се сблъскала с какъвто и да е пример-за бързо повлияване на някакво заболяване/проблем с ХЛ. Sad

Общи условия

Активация на акаунт