Ритка със крачета и ръчички МАРТенче за радост на всички!-тема 5

• 28 951
  • 742
  •   1
Отговори
# 435
Количката е тази.
http://www.babyvest.lv/public//UserFiles/Image/PRECES/Rati/17%20 … komplektacija.jpg

Маринелке не са от басейна, просто някви остатъци които не сте ги хванали предишния път.
За вит Д мога да кажа че приема му през лятото има повече отрицателен от колкото положителен ефект. Маринелке вие особено трябва да внимавате с вит Д, ако се храните с АМ, а не с кисело нямате нужда от него, има го във АМ, не се притеснявай за рахита, не се получава от раз и толкова лесно, пазете си бъбреците.

# 436
  • Пловдив
Момичета, така като ви чета май ще спираме витамин Д  newsm78. Ама онази ужасна лекарка каза, че май имаме рахит. Хем сме поднормени, хем имаме рахит ... #2gunfire :2gunfire : Ако мога да ги разбера някои лекари!? ooooh! Ама това за бъбреците направо ме уплаши, особено след като малката от 2 -3 дни пишка малко и урината и е по-жълта от обичайното Thinking.

# 437
  • София
Аз бях малко селска. Арно ми беше - хем топло, хем не е задух. На сянка даже наобяд може да сме навън. Митко играе по цял ден навън, Никола спи в количката, събуди се, колкото да хапне и да поскача малко в скута на някоя комшийка.
 В жегите и в София ми е добре, но вкъщи, защото сме в студен апартамент.

момичета,каква е причината да не давате вода?Просто от интерес питам...това,че кърмата дава всичко необходимо го знам,но в тая жега водичка да не пие.... Whistling
Причината е, че няма нужда. И в най-голяма жега няма нужда, ако получава достатъчно мляко. Ако детето се кърми на режим, едва ли има възможност да се оводнява адекватно.
стефанова , нито Митко, нито Никола имат/са имали млечница. Водата не е превенция на млечницата(както казва една съфорумка - ако можеше с вода да се предпазим от гъби, щяхме бяло течение с вода да отмиваме). Щом ви се случва често, помисли какво би могло да я предизвиква при вас. В библиотеката в статиите за млечница има възможни фактори, които биха могли да доведат до млечница.
VSD, Митко имаше 16 зъба и още сучеше, но никога не ме е хапал. Никола няма нито един и вече повече от месец ме хапе(почти се отучи, но пак се случва). Зъбите не пречат на сукането, а хапането е доста болезнено и само с венци.
Betta, мерси за подсещането  Simple Smile Мисля да си изсуша кайсийки. Суших череши, но още преди да станат, хванаха дъждовните дни и някои мухлясаха  Tired / клипчето не го виждам.
Commelina , грубата кожа, която описваш, ми прилича на атопичен дерматит. Лекарката предполага ли такова нещо?
veset0, Никола точно на 3м си удвои теглото, но не виждам да е дебел. Брат му също удвои теглото там някъде, но след половин годинка имаше месеци, в които нищо не наддаваше.
Penmar, все по кърма да ти върви  Laughing
Bub555, на обезводненото бебе кожата му е мека и като я щипнеш(не да боли), тя остава прещипана за секунда-две, а не се възстановява веднага. Ако натиснеш с пръст, остава за кратко вдлъбнато. около очите може да потъмнее и да изглеждат вдлъбнати, ако плаче, нямая сълзи, суха е лигавицата на устата, урината е оскъдно количесто, жълта е, има неприятна миризма(ароматизираните памперси объркват мириса, но все пак острата миризма на концентрирана урина се усеща ясно обичайно.
imur89 , аз избрах болницата според практиката им с бебетата. Исках моето бебе да си е при мен, а не да ми го носят по няколко пъти само. Защото бебето се нуждае от присъствието ми толкова, колкото и от храна.
lilincho, една учителка по бебешко плуване ни обясняваше леко да обливаме лицето на бебето за секунда, после да увеличим на две и така постепенно да се учи за задържа за по-дълго дъха.. Не го практикуваме, че нямам удобства де, но дано ти е полезно.
Защо не давате вит. Д ???
Защото няма нужда. Бедиатърката знае и сме на едно мнение.
Бишкота, череши Никола ще яде другата година пресни. Изсушила съм за всеки случай, но нещо мухлясаха преди да изсухнат някои.
marinels , за чист басеин може да се поинтересуваш в темата за плуване за бебета.

# 438
veset0, количката ми е Neo Nato и съм доволна от нея, само дето не прецених добре, че за нашия терен няма да ми е удобно с тия колелета и сега съм се спряла на Quinny, пък да видим какво ще стане Simple Smile
[/b]

Bub аз съм с quinny buzz и съм много доволна
Живот и здраве догодина Алекс като навърши годинака ще я сменя с quinny zapp
Много маневрена, лека и има пълно легнало положение  

# 439
Стихийно бедствие, дааа, хубава е. Сетих се, че май я беше показвала преди време Wink

Аз не знам защо тогава се мръщех на тези с големите колела, ама то докато не си изпати човек - не става! Sad Аз сега съм харесала тази: http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/images/1quinny-speedi-fudge.jpg
Не съм я виждала на живо, но докато не продам моята...не мисля да взимам. Wink

Tasha, знам за Quinny Zapp и също много ми харесват. Наистина е много маневрена и с един пръст можеш да я буташ Wink но мак пак са й малки колелетата  newsm78 ако не се лъжа.

skrech, благодаря и на теб за пояснението. Дано да не се случва на никой това! Wink  Praynig

# 440
Скреч, Ванеса ми е пухкава,а на кила хич не е много...поне според мерките,които повечето мами тук споделят... Все си викам,че не е достатъчно кила,а педито все вика,че е повече от перфектна...споделих и аз,че яде по-малко от преди и се притеснявам,а тя ми вика "Това дете ако е гладно.......,много добре си е гледано даже...тя сама ще си покаже колко иска да яде,,ако я насилваш по-лошо правиш"  Ама пусто му притеснение...Сега минахме на почти 4 часов режим...яде 5 пъти на ден и да чукна на дърво си яде....явно просто в тия жеги не огладнява на 3 часа,както я храних до сега...

буб555,туй куини съм го виждала на живо...много е готино...не съм питала с подробности,подвижих я малко-маневрена е,продавачката каза,че била хубава...

Вигантола го спрях....то туй слънце,тия жеги...достатъчно вит.Д си получава детето...

# 441
Здравейте, мамчета  Hug
Влизам с въпрос към мамите, които кърмят и ЛЛЛ. Разбира се и другите нека се включат.
От както е толкова топло Кати не иска да суче по друг начин, освен и двете да сме легнали. Не застава успоредно на мен, а почти перпендикулярно. Дори да я оставя успоредно се избутва с крачета от корема ми, за да е допряна в мен само устата й и евентуално нослето. Кърмене седнали и гушнати е невъзможно - пищи, дърпа се, бута се. Та...към въпроса: как кърмите на вън в жегите ? Аз се принудих да цедя и да взимам с нас. Не иска да засуче от мен и това е. Няма как да полегнем  hahaha като сме навън (в повечето случаи). Цялата врътка с цеденето ми е сууупер досадна и някяк дразнеща. Кърми ми се навън, дано не прозвучи ексхибиционистично ( ако има такава дума ), а в момента не става. Дайте съвет  Praynig. Може да е поза за която не съм се сетила или...не знам и аз  newsm78

# 442
Здравейте, момичета!

Ние си направихме едно море за 4 дни и снощи се прибрахме, малкият се държа страхотно - беше много послушен  Grinning

относно количките
, ние сме с ето тази: http://www.mypushchair.co.uk/stokke-xplory-set.jpg и съм много доволна.  Simple Smile

Момичета искам да ви попитам от кога се слага възглавничка на бебето, защото аз все още не съм слагала и се чудя  newsm78

# 443
  • Пловдив
Здравейте Simple Smile
Благодаря на Марис и Люба за препоръките и на останалите момичета за отговорите.  Hug

Цитат
Commelina , грубата кожа, която описваш, ми прилича на атопичен дерматит. Лекарката предполага ли такова нещо?
Скреч, ние сега само й звъняхме по телефона, защото е в отпуск. Описах й го пак така, както и на вас и каза, че най-вероятно е алергична реакция. Знам ли я, може да не е искала да се ангажира с диагноза по телефона, ама пък от друга страна можеше да ни каже нещо за козметики и т.н., ако има такова предположение  newsm78
Уф, хич им нямам доверие вече на тия лекари  Confused

За позата за кърмене, и при нас е същото като при Магика - голямо извиване, голямо дърпане. Освен легнал, вкъщи успявам да го излъжа в поза люлка, само че аз съм права и се разхождам и клатя  Crazy А навън ме е срам в тази поза  Blush
Днес така се случи, че се наложи 2 пъти да го кърмя навън. И двата пъти успях седнала след 3-4  опита и след като го бях носила на ръце по 100 часа  ooooh! Той горкичкият вече не можеше да гледа от умора, засука и заспа  Tired

# 444
Здравейте, момичета. Благодаря за хубавите пожелания. Сиренце, bzepic, Мур, Ена4   bouquet Завърнахме се благополучно от уикенда, много добре ни се отразява разнообразието. А и като си показах крака от колата вечерта в 10 часа пред нас и ми идваше да затворя вратата и да се връщаме обратно...не съм вярвала, че може по това време да се почувствам като в пещ... Доста сте изписали и не съм успяла да ви дочета, че разопаковам сакове, занимавам се с пранета, много досадна дейност, но заради пътувания съм готова всяка седмица да го правя  Simple Smile
Betta, много сте сладки, браво на футболиста
люба_ризова, аз бях останала също с впечатление, че не сте подписали. Не че за мен това има значение, но за старите хора определено ще има повече тежест, ако си "официална" снаха. А за това, че свекърва ти се правила на луда, хубаво е, че мъжа ти я е накарал да подпише заявлението   bouquet Щом се радват на детето ти, едва ли ще разправя свекърва ти, че има едно внуче. Може и да си е измисляла тази в гражданското, за да научи някоя клюка, да те провокира, има ги хора всякакви  Wink
Люба Ризова, какво да ти кажа освен  Hug и търпение. Аз винаги се дразня на родителите на мъжа ми, че когато той имаше се притесняваха все едно ще го оперират, а когато аз бременна и после път с бебе на ръце си взимах всички изпити нямаше дори едно "Браво" Ама какво да се прави. Стискай зъби и помни, че за да те уважава човека до теб трябва да уважаваш хората,които са го създали дори и да ти идва да ги убиеш  Joy
marinels, всичко си е до хора. Има свекърви, които съзнателно се месят в живота на младите и настройват срещу снахите си. Така че не всяка свекърва според мен заслужава уважение по презумпция, уважението се заслужава. Моя приятелка е забранила на свекърите си да стъпват в дома й, за да си запази семейството и си живеят щастливо с мъжа й вече 15 години.  Peace
lilincho, честито зъбче на Ивана, първенец! А относно книгата No cry sleep solution има ли нещо по моята болна тема? Ади много трудно заспива вечер преди 12, а сутрин, ако я оставя може и да спи до 12 часа с будене само да хапне. Как ли не се опитвам да й променя режима, нищо не помага. Като я събудя рано сутрин просто спи по-малко  Crossing Arms
За водата Ади също не пие. Пробвам да й давам сега в жегата, но плюе и спрях да се опитвам вече.
За шума - реши ли да спи, нищо не й пречи. До нас има строеж, тази сутрин даже режеха железа и стържеше ужасно, а тя си спеше блажено на отворен прозорец  Crazy
bzepic, как е положението с морбилито, здрави ли сте?
mama_vessy, аз също нещо не разбрах февруарките какво толкова се разфучаха, още повече пък Комелина е толкова мил човек, въобще не е конфликтна, изказала се по-остро...
За ранното развитие - Да му обяснявате а не да му казвате малко си още, като пораснеш тогава ще ти обясня.
Това ми е любимото. Нямаш представа колко много хора са ми казвали за близо 2 години като обяснявам нещо на сина ми, че е още малък и не разбира нищо, да не се хабя  ooooh!
Ще ви дочета и пак ще се включа, айде лека нощ от мен! Сигурно спите всички отдавна.

# 445
  • София
аааа, Лъки, не спят всички  Wink. Правя пюре от тиквички, допреди малко белих, рязах на кубчета и като го сложих да се вари, бебето се разрева и аз не го изключих. Докато си цокне и заспи отново, тенджерата започна да прелива и сума ти време бърсах пораженията  ooooh!. После ще пасирам и ще сложа в ледарника да се замрази.
А вие къде ходихте, че май съм пропуснала?

Вчера пък правих пюре от ябълки петровки по същото време. Пак по същия начин - чистя, режа на парченца, варя и замразявам на кубчета. Бишкота, така правих и от череши и кайсии.
Смятам, че е по-удобно от бурканчета, особено в началото, когато даваш по няколко лъжички.

Скреч, подсещам за тиквичките  Wink. Клипчето е качено във фейсбук в групата Мартенски мами, ако не си член, няма да можеш да го видиш.

Маринелс, Лилинчо, много хубави снимки. Искам и аз да купим поясче.

сънфлауър, пъпчиците са от потенето, и ние имаме. Ние си се кърмим гушнати, става чисто мокър, но не бяга, заспива си в ръцете ми и даже реве, ако го оставя  ooooh!. Само през нощта се кърмим легнали, но не му се отразява много добре, защото не се оригва и по някое време започва да го тормози коремчето и трябва да ставам да го оригвам, иначе се върти и гърчи и не ме оставя да спя.

мама Веси
, и Бобо започва да се катери по корема и нагоре само да го гушнеш изправен, а той всъщност не позволява по друг начин, де. И като се докопа до най-високото, стои подпрян на лакти и се оглежда доволно  bowuu  Laughing.
Дъждът привечер беше само при вас Simple Smile. Ние с Бобо бяхме при наште в Мрамор и му казвам на баща ми, че в Банкя вали, а той не ми вярва. После като си тръгнахме Бобо заспа в колата и аз реших да го повозя малко вместо да се събуди, като си пристигнем и да е крив. Аз и с какичката ни така правех като беше бебе - тя нали хич не спеше, само в колата и като тръгнехме по околните села да я возя, за да спи  ooooh!. Колко сме допринесли за глобалното затопляне, не знам  ooooh!. Та от околовръстното вместо към Люлин свърнахме към Банкя, влязохме от единия край и излязохме от другия  Laughing и видях, че е валяло доста. Обаче диването се събуди в центъра на Банкя и аз газ бързо към къщи Simple Smile.
Да те питам, вие ходите ли с вашата кака да яздите на Салуна? И има ли някой минерален басейн, на който мога да ги заведа?
А преди те питах, но сигурно си ме пропуснала, познаваш ли Георги Марашев от Хасково, преди работеше в Мобилтел?

Маринелс, и аз имах проблеми с нашия татко за Вигантола. Дъщеря ми бях спряла да й давам, защото бях чела във форума за предозирането и че за нашите географски ширини слънцето е достатъчно, за да си набави детето. Да, но на него му струвало, че трябва все пак да си даваме и за да не спори с мен, взел да й слага във вечерното мляко (това става около годинката, когато бяхме започнали да й даваме АМ преди кърменето за приспиване). Обаче една вечер му изпада от джоба на анцуга шишенцето и аз разбирам, че тайничко й давал. Леле, колко крещях тогава  ooooh!.

Моето пюре е готово, сложих го във формичките за лед и чакам да изстине, за да го сложа в камерата Simple Smile. Не е лошо, сладко е, подобно на пюре от тиква, мислех, че ще е по-безвкусно.
Хайде  wavey, ще се ориентирам към лягане.

# 446
  • Пловдив
Добро утро
Пиша и изчезвам по задачи Tired. Бети твойто мъж опасна работа, малееее, аз също бих подивяла. Тези мъжове...
Лъки и аз такава завера заподозрях, ама нейсе... Общо взето забравих вече. А за режима на твоята бебка - явно е от нощните птици, които са активни вечер, щом спинка до 12 на обед при нужда, пак ще можеш да си починеш.
виким честито моренце. Еха, и аз чакам другата седмица с нетърпение, когато ще ходим на дълъг уикенд и ние. Да видим как ще се справи бебората.
Бзепик онзи ден и аз се сетих за тебе и морбилите. Какво става?
За вигантола с баткото не съм давала, тъй като бяхме по 10 часа /буквално/ по улиците с него. Но сега, много по-рядко излизам и по-рядко съм навън, и давам и то стриктно. Истината е, че вит Д помага за усвояване на калция, а липсата на калций при бебешори може да доведе до лоши работи - гърчове, и тъй като ние сме много рискови, прецених, че искам, не искам, ще давам.
А сега да ви кажа за нашата сага с водораслите  hahaha, мойто мъж, като видя, че й давам /беше преди хранене и съответно след това не пожела да яде нищо, щото й беше гадно в устата, така прави и като й давам витамин В/, ми вдигна скандал, че не съм й дала още картоф, морков, а съм я ЗАХРАНИЛА с водорасли  Joy, тя да не била риба, че да яде водорасли  hahaha. И съответно ги взе и ги скри някъде и това е /понеже е скръндза, не вярвам да ги е хвърлил  Laughing/ Само не знам какво ще лъжа джипито сега ooooh!.
Честито ни първо зъбче в темата!
Хайде лек и усмихнат и по възможност ПРОХЛАДЕН ден!

# 447
Стихийно бедствие, дааа, хубава е. Сетих се, че май я беше показвала преди време Wink

Аз не знам защо тогава се мръщех на тези с големите колела, ама то докато не си изпати човек - не става! Sad Аз сега съм харесала тази: http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/images/1quinny-speedi-fudge.jpg
Не съм я виждала на живо, но докато не продам моята...не мисля да взимам. Wink

Tasha, знам за Quinny Zapp и също много ми харесват. Наистина е много маневрена и с един пръст можеш да я буташ Wink но мак пак са й малки колелетата  newsm78 ако не се лъжа.

skrech, благодаря и на теб за пояснението. Дано да не се случва на никой това! Wink  Praynig

Спидито е много хубава количка, няма да съжаляваш.

# 448
mama_vessyброи се на глас,да.Целта е бебе да се научи,че на 3 идва водата.С 1 и 2 се подготвя,че нещо ще става  Laughing
Витамин Д и аз не давам.Степента на усвояемост от кърмата е в пъти по-голяма отколкото от капките.Така,че ако не можете да извеждате децата на вън,то поне вие постойте 15 тина минутки на слънце.Натрупването на витамина става постепенно,така,че бъдете редовни. Peace
skrech мерси за съвета.Ще пробвам като преценя,че се страхува по-малко.
Magica_de_Spell и ние сме така,но гледам да предлагам по-често или бързам да се прибера вкъщи.Ако е супер жега не излизаме.
Лъки ще ти напиша това което знам до тук(не съм дочела книгата).Ти трябва да прецениш за себе си дали ти е удобно и дали наистина това късно лягане е проблем.Като цяло книгата е за деца които имат проблем със съня-трудно заспиване ,не достатъчно часове,събуждане и т.н.Твоята мома спи по 12 часа вечер,което е супер.Първото което можеш да направиш е да и създадеш(ако не си го направила вече) ритуал преди лягане.За толкова малко бебче ритуала може да включва баня,масаж, затъмняване на стаята,пеене,говорене,потъркване на гръбчето докато лежите,музикална играчка,люлеене,кърмене.Всичко се повтаря в еднаква последователност,всяка вечер и в един и същи час.Ако видиш,че беба е изнервена и преуморена-съкращаваш нещата.Майки,които нямат такива ритуали обикновено гонят децата поне един час преди сън или се пазарят.Освен това така е по-лесно биологичния часовник на бебето да бъде "сверен".
Вярването,че детето трябва да се измори(разбирай-изтощи),за да спи по-добре е мит.
Понотието"нощни птици" при бебета не съществува. В биологичния им часовник е зададено да си лягат рано.Ако родителите се съобразяват с това, децата заспиват по-лесно и спят по-кротко.Много родители споделят,че към края на вечерта децата започват да мрънкат и нервничат-това не трябва да се допуска защото е знак за преумореност.
За деца,които си лягат късно в книгата пише:
-да се приспиват с 15-30 мин. по-рано и така намаляваш до желания час.Ти преценяш как точно и колко дни ще са ти нужни,за да изместиш заспиването.Следиш в кой час бебка ще заспива най-бързо и лесно.Това е индивидуално,но майките споделят,че оптималния час е между 7 и 8.
Друг начин:
-започваш с ритуалите към 18.30 и следиш мн внимателно за знаците-прозявки,търкане на очите,загуба на интерес към играчки и т.н.Като видиш,че е изморена, я слагаш веднага в леглото(нищо,че обичайния час за лягане е мн далече).Пази се тишина и се затъмнява стаята-както обичайно правите преди заспиване.Тя най-вероятно ще си мисли,че това е просто дрямка,така,че ако се разбуди избързай да идеш при нея преди да се е събудила окончателно.Предложи гърда или пък я полюлей-каквото обичайно правиш.
Всичко се прави най-малко 10 дена,докато детето не установи новия си час за заспиване.
ох,изписах си писането  Crazy

# 449
                             Здравейте, мамчета!
lilincho
, много благодаря и аз за информацията а приспиването Hug
Май- повечето бебчета са били на консултация тези дни. Да се отчетем и ние след вчера- Елица тежи  7800гр., и е дълга 64см. Не и биха ваксините, а отложихме за утре.
За така обсъждания вигантол На нас ни казаха, че сега не е необходимо да давам.
Bub555 , за количките добре си се ориентирала към такива с големи гуми. Аз ползвам на peg- perego- Gt3, и съм много доволна, заслужаваше си инвестицията. Защото я ползвам и с второто си дете. Бяхме купили " стрийти" на бебе комфорт, но точно две излизания ме отказаха от нея. Peace
Като съвет мога да кажа, че е добре, когато избирате нова количка, да внимаваш дръжката да не е е на едно ниво със задния мост( гумите) на количката, защото много по- трудно се слиза от бордюри и др. неравности.

Общи условия

Активация на акаунт