Всякакви въпроси относно съдомиялните - 6

• 54 480
  • 771
  •   1
Отговори
# 600
  • Балчик
Ха, друго двайсет. Реших да си попрегледам упътването, така- образователно, да си го припомня. И попаднах на редче, в което пишеше, че не се препоръчва едра сол, да се слага ситна. А аз пък съм го забравила това и под въздействие на тази тема все зареждам едра. В интерес на истината, обратно на битуващото мнение- едрата ми свършва по-бързо от ситната.  newsm78 Следващият път ще си купя ситна.

# 601
Ех, Джема Hug Хайде да помислим - какво се очаква от солта? Да създаде хубава саламура. И как го прави? стапя се във воден разтвор. Кога е по-хубава саламурата? Когато солта се топи качествено. Това, че свършва бързо е качество. Не е като при мъжете Laughing  Мдаа, битуващото мнение трябва да е не да свършва бавно, а да свършва качествено. На вас ли да го кавам Joy
Майтапа настрана. Дай да видя това упътване кой го е писал. Дай де, на български ли е, от коя година е. Помня преди 12-13 години не се продаваше тук сол за миялни и се препоръчваше да се слага "ситна", т.е. готварската сол. А "едрата" бе морската. Ситната сол за миялни се топи бавно, защото се слепва в резервоара, става на буца и саламурата е слабичка. И е на по-ниска цена в белите страни, защото е остатък /брак/ от производството на едрата.

# 602
Като горд притежател на съдомиялна за първи път в живота си вече съм във възтогр, що за хубава работа е това - цапам, а то само се мие  Simple Smile  Та да питам сега - след употреба оставя ли се миялната отворена за някое и друго време, да съхне? Защото при моята, по перката остават някакви капки вода, както и ако някой съд е бил с някаква особена кухина и се е задържало малко вода, та докато вадя се плисне из машината и т.н., та си викам сега, като пералнята, ако я затворя, да не мухляса там вътре  Thinking Та я оставям за половин- един час разчекната, да съхне. Правилно ли правя?

# 603
  • София
pina , аз не я оставям да съхне, защото веднага започваме отново да я пълним  Laughing
Сигурно над 7-8 години е, не е мухлясала още Peace

# 604
Здравейте на всички Hug чета ви от известно време и сега исакм да задам няколко въпроса,ще бъда благодарна ако някой ми отговори  bouquet

Имам съдомиялна  машина от няколко дена купихме си SIEMENS втора ръка от тези иззетите лизингови уреди 12к-т.
Сега понеже нямам книжка с упътване се чудя как да разбера какво количество сол да сложа защото като почна да сипвам в отделението сол излиза вода newsm78 и не мога да преценя дали съм сипала достаъчно Thinking

Другия ми въпрос е вашите съдом. след като приключат програмата като ги отворите сухили са всички съдове и чаши най вече newsm78 защото при мен има капки и аз оставям съдовете да си доизсъхнат вътре.

От темата прочетох добри отзиви за Грюн Грийн и си взех от тях а солта е на Кларо Peace

А иначе това да имаш съдомиялна при четери членно семейство си е голямо облекчение за мен Mr. Green

# 605
При мен всичко е сухо - и чинии и чаши, само понякога по тефлона има капчици. Увелии си малко гланца и ще изсъхват много добре.
Сега с тия постове за солта се обърках - значи ли е щом на Кларо солта е ситна трябва да почна да си купувам Клиро, че е едра и по качествена?

# 606
Честита покупка Михайлова! Да ви служи вярно дълги години!
Относно сипването на солта - преди първото зареждане на сол в отделението се налива вода (при следващото зареждане вече не е необходимо да се долива, защото в отделението вече има вода), след което се досипва сол докато стигне ръбчето на този отвор и виждаш ясно бучките сол. При наливането на сол, водата в отделението се избутва и това е напълно нормален процес. Така че моя съвет е да напълните до горе със сол отделението, въпреки изтичащата вода.  Би трябвало да има индикатор когато солта е на свършване, с което да сигнализира, че остава сол за още 1-2 пускания на машината и тогава е желателно да досипете отново сол.
Относно капките вода по чиниите - напълно нормално е (не знам да има съдомиялна която да изсушава абсолютно всичко), просто оставете съдомиалнята леко открехната за около 30 мин (аз подпирам вратичката с една сгъната кърпа) и всичко ще бъде прекрасно изсъхнало и без следи от капки.
  bouquet
п.п. не знам какво е мнението на другите съфорумци, но на мен лично прекалено много гланц по чиниите никак не ми харесва. Поддържам си степента на 4 (от 7 - което се води нормално за моята машина) и понякога чашите прекалено много скрибуцат, а пластмасовите части на някой уреди стават ужасно гладки, което никак не ми е приятно.. така че предпочитам да си оставя съдомиялната открехната да се доизсушава, от колкото да й слагам още гланц.. но това е мое мнение ;о)

Последна редакция: пн, 12 сеп 2011, 17:02 от Bg-father

# 607
  • Балчик
Ех, Джема Hug Хайде да помислим - какво се очаква от солта? Да създаде хубава саламура. И как го прави? стапя се във воден разтвор. Кога е по-хубава саламурата? Когато солта се топи качествено. Това, че свършва бързо е качество. Не е като при мъжете Laughing  Мдаа, битуващото мнение трябва да е не да свършва бавно, а да свършва качествено. На вас ли да го кавам Joy
Майтапа настрана. Дай да видя това упътване кой го е писал. Дай де, на български ли е, от коя година е. Помня преди 12-13 години не се продаваше тук сол за миялни и се препоръчваше да се слага "ситна", т.е. готварската сол. А "едрата" бе морската. Ситната сол за миялни се топи бавно, защото се слепва в резервоара, става на буца и саламурата е слабичка. И е на по-ниска цена в белите страни, защото е остатък /брак/ от производството на едрата.

Ех, Дедо, за толкова ли глупава ме мислиш. Разбира се, че го знам това, затова и се учудих, че се препоръчва ситна. Когато си я купих тук, в този форум изобщо не се коментираха такива неща и не ми е направило впечатление. Wink Сега допрочетох и видях защо не с епрепоръчва едрата- именно, защото по-трудно се разтваря, съответно саламурата няма да е достатъчно концентрирана. Wink
За упътването, не е недодялан български превод, споко.  Ето:

# 608
Джема, всьо в порядке Joy
Понял и поздравляю  bouquet

# 609
Баси, руския Laughing
Всичко съм забравил. Извините!

# 610
  • Балчик
 Grinning Hug Ами мога да преведа, но гледам не се  налага- добре се справяш. Peace

# 611
Благодаря ви за отговорите Hug

Явно за това продължава да ми свети индикатора за сол Wink ще добавя още  Peace

Аз отделно гланц на слагам мислех че има в тези таблетки Грюн Грийн  newsm78 и че не се налага допълнително newsm78

Днес като я оставих без да я отварям след час чак я отворих всичко беше сухо Peace

Ще продължавам да чета тук за да се ограмотявам по въпроса за съдомиялните   bouquet

# 612

Аз отделно гланц на слагам мислех че има в тези таблетки Грюн Грийн  newsm78 и че не се налага допълнително newsm78

Ще си позволя да дам още един съвет, тъй като моята съдомиялна е Бош и смятам съдомиялните ни за побратими (фирмата производител е Бош-Сименс), разбира се вашата е много по-хубава ;о))) Когато си я взимах, ме посъветваха да използвам течни препарати и отделно гланц и сол, защото водата в моя район е крайно варовита. До колкото знам от форума и Варна има лошата слава на висока варовитост на водата, така че мисля, че и за вас този съвет ще свърши работа. Солта и гланца в комбинираните препарати са подходящи за райони с нормални стойности на варовитост или при липса на такава. За това и аз не взимам комбинирани препарати, а най-чистият вид, за да не плащам за екстри, които така и не мога да използвам...  Овен това е желателно да проверите на каква степен е зададено количеството сол, което да се използва - при мен е на максималното (7 от 7), ето защо вече ще купувам от Пени маркет едра сол на Клиро (Cliro) при 2,50лв за 2 кг. (При максималната степен за близо 35-40 пускания ми изразходвах 1 пакет сол на Финиш, което си е 7 лв на месец и никак не ми беше насметка...)
Ето и малка изватка от моята книжка отосно настроиките на солта, дано по някакъв начин ви ориентират и помогнат с настройките:

Успех!   bouquet

Последна редакция: вт, 13 сеп 2011, 03:37 от Bg-father

# 613
Понял и поздравляю  bouquet

Почему "Все в порядке"? Laughing
Отказваш ли се от твърдението,че е по-добре по-едра сол?

# 614
Понял и поздравляю  bouquet

Почему "Все в порядке"? Laughing
Отказваш ли се от твърдението,че е по-добре по-едра сол?

Не, разбира се.
Мнението ми е достатъчно аргументирано, но не се боря с никого и не го налагам. Доставям си удоволствие тук Grinning Просто исках да видя какво е упътването и Джема ми помогна.

Общи условия

Активация на акаунт