Всякакви въпроси относно съдомиялните - 6

• 54 434
  • 771
  •   1
Отговори
# 675
  • Балчик
Ти поне знаеш, че солта е важна. И с мека вода върви да миеш с по-малка доза препарат. Пробвай Hug

Peace Hug Точно, за мека вода трябва по-малко препарат.Деля ги, но пък тогава не ми измиват тавите. Rolling Eyes

# 676
Аз за тави и загорели Mr. Green слагам  Феъри капсули. Ама рядко ми се случва. Не загарям, също кат' Чери Grinning

# 677
  • Балчик
И аз загорели съдове нямам, но все пак тави от мусака, от баница- трудно измиваеми петна от белтъчен произход, дет си искат ензимите не се измиват с половин таблетка. 

# 678
Еми отчаях се!
Днес обиколих моя град (Свищов) и в нито един магазин не намерих препарат различен от Сомат (предимно), Финиш (малко) и Медикс (таблетки и то само в Била го видях)... Явно само в големите градове ще се живее що годе екологично, другите кучета ни яли...  #2gunfire  Sick #Cussing out #Crazy
Поне уж икономии от вода и ток ще правя..  Thinking Crossing Arms

Последна редакция: ср, 14 сеп 2011, 22:50 от Bg-father

# 679
  • Варна
Бг-татко, поръчай онлайн http://freshaktiv.eu/43/44/134.html

# 680

bouquet Hug Ей да си жива и здрава Мариша! Много добра информация ми даде!!! Благодаря много!  Hug Hug  bouquet

# 681
Аз за тави и загорели Mr. Green слагам  Феъри капсули. Ама рядко ми се случва.

Еее, не Laughing!
И аз така. Имам си редовен и неприкосновен запас на Феъри капсулки. Ползвам ги ужасно рядко, защото просто не се налага. Баница не се прави, че нали пазя линия. Мусака, ориз и т.н. се готви, но накисвам обилно тавицата и остатъците падат абсолютно сами.
Грюн ми върши идеалната работа.

Така и не се научих да зареждам съдовете с остатъците от храна. Много ми е анти.

Bg-father, като пробваш Грюн-а, моля те сподели дали си доволен.
Имат и един голям плюс - ухаят приятно. След като машината свърши миене и сушене, при отварянето на вратичката се носи приятен аромат. Няма нужда от ароматизатор. Още един плюс в името на екологията Simple Smile.

# 682
Да разбирам ли, че капсулите Феъри са по- силни? Не че знам къде да ги намеря де, ама да съм подготвена  Mr. Green

В събота ще ходим до Варна, ще мина през ДМ, но скоро приятелка търси и нямаше Грюн-а, само в ДМ ли се продават?

Тава от ориз, баница и т.н. мия на ръка, накисвам една нощ, на другия ден мия  Embarassed

# 683
Аз съм си купила керамични тави и в тях пека - измиват се перфектно и с половин таблетка Peace

# 684
  • Варна
В събота ще ходим до Варна, ще мина през ДМ, но скоро приятелка търси и нямаше Грюн-а, само в ДМ ли се продават?

В Пикадили и Карфур Simple Smile

# 685
  • На Дунава
Откакто си взехме миялната преди 3 месеца, само с Грюн Грийн мия (които си довлачих собственогръбно от София чак до Виената), и на 2 пъти пробвах Финиш Квантум. Финиша ми надраха стъклените чинии, но не страдам, защото за експеримента сложих такива от по 40 цента бройката (Икейски, и в БГ ще ги има сигурно, като отворят др. седмица. Идеални по време на учене на малки момченца как се яде от истинска чиния). Мисълта ми беше, че на най-голямата възможна машина Сименс за 12+ комплекта, 86 см височина, относително напълнена, слагам по половин таблетка Грюн Грийн, и оплаквания от недобро измиване нямам. Само това със свежия аромат сериозно ми убягва. Като отворя машината, яко на химикал си мирише, а освен сол и таблетките, друго вътре не слагам. Съдовете също са винаги с отстранени твърди отпадъци от тях. А солта е онази спомената преди няколко страница едрата от Пени (Клиро, струва ми се).
Между другото, като свърши цикълът на машината, ако не отворя вратичката, а оставя всичко вътре за няколко часа, при отварянето й съдовете са без значение от материала вир вода. Иначе при отваряне веднага след края на програмата, стъклото е сухо, а останалото изсъхва за минутки. Таз влага, веднъж изпарена, не трябва ли да се е разкарала от камерата след края на програмата??? При вас така ли е? Гланц хич не ми се ползва, а и той надали ще допринесе за намаляване на общата влажност.

# 686
Мия през нощта, разтоварвам сутринта, т.е. не е отваряна врата след свършване на цикъла. Забелязвам, че вода остава по чашите, които са с вдлъбнати дъна, водата просто се е задържала там, сега гледам да ги поставям наклонени, че да изтича  Mr. Green. Чиниите винаги са си сухи.

# 687
Откакто си взехме миялната преди 3 месеца, само с Грюн Грийн мия (които си довлачих собственогръбно от София чак до Виената), и на 2 пъти пробвах Финиш Квантум. Финиша ми надраха стъклените чинии, но не страдам, защото за експеримента сложих такива от по 40 цента бройката (Икейски, и в БГ ще ги има сигурно, като отворят др. седмица. Идеални по време на учене на малки момченца как се яде от истинска чиния). Мисълта ми беше, че на най-голямата възможна машина Сименс за 12+ комплекта, 86 см височина, относително напълнена, слагам по половин таблетка Грюн Грийн, и оплаквания от недобро измиване нямам. Само това със свежия аромат сериозно ми убягва. Като отворя машината, яко на химикал си мирише, а освен сол и таблетките, друго вътре не слагам. Съдовете също са винаги с отстранени твърди отпадъци от тях. А солта е онази спомената преди няколко страница едрата от Пени (Клиро, струва ми се).
Между другото, като свърши цикълът на машината, ако не отворя вратичката, а оставя всичко вътре за няколко часа, при отварянето й съдовете са без значение от материала вир вода. Иначе при отваряне веднага след края на програмата, стъклото е сухо, а останалото изсъхва за минутки. Таз влага, веднъж изпарена, не трябва ли да се е разкарала от камерата след края на програмата??? При вас така ли е? Гланц хич не ми се ползва, а и той надали ще допринесе за намаляване на общата влажност.

Няма как влагата да излезе защото явно машината ти не е с вентилаторно сушене. Повечето на сименс и бош са със сушене чрез топлообменnик, моята сименс също.

# 688
  • Балчик
Остатъци от храна и аз не оставям по съдовете, но петна има, не ги търкам предварително. И нищо не мия на ръка, освен грил тигана и казанчето на хлебопекарната. Иначе няма да ми трябва съдомиялна.
Това с керамичните тави ми харесва, трябва да сменя и аз моите. Имам йенска, която се мие перфектно и с половин таблетка наистина.

# 689
И аз имам керамична, но да ви кажа доста тежка ми идва, освен това няма ръбчета и е много трудно да закрепиш фолио отгоре, на мен не ми е много удобна, ама пък много си я харесвам  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт