Януарските усмивки сплотяват майки-закачливки /17/

• 28 510
  • 755
  •   1
Отговори
# 540
Simple Smile аз продължавам да наваксвам с мат'риала за изчитане! их, колко съм важна:)

честита рожденичка на Пепи! да е много обичана и щастлива малката госпожица!   bouquet ахх, сигурно сравнени с моя юнак са като не1/2, а поне 4 г. разлика. още е малко диво момче..Simple Smile, като се замисля, че още година-две и ще започне възмъжаването, и ..

Ети, всичко ще бъе наред, сигурна съм!

мацки, да ви се ожаля.. обадих се на тел'а в кабинета на нашта педка и ми вдига (очаквано) колегата й от другата смяна. те са няколко педиатъра общо, средностатистическа медицинска практика. и за мое изумление бях предупредена, че евентуалният преглед на малката ще ми струва 15 лв! не ми е за тъпите пари, но не е ли редно, като са обща практика и децата са освободени от такса, да си приемат безплатно спешните случаи на колегите? просто хлъц.. и както не ми е добре детето направо ми идваше да кажа нещо грубичко, но не успях.

# 541
Eти,аз пък мисля,че пъпчиците не са от сиренето.Въпреки,че и аз съм на мнение,че е ранко за въвеждане.Доколкото знам се започва с извара и постепенно се въвежда сирене в много малки количества(например настърган на ситно -няколко стружки във зеленчуците.)Та ако щерка ти има непоносимост към сиренето,по скоро проблема щеше да се изяви,чез растройство,тъй като сиренето е много богато на белтък и мазнини,стомаха се товари с преработката и дава реакция-разстройство,слуз..и.т.н
Помисли,може да е от друга храна,или охапване от насекомо.
П.П.:Сега прочетох,че сте на 7м....ми не ви е рано за сирене всъщност ThinkingНо пък много зависи как си го въвела(за количества и време говоря)Дай и почивка за сега от този продукт.
Аз пък днес въведох цитрус(Всъщност Вико сам си го въеде. hahaha)Сутринта преди да изпрати каката на градина,татко и и обелил един портокал и го наредил на резанчета в една чинийка на малката масичка.Стела яла квото яла и чинийката така оставена на масата.Вико с паяка стига до масичката и си взима парченце. LaughingКато го видях,че смуче с охота,викам да му сложа резанче портокал в бибата с дупките,,но не пожела да го изсмуква по този начин,после пък му ги стиснах през мрежичката и дадох сок в шише -и така не го пожела.Иска явно вече като големите да си хапва по пърченце в ръчичка.Ама мен ме е страх да не се задави,че със зъбките бая хапка отхапва.Така и с банан и с кратвица,бисквитка.Изтръпвам като го гледам и винаги съм в позиция на трън.А на детето така да му харесва да си гризка и да се маже ....
Някой питаше за проходилката.Рано е според мен,но моя звер не иска в кошара,не иска на земя,не иска на шезлонг,барбарон,не иска да стои седнал,само изправен трябва да е вкъщи-или на проходилка,или на бънджи ,или аз да го държа изправен .Пробвам да го сложа седнал -със сила се противопоставя и изправя сам,ще кажеш че трън има в пампата-не иска да седи и лежи по гръб.
Кари,деца и бременни са освободени от потребителска такса!..Според закона за здравно осигуряване.

Последна редакция: пн, 11 юли 2011, 15:33 от elenia

# 542
докато изчета, естествено забравих за какво щях да пиша  ooooh!, та почвам за което се сетя.

Ние се захранихме от две седмици, първо беше картоф, докара ни бая слуз в акото, но давах много по малко, сега ядем тиква и ушите ни плющят  hahaha
За картофа и аз си мисля, че хич не е толкова подходящ за първа храна, обсъждахме с момичетата от темата с деца с АБКМ и ми препоръчаха- броколи и тиква, така че който имаше колики да пробва първо с тях да захрани ако иска. Морков също не е препоръчително за проблемни стомахчета.
Ети гадно с тия обриви, не че съм спец, но не ми изглеждат страшни  Hug, за съжаленение едва ли някой може да отсече от какво са точно.

careener тъпотия мила, не би трябвало и лев да плащаш, незнам защо така се възползват гадовете...

# 543
Eти, и според мен тези пъпчици са от нахапано, на Кали пъпчиците са различни и доста повече. Сега Кали е само по памперс и спинка, забелязах, че там където се опира в нещо: чаршафче, блузата на мама, ръката ми и т.н., обривът се появява, там където е на въздух почти изчезва. Така, че при нас е комбинация от хранителна алергия и прегряване, появи се от алергията и трудно ще изчезне заради топлото време.

careener, нали сега ЛЛ сключиха договори със различни клиники в които можеш да отидеш когато твоят ЛЛ не е на работа и не ти взимат пари. Или аз нещо се бъркам  newsm78

# 544
  • София
Адис, според свекърва ми от това пюре на Хип: Различни зеленчуци, над 4мес., 125гр., (нормализиращо) ,Състав: зеленчуци 73% (моркови, картофи, карфиол, грах), вода, царевично масло.
Според мен може и да е от зеления фасул който въведохме преди 3 дни.

И Виктор се обрина след това пюре, не знам дали е съвпадение, но му се появиха длебни пъпчици по двете ръчички. Утре сме на ДК и ще питам педи. Спрях да му давам пюрета от вчера и ще изчакам да позавехнат.

Ети, ама не ми приличат много на алергия, не са ли много малко пъпчиците  newsm78

# 545
Инка,Женката благодаря ви за отговорите:)
ЗНачи ще си изчакам двете седмици пак и ще пробвам с тиква май .

# 546
Какче, при Кали пъпчиците са по горната част на гърдичките и по раменцата. От това пюре Кали не е яла до сега само карфиола, може и да е от него. Аз днес и дадох и плодово и зеленчуково пюре, но такива които е хапвала по няколко пъти и няма проблем, обрива не се възобнови. И пак да пиша, че ако не беше толкова топло вече да са изчезнали.

Самина, аз захраних с тиква и нямаше проблеми,/ до вчера Mr. Green/

Малката буболечка спи вече три часа  #Crazy ама май по-добре така в тази жега.

# 547
Привет!Моето момче е стопроцентов лигльо Heart EyesГоркия мамин,кой знае как го дразнят тея зъбаци #Cussing out
Докато още е хладно отивам да си взема коластрата на София от Ихерба,че после пак го дават ЖЕГАААААААА
Жекова, каква коластра Simple Smile

Да са ни живи и здрави дребните чудовища прекрасни и гукащи  Hug Hug Hug
Моят Крис, Дара, Рая и Рая, Лора и Ники - безгрижно и палаво детство да имат!

(е, що сега рева!?!)

# 548
Момичета, които давате чистата оризова каша на Милупа как я приготвяте?
Като спазвам инструкциите правя половин доза - 100 мл вода и 3 с.л. каша става ужасно рядка  newsm78.

# 549
оф, като Калифорния като написа за оризовата каша се сетих да ви питам, нея как да я въведа отделно ли и колко дни?

а плодовете също се чудя кога да ги почвам, че нас педи ни каза да изчакаме с тях, а аз нямам търпение вече да и давам  Wink

# 550
мацки, да ви се ожаля.. обадих се на тел'а в кабинета на нашта педка и ми вдига (очаквано) колегата й от другата смяна. те са няколко педиатъра общо, средностатистическа медицинска практика. и за мое изумление бях предупредена, че евентуалният преглед на малката ще ми струва 15 лв! не ми е за тъпите пари, но не е ли редно, като са обща практика и децата са освободени от такса, да си приемат безплатно спешните случаи на колегите? просто хлъц.. и както не ми е добре детето направо ми идваше да кажа нещо грубичко, но не успях.
Shocked Недопустимо е!!! Ако е педиатър на държавна практика, не може да ти иска пари за преглед на дете!!! Където и да отидеш, нямат право да те върнат! Даже и в Пловдив от Сф да отидеш пак трябва да те прегледат.Ако ти искат пари, искай касова бележка или фактура някаква, на която да пише за какво и за кого са ти взели тези пари и после в Здравната.Но като им поискаш тези неща, подробно описани, едва ли ще ти искат нещо  Naughty

Ети, и според мен не ви е рано за сирене.Но обезсоли ли го преди това? И изварата ми се струва по-подходяща за въвеждане на млечните. Peace
Но ако решиш да е със сирене да продължиш, пробвай друга марка, този БДС и той  ooooh!
И все пак може изобщо да не е от сиренето. Peace

Честити половин годинки на всички пораснали дечица!   bouquet

# 551
  • Сандански
Kalifornia аз кашата(точно на Милупа безмлечната е) я правя като слагам на око.Слагам 100мл вода или кърма и слагам сухо вещество докато консистенцията стане нито много гъста,нито много рядка.Около 5-6 чаени лъжички ми отиват,но пак зависи от големината на лъжичката WinkВие нали бяхте на АМ - пробвай като за начало така да му я приготвиш,въпреки че Божидар я обича с вода,а не с кърма Peace

Инка аз оризовата каша я въведох след тиквата,която ни беше старт в захранването.Тиквата въвеждах 7 дни,след нея кашата също толкова Peace

careener Патето ти е дала чудесен съвет PeaceВ крайна сметка нашите велики доктори трябва да се научат,че си има ред и закони #2gunfire

Честита половин годинка на всички сладурковци!  bouquetНека да са живи и здрави,весели и засмени деца!!!

# 552
  • София
Бимбим, и на Виктор като му дам нещо ново първия ден се мръщи, от някои чак му се гади, а на следващия ден си ги хапва с кеф. Така че пробвай пак тиквата  Peace

Честити шестмесечия на малките буболечки  Hug Да са ви живи и здрави и много да ви радват!

# 553
 Пепита, какче, добре че споделихте, че и аз съм взела от това пюре и мислех тези дни да й дам, но май ще поизчакам с него. Да ви кажа, че пробвах пюрета на Сънвал, които се приеха много добре.
 careener, незнам какво да кажа за нашето мило здравеопазване. Можеш да отидеш в дежурния център с който е сключило договор ЛЛ, след 19:30ч. Бързо оправяне на малката шушулка  Hug

# 554
  • София
Момичета  Hug някое детенце правило ли е реакция към картоф? Ние направихме  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт