"Днес не ми е до гости, хайде да се видим някой друг път"

• 30 043
  • 368
  •   1
Отговори
# 330
Е, то в началото като приемате и двамата всичко с мъжа ти - как човека сега изведнъж да се сети, че досажда?

# 331
  • София
Роси, мисля, крайно време е да се научиш да казваш "не". Тренирай, ето М. е подходящ обект. Ако трябва и до грубост стигни, ти без това не го понасяш тоз човек вече...  Confused

Цитат
"Та да се върна на основното - в събота се прибираме към къщи и срещаме М. с неговата кола и си казваме здрасти. Той пита мъжа ми: "Утре какво ще правиш  ?" и мъжът ми: "Ще ходим на гаражна разпродажба" и описва по - подробно. Съответно М. заявява: "И аз ще дойда", аз подмятам: "Ама ние имаме уговорка с едни приятели, не ги познаваш..", той: "Е, ще се запознаем, какво толкоз"  Tired"

В такава ситуация ти си продължаваш - Не, не е удобно. Мисля, че ще ни канят за кумове/кръстници/искат заедно да номинираме шуренайката на познатия за Мис и каквото и да е. Въпрос към любимия - "мило, нали съм права" - да не се включи неочаквано  Mr. Green

Ама иска да ходи на реки - "Няма да е удобно, ние сме се планирали да ходим с чужда кола, ще дойдат да ни вземат, точно хора сме, за вас няма място" и прочее почти груби включвания. Отказваш до откат, така или иначе М. се е залепил за съпруга ти, последния няма да се откачи лесно та ти поне контролирай да имате лично пространство.  Peace Дори и ако трябва да прибегнеш до груба и просташка шега от типа на "М., абе ти да не си гей? Какво си се лепнал за миОто? Хайде сега, ще издържите 1-2 дена един без друг"

Струва ми се, че войната е неизбежна  Confused

# 332
Не мога  Tired Това ми е проблемът, не ми идват точните думи на устата, само беснея вътрешно. Ей сега преди малко си тръгна един досадник от офиса, който цъфна в 10ч., виждаш сега колко е, 3 часа го слушам да ми говори глупости, ама не можах да измисля как да го разкарам, само кимах и виках "Аха, интересно". И сега ми идва наум, че можех да му кажа, че излизам и трябва да тръгва или нещо такова. Ама тогава само си седях и го слушах.
Пък не е някой клиент или нещо важно, приятел на шефа, дошъл да го търси, ма като го няма шефа на мен ми досади  Tired
Баси ква съм смотана.

Знаеш ли, мила Роси, и аз съм така много често - идва ми какво да кажа на който трябва, ама след дъжд качулка. В момента, в който е трябвало да го направя - все любезнича, все възпитано го раздавам, мека Мария съм. Трябва много да ми прекипи, за да реагирам на секундата.

Но в случая с М. според мен спокойно можеш да се настроиш психологически за "война" - добри съвети са ти дали момичетата как да го "режеш".
Аз така направих с братовчеда на мъжа ми - в началото кротко и възпитано, ама като ми прекипяваше много пъти и просто се надъхвах вътрешно предварително и в момента, в който почнеше пак да нахалства - забравях и възпитание, и че съм мека Мария, и всичко - думите, с които режех, сами си идваха отвътре.

Та ако се понадъхаш още малко, ще се получи според мен.  Simple Smile

# 333
Joy
..
Иначе - за гаражната - какво ти пречи реално М  Wink

Реално и обективно погледнато, с нищо не ми пречи  Wink
Обаче съгласи се, че понякога се случва да не харесваш някой човек, не заради нещо определено, а просто маниери, начин на говорене, възгледи, държание, просто ми е антипатичен. Не ми пречи физически, но ме дразни психически.
Най ме дразни факта, че идва непоканен и не му пука, че не е желан от мен.
Верно проблема е в мен, както казва мъжът ми.

Е, то в началото като приемате и двамата всичко с мъжа ти - как човека сега изведнъж да се сети, че досажда?
Вили, аз казвам: "Разбрахме се с приятели, не ги познаваш.." Ако някой така ти каже на теб, ти няма ли да предположиш, че не си желана. С какво моите думи показват желание да дойде с нас. Вярно, не е груб отказ, но е намек, че не е удобно. Явно с намеци не става.
Войната наистина е неизбежна  Confused

Слънчезара, Киконка, благодаря за куража, имам нужда от него   bouquet

# 334
Реално и обективно погледнато - стига се точи в темата, а отивай и кажи на мъжа си, че ако го видиш още веднъж у дома /за М говоря сега/ - ще го изхвърлиш с парцалите и след грандиозен скандал. После му забрани да вдига телефона на М, накрая му направи мезе и едно питие и задължително му пусни! Да види той какво е само с жената вкъщи, че М не е така ценен. Хайде успех!

# 335
ха ха ха  Joy Joy Joy

# 336
Роси, мисля, крайно време е да се научиш да казваш "не". Тренирай, ето М. е подходящ обект. Ако трябва и до грубост стигни, ти без това не го понасяш тоз човек вече...  Confused

Цитат
"Та да се върна на основното - в събота се прибираме към къщи и срещаме М. с неговата кола и си казваме здрасти. Той пита мъжа ми: "Утре какво ще правиш  ?" и мъжът ми: "Ще ходим на гаражна разпродажба" и описва по - подробно. Съответно М. заявява: "И аз ще дойда", аз подмятам: "Ама ние имаме уговорка с едни приятели, не ги познаваш..", той: "Е, ще се запознаем, какво толкоз"  Tired"

В такава ситуация ти си продължаваш - Не, не е удобно. Мисля, че ще ни канят за кумове/кръстници/искат заедно да номинираме шуренайката на познатия за Мис и каквото и да е. Въпрос към любимия - "мило, нали съм права" - да не се включи неочаквано  Mr. Green

Ама иска да ходи на реки - "Няма да е удобно, ние сме се планирали да ходим с чужда кола, ще дойдат да ни вземат, точно хора сме, за вас няма място" и прочее почти груби включвания. Отказваш до откат, така или иначе М. се е залепил за съпруга ти, последния няма да се откачи лесно та ти поне контролирай да имате лично пространство.  Peace Дори и ако трябва да прибегнеш до груба и просташка шега от типа на "М., абе ти да не си гей? Какво си се лепнал за миОто? Хайде сега, ще издържите 1-2 дена един без друг"

Струва ми се, че войната е неизбежна  Confused
не мисля, че да се научиш да казваш не, означаваш да изпадаш в лъжливи оправдания.
Не е нужно да се обосноваваш защо не искаш М да идва с вас. Просто казваш НЕ и това е.

Последна редакция: ср, 27 юли 2011, 09:29 от Piny

# 337
  • София
Piny, ако срещу теб стои разбран човек - да абсолютно съм съгласна! Но ако срещу теб стои някой, за когото твоето "НЕ" нищо не значи, се почва и носенето на вода от 10 кладенеца... това в вкратце моята теза.  Peace

# 338
разбрах те, но иманно такива наглеци започват да оборват едно по едно  оправданията ти. Ако кажеш, че сте с една кола, той веднагa ще измисли решение на проблема. Според мен е по-добре да му се каже, че не го искат, а не че проблемът е мястото в колата

# 339
Че аз дори на децата казвам след отговор - Да или Не - Защо е така! Това е нормалната комуникация. Какво значи да се сопнеш просто НЕ и да си завъртиш задника? Падане на някакво ниво, ненужно никому - и най-вероятно което ще я накара да се почувства самата тя кофти...

# 340
ами по-добре е да каже, НЕ, не искам да идваш с нас, отколкото, ами НЕ, защото ще ставаме кръстници. Защо тя трябва да изпада в положение, налагащо и се да лъже и да се оправдава?

# 341
ами по-добре е да каже, НЕ, не искам да идваш с нас, отколкото, ами НЕ, защото ще ставаме кръстници. Защо тя трябва да изпада в положение, налагащо и се да лъже и да се оправдава?

А защо да изпада в положение, в което да се наложи да е груба и дори невъзпитана?
Начини много има.

# 342
аз не намирам за грубо да кажа НЕ, нито за невъзпитано.
За мен е грубо да лъжа, това би означавало, ча аз самата осъзнавам отказа ми като неправилен, щом се налага да лъжа.

# 343
Да, грубо си е просто да кажеш НЕ и да замлъкнеш демонстративно.
Не, не е невъзпитано да се опиташ да се измъкнеш меко.
За мен.

# 344
Виж,Вили,ако въпросният персонаж разбираше от меко измъкване,нямаше изобщо да предлага да ходи с тях.
Щеше да се светне,че след като му казват къде отиват или ще ходят ,ама не го канят ,значи е нежелан и няма работа с тях.

Ама той не вдява....
Е, с такива хора няма как да си все мек и обяснителен.Те на всичко намират отговор и решение.    Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт