Дюкан ще помогне на всички навред как да погледнат смело напред - 253

• 40 677
  • 736
  •   1
Отговори
# 30
  • София :(
              Добра ви вечер  Hug
           Вещи, както винаги - страхотни снимки   bouquet Само дето аз никога няма да се курдисам в такава рокличка, но това не пречи да се опитвам  Wink
           ЦвеTи, благодарско, мила  Hug Белким има ефект  Peace
           ANNAFACE, а дано, а дано  Peace Пък и повод имаш..., кой като теб  Wink
           isache, и аз все това питам, как само 3 лъжици!? Мани, не ми говори, след пира днес, се бях наканила да си бъркам и аз сладкиши, докато не се сетих, че нямам грам извара, ама чак след като вече се бях разсъблякла и ме домързя да се обличам, за да сляза до магазина...  Blush
           twisted_logik, леко бременеене и безпроблемно раждане   bouquet Грижи се учиш от сега човечето на правилно хранене  Wink
           кали 08,  Hug
           Didranad, наточили сме зъбите за следващата среща  Wink
           desitka*, де ги снимките, бре!?
           Ама аз моите няма да ги пропусна - козинките са вече на линия  Wink

Лека, мека, палава, розова и режимна  Hug Hug Hug

# 31
  • Пловдив
Лятен поздрав!   bouquet

Добавих рецептите в първия пост. По азбучен ред са подредени авторките, да няма сърдене Simple Smile Ако се сещате за още рецепти, които могат да се добавят казвайте.

Mma също има сполучливи дюкански неща.

Има да, и Лео има много хубави неща, и Пина, но темите им са и за други рецепти, не само дюкански и затова се поколебах да ги сложа, все някой ще се обърка.

# 32
  • Испания
Исаче, Мимсче, аз затова си правя всяка събота или неделя извара вкъщи. Вярно, в Четвърта съм и правя с 3,6% прясно мляко, но с обезмасленото излиза много малко и е като гума. От 6 литра мляко и 6 лимона /4 евро всичко/ излиза към 1600-1700 г извара и имам за цяла седмица за каквото душа ми поиска. И, между другото, се получава не само по-евтина извара, а и по-вкусна и по-малко маслена от купената. Открих тук една, която е божествена, но не пише нищо за мазнините на нея. Проверих в интернет - 20 % мазнини. Обаче..., като ям от нея в протеиновите дни плюс пилешко или риба, свалям. А иди, че го разбери. Въпросната извара най-евтино я намирам по 1 евро/250 грама. Иначе на пазара домашна извара /бог знае какво има вътре!/ е над 10 евро килото.  Shocked

Последна редакция: нд, 10 юли 2011, 00:33 от smileys

# 33
Добро утро,слабеещи мацки Hug
Най напред да сервирам кафенцето,че като гледам съм най-ранобудна

А после да взема да ви питам - пшенично или царевично беше разрешеното нишесте,супена или чаена лъжичка и тази маисена която откривам в рецептите на smileys     bouquet ,същото ли е.
И още нещо - откакто почнаха жегите - месец и нещо много ми се подуват краката.По принцип белтъчния прием ме е спасявал от това,но ето сега вече цяла седмица хапвам протеини и нищо.Вярно,че съм и пред МЦ,ама все пак.Сблъсквали ли сте се с подобно нещо newsm78

# 34
  • София :(
               Добро утро  Hug
          В неделя може и две кафенца, нали  Wink

Nimowe , tatianka, ЧРД, момичета  Hug

Вещи, аз за TheNMaster си мислех но и тя няма отделна тема  Sad
            smileys, в БГ това упражнение е безпредметно, поне според мен - нито ще ми излезе по-евтино, нито е сигурно какво точно щ се получи като резултат, а от Метро си купувам 5 кила извара за 12 - 13 лв и цял месец не мисля за това.
                  Хайде - усмихнат, слънчев и режимен ден  Hug Hug Hug

# 35
По повод царевичното нишесте /хайде да наричаме така Маисената/ се препоръчва по една чаена лъжичка на ден и ако може не всеки ден. В рецептите обаче има доста повече, ако и някой от тях да са за повече от един ден. Та как прави баба - всеки път като срещне в рецепта "еди колко си лъжици Маисена" слага 1 ч.л. царевично нишесте и останалото замества с  трици-няма значение пшеничени или овесени, обикновен но ги разделям на половина. Пример- в рецептата е дадено 6 с.л. Маисена, аз слагам 1 ч.л. царевично нишесте,  3 супени лъжици овесени трици и 2 с.л. пшеничени трици. Резултата не е съвсем същия но винаги се получава вкусно:) Има рецепти в които е трудно да замениш всичкото нишесте с трици, тогава си го разделям на съответния брой порции / дни/  в зависимост от броя лъжички нишесте. Колкото толкова.

# 36
Nimowe, за теб, миличка,
с пожелание за весел и щастлив празник!

Tatianka, Честит Рожден Ден!
Здраве, щастие и много късмет желая!
Весел празник и Наздраве!

# 37
  • Испания
Добро неделно утро!  Hug

А после да взема да ви питам - пшенично или царевично беше разрешеното нишесте,супена или чаена лъжичка и тази маисена която откривам в рецептите на smileys     bouquet ,същото ли е.

Пшеничното не  Naughty, царевичното нишесте. В рецептите, които са превод от испански, има Маисена и то доста, но:

1. Всеки трябва да си направи сметка за колко време ще консумира това, което прави.
2. Ако направи няколко сладкиша или ястие, което включва Маисена, не трябва да яде от всички тях в един и същ ден /мислех, че това е ясно и макар че ми минаваше през ума да уточнявам някъде, ми се стори излишно/
3. Според испанското издание на книгата, разрешеното дневно количество е 30 г, т. е. 3 супени лъжици. Знаем, че в нашата книга е по 1 чаена лъжичка на ден и то не всеки ден. Много се надявам да не направя мечешка услуга на някого с тези рецепти.

Ще взема да преведа целия списък /испански/ от толерирани храни, което /разбира се/ не значи, че трябва да ни отпуска и да се втурваме да го спазваме. Много пъти сме дискутирали и стигнали до извода, че най-добре е да се придържаме към първата книга, издадена у нас.

Ето, Бигбаба3  Hug е намерила начин да ги замени, но пак човек трябва да си прави сметката и с триците колко дневно консумира.

С една дума: пак опираме до това да прилагаме режима ни с разум.

Мимсче, това е моето решение на въпроса с изварата. За мен така е по-удобно и разумно, затова и написах цените за сравнение. Тук не се консумира много извара.  Hug

Честит Рожден Ден, Nimowe!

Честит Рожден Ден, tatianka!

Последна редакция: нд, 10 юли 2011, 10:49 от smileys

# 38
Благодаря ви за отговорите,момичета.Аз за това попитах,че вчера си направих бишкотки,в които отиде малко повече от супена лъжичка царевично,та да знам за колко време мога да си ги хапна.Те станаха 7-8 бр,та все си мисля,че по 1 на ден с кафенцето няма да ми навреди.Триците си ги пазя за тричавото хлебче без което не мога и за нещо сладичко ще трябва да ползвам нишестето.Но пък рядко ще се случва - вчера прекарах почти целия ден в кухнята и нещо ме кара да си мисля,че няма скоро да повторя Rolling Eyes
Честит рожден ден, Nimowe     bouquet
Честит рожден ден,tatianka    bouquet

Последна редакция: нд, 10 юли 2011, 11:47 от Rinusha

# 39
Nimowe Честит рожден ден!!!!!!!!!

tatiankaЧестит рожден ден!!!!!!!

# 40
  • Испания
СПИСЪК НА ТОЛЕРИРАНИТЕ ОТ ДЮКАН ХРАНИ /от испански източници/

Внимание: в случай на задържане се откажете от толерираните храни, докато не започнете отново да губите тегло

Зехтин – 3 капки дневно
Кисело мляко Актимел 0% - 1 на ден
Обезмаслено какао без захар – 2 чаени лъжички на ден
Дъвки без захар – максимум 8 на ден
Готово гаспачо – 150 мл на ден
Соево брашно – 1 супена лъжица на ден /може да замести Маисената/
Кокосово мляко – 100 мл на седмица
Соево прясно мляко – 1 чаша на ден
Бирена мая под формата на ядки – максимум 1 супена лъжица на ден
Маисена /царевично нишесте/ - 30 г на ден
Сметана лайт /3% мазнини/ - 2 супени лъжици на ден
Соеви протеини – 50 г на седмица
Кремообразно сирене /максимум 4% мазнини/ - 40 г два пъти седмично
Сирене лайт с по-малко от 6-7% мазнини – 30 г дневно
Ревен – 100 г дневно
Пилешки кренвирш /много добре изпечен, за да изгуби макс. количество мазнини/ - 1 на ден
Сладък соев сос – 1 чаена лъжичка дневно
Соев сос несладък – 2 супени лъжици дневно
Бяло вино за готвене /трябва да се готви без капак, за да се изпари/ - 3 супени лъжици на ден
Кисело мляко с парченца плод – 1-2 дневно, ако е с максимум 6 г въглехидрати
Соево кисело мляко – 1 дневно

Бележка: В първа фаза са забранени толерираните продукти. От Втора фаза се разрешават 2 толерирани продукта на ден, както в П дни, така и в дните ПЗ.

--------------------------------------------------------------------------------------------
Не съм превела някои продукти, които липсват в България

# 41
Здравей те .
Аз отдавна не съм ви посещавала но чат пат ви чета.
Браво за добрите постижения на всички.
Честит празник на празнуващите.
Аз вече съм 69кг. от 94 кг.

Последна редакция: нд, 10 юли 2011, 14:28 от Rossiana

# 42
Я,според този списък нишестето е 30г #Crazyзащо си мисля,че това е ужасно много newsm78
Аз ще си карам на едната чаена лъжичка,но не всеки ден.
аз затова си правя всяка събота или неделя извара вкъщи.
smileys,а суроватката какво я правиш.Аз замествам прясното мляко в някои рецепти с нея и става прекрасно,дай ако имаш и други идеи,че фризерът ми е пълен с огромно количество,а да я пия чиста нещо хич не ми допада Sick

# 43
  • Испания
Я,според този списък нишестето е 30г #Crazyзащо си мисля,че това е ужасно много newsm78
Аз ще си карам на едната чаена лъжичка,но не всеки ден.
аз затова си правя всяка събота или неделя извара вкъщи.
smileys,а суроватката какво я правиш.Аз замествам прясното мляко в някои рецепти с нея и става прекрасно,дай ако имаш и други идеи,че фризерът ми е пълен с огромно количество,а да я пия чиста нещо хич не ми допада Sick

И според мен е безумно много, затова казвам, че Дюкан съвсем им е пуснал края на другите европейки.  Joy

Суроватката я изхвърлям, въпреки че бях намерила някъде из нета куп рецепти /на испански/ със суроватка. Отначало я събирах, но така и не я използвах и пак я хвърлих.

Аз вече съм 69кг. от 94 кг.

Поздравления! Браво!

# 44
Здравейте момичета!
Nimowe,   tatianka, честит ви рожден ден момичета! Бъдете живи, здрави, щастливи!

Общи условия

Активация на акаунт