АВГУСТ - време за море, но ... със сладко бебче в ръце!

• 36 670
  • 731
  •   1
Отговори
# 615
ето че си имаме първата снимчица на новородено, което да ни краси страничката.

romanol,
да ти и живо и здраво бебчето и все така спокойно и кротичко!

Честито и на всички момичета преди това, които вече са майки!!!!!!
Много бързат да се появят тези летни бебенца!!!!!!!!!

# 616
  • София
Копирам си и тук поста от фейсбук.
Най-накрая имам достъп до интернет и влизам да се похваля, че нашето второ синче Боян се роди сутринта на 25.07 - 3070 г и 50 см, изненада ни две седмици по-рано от термина. Сега ще наваксвам и с новините в нашата групичка Simple Smile
Мислех си, че имам още време до термин, но в неделя вечерта ми изтекоха водите и всичко стана доста набързо и малко болезнено към края.
Днес ни изписаха и вече се адаптираме към новата ситуация вкъщи, аз си припомням как се гледаше бебе, вече влизаме в час с таткото.

# 617
  • Варна
честито на всички мами и да са живи и здрави всички бебенца  Hug
АЛОООО какво става тука,аз за август сама ли ще си бременея,че на мен днес доки ми каза,че няма изгледи да се ражда скоро и ще си чакам,но като гледам какво става тука и аз искам бебе вече,е може и началото на август айде от мен да мине  Mr. Green

# 618
  • София
Честито на всички мами и да са им здрави и послушни бебоците. Обаче наистина настана БЕБЕВАЛЕЖ  Laughing А ние дето сме с термин след 1 седмица продължаваме да си мътим....не че се оплаквам Simple Smile
Аз утре съм на преглед преди да излезе отпуска докторката ми да видим какво е актуалното състояние.

# 619
Здравейте,

Честито на новите бебешки попълнения в августувската ни групичка!!!
Да се отчета за прегледа вчера: тоновете са ок, беба наддава по малко, но никакво разкритие...Аз дори нямам и никакви болезнени контракции, чат пат, някоя Бракстън-Хикс...

имам въпрос към lunna pateka понеже виждам че си в моето положение  : опит за нормално  след секцио и живееш в др. страна. Теб преглеждат ли те за разкритие и евентуално обсъждали ли сте какво ще се предприеме, ако преносиш? На мен ми казаха, че оттук нататък всяка седмица ще ме преглеждат  за разкритие, което ми е ултра неприятно и болезнено...

Иначе коремът ми е огромен, едвам се движа, на всичко отгоре, вчера като ми правиха запис на тоновете ме държаха около 15-ина минути по гръб на една ужасна кушетка, от което после аз едвам се раздвижих и днес все още ми е скован кръста и имам болки отзад в костта!!! Може на някой да звуча като някоя претенциозна лигла, обаче сериозно,  прецака ми се кръста, а помолих да ме оставят да си легна настрани....То и без това нашето състояние си е отвсякъде дискомфортно и трудно, защо трябва и да ни отказват малките облекчения на този дискомфорт. Освен това тия българските доктори въобще не им пука боли те, не те ли боли, страхуваш ли се, не се ли страхуваш...какви са ти притесненията и така нататък. В най-добрия случай ще ти кажат: ще направим това и това, затова се подготви. Пределно ясно е , че преговори и някакви твои изисквания няма да бъдат допуснати....Някои дори не обясняват какво ще правят а казват: абе ти що го питаш това, теб какво те интересува, това е моята работа. Друг казва : я отивай и си насрочвай дата за операция,  и не сравнявай Щатите с България (нарочно не цитирам имена).  Всичките тези са едни от уж най-добрите и прехвалени доктори във видни столични АГ-та.....!!! Не ми се мисли какви са другите и как процедират спрямо пациентите....

# 620
Здравейте мами/ бъдещи и настоящи/. Аз чак сега успявам да се включа. От вторник сме си у дома и се гледкаме. Аз съм добре, изобщо вече не ме боли операцита.Благодаря на всички за пожеланията. Искам да допълня, че бебе Никол се роди 51 см. със спешно секцио.Бях записана за планово в понеделник, 25.07, но имах контракции и почти 4 см. разкритие.Всичко стана невероятно бързо.Струваш ми се, че всяко нещо преди операцията се случва за секунди.Изобщо не се страхувах.Бях изключително спокойна и весела.Искам да кажа на майчетата, на които им предстои секцио- не се плашете. Всичко минава толкова бързо. Възстановяването също.Мога съвсем смело да каа, че вече нищо ми няма.Само конците ми напомнят, че съм била оперирана.Болката- забравих я! Все едно никога нищо не е било Simple Smile Емоцията е невероятна, незаменима с нищо на света.
Сега с бебка се нагаждаме една към друга.Все още е пълен хаос, но малко по малко ще си изградим режима. Кърмим се успешно, макар, че вначалото имахме глеми проблеми. Беше свикнала да я хранят с биберон и не искаше изобщо да засуче.Сега сме със силиконови зърна, но това не е от значение. Важен е резултата.Сега е момента и да благодаря на консултантите от ЛЛЛ. За съжаление не помня името на жената, която дойде при мен в болницата. Беше изкючително мила, и внимателна и с нейната огромна помощ, сега бебе Никол си папка от мама.Мога да дам и отзиви за мястото където раждах- ВИП етажа на АГ болницата във Варна. Не съжалявам за нито една стотинка, която съм дала.Невеоятни хора и специалисти.Ако раждам 100 деца, пак бих отшла там.Ако някой нещо го интересува, с удоволствие ще отговоря на всеки въпрос. А сега отивам да си полегна и аз малко, че сега съм бодра, но с тези темпове на будуване скоро ще издъхна. Голяма съм патка- когато бебето спи не лягам и аз да си почина, ами все гледам нещо да свърша  #2gunfire

# 621
Честито на всички майчета, да са ви живи и здрави човечетата, много да ви радват и много да се слушкате    bouquet

romanol много сладко бебе  Hug

Определено ще си остана сам самичка до термина  Sad

# 622
Честито на всички родили вече мами! Децата много да ви радват, да са здрави и да се адаптират бързо! Успешно възстановяване, мили момичета!   bouquet Hug

На всички майчета, които не са родили, им пожелавам много лесно и бързо раждане!

Отдавна не съм писала, но исках да ви изчета. Аз все още ходя на работа и затова не ми остава толкова време за четене. Днес и утре съм малко почивка и затова насмогнах с четенето. Тук, в Канада, майчинството е 1 година и стартира от момента, в който решиш да го ползваш. Аз затова гледам да избутам колкото се може повече на работа, че да си остана повече време с бебка.

Благодаря за страхотните разкази за раждането! Много са вдъхновяващи! На мен ще ми е второ дете, но все пак си е изключително вълнуващо преживяване, разбира се!

Отсега нататък темата ни ще се пълни с новини за нови и нови бебчета! Това е много вълнуващо!  smile3521

# 623
  • София, България
Добре дошли на малките мъже на Дани777к - Максим и Самуел, също на малкия Денислав на Дейзире, също и на Александър на Танитта, Ивайло на Алисия 85 и Боян на Бабъл79. Добре дошла и на малката принцеса Милена на Фурчи. Толкова мъже, а само една дама. Всички да са живи, здрави и щастливи  Hug

# 624
 Hug Hug Hug Честити бебчета на всички мами Simple Smile Да са ви живи и здрави и много, много щастливи! Ох, аз наистина вече нямам търпение,вече съм 38г. седмица и имам чувството, че времето много бавно минава. Искам вече да видя моята малка принцеса Simple Smile и да ми олекне вече,защото нещо вече взе да ми натежава доста. Вчера ходих да си взема изследванията и хемоглобина ми е 108, казаха ми че е нисък и днес като ида при лекаря ще видя какво ще каже. Целувки на всички и до скоро  Hug

# 625
  • Бургас
Поздравления и честитки за всички новообебени в темата (не ги псоменавам поименно, че все ще изтърва някой - толкова са много вече)  bouquet Да са живи и здрави всички бебоци, а майките им бързо да се възстановяват и да продължават да ни зареждат положително с хубави разкази за великото събитие Hug

Априлчеее, нема да си сама душооо, и аз съм дала строга нота на дребоса да не е гъкнал преди средата на август поне, че иначе ще има шамари Twisted Evil Ама той затова се държи сега като магаре и не спира да ми оре из корема - направо ми насини ребрата, деформира ми всички органи и ми направи коремната стена по-тънка с поне 3 санта от стъргане Crossing Arms

Днес ми свършва антибиотика, изписан за бактерии в урината и се чудя дали да купувам още, защото АГ май ми каза 5 дена, че ще се пие, пък хаповете в опаковката са си за 4 newsm78 Ама май ще пропусна... или да питам в аптеката Rolling Eyes

bradata, би ли уточнила за какъв тип става въпрос, за да мога да ти дам възможно най-полезна информация.  Peace

Пепеляшка от ЛЛЛ, за хепатит Б става въпрос - носител съм, активен, макар и със сравнително ниско ниво на вируса в мен.
....
bradata, за да не стане огромен "чаршаф" тук, накратко: Въпросът за и против кърменето при хепатит Б е спорен и въпреки това, според последните изследвания, които прегледах, принципно кърменето е възможно. Рискът при инфектиране по време на раждане е значително по-висок, отколкото чрез кърмата. Освен това, специалната имунизация, която се поставя на новороденото го защитава допълнително. Самите СЗО и УНИЦЕФ препоръчват изключителното кърмене на бебетата минимум 4, а най-добре 6 месеца. Доказателства за това, майка носител на хепатит Б да повиши риска от заразата чрез кърмата няма. Предполагам и ти самата си запозната доста добре с повечето публикации, мога да ти пратя на лични материали на английски и немски като допълнение и да го обсъдиш още веднъж с хепатолога и неонатолозите, където ще раждаш.
Възхищавам се на желанието ти за кърмене!  newsm20

Пепеляшка от ЛЛЛ, благодаря ти  bouquet Попрочела съм наистина тук-там какво се пише и препоръчва в моя случай и да са живи и здрави хората от Хепактив и Хепасист за инфото и подръжката, които оказват, че иначе ще сме гола вода откъм инфо Tired Благодарение на тях се чувствам спокойна и стига да имам възможност и кърма - ще си кърмя. Още повече, че вече си купих и необходимия за допълнителна защита имуноглобулин за хепатит Б и ако се преборя да го сложат на бебо, ще съм доста по-спокойна. Не мога да обсъдя нищо с хепатолога, тъй като е в София и не мога да пътувам дотам, нито му имам координатите, че да го притеснявам лично... Неонатолозите ни тук пък са леко неинформирани и трудно откриваеми за разговори, тъй че си слагам главата в торбата, настройвам се позитивно и ще се пробвам с кърменето, пък дано се получат нещата Peace  bouquet

# 626
  • Оранжевата стая
. Освен това тия българските доктори въобще не им пука боли те, не те ли боли, страхуваш ли се, не се ли страхуваш...какви са ти притесненията и така нататък. В най-добрия случай ще ти кажат: ще направим това и това, затова се подготви. Пределно ясно е , че преговори и някакви твои изисквания няма да бъдат допуснати....Някои дори не обясняват какво ще правят а казват: абе ти що го питаш това, теб какво те интересува, това е моята работа. Друг казва : я отивай и си насрочвай дата за операция,  и не сравнявай Щатите с България (нарочно не цитирам имена).  Всичките тези са едни от уж най-добрите и прехвалени доктори във видни столични АГ-та.....!!! Не ми се мисли какви са другите и как процедират спрямо пациентите....

това е истина и е невероятно грозно и страшно. Раждането се превръща в някои от нашите болници в една касапница - лягай, мълчи и трай....
Съветвам се да си намериш друго място да раждаш. Доста момичета споделиха, че са доволни от техните лекари и болници  Peace

# 627
 Добро утро момичета!!

Днес празнуваме 5-та годишнина от сватбата ни!! married Довечера щял да ме води някъде зад а си отпразнуваме. 1dating
Почерпете се за наше здраве.Лек и прохладен ден-поне тук ще е такъв.На раждащите- бързо и безпроблемно раждане!!!

# 628
Milenita blue, pri men doki reshi da opitame normanlo, a ako neshto se obarka vinagi mojel da me sreje.... Ne hodia za proverka na razkritie, stoia si u doma i chakam... Dade mi chas za 8.08. /termina mi tuk e 7.08./ da vidi kak e bebka, ako ne tragne normalno do togava moje bi shte mi napraviat pak sekcio, zashtoto dokolkoto razbrah ne e hubavo v moia sluchai da se predizvikva sas sistemi zaradi opastnost ot razkasvane na matkata v miastoto na sheva.... No tuk v Belgia tova normalno rajdane sled sekcio e neshto normalno i mnogo, mnogo ne go misliat.... Az sam po-pretesnenata v sluchaia - vse pak parvoto sekcio mi go mapraviha zaradi tesen taz, a sega bebka mai e po-goliama.... Prosto neznam kak shte izliza, kazah im, che ne iskam da izpolzvat forceps ili vakuum, che da ne povrediat glavichkata na bebka.... Shte vidim.... Inache si imam niakakvi slabi kontrakcii bez bolka - samo gi useshtam kato postoianno vtvardiavane na korema i diskomfort pri varvene, bebka iavno e sleznala nadolu....
Ti si reshila da rajdash normalno sled 1 sekcio, no v BG, taka li e? Tam dokolkoto znam po-trudno se reshavat doktorite, zashtoto ne im se riskuva i gi e strah ot problemi.....

Momicheta, kajete kakvo predstavliavat istinskite rodilni kontrakcii - bolka v krasta, sriazvane prez korema ili otdolu vav vlagalishteto????? Ostra ili "tapa" bolka e? Sriazva izvednaj i posle minava, tova li e ili kato te hvane i ne te puska dokato ne rodish, kato se zasilva postepenno????   newsm78 newsm78

# 629
Маминка 13, благодаря за прекрасния разказ!!! Разчувства ме много Simple Smile

Честити бебоци на Дани777к, Дезире, Танита, Алисия, Вера и Бъбъл (дано не изпускам някоя)  ! Да са живи и здрави малките и много да радват мама и тати Simple Smile)) На мамите - бързо възстановяване  smile3525 smile3525 smile3525

Романол, малката е страхотна!!!!!!! пу пу Simple Smile

Мама Ивка, честита годишнина!!!!  smile3525

Общи условия

Активация на акаунт