Пътувате ли на стоп?

• 10 287
  • 188
  •   1
Отговори
# 150
  • Пловдив
Е, как си спокойна, може да спукаш гума точно пред някой стопаджия, и той да те оноди.
Ох, като го каза се сещам как един мъжки спря да ми помогне. Минавам покрай рибарника в Калофер и взимам ЖИВА риба за едни приятели, да им я нося подарък. Връзват ми небрежно 10 пъстърви в две торби и аз ги мятам отзад в комбито. Карам си аз, децата спят (тогава две на брой, Юлиан е бебе под година). Идилия. И по едно време като се разскачаха едни риби отзад из багажника и аз ги виждам в огледалото! Скачат и ще идат при децата на задната седалка. Спирам на първата отбивка и вадя децата, които естествено събудени веднага ревват. А аз изпитвам истински ужас да пипна сурова риба. Пък тия гадове не мрат, продължават да скачат. Рева и аз, децата реват и махам на колите да спрат. Обаче никой не спира. Спря един и като разбра каква е дилемата извади един голям гаечен ключ, отвори багажника и почна наред - хване риба, тряс с ключа по главата, хване друга - пак тряс. Умори всичките риби, изгледа ме странно, изслуша напоителните му благодарности и си замина. Мисля, че си помисли, че не съм наред. Laughing Laughing Laughing

Ще ви замоля - спирайте, не всички които махат сме толкова ненормални колкто изглеждаме Simple Smile

А аз си извадих поука - никога повече не взимам жива риба, карам ги да ми я изчистят.

# 151
Не съм пътувала на стоп, но се кефя на онези, които го правят. Аз съм страхлива, предполагам.
И не само. Прегледай началните страници. Там сме категоризирани. Wink

Цялата тема прочетох; аз не се обиждам, напротив, признавам си, че ми се иска, но не ми стиска. Разбирам хората, които го правят, и защо го правят, но за мое съжаление не съм като тях. 

# 152
Не съм пътувала на стоп, но се кефя на онези, които го правят. Аз съм страхлива, предполагам.

И при мен така  Peace Може би имам прекалено развинтено въображение, може би гледам прекалено много филми, но... Не ми стиска и това е  Confused

Преди няколко месеца ходих на една презентация в Пловдив, проточи се много дълго и изпуснах последния влак. Звъннах на приятелка с молба да ми намери телефони на хостели в града... Едно момче, което присъстваше на същата презентация ми предложи да ме закара до София, понеже чу разговора ми и разбра, че съм останала без транспорт. Отказах, а той ми предложи да издиктувам на някой роднина данните от личната му карта  Crazy, за да знаят кого да търсят, ако не се прибера  Laughing Много мило беше от негова страна, но шубето е голям страх  Blush

# 153
  • Tам през Атлантическия океан
Който е пътувал на стоп-спира на стопаджий Simple Smile
Знаете,че във всякакви градове има специализирани гимназий по нещо си с''деца'' на общежития,който си пътуват до вкъщи,ходят си на гости...за автобус е последното нещо за което ще се дадат пари...Пък и може да ти  спрат известни личности Simple Smile))

Иначе лично на мен ми е странно,когато видим на пътя хора на нашата възраст,или пък сами мъже да пътуват на стоп...
Peace именно това  е за млади хора  Grinning
Когато си млад морето е до колене  Grinning Имам хубави сопмени и емоции когато пътувахме с мЪжо на стоп до морето  Flutter

За всяко нещо си има време  Peace

За мен би било скука да изкарам почивките само по хотели  Wink аз съм от тези дето опитват от всичко  Mr. Green 

# 154
  • София
...Имам чувството, че търсиш под вола теле и четеш както ти харесва, само и само да си намериш повод да се обидиш. ooooh!

Сега видях, че баща ти абсолютно винаги спирал на войничета. Неговата далавера /по твоите думи/ каква беше?   Thinking

Именно разликата между баща ми и мен олицетворява разликата между "тогава" и "сега".
Тогава е било просто как да кажа - задължително и част от очарованието на онова време и се е практикувало от страшно много млади хора.
Част от сантиментите на хепи-соца.
Да вземеш войниче /казармата беше 18-20 годишна възраст, на практика деца/, пуснато за два дни и да го закараш в къщи, или максимално близо до в къщи беше нещо как да се изразя- задължително и мисля, че всичките ни бащи са практикували.

Но хепи-соца си отиде.
С него си отидоха по един съвсем естествен начин доста порядки, възникнали, именно като плод на една система, която вече я няма и на мен ми изглеждат нелепо с днешна дата, независимо, че преди двайсет години са били съвсем в реда на нещата.

Ако, обаче, на теб ти се струва уместно да вземеш в колата си някой на стоп, или самата ти да пътуваш по този начин, мен това няма как да ме обиди по никакъв начин и на практика, изобщо не ме интересува.
И ако не искам да качвам в колата си стопаджии, или предпочитам скъпите хотели, пред почивка на палатков лагер с котлони, обаче, отново е лично моя работа и не намирам изобщо за редно да давам обяснения или да се извинявам на аудиторията, защото било снобарско или селско или збравих още какво.

Просто е смешно.

# 155
  • На земята, която е всъщност звезда.
...Имам чувството, че търсиш под вола теле и четеш както ти харесва, само и само да си намериш повод да се обидиш. ooooh!

Сега видях, че баща ти абсолютно винаги спирал на войничета. Неговата далавера /по твоите думи/ каква беше?   Thinking

Именно разликата между баща ми и мен олицетворява разликата между "тогава" и "сега".
Тогава е било просто как да кажа - задължително и част от очарованието на онова време и се е практикувало от страшно много млади хора.
Част от сантиментите на хепи-соца.
Да вземеш войниче /казармата беше 18-20 годишна възраст, на практика деца/, пуснато за два дни и да го закараш в къщи, или максимално близо до в къщи беше нещо как да се изразя- задължително и мисля, че всичките ни бащи са практикували.

Но хепи-соца си отиде.
С него си отидоха по един съвсем естествен начин доста порядки, възникнали, именно като плод на една система, която вече я няма и на мен ми изглеждат нелепо с днешна дата, независимо, че преди двайсет години са били съвсем в реда на нещата.

Ако, обаче, на теб ти се струва уместно да вземеш в колата си някой на стоп, или самата ти да пътуваш по този начин, мен това няма как да ме обиди по никакъв начин и на практика, изобщо не ме интересува.
И ако не искам да качвам в колата си стопаджии, или предпочитам скъпите хотели, пред почивка на палатков лагер с котлони, обаче, отново е лично моя работа и не намирам изобщо за редно да давам обяснения или да се извинявам на аудиторията, защото било снобарско или селско или збравих още какво.Просто е смешно.

Ами да, смешно е. Най- вече са смешни тези неща:

1. Далаверата на баща ти е била...че е било задължително?  newsm78 Ами не, не е било задължително, и тогава имаше еснафи, които си пазеха колите и постлания вътре китеник. Даже е било официално забранено. 2. Свързването на стопа със соца, просто изумително. От теб разбирам, че САЩ и Западна Европа, особено първата, където стопът винаги е бил много разпространен, са хепи- соц страни.  А Керуак - комунист. hahaha Обаче явно още не са разбрали, че това са порядки от миналото и трябва да им теглят чертата, та си ги продължават и до днес. Сигурно щото още са нагазили яко в соца. 3. Ти сама си влязла тук, да си дадеш мнението, а когато някой ти показва, че пишеш глупости /далавера, мотиви, хепи- соц/, почваш да се цупиш.  Абсолютно никой не те е задължил да даваш обяснения, ти сама си избираш да го правиш, а после хленчиш, ама аз не съм длъжна. Ами да, не си длъжна, като не искаш що го правиш?  newsm78 А думичката "сноб" беше употребена за пръв път от човек, който не харесва стопа, но пък смята, че да си сноб е нещо хубаво. Така че, ако обичаш, не я вменявай на "стопаджиите" .

# 156
  • София
вселена, не разбра ли, че и гола да ходиш по улицата, мен това не ме интересува.
Защо толкова настояваш да ме занимаваш с пространствените си обяснения, аз ги разбрах много отдавана.
Изобщо не се цупя, досаждаш ми, но очевидно много настояваш да ми натрапиш мнението си, което аз не сподялям и ми е смешно, но ти си упорита в намеренито си да ми обясниш колко съм глупава и неразбрала.

За мен, да си мислиш, че извършваш страшна добрина, взимайки стопаджия е една грандиозна глупост, но нямам против да си го мислиш.

Но и това не ме интересува, просто го разбери, най-накрая.

# 157
  • Tам през Атлантическия океан
Е те това е  Joy пълноЛудието действа  с пълна сила  Laughing

п.п.аз още май удържам фронта да не се яхна с някой У форумО  Crazy

# 158
  • София
Е, да не би да му правиш лошо на човека??
Естествено, че му правиш добро, като му помогнеш да стигне от точка А до точка Б, независимо от причините, поставили го на пътя (липса на финанси - може и да са го ограбили човека и да няма как да се прибере, липса на транспорт, било то и приключенски дух).

А пък за това дали е безвъзмездно или не или пък, че стопаджиите видиш ли не искали да дават пари за транспорт - това не е задължително да е вярно! Абсолютно при всеки превоз, който ми се е налагал на автостоп с мъжа ми, съм била готова да си платя и съм го предлагала и то няколкократно, докато съвсем ме отрежат, че не искат!

# 159
вселена, не разбра ли, че и гола да ходиш по улицата, мен това не ме интересува.
Защо толкова настояваш да ме занимаваш с пространствените си обяснения, аз ги разбрах много отдавана.
Изобщо не се цупя, досаждаш ми, но очевидно много настояваш да ми натрапиш мнението си, което аз не сподялям и ми е смешно, но ти си упорита в намеренито си да ми обясниш колко съм глупава и неразбрала.

За мен, да си мислиш, че извършваш страшна добрина, взимайки стопаджия е една грандиозна глупост, но нямам против да си го мислиш.

Но и това не ме интересува, просто го разбери, най-накрая.

И понеже не те интересува, продължаваш да отговаряш.  Joy

# 160
  • София
Не само и темпетарурите дават подобни отклонения.

И понеже не те интересува, продължаваш да отговаряш.  Joy

Ама, разбира се, ти изключително ме вълнуваш.
Пиша в този форум само заради теб и много усилия положих, само, за да ме забележиш и наистина съм щастлива, че успях.

# 161
  • out of space
Е, как си спокойна, може да спукаш гума точно пред някой стопаджия, и той да те оноди.
Ох, като го каза се сещам как един мъжки спря да ми помогне. Минавам покрай рибарника в Калофер и взимам ЖИВА риба за едни приятели, да им я нося подарък. Връзват ми небрежно 10 пъстърви в две торби и аз ги мятам отзад в комбито. Карам си аз, децата спят (тогава две на брой, Юлиан е бебе под година). Идилия. И по едно време като се разскачаха едни риби отзад из багажника и аз ги виждам в огледалото! Скачат и ще идат при децата на задната седалка. Спирам на първата отбивка и вадя децата, които естествено събудени веднага ревват. А аз изпитвам истински ужас да пипна сурова риба. Пък тия гадове не мрат, продължават да скачат. Рева и аз, децата реват и махам на колите да спрат. Обаче никой не спира. Спря един и като разбра каква е дилемата извади един голям гаечен ключ, отвори багажника и почна наред - хване риба, тряс с ключа по главата, хване друга - пак тряс. Умори всичките риби, изгледа ме странно, изслуша напоителните му благодарности и си замина. Мисля, че си помисли, че не съм наред. Laughing Laughing Laughing

Ще ви замоля - спирайте, не всички които махат сме толкова ненормални колкто изглеждаме Simple Smile

А аз си извадих поука - никога повече не взимам жива риба, карам ги да ми я изчистят.

Аахахахахахаха цветно си го представих! Ей, в понеделник хапнахме рибка там и за теб се сетих, минахме под терасата ти, но нямаше индикации, че сте си вкъщи, за да звънна.  Simple Smile

# 162
БУгиня и да ме муцкаш мило, аз скъпите хотели вече съм ги изживяла, не са ми интрестинг, ако мЪ разбираш, цункай мини кученцето и продължавай да форумстващ 24 часово, за друго вероятно не те бива хо хо:)

# 163
  • Близо до гората...
Оспамихте хубавата тема Sad Спрете се вече!
Пътувала съм на стоп и спирам на стопаджии. Преценявам ги по външния вид.
В момента чета това http://patepis.com/?p=16624 и благородно завиждам на момчето, което обиколи Европа и Южна Америка на стоп Simple Smile И аз съм от хората, които предпочитат да са на палатка в Пирин ( както и ще стане близките дни ), и "да въздишам по баирите".

# 164
Не само и темпетарурите дават подобни отклонения.

И понеже не те интересува, продължаваш да отговаряш.  Joy

Ама, разбира се, ти изключително ме вълнуваш.
Пиша в този форум само заради теб и много усилия положих, само, за да ме забележиш и наистина съм щастлива, че успях.

Щастлива ще си, разбира се. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт