Пътувате ли на стоп?

• 10 256
  • 188
  •   1
Отговори
# 165
Миналата година се търкаля такава тема, до октомври някъде. В нея не се дърлехте така.
Защо в тая се дърлите?

# 166
  • Сопот, Пловдив
Е, как си спокойна, може да спукаш гума точно пред някой стопаджия, и той да те оноди.
Ох, като го каза се сещам как един мъжки спря да ми помогне. Минавам покрай рибарника в Калофер и взимам ЖИВА риба за едни приятели, да им я нося подарък. Връзват ми небрежно 10 пъстърви в две торби и аз ги мятам отзад в комбито. Карам си аз, децата спят (тогава две на брой, Юлиан е бебе под година). Идилия. И по едно време като се разскачаха едни риби отзад из багажника и аз ги виждам в огледалото! Скачат и ще идат при децата на задната седалка. Спирам на първата отбивка и вадя децата, които естествено събудени веднага ревват. А аз изпитвам истински ужас да пипна сурова риба. Пък тия гадове не мрат, продължават да скачат. Рева и аз, децата реват и махам на колите да спрат. Обаче никой не спира. Спря един и като разбра каква е дилемата извади един голям гаечен ключ, отвори багажника и почна наред - хване риба, тряс с ключа по главата, хване друга - пак тряс. Умори всичките риби, изгледа ме странно, изслуша напоителните му благодарности и си замина. Мисля, че си помисли, че не съм наред. Laughing Laughing Laughing

Ще ви замоля - спирайте, не всички които махат сме толкова ненормални колкто изглеждаме Simple Smile

А аз си извадих поука - никога повече не взимам жива риба, карам ги да ми я изчистят.

newsm62
Янтра, колко се смях, не е истина  Joy  Joy ! Още си представям човека как трепе риби с гаячния ключ  Laughing  Hug .

Аз съм пътувала много на стоп като ученичка(14-19 годишна). Учех в Чепеларе, а съм от Сопот и в петъците, когато трябваше да се прибирам вкъщи, отдавна бях изхарчила половината пари за пътни. И не само аз. Та всеки петък в Чепеларе, през два метра, по главното шосе към Пловдив бяха накацали двама по двама стопаджии ученици.

# 167
Янтра Така живописно разказваш Joy Joy Joy Най-после живинка в темата Joy Joy Joy

# 168
Стига бе хора, разкажете нещо интересно и забавно, без да се нападате.

Като прочетох за опасностите се сетих за предохранителните мерки, които вземахме с една приятелка. Тръгваме и се уговаряме:
- Ти ще си отзад, а аз отпред. Ако сгърне по непознат маршрут или почне да се прави на велик, аз хващам кормилото, а ти го халосваш изотзад.
За целта седящия отзад винаги имаше по нещо тежко под ръка.
Никога не ни се наложи да разберем дали сме способни на подобна "акция". Е срещахме тук-таме разни екземпляри, но пък и ние сигурно сме били странни за доста хора.

Веднъж ни качи на стоп един таксиджия. Изпуснахме влака от едно село и отърчахме на магистралата.
-Ами сега, как ще махаме на колите с толкова багаж? - Пита приятелката ми.
Бяхме се натоварили като магарета с храна поне за месец /домашно сиренце, кашкавалче, картофчета и все такива натурии/.
- Отчаяно- казвам аз. Защото влакът от Нова Загора тръгваше след има-няма половин час.
Та махаме си ние отчаяно и към нас приближава едно такси, намалява и спира. Приятелката ми се затичва към колата, а аз с все сили крещя:
- Това е таксси, нямаме пари за такси.
Шофьора се подаде от прозореца и ме упокои, че ни взема на стоп, а не като клиенти.   Златен излезе, закара ни чак на гарата, 5 минути преди да тръгне влака.

# 169
  • Сопот, Пловдив
Аз си спомням, че ние за по-сигурно доста дълго време се комбинирахме само момиче с момче - ако е някой, който иска да се възползва, няма да тръгне да качва момче. Веднъж обаче се объркаха комбинациите и чакахме двете с една съученичка и вместо обичайните 1-2 часа висене, ни качиха за 15 минути, та от тогава момичетата взехме да се комбинираме по между си, а момчетата взеха да се сърдят  Grinning .
Веднъж ни качи на стоп доктор Бошнаков, доколкото знам има клиничка за пластична хирургия някъде към Пазарджик. Беше ни качил общо 4 момичета в колата. На една отбивка спря, огледа се хилейки се, бръкна в жабката и извади един огромен нож  Shocked . Ей, как не изнаизскачахме през прозорците на колата - не знам  #Shocked ! А той взе да се смее и каза че отивал до ей онова дърво да си отреже зелени орехи или нещо такова. В Бачково седнахме да пием кафе, той ни оглеждаше от-до с обяснението "Не се смущавайте, аз ви гледам от професионална гледна точка." Питаше ни как се казваме, но практиката при нас беше да се лъже кой как се казва и откъде е, та аз винаги бях Катя от Карлово  Mr. Green . Известно време след това пътуване, по високоговорителя в общежитието, в което живеехме, се съобщи че някой е дошъл на посещение на девойки точно с четирите фалшиви имена, които бяхме му издекламирали (така се процедираше в нашия пансион - някой те търси, пита на портала за теб и оттам със високоговорителя съобщават еди кой си от еди коя си стая го търсят на портала). Та много нахален и неприятен човек ми се видя този доктор.   smile3506

# 170
Янтра Hug, много забавна случка  Laughing Wink, макар на теб тогава, хич да не ти е било забавно... Hug

# 171
  • На земята, която е всъщност звезда.
Аз си спомням, че ние за по-сигурно доста дълго време се комбинирахме само момиче с момче - ако е някой, който иска да се възползва, няма да тръгне да качва момче. Веднъж обаче се объркаха комбинациите и чакахме двете с една съученичка и вместо обичайните 1-2 часа висене, ни качиха за 15 минути, та от тогава момичетата взехме да се комбинираме по между си, а момчетата взеха да се сърдят  Grinning .
Веднъж ни качи на стоп доктор Бошнаков, доколкото знам има клиничка за пластична хирургия някъде към Пазарджик. Беше ни качил общо 4 момичета в колата. На една отбивка спря, огледа се хилейки се, бръкна в жабката и извади един огромен нож  Shocked . Ей, как не изнаизскачахме през прозорците на колата - не знам  #Shocked ! А той взе да се смее и каза че отивал до ей онова дърво да си отреже зелени орехи или нещо такова. В Бачково седнахме да пием кафе, той ни оглеждаше от-до с обяснението "Не се смущавайте, аз ви гледам от професионална гледна точка." Питаше ни как се казваме, но практиката при нас беше да се лъже кой как се казва и откъде е, та аз винаги бях Катя от Карлово  Mr. Green . Известно време след това пътуване, по високоговорителя в общежитието, в което живеехме, се съобщи че някой е дошъл на посещение на девойки точно с четирите фалшиви имена, които бяхме му издекламирали (така се процедираше в нашия пансион - някой те търси, пита на портала за теб и оттам със високоговорителя съобщават еди кой си от еди коя си стая го търсят на портала). Та много нахален и неприятен човек ми се видя този доктор.   smile3506

Я го виж ти този палавник. Laughing

# 172
В студентските години пътувах само така, най-често с мъжа ми. Винаги сме имали късмет и не се е случвало да вървим или да чакаме прекалено дълго. Също така нямам наблюдения софийските коли да ни игнорират, особено пък на излизане от София  Laughing
Запознавали сме се с много хора и с някои си останахме приятели. Митьо-пищова ни е возил на стоп, Кембъла (лека му пръст) също.
Сега качваме стопаджии ако има място в колата, но като сме цялото семейство, няма как.

# 173
Аз пък на стоп винаги съм стигала по-бързо от всякакъв наличен обществен транспорт.

Даже веднъж ходихме София-Охрид на стоп. Една кола до Кюстендил, после един албанец ни взе почти до Охрид. Наобратно пак подобна история. Изобщо скука. Simple Smile

# 174
  • Tам през Атлантическия океан
Аз пък на стоп винаги съм стигала по-бързо от всякакъв наличен обществен транспорт.
Така е  Grinning

Мъжа ми ми е казвал че момиче и момче е най-добрата комбинация за стоп  Wink , м/у другото само снего съм имала това преживяване, сама и с други не  Wink

Като сме били с кола има ли място сме качвали  Peace

# 175
  • ул. "Мечтание"
Сякаш не съм пътувала на стоп. Поне нямам спомен.
Иначе качвахме стопаджии, когато имаше място в колата за тях. Mr. Green Сега с две детски столчета отзад и много багаж между двете трябва да пътува на покрива.
Избираме си ги по интуиция. Винаги са били интересни хора, не сме съжалявали, че сме ги качили.

# 176
Миналата година се търкаля такава тема, до октомври някъде. В нея не се дърлехте така.

Ето още една, от 2008.   Grinning

# 177
Е, случи ми се да стопирам мой преподавател, но това надминава всичко:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=291273.msg7428276#msg7428276  Joy
Ето я от 2010

# 178
Не, не бих пътувала на автостоп, ако разполагам с кола или пари за транспорт.
И честно казано, се чудя на тези, които с лека ръка се качват в първата кола, която спре, или пък те самите качват напълно непознати по пътищата.

Странни хора,не се страхуват да се разхождат сами в парка,ама на стоп да пътуват опасно... ooooh!

Пътуването на стоп е еднакво опасно и за двете страни.
Риска да те сгащят или отвлекат в парка е в пъти по-малък отколкото ако се намираш в затворена кола с непознат(-и).

Последна редакция: нд, 24 юли 2011, 22:05 от krem-karamel

# 179
Е, случи ми се да стопирам мой преподавател, но това надминава всичко:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=291273.msg7428276#msg7428276  Joy
Ето я от 2010

Хахахаха, това със стопирането на бащата е уникално просто. ))))

Но преди 20-30г нещата определено са били много по-различни от сега. )

Общи условия

Активация на акаунт