"Какво си търсите? С нещо да помогна?"

• 22 218
  • 469
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Ако някой в магазин ми намекне дори, че не мога да вляза с количката и детето - мигновено този магазин престава да съществува за мен.  Peace
Наскоро ми се наложи да си купя дрехи, бях с количката. Не само, че никой не ми направи проблем да вляза, ами и забавляваха детето докато пробвам. Логично, излязох си от там с покупка и плканирам да се върна отново в този магазин.
Лейди Б, според мен уточнението ти, че има размери е чудесно, но не е нужно всеки клиентски поглед да бъде следен, някак си, аз като клиент бих се чувствала пресирана. А най-добре би било да се напише на тебелка, че предлагате дънки от еди си кой номер до еди си кой номер. Или на самите изложени панталони, от които имате големи номера, да се закачи нещо като етикетче - до 64 номер (например).  Peace  Може би коментарите кое как стои на клиента е добре да ги понамалиш или да ги замениш - пробвайте, вижте се. Така по-добре ще прецените дали е вашата кройка (примерно).
Smileme , бременна да разглежда и нищо да не купува си е нещо съвсем обичайно  Peace Нали си чувала за суеверията, че преди да се роди бебето нищо не се купува или преди 9-я месец... Логично е бременната да иска да си избере и като наближи момента тогава да пазарува  Peace А и бременна, която за 4-5 път е в даден магазин е ясно, че в даден момент ще купи.  Peace Ако не тя, то майка й, таткото, свекървата... продавачките даже в някои такива магазини са предлагали капариране и да се запази дадената стока (количка, легло...) до момента, в който се роди бебето  Peace
КоАл, рядко. Много рядко виждам инвалиди, обикновено са с преидружител.. тъжно е, много тъжно  Confused

# 301
Не е много по темата, но какво мислите за животните в магазин?/Не става въпрос за магазин за животни, а от всякакъв друг тип/Аз много обичам животни, имала съм домашен любимец, но не мога да възприема животно в магазин, на няколко пъти ми е идвало да се обадя на контролни органи.
Вярно, че магазинът е на собственика, но нали там могат да влязат болни, алергични, пък и не би ми било приятно да си купя дреха ,полепнала с животински косми.

# 302
  • София
Светкавица, мисля, че не им е мястото там на животните... ясно е, че ако става дума за хранителен магазин е абсолютно недопустимо и животното трябва да изчака отвън. Ако е магазин за дрехи... пак не му е там мястото (преживявам, ако е в транспортен кафез)

# 303
  • София
Не е много по темата, но какво мислите за животните в магазин?/Не става въпрос за магазин за животни, а от всякакъв друг тип/Аз много обичам животни, имала съм домашен любимец, но не мога да възприема животно в магазин, на няколко пъти ми е идвало да се обадя на контролни органи.
Вярно, че магазинът е на собственика, но нали там могат да влязат болни, алергични, пък и не би ми било приятно да си купя дреха ,полепнала с животински косми.

Животните нямат място в магазините. Изключение са кучетата-водачи, но те в България са рядкост. Страшно ме дразнят лигавите "звезди", които си влачат любимците навсякъде. Не правя изключение нито за родните, нито за чуждите.

# 304
Светкавица, мисля, че не им е мястото там на животните... ясно е, че ако става дума за хранителен магазин е абсолютно недопустимо и животното трябва да изчака отвън. Ако е магазин за дрехи... пак не му е там мястото (преживявам, ако е в транспортен кафез)

Виждала съм в магазин за дрехи и то не само един, също и в магазин за подаръци да се мотае сред хората.Ядосвам се на себе си, че не намерих сили да си отворя устата да направя забележка.

# 305
slanchezara Това с табелките ме уби направо :Д Simple Smile

# 306
  • София
Дидолина,
Да, може да ти звучи смешно, но понеже съм от потребителите, интересуващи се от горната част на номерацията, да знам кои модели да гледам. Ако чуеш от няколко магазина "Оооо, тоооооолкова големи номера не предлагаме" или  "Мнеее, само до 42 западноевропейско предлагаме, тооооолкова големи - не" и ти ще си мечтаеш за табели, повярвай ми. Съжалявам, че не мога да пресъздам тона, но горе долу звучи като да ти обясняват, че си бая дебел и не е ясно къде си тръгнал, да търсиш тооооолкова голям размер  Crazy Лично мнение  Peace

# 307
  • най-шареното място

Слагам им етикет - "ме става" и старателно заобикалям.
Може всичко да харесваш и гледаш, но магазина не е дома на собственика.
Това е по-неприятно и от пушеща продавачка - също не влизам - защото е постоянно и е неуважение най-малкото, при това опасно.

# 308
По повод на хората, които мерят, мерят и не си купуват нищо.

По принцип в магазн се влиза , за да се купи нещо.
В един голям магазин, тип HM няма кой знае какво значение дали изобщо ще купиш и за какво си влязъл. Мери се, хвърля се, внимание и намеса от продавачи /почти/никаква, имат съвсем различна политика. Аз като нямам какво да правя и нямам идея какво искам ходя по такива места, забавлшвам се чудесно.

Как протича в Италия едно такова влизане (споделям го, защото тук го научих и съм много доволна от този начин/ в магазин : Влизам, поздравяваме се. Много ясно, че казвам за какво съм влязла, напр. онзи ден си 'търсих' бански в спец. магазин.  Обсъдихме с жената номера, показа ми 4 модела, разгледахме ги внимателно заедно обмислихме дали ще са подходящи за мен, на единия ми харесва едно, на другия друго, тя си каза мнението, което ми е важно, все пак с това се занимава. Задължително се пита за цената, дали има намаление , изобщо получава се макс. информация преди да се реши да се пробва , аз дори не пипам в магазин,  преди да ме поканят. Аз в случая имах намерение само да се информирам, не да меря, обясних защо не искам да меря и
защо ще дойда след 3 дни. Довиждане, довиждане. Аз не й напъвам банските, които е платила (!), тя ми дава макс. информация, сериозни хора, сериозно поведение.
Това да вляза в някой частен магазин, където хората са броили пари за стоката си  и да започна да пипам, щото баба така ме е научила, изключено.
И от личен опит - този маниер с пипането, непоздравяването на персонала, не казването какво се търси съм забелязала, че е характерен само за арабки,  румънки , албанки, българки. Това от позицията на 1г. опит като продавачка. С извинение това е най-малоумната клиентска група.
Всички останали хора отвръщат на усмивка, завързват разговор, обменят информация, само балканеца е като бизон, който смята, че щом ' си плаща"( а той обикновено нищо не плаща, просто има свободно време), може да пипа , да премята нагоре надолу, да мери и да се отказва после без обяснение, без комуникация и разбира се да излиза с високо вирнат нос:)

# 309
10 c's   bouquet - браво! Simple Smile

# 310
Моето мнение за майките с количките е,че трябва да влизат с количките ако са сами.Никога не съм правила проблем.Но ако са на групичка спокойно едната може да остане вън да гледа децата в количките,докато другите разгледат.А понякога количката е нестандартна и трудно влиза-веднъж една количка запъна на входа,но не-майката се напъна и влезе,нищо,че одраска яко стъклената врата!
Против животните в магазина съм,освен,ако не е куче водач.Без значение дали е хранителен,или друг магазин.
Скоро ми се случи следното-отивам в един квартален магазин да си купя сладолед и казвам,че искам ванилия с карамел и посочвам точно кой.При което продавачката,която е и собственичка започна да крещи,че това е само ванилия,без карамел.Казах,че е с карамел и тя побесня още повече-милиони пъти била яла този сладолед.И като видях,че явно и хлопа нещо казах "Да,добре,права сте!".Прибирайки се вкъщи виждам,че за да е на нейното ми е сложила карамел с карамелов сироп.Бързайки да избягам от магазина и скандала не съм видяла,че ми е сложила друг вкус.Не стига,че магазина и е полу празен и никой не влиза,ами тя гони клиентите с малоумното си поведение.Сто пъти предпочитам да пазарувам от сестра и,но нейния магазин беше затворен.

# 311

И от личен опит - този маниер с пипането, непоздравяването на персонала, не казването какво се търси съм забелязала, че е характерен само за арабки,  румънки , албанки, българки. Това от позицията на 1г. опит като продавачка. С извинение това е най-малоумната клиентска група.

Малоумната клиентска група вероятно е продукт на малоумно обслужване.
В иначе много добри магазини се дават невероятно безмозъчни идеи.
Поне в България на много места/ в никакъв случай на всички/ е така, за Албания и Арабските страни нямам представа, не съм била там.
По-напред в темата дадох пример как преди години, когато съм била в очевиден пълен траур и си търся точно черна блуза продавачката ми задава въпрос:"Ама точно черна ли трябва да бъде?"Какво да отговориш на такъв въпрос, какво повече ?

Скоро в магазин, в който съм уж постоянен клиент и съвсем наскоро направих голяма сметка, потърсих бяла пола.Нямаше мой номер и продавачката вървя подире ми с една зелена и сто пъти ме пита ама защо бяла,  в тази какво не ви харесва
дай сега, щото на продавачката и се продава зелена пола ,да вземе да ми хареса зелената.После ми показа бяла, която аз всъщност си бях харесала от каталога, но  тъй като нямаше моя номер каза, че може да ми достави само ако си платя предварително + доставката Shocked Сега просто дебна да я няма точно тази продавачка на смяна, за да вляза в иначе хубавия магазин с много елегантни дрехи, българско производство на утвърдена на пазара българска фирма.
Когато влезеш  два -три пъти в някои от посочените магазини и си влязъл в поредния и най-прекрасното обслужване да ти се предложи, вече си достатъчно уморен и отегчен и наистина не ти се говори.

Ето, затова "малоумната група" не желае да разговаря, не желае да пита има очи, разглежда, ако и хареса ще купи.може да ми е прелестна на вид една дреха, като я облека да ми стои комично.В много от уж добрите магазини следва едно цупене, подсърдване от страна на продавачките.И защо?
За албанки, румънки и т.н. в чужбина- ами може хората да не владеят друг език освен родния, какво толкова да си говорят.

Последна редакция: ср, 20 юли 2011, 11:57 от Светкавица

# 312
  • София
Добре де, ама за какво е цялото възмущение? Има досадни продавачки, факт - казвам им любезно, но много твърдо и категорично "не, това не ми допада, ще разгледам останалите" или "съжалявам, не ми стои добре" и това е. Не мога да хвърлям толкова емоции в размисли и страсти защо тая продавачка не ме поздравила, пък другата била крайно досадна, пък третата, пък петата... Продавачки има всякакви, включително адски неадекватни, а същото се отнася и за клиентите. Досега обаче не ми се е случило продавачка да ме спре да си купя или да не си купя дадена стока. 10 минути ми е престоят в даден магазин (освен най-големите, но те са пълни с хора и няма кой да ми ходи по петите), сега за 10 минути да правя от мухата слон - няма начин.

Единственото, което може да ме изгони веднага от даден магазин, е люпенето на семки (звукът ме побърква, буквално). Но това са единици квартални прашасали магазинчета, в които умрялата от скука продавачка ще седи да чопли слънчоглед и да ме стрелне с някое "какво Ви трябва", придружено с изплюване на поредната обелка. Така че и с това нямам проблеми - казвам "Довиждане" и излизам. Ама много бързо.

# 313
Хахаха, а ако видите англичанките как пазаруват  ooooh! (това по повод малоумната група тъмни балкански и арабски субекти Simple Smile )

# 314
Хахаха, а ако видите англичанките как пазаруват  ooooh! (това по повод малоумната група тъмни балкански и арабски субекти Simple Smile )

Разкажи нещо, поне да се позабавляваме в жегите Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт