"Какво си търсите? С нещо да помогна?"

• 22 163
  • 469
  •   1
Отговори
# 435
 Naughty Аааа не така, има магазини, в които си работят собствениците и правят отстъпки Wink
...не, че аз пазарувам от наши магазини, но го знам от първа ръка, възползвали се хора  Peace

# 436

Като не искаш да комуникираш, недей. Твое право е.

Да де, но не винаги ми се получава.Не искам да комуникирам, но те продължават да комуникират с мен.

П.С.Има достатъчно теми за лекари, зъболекари, адвокати и учители, дори учителките ги изтипосват с имената им в училищните теми.

# 437
  • Linz
Отилия, има всякакви клиенти, някои пък чакат да ги попитат какво си търсят. На който му досаждат нека си каже. Или пък излезе.

Светкавица, неадекватни съвети можеш да получиш във всяка сфера, дайте да пускаме теми за лекари, адвокати, учители, политици... Като не искаш да комуникираш, недей. Твое право е. Както и право на продавачките да решат дали ще ти дадат отстъпка и дали ще бъдеш обслужена с усмивка.

Каква отстъпка? За пазаруване на сергия или на пазара ли пишем тук, или за пазаруване в нормален магазин? Продавачката в един нормален магазин с надписани на етикета на всяка стока цени не може да дава отстъпки на когото и хрумне. Ако става въпрос за Илиенци или женския пазар е друга работа.
Дават се отстъпки, и то големи (от порядъка на 50% и повече). Имам предвид скъпи магазини на Стамболийски, Графа, Пиротска, Витошка. Собствениците дават картбланш на продавачките Peace

Да де, но не винаги ми се получава.Не искам да комуникирам, но те продължават да комуникират с мен.
Ако кажеш, че не си носиш пари, просто искаш да хвърлиш едно око, и не разбутваш подредената стока, имаш всички шансове да те оставят Wink

# 438
Има стоки при които продавачите имат право да правят отстъпки-за редовни клиенти,за повече стока,за насърчаване на нов клиент.И съответно тази опция е за не нацупените и пренебрегващи ни клиенти.За тези,които си вирят носа са цените на етикетите  Mr. Green.Отстъпката е за сметка на печалбата и съответно би трябвало да доведе клиента обратно,а за това е нужен и по-задушевен контакт продавач-клиент.

# 439
Има стоки при които продавачите имат право да правят отстъпки-за редовни клиенти,за повече стока,за насърчаване на нов клиент.И съответно тази опция е за не нацупените и пренебрегващи ни клиенти.За тези,които си вирят носа са цените на етикетите  Mr. Green.Отстъпката е за сметка на печалбата и съответно би трябвало да доведе клиента обратно,а за това е нужен и по-задушевен контакт продавач-клиент.

Да бе, как ли бих се подмазвала на продавачките, само и само да ми намалят цената на някоя дреха. Звучи ми като просия, не, мерси.

# 440
За дрехи-не знам.Аз продавам машини-работим с почти постоянни клиенти.

# 441
За дрехи-не знам.Аз продавам машини-работим с почти постоянни клиенти.

Това е различно. Когато човек купува техника, дограма, имот, кола, обзавеждане, пердета, машини, услуги, той сам търси контакт с продавача, защото при такива покупки има много неща, които трябва да се уточнят и уговорят. Но и търговците в такива магазини не подхождат на принципа "Какво си търсите" или "Кажете".

# 442
От как е тръгнала темата се улавям по няколко пъти на ден да задавам точно тези въпроси  Laughing
Може би трябва да се направи уточнение,че темата е за магазини за дрехи и обувки  newsm78

# 443
 Най-просташко ми е "кажете". Идва ми да отвърна с "какво да кажа"  Mr. Green

# 444
Аз пък много мразя някой да влезе като хала,няма добър ден,няма нищо и да ми каже "Момиче,имаш ли..."

# 445
  • Linz

Да бе, как ли бих се подмазвала на продавачките, само и само да ми намалят цената на някоя дреха. Звучи ми като просия, не, мерси.
Shocked
Абе явно някои наистина имате проблем с комуникацията. Не може ли просто да се държиш нормално и естествено, без да се правиш на интересна, да си придаваш важности или да се "подмазваш"?!
Има клиенти, които си "изпросват" отстъпка, само за да оставят бакшиш в по-голям размер.

# 446
Shocked
Абе явно някои наистина имате проблем с комуникацията. Не може ли просто да се държиш нормално и естествено, без да се правиш на интересна, да си придаваш важности или да се "подмазваш"?!
Има клиенти, които си "изпросват" отстъпка, само за да оставят бакшиш в по-голям размер.

Бакшиш ли  #Crazy
 Ама вече освен на таксиджиите и на келнерите и на продавачките ли се оставя бакшиш? Откога това?

# 447
От одавна.И на мен понякога ми оставят,колкото и да ми е странно.Обикновено стотинки,но веднъж един чужденец остави 10 лева.Аз не исках да ги взема,стори ми се много задължаващо,но той настояваше много-явно по неговите географски ширини е нормално.Ако бяха оставени на сервитьорка е нормално,но ми се стори необичайно за продавачка.Аз не очаквам от никой бакшиш-просто понякога доволните хора оставят.

# 448
  • Linz
Shocked

Бакшиш ли  #Crazy
 Ама вече освен на таксиджиите и на келнерите и на продавачките ли се оставя бакшиш? Откога това?
Доволните клиенти оставят по 2-5-10 лв, понякога и доста повече.
Винаги можеш да оставиш бакшиш, ако си доволен от обслужването Wink

# 449
Уикенд, обикаляме с приятелка, търсеща кожена връхна дреха. Харесваме манто на витрината, питаме за цена. За мое най-голямо изумление получихме в отговор "Скъпо е."

Simple Smile И на мен ми се е случвало. Преди години. С приятелка, която не изглеждаше в перфектен вид. Беше и ядосана на мъжа си. Беше взела пари доста и решена да си напазарува, ме взе за компания.
В един магазин за блузки...
В днешно време ме дразни, че ми говорят на "ти" продавачките.
Че в много магазини ми обясняват, че за "пълна жена като вас нямаме".
Да, не съм фиданка, ама чак пък такова отношение  newsm78
Не съм извън нормите.
В резултат от това тази година бях затруднена да си намеря свестни дрехи. Особенно панталони. Откъм блузи се обзаведох с едни широки (палатки), та заприличах наистина на пълна, дебела, кръгла жена  Joy
Ето на, идва есента. И пак ще съм в затруднение.
Като видях заглавието на темата, си помислих, че тук може и съвети да се дават. Кой какво търси и къде да го намери.

Общи условия

Активация на акаунт