Предстои ми ИН ВИТРО/ИКСИ,да поговорим-43

• 62 874
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
Момичета, подуваше ли ви се корема по време на стимулацията?

# 586
слънце, кой ден от стимулацията ти е?
Нормално е към края да ти се подуе (зависи от броя на фоликулите), тогава започват да те понаболяват и яйчниците. Но също така може да е белег за хиперстимулация - без да те плаша  Rolling Eyes

# 587
Аз бях с хиперстимулация и корем нямах. Зависи колко ти е стегнат, индивидуално е.

# 588
  • Русе
zweta  Hug съжалявам миличка. Знам какво е усещането да се надяваш, а в крайна сметка да няма опит. И при мен се случи същото - юни месец. С доктора решихме, за да няма повече такива изненади, да бъда следващия път по къс протокол. Вика ме на 2ри ден от МЦ, когато ми е най обилно кървенето и това ме притеснява малко. Днес чакам резултати от имунология. Дано са ОК  Praynig Praynig Praynig, и след 10тина дни да стартирваме.

Последна редакция: чт, 15 сеп 2011, 22:02 от Петя78

# 589
Днес ми е 7-ми ден.Започнах на 9-ти с Гонал, от вчера включихме и Цитротид. Нямам корем по принцип. Яйчниците не ме болят, само корема го чувствам като балон и усещам някаква тежест, не болка. Хиперстимулация ли ooooh! ooooh!

# 590
  • София
Слънце,какво е може само докторът ти след преглед да прецени. Може да си се подуваш като страничен ефект , често го има и не е хиперстимулация. Не искам обаче да те плаша, но аз се подух след 5-тия ден и си беше истинска хиперстимулация. Колко фоликула ти изброиха до сега и как е естрадиолът? И да не е хиперстимулация може да вземеш мерки като минеш на много белтъчна храна и вода,ако е задържана вода ще я изпикаеш,ако е нещо друго също помага.

# 591
Днес ми е 7-ми ден.Започнах на 9-ти с Гонал, от вчера включихме и Цитротид. Нямам корем по принцип. Яйчниците не ме болят, само корема го чувствам като балон и усещам някаква тежест, не болка. Хиперстимулация ли ooooh! ooooh!
така е при всички, когато напредне стимулацията, няма нищо тревожно, хиперстимулация се получява по-късно - след пункция или след ЕТ.

# 592
Вчера бях на УЗ. Докторът ме прегледа и каза " Добре, продължаваме с Гонал (112,5) и включваме Цитротид. Айде, обличай се и ще отидем да ти покажат как да си поставяш Цетротида. "
Толкоз. Ни ми каза колко фоликула са, ни по колко мм са, ни нищооо. Малко се ядосах и го попитах как са всъщност нещата, има ли фоликули. Аз не съм специалист, за първи път ми е и искам да знам. А той- " Идеални са нещата, имаш 5-6 фоликула. Продължаваме"
Понякога мисля, че е по-добре така- да не ни пълнят главите с кой знае колко информация, която може само да ни  / п/обърка, ама пък от друга страна все пак е хубаво да знаем какво се случва.
Утре пак съм на преглед. Ще му кажа за корема, но знам какво ще ми отговори "нормално е, не се плаши"

# 593
След транфера и с течение на времето като почне да ти разте коремчето е вълнуващо Simple Smile Желая ти успех Simple Smile

# 594
слънце, спокойно - на 7-ми ден може да имаш подуване от самото нарстване на фоликулите, от това е и тежестта. Иначе водата и белтъчините много помагат и след пункцията, а е полезно и за качеството на яйчицата (според разни статии).

# 595
Слънце, вчера когато бях в клиниката /аз съм в Щерев/ за пункция, която пропадна заради спукан фоликул, бях в една стая с момиче, което беше с хиперстимулация. Направо я съжалих милата, беше с подут корем, имаше болки, едва се движеше, вкарваха и някакви лекарства през абоката, предстояха някакви вливания-плазма мисля. А на всичкото отгоре след ЕТ е забременяла. Казаха, че ще поставят някакъв дрен / не разбрах за какво става въпрос/. Но категорично мнението на лекарите беше, че ако до 2-3 дни не се оправи, следва прекъсване на бременността, защото по-важно в случая е нейното здраве. Но това да не те притеснява, тя просто е от най-тежките случаи на хиперстимулация. Това може да не се допусне като редовно ходиш на преглед, пускаш изследвания, на УЗ преглед не може да не се види, ако има такъв проблем.

# 596
Аз бях на ниски дози хормони по къс протокол и въпреки това направих 20 фоликула, може би защото съм и с ПКЯ. Бях на вливания на калций няколко дни, с повече прием на течности и се разминах само с болките.
За хиперстимулация май се говори, когато има повече от 15 фоликула (общо).

# 597
  • София
За хиперстимулация май се говори, когато има повече от 15 фоликула (общо).
Аз и със 7 съм с хиперстимулация,както с 22 и се налагат вливинаи я и диети-въпрос на организъм е,в същото време има момичета,които при 20-25 се чувстват отлично и освен леко подут корем,им няма нищо

# 598
Момичета хиперстимулация - остър хиперстимулационен синдром OHSS, може да се прояви и при по-малко к-во Я, аз съм имала при 12 Я и съм НЯМАЛА при 17 / имам ПКЯ/, зависи от к-во на ЧХГ преди пункцията и практиката и компетентността на клиниката и доктора.
 на УЗ много точно може да се види опастността от хиперстимулация - ако има течност около яйчниците, та дори и изследванията да са добри и Е2 да е в нормални за деня на стимулация и бр. фоликули граници.

Последна редакция: чт, 15 сеп 2011, 14:05 от ddnchv

# 599
  • София
Хиперстимулацията може да се предотвари единствено и само, ако ти е компетентно задапаратното устройство (докторът), ако е изморен и го мързи да мисли, колкото и да ти гледа фоликулите и хормоните пак нищо не става. Знам, че е по-лесно по време на процедурата да не си пълним главата с глупости, стойности на хормони и брой фоликули, но от това зависи нашето здраве и успех.

Общи условия

Активация на акаунт