GSM антена - срешу нашия прозорец!

• 3 116
  • 18
  •   1
Отговори
Здравейте,
Моля за информация и съвет по следния въпрос:
Живеем на деветия етаж. На 100-120 метра от нас има друг жилищен блок, на осем етажа. На покрива му са поставили три GSM антени, които са на височина колкото нашите прозорци. Едната е насочена точно срещу нас. Не сме встрани от нея, а сме буквано под "прицел".
Естествено никой не ни е питал искаме ли я. Откакто са я сложили, имам почти всекидневно главоболие и ми прималява, буквално ми се огъват коленете. Не знам дали това не са някакви сугестии, причинени от гледката на антената, обаче мъжът ми се оплаква от същото.
Сблъсквал ли се е някой със същия (или подобен) проблем и как го решихте?
Аз лично ще пиша до всички - ХЕИ, РИОКОЗ и др. да дойдат да направят замервания, но не знам кой и как мога да накарам да преместят антената, ако се установи със сигурност, че има някакъв проблем.
Посъвествайте ме!  bouquet

# 1
Твърде голямо е разстоянието, за да Ви навреди. Има голямо разсейване. Ако застанете на няколко метра от антената, тогава може. Излишно сте се паникьосали и вероятно оттам идват проблемите Ви. 
Имаше такива теми за евентуалните вреди от мобилните оператори. Обяснявали сме в тях. Една колежка с ник "Сладкарка" също се включи с компетентни обяснения. Можете да ги видите.

# 2
И аз съм на същото мнение, но хората по-скоро искат тези антени да а вредни... И са готови да се борят за убежденията си.

Нищо не може да се направи.

# 3
Много са вредни даже. В чужбина са разположни далеч от детски градаини и училища. Преди 2 години се преборих с целия блок за да не слагат... Е сложиха на отсрещните блокове. Бойко уж щеше да ги маха... Доказано вредни са заради лъчите, които излъчват. Съберете подписка. Такива антени не се разполагат на толкова гъсто и толкова близо до хората. Ще изровя инфо и ще постна.

# 4
Много са вредни даже. В чужбина са разположни далеч от детски градаини и училища. Преди 2 години се преборих с целия блок за да не слагат... Е сложиха на отсрещните блокове. Бойко уж щеше да ги маха... Доказано вредни са заради лъчите, които излъчват. Съберете подписка. Такива антени не се разполагат на толкова гъсто и толкова близо до хората. Ще изровя инфо и ще постна.

Да, тъй, вредни са заради лъчите които излъчват! Не се ли получава тавтология? Излъчване на лъчи.....Какви? Мъгла......Обаче е изказано компетентно мнение..... И добре обосновано.....

# 5
 Електромагнитни излъчвания, които ако не бъдат съобразени с препоръчителната дистанция могат да доведат до сериозни здравословни последици. Продължителното излагане на подобен вид лъчения са изключително опасни. Не съм го измислила аз. Просто нямах време да дам  повече инфо. Няма да публизкувам тук, който се интересува, има достъчно информация в нета.
Тук съвсем не смятам, че е нужно да подхождаме със заядлив тон. Всеки може да напада, и повярвай има такива, които го правят доста по-успешно от теб. Докажи ти, че не са вредни, и че учените са в голяма грешка.

# 6
Електромагнитни излъчвания, които ако не бъдат съобразени с препоръчителната дистанция могат да доведат до сериозни здравословни последици. Продължителното излагане на подобен вид лъчения са изключително опасни. Не съм го измислила аз. Просто нямах време да дам  повече инфо. Няма да публизкувам тук, който се интересува, има достъчно информация в нета.
Тук съвсем не смятам, че е нужно да подхождаме със заядлив тон. Всеки може да напада, и повярвай има такива, които го правят доста по-успешно от теб. Докажи ти, че не са вредни, и че учените са в голяма грешка.

Кои учени, каква грешка??? Ел.магнитни лъчения......Колко общо казано.... В къщи нямаме ли такива искаме, не искаме? Какви последици? От кой точно вид ел.магнитно лъчение? От кои устройства????
Че може да има сериозни последици, това е ясно. Но не от всякакви ел.магнитни лъчения. Тази тема не е за различните видове ел.магнитни лъчения, а за антена на мобилен оператор, която е поставена на покрива. Отговорих конкретно на поставения въпрос. Тази тема е пряко свързана с моето образование и компетентност. Неслучайно посочих и мнението на колежката с ник "Сладкарка". Нямам време да ровя в интернет за други мнения. Там можете да се натъкнете и на сериозна дезинформация.
Когато някой е запознат с дадена проблематика и се появят такива, които пишат глупости естествено, че това е дразнещо.

Последна редакция: ср, 20 юли 2011, 00:26 от vl

# 7
Да ти кажа ли честно.... Изобщо не ми се занимава да ти отговарям, който иска нека цъкне в Гугъл. Каква е точно причината хората да искат антените да са вредни? По-скоро всеки би бил доволен на по-добро качество обхват. Излъчват по-голямо количество електромагнитни лъчи отколкото телевизорите вкъщи. Айде да не си говорим без да сме проучили и двамата. Всичко ни убива в днешно време, всичко, което сме създали ние. Защо да не намалим вредите поне с една? Наистина, извини ме, просто днес не ми е ден и не ми се рови, иначе с удоволствие ще изровя толкова материал за вредата от антените, колкото ти никога за ползата. И естествено ще се включат знайни и незнайни войни от форума, които ще се изкажат само защото и те имат право на мнение. Аман !

# 8
Да ти кажа ли честно.... Изобщо не ми се занимава да ти отговарям, който иска нека цъкне в Гугъл. Каква е точно причината хората да искат антените да са вредни? По-скоро всеки би бил доволен на по-добро качество обхват. Излъчват по-голямо количество електромагнитни лъчи отколкото телевизорите вкъщи. Айде да не си говорим без да сме проучили и двамата. Всичко ни убива в днешно време, всичко, което сме създали ние. Защо да не намалим вредите поне с една? Наистина, извини ме, просто днес не ми е ден и не ми се рови, иначе с удоволствие ще изровя толкова материал за вредата от антените, колкото ти никога за ползата. И естествено ще се включат знайни и незнайни войни от форума, които ще се изкажат само защото и те имат право на мнение. Аман !

Причината е в тяхното невежество. А телевизорите какво точно излъчват??? Мъгла.....За теб. За мен не е мъгла. Това е моя специалност и се дразня от такива неграмотни писания.

# 9
Дам, само ти знаеш каква е истината ! Приятна вечер.

# 10
Дам, само ти знаеш каква е истината ! Приятна вечер.

Не само аз. Доста хора я знаят. Чети и мнението на посочената колежка. Мога да потърся и други наистина компетентни мнения. Мисля, че дори посочихме такова мнение в една от въпросните теми на известния доц.Добрев от МЕИ. Може би за теб и такива като теб и той няма да бъде авторитет.
По тази логика всички антени(сателитни и обикновени) могат да бъдат обявени за вредни, защото на някого му е скимнало. Защо да не принудим хората да махнат и тях?

"Всичко ни убива в днешно време...."-цитат-Каква "мъдрост" струи от това изречение.

Последна редакция: вт, 19 юли 2011, 01:51 от vl

# 11
Мъдростта може да е далеч от мен, но е в пъти по-далеч от теб. Дано модераторите се намесят най-после. Много пропуски допускат.

# 12
Мъдростта може да е далеч от мен, но е в пъти по-далеч от теб. Дано модераторите се намесят най-после. Много пропуски допускат.

Да се намесят за какво? Да изтрият моите или твоите писания? Или да заключат темата?

# 13
Те си знаят.  Peace

# 14
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=280973.75

Ето я темата. А колежката "Сладкарка" вече се казва "carbo".

Общи условия

Активация на акаунт