Хитринки за всякакъв случай - тема 6

• 164 867
  • 882
  •   1
Отговори
# 600
С какво/освен с олио/ става за смазване на скърцащи врати Rolling Eyes
Оръжейна смазка

# 601
Привет!  bouquet
Търсих отговор на моят въпрос...но не открих...
та, въпросът ми е:
Купих си преди 2 месеца анцунг - изкуствена материя е и има мн странна миризма. Изпрах го сигурно вече 5 пъти без да мога да го нося, защото миризмата е ужасна...
Дайте съвет  Praynig

Преди време купихме чанта за лаптоп.Как не сме усетили миризмата в магазина,не зная.В къщи умириса стаята.Та дни наред,дали не и седмици, я държах на терасата,дори на припек.Е,в края на краищата се измириса.Та не пречи за експеримент да закачиш анцуга на въжето и да го "забравиш" там няколко дни.

# 602
За анцуга,да питам аз-с какъв прах за пране го переш?Вземи си от новото ОМО-е така силно мирише,че няма начин да не заглуши миризмата ......това в белите пакети/supreme 12,мисля се води/.Дрехи прани с него преди месеци още  не мога да измириша....И пере добре,но на мен ми идва силна миризмата........

# 603
Такъв прах ми трябва и на мен, ще се възползвам. Благодаря.  Peace

# 604
За анцуга,да питам аз-с какъв прах за пране го переш?Вземи си от новото ОМО-е така силно мирише,че няма начин да не заглуши миризмата ......това в белите пакети/supreme 12,мисля се води/.Дрехи прани с него преди месеци още  не мога да измириша....И пере добре,но на мен ми идва силна миризмата........

Все пак си мисля,че първо трябва да пробва да се измирише самия материал.Другото е като да сложиш силен парфюм на некъпан изпотен човек.Е,май не е съвсем същото,ама по аналогия...

# 605
Е,прането да го броим все пак за нещо като къпане,викам аз....... Wink.
Аз,само го предложих,пък Теди да си реши.....Иначе,Омо-то пере добре,но на мен лично ми идва доста силна и трайна миризмата/даже прекалено,но аз съм чуствителна на силни миризми/

# 606
Момичета, някоя знае ли как се колосват сламени шапки/ newsm78 Купихме си с майка ми миналата година две шапки (предполагам сламени ли, пластмасови ли са, не знам) за плажа със стегната периферия, бели, обаче се изцапаха и ги изпрахме на ръка, след което перифериите омекнаха и сега седят увиснали. Как евентуално могат да се оправят, защото все си мисля, че плажна шапка трябва да може да се изпере Embarassed newsm78

# 607
  • Германия
А някой знае ли как може да се изчисти силикон от дънки? Този, който се използва за лепене.

# 608
А някой знае ли как може да се изчисти силикон от дънки? Този, който се използва за лепене.
Ледът се справя с дъвка, опитай ...

# 609
  • Пловдив
Момичета, някоя знае ли как се колосват сламени шапки/ newsm78 Купихме си с майка ми миналата година две шапки (предполагам сламени ли, пластмасови ли са, не знам) за плажа със стегната периферия, бели, обаче се изцапаха и ги изпрахме на ръка, след което перифериите омекнаха и сега седят увиснали. Как евентуално могат да се оправят, защото все си мисля, че плажна шапка трябва да може да се изпере Embarassed newsm78

Пробвай да накиснеш с вода и  една- две лъжици брашно разтворено в нея... След това изпъваш добре или поставяш на повърхност която искаш да стане периферията плътно изпъната да изсъхне. Може и да изгладиш с ютията...

# 610
Баба колосваше "мильо" / ръчно плетени дантелени покривчици / със захарен разтвор,но не помня пропорции.С брашно също става колосване.

# 611
  bouquet Пера го с Омо...и ако не подейства...да стои на терасата!
БЛАГОДАРЯ!  bouquet

# 612
  • в тристайна гарсониера :)
Аз сега започнах да си замразявам череши...

Как ги замрразяваш черешите? Аз миналата година пробвах и като ги извадих и се размразиха бяха отвратителни. Иначе много ми се иска да си замразя.

# 613

Как ги замрразяваш черешите? Аз миналата година пробвах и като ги извадих и се размразиха бяха отвратителни. Иначе много ми се иска да си замразя.

Измити и почистени ги нареждам върху хартия за печене, и една плоска тава. Така ги оставям до другия ден (без да ги покривам с нещо)  във фризера. Така на другия ден са си замразени отделно, а не е цяла купчинка слепени череши. От тук нататък ги слагам на едно място, на порции, в една малка торбичка, и връзвам. После ако искам мога и една череша да си взема, не са слепнали. Прочетох аз в интернет, че и мен не ми беше ясен начинът. И банани си замразявам, и ягоди,  всичко - за въпросните "шейкове". Вкусовите качества на черешите не се бяха променили, дори мога така да си ги ям за разхлаждане. Разбира се, понякога се налага да добавям на плодовото кисело мляко и лъжичка - две захар. Но май не това те интересува.   bouquet

# 614
  • в тристайна гарсониера :)

Измити и почистени ги нареждам върху хартия за печене, и една плоска тава. Така ги оставям до другия ден (без да ги покривам с нещо)  във фризера. Така на другия ден са си замразени отделно, а не е цяла купчинка слепени череши. От тук нататък ги слагам на едно място, на порции, в една малка торбичка, и връзвам. После ако искам мога и една череша да си взема, не са слепнали. Прочетох аз в интернет, че и мен не ми беше ясен начинът. И банани си замразявам, и ягоди,  всичко - за въпросните "шейкове". Вкусовите качества на черешите не се бяха променили, дори мога така да си ги ям за разхлаждане. Разбира се, понякога се налага да добавям на плодовото кисело мляко и лъжичка - две захар. Но май не това те интересува.   bouquet

Благодаря   bouquet
Само още едно въпросче Simple Smile И костилките ли махаш?

Общи условия

Активация на акаунт