Отговори
# 360
мерси все пак за кфалификациите на мен и детето ми Simple Smile грознички сме си и 2мата кода ни прайш Simple Smile не като останалите неземно красиви  Wink    
Викаш, не е гот някой да квалифицира теб или детето . И аз така мисля. Hug
Иначе, и ти и Давид сте прекрасни - детенцето ти е истински малък принц !  
Надявам се, че недоразумението е изяснено и просто не сме се разбрали!  Hug  

Бубе,  Hug и се  Praynig за приятелката ти ! Не знам нищо за тези гъби (ако научиш повече , моля те, кажи ми! ) , но знам, че диагнозите не винаги са вярни и дано твоята приятелка да оздравее и да си гледа детенцето!!!  Praynig Praynig Praynig
Ааа, и ж мЪ прощаваш - ама мойту гарджи си е хубавоооо!  Twisted Evil Mr. Green

# 361
  • София
 Ей, варненки- завид, завид!!! Да направите снимка, че иначе няма да ви повярвам! Heart Eyes
 За бебенцата ни: Аз от 2 дни им гледам снимките и ги обработвам и мога да ви кажа, че едно грозно няма!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Всичките са толкова различни, невинни и излъчващи нещо ангелско, че не мога да си представя някой да не ги хареса!Според мен не могат да бъдат сравнявани едно с друго, а да не говорим, че и със себе си веднага след раждането например! Мило ми е, като ги гледам как растът пред очите ми и стават неповторими човечета от майската тема!  bouquet
 Това наистина го мисля и чакам всеки ден нови снимчици да им се порадвам и да се заредя с позитивна енергия!

# 362
Ей, варненки- завид, завид!!!
Аааа, и аз съм завид, завид !!!  Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms
Обаче, Марте, мисля като си дойда зимата тъпкано да им го върнем!!!  Twisted Evil Ти какво мислиш?  Party

# 363
  • София
Хоупче- Peace Hug
Хайде софиянки-време е за среща! Peace Laughing

# 364
Здравейте и от мен! Hug

Днес малкия Ангел много ме ядоса,цял ден се тръшка,само реве,иска на ръце.Не мога да се нахраня от него,а какво остава за чистене и готвене #Crazy
Честно казано на моменти направо ми идва да го хвърля на леглото и да реве колкото иска,но сърцето ми се къса...Много ми е сладък и си го обичам,но издивявам вече. newsm61
Как да го отуча,дали е възможно?Навън също не иска да стои в количката на моменти,но и аз ще си вземам кенгуруто. Peace
Да попитам има ли друга мама като мен,която да е пренебрегвана от мъжа си,или съм само аз? Weary
Качих много килограми през бременноста,в момента кърмя малкия и явно изобщо не го привличам вече...а той си пада по слаби жени. luvbed сме правили само един път откакто родих и той каза че го е заболяло и оттогава нищо.Вече си мисля да си хвана любовник... Twisted Evil
Абе изобщо мен май ме хваща късна следродилна депресия. smile3511

# 365
  • Варна
Ох, и аз завиждам за срещата, ама утре сме планирали да сме малко извън града и няма да мога да дойда. То и моето придвижване до центъра хич не е лесно де, както нямам кола, а живея чак в района на моловете Sad. Малкият още не е ходил в морската, ама трябва да измисля начин от време на време да прескачаме дотам...

Днес си надвих на мързела и изчистих основно в нас, сам-самичка /мъжът ми е наряд/. То голямо чистене де, малкия реве и иска да яде през час и аз в промеждутъците малко по малко свършвам нещо. Успях и да се епилирам даже. Едва сега приключих и с чистенето, и Валентин сложих да спи и съм капнала. Ама поне знам, че събота и неделя няма да чистя и ще си почивам, тъй като мъжът ми ще се грижи за диването през голяма част от времето  Sunglasses.

Стига сме спорили за хубостта на бебетата, дайте да спорим сега на кой мъжОто е по-убав Laughing. Моят мъж е най-красив, пък Mr. Green.

# 366
  • София

Варненки, сложете онези чехли и ще се познаете.... или гушнете по едно конче.

smile3532 smile3532 smile3532 smile3532

Само да не изскочи Рая от някъде да ме нахока,то вече ме е страх да изкоментирам някого  Mr. Green

Joy Joy Joy Joy Joy Ох, днес ме разбихте от смях

От мухата стана слон и сега трябва да го храним  ooooh!
Ето защо не бях влизала в тоя форум от 5 месеца  Simple Smile

Аааа, моля моля ! Не така , ти беше от априлките и от там те ....хм "изгониха" така да се каже. След това се записа при нас и изчезна.

Нанди термометъра е от ТУК влизаш си в настройките на профила и там го плесваш  Peace
Ако нещо не се справяш ми пиши на лични  Wink

За Софийска среща ми е абсолютно невъзможно да присъствам. Алекс ще почива целия август месец и няма на кой да го  оставя, а и нямам кола  Sad и книжка де  Mr. Green

Аз да си кажа , че  моите деца са хубави   newsm47  поне за мен  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 367
Абе , чета тука аз грозни бебета незнам си какво  newsm78 newsm78
Грозно бебе няма, всяко си е хубаво по себе си... ,но  децата са чаровни ,те за това се харесват, нежни ,малки душици ......пухкави
Например в нашия парк има едно ,то е сигурно на 5-6 год ... дребен ,дебеличък... някой ще каже грозно дете ,ама  той ми е толкова сладък.Направо ми идва да го изям, и си го представям като бебе какъв и бил пуханчо.....
Но също ,ще кажа ...имам една позната ... бебето и е малко ,по малко от моето .....
Ами както и да го гледам ,ами не го харесвам.То все сърдито милото ,не можеш да го пипнеш.... и прилича на баща си и може би за това не ми харесва .....
Не ,че нещо лошо радвам му се ,но нее така както някое друго би ме грабнало..
И още един пример на друга ,дружка... ами то бебето нее кой знае какво ,ако някой го види сигурно ,ще каже то това бебе хич не е хубаво,... ама на мене ми е толкова сладка... една малка , грозна лигла:)) но е толкова чаровна ,да я мачкаш само

И така грозно бебе няма ... всяко има нещо което ще го направи индивидуално и  прекрасно по свое му Simple Smile

# 368
НИкита ами тоз твоя мъж ,толкова ли е красив ,че само манекенти търси...
Направо ... и моя има кусури ,но поне за това още нищо не ми е казал..
След 1 година ако съм така може и да микаже..
Кърми си детето и не се ядосвай.. и аз имам депресия ,че качих много и мисля само варианти ,които няма да са вредни за бебето и спорта за сега остава най-добре .... но на този етап не мога да ходя да спортувам на стадиона....
Може би късно вечер... А за любовника ,ами какво чакаш намери си Simple Smile
 Hug Peace

# 369
  • Варна
Никита, я бой с точилката по мъжа Laughing. Много са ми интересни някои мъже, те как си я представят тази работа, да ни направят деца и после веднага да сме фиданки като с магическа пръчка.

Моят поне не е намекнал нищо по повод килата ми, ама той караше солидарна бременност и също качи килограми покрай моята бременност Joy. И добре че напълнява солидарно с мен, та като реша да спазвам диета, и той е навит да я пази и не се налага да готвя отделно за мен и него Laughing.

Нели, като гледам тоалетите на твоята хубава Елена, чак ме сърбят ръцете и аз да купя някоя друга рокля, ей тъй, за следващото дете Laughing /то пък ще вземе да се окаже пак момче и тогава ще се гръмна  Twisted Evil/. Излъга ме тоя мой мъж, каза, че на военните нещо им имало дефектно и само момичета можели да правят, ама тц, няма такова нещо...

# 370
NickyTo, Lussy, Честити ви рождени дени! Много прекрасни изживявания и радостни моменти да съпътстват дните ви. Gift   bouquet

Ей, варненки- завид, завид!!!
Аааа, и аз съм завид, завид !!!  Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms
Обаче, Марте, мисля като си дойда зимата тъпкано да им го върнем!!!  Twisted Evil Ти какво мислиш?  Party

И аз съм многооо ЗА - ние правим планове целия декември и половината януари да сме в България и страшно ще се радвам да се видим “на живо“ и да запознаем наборчетата... Laughing Peace

Maria_I, едно към едно е така и у нас - когато аз съм на диета и мъж ми е на диета - амаха няма да готвя по 3 манджи, я! За Рая готвя, но ние ядем заедно по Скарсдейл в момента, която е с разнообразна храна и ни инпонира на нагласите за сега. Wink

От около 1мес. имам кърма само от едната гърда, от другата изцеждам около 40мл. на ден /така беше и с първото дете/. Също така от известно време не иска да суче от мен и се изцеждам и давам. До скоро нямаше проблем, но сега вече ми се налага 1-2 хранения да са с АМ. Акането е веднъж два пъти на ден а пишкането-през едно хранене сменям памперса. Забелязвам че кърмата ми е по-синкава от преди. Пия лактогонен чай по 1литър+води и др. течности и изцеждам докрай гърдата. Иначе наддава добре. Психически спрях да се тормозя за спирането на кърмата защото другите ми грижи и проблеми надделяват и не знам, може в това да е проблема донякъде Sad

hohiho, чудесно е, че Маги наддава хубаво и след като тя е добре, може да се помисли как да се подобри лактацията. Тъй като е най-добре бебето да суче от гърда и може да предлагаш на Маги да суче на всяко хранене, преди да и даваш кърма с шише. Ето една статия, която може да ти е от полза за нежно приучване на бебето към шише (когато и ако това е нужно) и как бебето да се научи да получава млякото с усилия и издърпване от негова страна и да не тече: http://lalechebg.com/2011/02/bottle-feed/ За връщането на бебето към гърда много майки споделят, че помага метода “кожа до кожа“. Може да опиташ да се съблечете до кръста и ти и бебето и приятно гушнати да полежите в леглото заедно кожа до кожа, за да може бебето да има достъп до гърдите когато има нужда да посуче. Докосването по кожата активизира инстинктите на бебето да суче, а и така то усеща близостта с мама и много често предпочита да се успокоява гушнато в мама и да суче от гърда. Понякога в подобна ситуация помага спокойната обстановка и кърменето в притъмнено помещение, което би могло да успи бебето и то естествено да засуче и да се нахрани. Може да опиташ също докато кърмиш да сложиш шарен шал, или гердан на врата си - така бебето има възможност да се заглежда в него и да забави за отказването на гърдата.
Може да се окаже от съществена важност за теб да опиташ да се успокоиш и да не мислиш за проблеми поне докато предлагаш на Маги да суче, както и когато се опитваш да изцеждаш кърма. Така това може да е твоето кратко измъкване от забързания ден, което може да помогне както на производството на кърма, така и на Маги да суче по-лесно. За по-лесното потичане и изцеждане на кърмата понякога може да помогне и психическата нагласа - т.е. да умееш да се отпуснеш - ти най-добре знаеш кое те кара да си в хармония със себе си. Това може да е приятна музика, отдаване на хубави спомени, или просто да постоиш и да помечтаеш за кратко. Много често рутинни, повтарящи се действия в един и същи ред, винаги преди кърмене/изцеждане подсказват на мозъка какво следва и той подготвя тялото за потичането на млякото.
Удобно ли е да те попитам дали приемаш някакви витамини, или хранителни добавки? Някои от тях биха могли да подействат намаляващо на лактацията.
Надявам се, че с малко повече спокойствие и положителна нагласа връщането към кърменето от гърда и повишена лактация може да се получат и при вас.

Да попитам за захранването-с какво се започва,че моята педи ми каза от другия месец сок да давам Shocked,аз разбира се няма да го направя!

zlatttka, не проследих много осторожно дали някой ти е отговорил за захранването, затова ти пиша нещичко за това. Peace Световната Здравна Организация и повечето педиатрични организации по света, включително и МЗ в България, препоръчват захранването да започва не по-рано от 4 и половина навършени месеца и по възможност около 6 навършени месеца.
Има разилчини схеми на захранване - класическа: с пюрирани храни, предимно зеленчуци, плодове, или оризова каша, педагогическа: на обща храна и захранване водено от бебето. Същността на педиатричното захранване се изразява в това, че се започва даването на лъжичка- две от пюрирана еднородна храна, които допълват кърменето/млечното хранене.
Педагогическата схема на захранване е тази, в която на бебето се дават микродози от общата храна на семейството. Ето още информация за нея http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=1496 и http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=18182
При захранване водено от бебето, детето държи с ръчичка храната си и поема толкова, колкото иска. За него може да прочетеш повече тук: http://zabliznacite.wordpress.com/baby-led-weaning/
И при трете схеми на захранване в началото се дават малки количества храна, които се предлагат след кърмене, като целят по-скоро опитване на нови вкусове и допълват кърменето, без да го заменят.
Счита се, че ако през първите 6 месеца, млякото е всичко, което е необходимо на бебето, през следващите 6 месеца кърмата продължава да е основния източник на храна - около 75-85% от енергийните нужди на детето. До тогава предлагат новите твърди храни за опитване и вкусване, като основната храна на бебето е млечна. Факт е, че кърмата е питателна течна храна и би следвало да е основният източник за хранене на бебето през цялата първа година от живота му, докато мозъкът му расте толкова бързо. Тя е идеална за хранене на бебето, защото и съставът ѝ се променя, за да посрещне нуждите на растящото бебе.

# 371
  • София
Мария стискам палци второто да е момиче  Peace
Като знам във Варна  какви хубави детски магазини има ....... добре , че не живея там  Laughing
Между другото каквото съм поръчвала от БГ сайтове всичките са варненски  Wink

Бубе , все забравям да те питам ти наистина ли искаш трето дете. Аз не мога да си представя да ме режат трети път  ooooh! . Като знам после как се възстановявам, а мъжа ми почна да ми говори за трето. Аз като го чуя и очите ми ей такива стават  Shocked  #Crazy

Елфи това за  luvbedнаправо ме разби   Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Ние Алекс го преместихме в самостоятелна стая на 2 годинки. Преди това се заигравахме в хола като заспи детето.

# 372
 Аз 'раних и викам да се обадя  Laughing Но всички нормални, разбира се спят.
Само аз ли си останах с нощно хранене?  Tired Не знам как така някои сами се отказват, с моето не виждам как ще стане това, като е като часовник, милото..Но пак се радвам, че поне сега яде на 3 часа, а преди беше и на по-малко, нищо, че беше през нощта....  ooooh!

Как като спи огладнява, не мога да разбера  Crossing Arms

Бубе , все забравям да те питам ти наистина ли искаш трето дете. Аз не мога да си представя да ме режат трети път  ooooh! . Като знам после как се възстановявам, а мъжа ми почна да ми говори за трето. Аз като го чуя и очите ми ей такива стават  Shocked  #Crazy

Разбира се. Аз не мога да си представя даже, че това бебе ще ни е последно и никога повече няма да съм бременна и да гушкам прекрасно, малко, топло, невинно и пухкаво малко създание  Blush

Живот и здраве, ако Господ е рекъл и всичко е наред, ни се ще  след още 4-5-6 години трето детенце.  Heart Eyes

П.С. Тук валя порой допреди малко, та се притеснявам за утре как ще бъде..Май тъкмо се наканихме да се видим и то ще вали...  Tired

# 373

Бубе,  Hug и се  Praynig за приятелката ти ! Не знам нищо за тези гъби (ако научиш повече , моля те, кажи ми! ) , но знам, че диагнозите не винаги са вярни и дано твоята приятелка да оздравее и да си гледа детенцето!!!  Praynig Praynig Praynig
Ааа, и ж мЪ прощаваш - ама мойту гарджи си е хубавоооо!  Twisted Evil Mr. Green

То е по-скоро нещо като водорасли сякаш... Много е странно, но съм чувла само положителни отзиви за тях (И впечатления от близък човек има, та затова ги търся, не защото ей така съм чула и решила)и ми се ще моята приятелка, индийката да опита всичко, да не се предава и да сбори тая гадост..Дано и да не е злокачествено все пак, де.. Лекарите там са мега противни- още не се знае дали е малигнено и вече прогноза за живота и направили..ОТВРАТ!!!!!!!!  Stop

# 374
Бубе едва ли ще те успокоя, но не си сама в будуването нощем.

Как като спи огладнява, не мога да разбера  Crossing Arms

И аз това се чудя постоянно doh То по принцип го храня, гушвам го и заспива, но тази нощ беше кошмарна, не щя да спи и това е. Сега го клатя лекичко на шезлонга и си похърква, то затова и успявам да пиша де. Ама така е като си взе съня от 6 до 12 снощи. Що да спи детето слетобед, тъкмо го бях приспала в количката пред къщи и дядо му се върна от работа и се развика за кога спял в 5 часа, той искал да го види. И естествено малкия стресльо подскочи и объркахме пак схемата.

Момичета снощи прочетох доста забавни неща тука Joy  Joy  Joy, няма да цитирам, че наистина бяха много, ама добре се забавлявате с поотрасналите вече дечица Hug

А за грозните бебета - много гадно ми стана.

ПП: Ако се уредя с транспорт до центъра и аз ще дойда. Нас може по маймуната да ни познаете или по вдигащото до небесата аларма бебе.
http://prikachi.com/images/483/3622483b.jpg

Общи условия

Активация на акаунт