Отговори
# 255
  • Варна
Относно хамбургери - да има и много вредни неща, но пък те могат да се сложат или махнат Simple Smile

# 256
  • Варна

Ох да, и аз се чудя същото... newsm78
Не може хем да ползваш държавната ДГ, хем да не можеш да направиш някой, неголям при това, компромис относно храненето на детето там. Еми, внасят, носят, черпят ги, да. Ако вкъщи си го храниш здравословно и наблягаш на плодове и зеленчуци, дали ще има значение, че изяло една бисквита в детската?  Rolling Eyes
Много претенции имат всички и очакват някой да им ги задоволява постоянно... Crossing Arms

С една дума има наредба и тя не се спазва, но ако някой държи наредбата да се спазва, има много претенции. Интересна логика. Защо тогава се морят да ги пишат тези наредби?!

Аз ти казвам, че в нашата градина самата община раздава торбички, за каква наредба се говори?!? Не забравяйте къде се намираме Grinning В БГ законите се правят, за да не се спазват Mr. Green

# 257
Раздава, защото не сте се оплакали. След като самите граждани наричат спазването на закона-претенции, тогава какво очакваш?
В Стара Загора кола блъсна и уби дете в пешеходната зона. Е, има закон там да не влизат автомобили, но той е само пожелателен. Ако блъснат твоето, не знам дали ще разсъждаваш така Tired

# 258
  • Варна

В Стара Загора кола блъсна и уби дете в пешеходната зона. Е, има закон там да не влизат автомобили, но той е само пожелателен. Ако блъснат твоето, не знам дали ще разсъждаваш така Tired
Проблемът е обществен, не личен и не смятам, че решението му започва от траяната, защото както сама казваш има много други по-сериозни неща, за които обществото спи Wink

И какво да се оплача - ами общината даде шоколад на детето ми, нищо че аз за РД нося торта Mr. Green Това ли?!? Аз не виждам нищо лошо в това, на РД да се носят торти или почерпка. Децата се радват, за тях е празник. Пеят, казват стихчета и тн. При положение, че се ограничава в къщи 29 дни, не го имам за голям проблем това, че в 1 поста няма да е строг...

# 259
Раздава, защото не сте се оплакали. След като самите граждани наричат спазването на закона-претенции, тогава какво очакваш?

Боже, как ти хрумна да правиш паралел между изяждането на бисквита Траяна и смъртта на дете, не знам... Shocked ooooh!
За такова дребно нещо като раздаване на вафла или бисктвита инцидентно аз лично не бих се оплакала, всичко опира до лична преценка. Има неща, за които си струва да се боря, но това не е едно от тях. Вие се оплаквайте като искате, дано има ефект. Моето мнение е, че човек трябва да не изпада в крайности и дребнавости във всеки един смисъл. Квалификации и осъждане като раздаваш на едро, дали ще промениш нещо?  newsm78

# 260
  • Sofia
Що да се оплакват, така е по-лесно.
Не знам за какви компромиси говориш, Врабчо. Аз постоянно правя, като си затварям очите, че яде пастет наприер. Досега съм ги правила и за почерпките, без да знам размера и масовостта им. Ти как ще прецениш, докъде да стигне компромиса ми Thinking И как точно си представяш, че детето ми цял ден яде боклуци, а после всъщи аз ще "наблягам" на плодове и зеленчуци и то да ги приема с отворени обятия.  ooooh!
Айде пак да повторим и да потретим- НЕ е инцидентно. Какви крайности, какви дребнавости. А как точно да променим нещо, като ти казваш, че няма нужда.

ca_sky, ето ти си типичен пример, че няма как да забравим къде се намираме, явно с всичко се съгласяваш Mr. Green Би ли споделила откъде започва решаването на проблема. На мен това ми е проблемът днес, започвам да решавам него. Ти с какво по-значимо реши да се бориш.

# 261
  • Варна
Моето мнение е, че човек трябва да не изпада в крайности и дребнавости във всеки един смисъл. Квалификации и осъждане като раздаваш на едро, дали ще промениш нещо?  newsm78
newsm10 Още повече, че както се спомена има доста по-важни неща, за които могат да се вложат същите тези усилия и енергия....

# 262
  • Berlin
Както обикновено става, всеки си чете и интерепретира, както му изнася. Жената писала, че се дават шоколадови бисквити и вместо закуската, вие казвате какво толкова, можело да се случи. Ама явно не е инцидентно. Ми сори,ама ако моето яде постоянно бисквити за закуска сутрин и аз няма да съм хич доволна, и то не съм от много ограничаващите.
Казва се, че в хамбургер от Макдоналдс напр. няма нищо полезно, вие спорите за домашни хамбургери.

# 263
  • Варна

Айде пак да повторим и да потретим- НЕ е инцидентно. Какви крайности, какви дребнавости. А как точно да променим нещо, като ти казваш, че няма нужда.

Ами като не искаш да повтаряме ми отговори откъде се появяват тези траяни ежедневно във вашата градина? Учителката ли ги купува или имате спонсор, който е решил, че децата всеки ден трябва да ядат траяни? Grinning След като не става въпрос за почерпка за РД или имен ден, или вие родителите да сте я занесли откъде е това чудо там? Mr. Green

П.П. И жената е написала, че се дават след закуска Wink Предполагам, че ако се бяха дали преди нея проблемът щеше да е още по-голям Mr. Green Хамбургер от макдоналдс никой не е споменал първоначално Wink Намеси се след това Simple Smile

Последна редакция: пн, 13 окт 2014, 10:41 от ca_sky

# 264
Е, колко пъти се повтори, че не е инцидентно!
За торта или празник също писах, че няма проблем, но тук за н-ти път да напишем, че НЕ е инцидентно.

ca_sky ,Жената е написала, че който не си яде попарата, му дават бисквита. Това не е точно след закуска. Също е написала кой носи бисквитите. Върни се няколко поста назад и прочети.

# 265
  • Варна
ОК, като не е инцидентно от къде се появяват тия неща? Това, че Митко и Мария имат РД един след друг и съответно черпят означава ли, че щом са два поредни дни трябва втория да не си празнува РД в градината?

Пролетен дъждец ако нямаше траяна след закуската щеше ли този, който не си е изял попарата да е изял? Или може би са раздавани само на тези, които не са яли попара, че да се позасилят с нещо Grinning Wink

# 266
Не знаех доколко е масово, докато синът ми не се похвали, че е ял чипс. Тогава взех да се интересувам и да го питам и стана ясно, че за 5 дни, в които е посещавал детската градина от тази година, един път са яли бисквити с шоколад на траяна, един път чипс и един път солени бисквити.

А това какво е, защото определено не е редовно? Говори се за някакво инцидентно струпване на почерпки. Съмнявам се всеки ден, всеки месец, постоянно някой да носи, наистина. От целия пост на тази потребителка е видно, че е нещо моментно. Впоследствие тя взе да твърди, че било редовно...Ха сега, де  Thinking
Мога да чета, разбирам, излагам си мението. Или не може?

# 267
  • Варна
А пък като нищо тези неща са били от една почерпка, ама учителката в стремежа си да не ги струпа на един път пак е излязла виновна Joy Трябваше да ги натъпче еднократно, че сега да не дъфчем темата Joy

# 268
Добре де - темата е как се справяме с контрола, не какво ще им стане на децата от бисквити и хамбургери. Stop

Понеже от друга тема знам за драмата (съвсем основателна за мен) с бисквитите - появила се е практика в някои детски градини родителите да се молят да носят почерпки, не с повод, а за да не седели гладни децата на края на деня или в случая на Деси - който не иска закуска, да хапне поне бисквита.

# 269
  • Варна

Понеже от друга тема знам за драмата (съвсем основателна за мен) с бисквитите - появила се е практика в някои детски градини родителите да се молят да носят почерпки, не с повод, а за да не седели гладни децата на края на деня или в случая на Деси - който не иска закуска, да хапне поне бисквита.

Е, да се беше почнало от там. Ако това е сигурно, че тези неща са вмъкнати точно по този повод вече е друго Wink Но ако не е (защото на мен тези траяни, чипс и соленки ми се виждат точно като една почерпка раздадена "на части" Mr. Green ) това всичко си е малко абсурдно според мен...

Но дори и в този случаи ако се пусне подобна жалба просто ще се спрат всякакви почерпки, торти и прочие Wink Това означава, че ако аз имам притенции за бисквитите и аз не трябва да си вмъквам тортата Wink А предполагам, че въпросната жена, няма да има нищо против детето й да няма торта на РД след като толкова държи на наредбите Grinning Wink

П.П. Иначе за тази нова "мода" за пръв път чувам Grinning Да си носят вафли от вкъщи, защото детето не ядяло Joy Майка ми има 30 годишен стаж в ясла, по времето когато нямаше подобни "наредби". Та по него време като имаше почерпки се опъваше една суфра и родителите сами тъпчеха децата си с каквото искат Mr. Green Мисля, че тази практика е по-добра, така никой не им беше виновен Mr. Green

Последна редакция: пн, 13 окт 2014, 11:00 от ca_sky

Общи условия

Активация на акаунт