Изхвърляте ли храна?И ако не-как го постигате?

• 50 492
  • 1 048
  •   1
Отговори
# 45
Не хвърлям храна. На вилата имаме 2 кучета и котарак, а вкъщи имаме котка /всъщност, тя е най-капризната и от нейната купа често после изхвърлям недокосната храна/. Готвим в количества за 1 или максимум 2 хранения. Остатъците се разпределят за животните на вилата. И отделно им готвим. Домашната писана яде само разни отбрани меса и сирена и то от ръка /иначе кара на котешка суха храна и се цупи на остатъци/.

# 46
  • Sunshine state
Ами хвърлям рядко храна,защото мъжът ми е като циганска торба и яде всичко.Дори веднъж бе подпукал един вкиснат боб  hahaha Аз за сметка на това не обичам преседяли яденета и ям максимум 2 пъти от сготвеното.  Peace

# 47
Не, не изхвърлям храна. Не пазарувам големи количества, а и знам как да оползотворя разни остатъци от продукти.
Храна на котарака изхвърлям понякога, ако реша да кривна от 'нивото' на което е свикнал.. бойкотира ме много.

# 48
Не, поне не в количествата, описани от теб. Ако хвърля, то ще са останали една-две лъжици в чинията или хапки от нещо. Аз също пазарувам по малко и готвя по малко. Знам колко изяжда детето и не сипвам повече. Всичките ми съдове са среден или малък размер, тави, тенджери. Освен това държа да се става от масата леко гладен, важи за всички. Единственото постоянно достъпно за ядене вкъщи са плодове, зеленчуци, ядки и млека. Всичко останало е приготвено на порции и се изяжда на момента.

# 49
Не хвърлям храна.
Готвя в малки количества и то само това,което обичат да хапват.
Лошото е,че ги научих едно готвено да не се яде втори път,
но това го наследих от родителите ми.Баща ми не признаваше храна,останала
за следващия ден,но аз не мога всеки ден да стоя на печката
така,че винаги в хладилника има сирена,колбаси,кашкавал и др.
Не се запасявам с количества.

# 50
Не. Мъжът ми дояжда всичко.  Направо е като един двукрак  Дино. Само един пример да ви дам: Бях наготвила един боб - цяла казарма да нахраня. Изобщо не съобразих, че ще ходим на планина и няма кой да го яде. Докато се върнем изминаха два дни, а е лято и аз вече бях сигурна, че е започнал да се вкисва. Погледнах предпазливо в тенджерата и ми се стори леко ферментирал и намирисващ. Някъде поне за 3 хранения имаше останало. Не ме остави да го хвърля и това е. Нищо му нямало. Няколко пъти яде вкиснал боб и пак остана. Другото го замрази и последната порция си я  размрази и излапа с огромен апетит и наслада вчера вечерта.
Направо мога да си рекламирам боб със слогана, че даже и вкиснат е вкусен. Е, аз нямах смелост сама да опитам дали е така. Laughing

А палачинки да останат неизядени вкъщи - това никога не е било. Светкавица, викай да помагаме, бе жена Simple Smile

# 51
Не. Мъжът ми дояжда всичко.  Направо е като един двукрак  Дино. Само един пример да ви дам: Бях наготвила един боб - цяла казарма да нахраня. Изобщо не съобразих, че ще ходим на планина и няма кой да го яде. Докато се върнем изминаха два дни, а е лято и аз вече бях сигурна, че е започнал да се вкисва. Погледнах предпазливо в тенджерата и ми се стори леко ферментирал и намирисващ. Някъде поне за 3 хранения имаше останало. Не ме остави да го хвърля и това е. Нищо му нямало. Няколко пъти яде вкиснал боб и пак остана. Другото го замрази и последната порция си я  размрази и излапа с огромен апетит и наслада вчера вечерта.
Направо мога да си рекламирам боб със слогана, че даже и вкиснат е вкусен. Е, аз нямах смелост сама да опитам дали е така. Laughing

Имаше ли залпове и бомби след ферментиралия боб  Laughing

# 52
Да, но мен човек с пръдня не мой ме уплаши.

# 53
  • в 1001-та нощ
не изхвърлям  newsm78 не се налага, купувам често малки количества  newsm78 не оставям храна в чинии - в хладилника да изсъхва  newsm78

ако направя повече палачинки - ще раздам наоколо  Hug приема се с голяма охота

не се бях замисляла до сега - но е така  Peace

# 54
Не знам как ги правите тия баници от сух хляб, но у нас проблемът е, че хлябът мухлясва преди да е изсъхнал. Не знам, аз ли все от грешния хляб купувам, или не съм се научила да го съхранявам правилно. Най-ме е яд хляб да хвърлям, защото по принцип и не ям много хляб. Ако зависи от мен, един хляб има да го ям две седмици, но напоследък с това мухлясване няма как да стане този номер.

# 55
  • Майничка
Не знам как ги правите тия баници от сух хляб, но у нас проблемът е, че хлябът мухлясва преди да е изсъхнал. Не знам, аз ли все от грешния хляб купувам, или не съм се научила да го съхранявам правилно. Най-ме е яд хляб да хвърлям, защото по принцип и не ям много хляб. Ако зависи от мен, един хляб има да го ям две седмици, но напоследък с това мухлясване няма как да стане този номер.

Има и по-малки разфасовки от стандартните. Ако купуваш нарязан хляб, не е добре да го държиш в пликчето, а в кутия или поне да се разделят филийките.

# 56
А има ли значение кутията от какъв материал е. Аз го оставям в пликчето и с него го слагам в кутията. Но нашата не е от онези дървените, ами от някаква пластмаса.

# 57
Не хвърлям храна, особено пък палачинки или тестено е абсурд да остане и да се развали.Един кекс се омита за два дни, палачинките на деня. А мъжа ми дояжда всичко, е може би вкиснат боб не би, ама и не се е случвало да го пробвам.  Laughing

# 58
  • Sunshine state
Не. Мъжът ми дояжда всичко.  Направо е като един двукрак  Дино. Само един пример да ви дам: Бях наготвила един боб - цяла казарма да нахраня. Изобщо не съобразих, че ще ходим на планина и няма кой да го яде. Докато се върнем изминаха два дни, а е лято и аз вече бях сигурна, че е започнал да се вкисва. Погледнах предпазливо в тенджерата и ми се стори леко ферментирал и намирисващ. Някъде поне за 3 хранения имаше останало. Не ме остави да го хвърля и това е. Нищо му нямало. Няколко пъти яде вкиснал боб и пак остана. Другото го замрази и последната порция си я  размрази и излапа с огромен апетит и наслада вчера вечерта.

А палачинки да останат неизядени вкъщи - това никога не е било. Светкавица, викай да помагаме, бе жена Simple Smile
И при нас яденето на вкиснатия боб се оправда с репликата "Нищо му няма,6 точки е"  #Crazy  Grinning  После се чуди защо имал разтройство.  Crazy
Аз палачинки не правя,защото не мога да смогна на мъжа ми,започна ли ги, ми висва на главата и чака поредната.Ама за едно му завиждам-слаб е като клечка,да му се чудиш на стомаха.  newsm78

Последна редакция: пт, 29 юли 2011, 22:49 от Pupitka

# 59

Хлябът ми стои в хладилника и така не мухлясва, вярно, че на третия ден не е толкова приятен, но все пак нищо му няма, а и на сандвичи изобщо не се усеща. Ако  опека хляб, то стои увит с кърпа- във фурната. Нямам кутия за хляб, според мен не е хигиенична, а и много място заема...

Пиле, купувам само транжирано, опичам днес половинката- утре другата половинка с картофи...ако остане се яде втори ден.  Домашни животинки, отново транжирани на малки порции в камерата и хладилника. Тесто замразявам ...Понякога бульон също замразявам. Зеленчуци и нетрайни плодове съхранявам в хладилника и се старая да купува сезонни- с минимална обработка...ако е от двора още по-добре Wink

Полезни идеи сте дали, и аз почти не хвърлям и не дояждам...много рядко ми се случва и то скришом, че половинката е много против хвърлянето,  и аз съм- но не толкова категорична като него- грехота ми е- това са пари и труд хвърлен на вятъра, все едно 1 час днес съм работила за боклука.  А за месото сте прави- горкото животинче...накрая и не изядено.
И аз готвя  малко, уж все правя разбор и разчет...но сега половинката само салати яде, двете деца трябва да ядат нещо готвено- те пък не обичат салати...и за стара баба се грижим и за нея трябва да наготвя...направо да се гръмна...

Общи условия

Активация на акаунт