Когато тръгвате на почивка, "помъквате ли къщата"?

• 28 327
  • 572
  •   1
Отговори
# 345
Добре, не те ли е страх, че ще изгориш някоя скъпоценна твоя част така, като смесваш на око?
Много силен окислител е това ...
Силен е, ама няколкопроцентен воден разтвор, както го приготвя съфорумката, си е абсолютно безобиден дезинфектант, даже не особено ефективен Laughing.

Зависи за какво.
Преди години ,от тесни обувки,нокътят на палеца на крака ми се беше врязал в месото.И като почна да забира....не можех да обуя нищо.Че и посред зима,наложи се да си купя едни огромни ботуши,за да мога да ходя на работа.А боли,та се не трае,не мога да го пипна,да изрежа поне малко нокътя...
Отивам на лекар,гледат,казват,трябва да се вади нокътя,няма друг начин.
Аз   Shocked   как така ще ми махат нокътя,бе...
Казвам,ще помисля....и си тръгвам.
Вървейки по улицата,срещам един познат,ветеринарет доктор.Пита ме що куцам,кво ми е....
Обяснявам.Той казва:Пробвай с калиев перманганат,стотинки е в аптеката....на 10-на литра вода се слагат зрънца на върха на ножа,да стане бледорозово,всяка вечер държиш крака по 10-15 минути в този разтвор.Гаранция,че ще се оправи.
Е,прав излезе....още на третата вечер нямаше вече гной,подуването беше започнало да спада.
След седмица и раната се затвори.
Оттогава си знам,това ми е спасението.
И малкия ми син по същия начин с едни маратонки ,уж широки,удобни,пък явно от притискане нокътя му взе да се врязва в месото.И пак с калиевия перманганат се оправи с 3-4 бани.

# 346
Oх, ще ме уморите от смях:) защо пък се церите при ветеринари  Joy

# 347
  • Mediterraneo
Темата се превърна в една от онези култови теми, в които се губиш... От багажа, през праните гащи, до почистването на хотелския кенеф!

# 348
  • Майничка
Рокси, когато нещо ти решава проблема и не вреди, какво значение има от коя област на науката го вземаш?
Ако имаш врастване на нокът, както в примера, даден от Краси, отиваш при джипито, защото пътят е такъв, той те праща на хирург, защото проблемът е за такъв, който пък директно те праща под ножа, защото затова е учил и алгоритъмът му е такъв (с ясното съзнание, че в 60-70% от случаите после този нокът пак ще тръгне накриво и пак ще се вади) и така... Освен ако тези лекари лично са се сблъсквали с този проблем, като моето джипи, например, който също би предписал бани с калиев перманганат и медицински педикюр при квалифициран педикюрист.
Същата работа при циреи, например, в масовия случай ще ти предпишат ихтиол, после директно цепене. Но "лично препатили" ще те насочат към антифлегмин от ветеринарна аптека и може изобщо да не се наложи цепене.

# 349
Oх, ще ме уморите от смях:) защо пък се церите при ветеринари  Joy
Това къде го прочете?    Thinking
Или и ти като Вилико,просто да напишеш нещо.....  ей тъй,за идеята на писането....   Mr. Green

# 350
Рокси, когато нещо ти решава проблема и не вреди, какво значение има от коя област на науката го вземаш?
По принцип нищо. Моята логика върви в малко по различна посока. Произведеният специално за дадена цел продукт обикновено е мислен, комбиниран, развиван, тестван, гарантиран и т.н. По назад 10ц писа, Никол писа, имам много близка фармацевт, та и тя ми е обяснявала чат пат защо една лекарствена форма, а не друга въпреки еднаквото активно вещество. Та основната ми идея е, че всеки специалист познава, борави и респ.препоръчва от арсенала, който прилага ежедневно. Не очаквам ветеринарен лекар да познава възможностите при подобен козметично медицински хуманен проблем така добре, както човек, който с това се занимава, не очаквам хирург да ми даде дерматологичен съвет и т.н.
Сега хлебната сода може да е чуден продукт, както и пастата за зъби при херпес или пъпка, но както бях чела преди време- ако си на самотен остров и нямаш нищо по добро под ръка.
За цени няма да споря, но пак според личното ми мнение, най често е по добре 3-5 лв за съответния препарат и добър резултат, отколкото лев за сода и половинчат резултат.

# 351
Ами ,сори ,ама при мен дилемата беше хирургична интервенция срещу нещо не толкова травмиращо.
И имайки предвид,че лекарите препоръчват операции под път и над път,често абсолютно ненужни ,защо ,ако мога,да не си я спестя?
Ако препаратът не беше подействал,така или иначе нямаше къде да ходя,пак щяха да го режат,цепят ,вадят....там,каквото си бяха наумили.
И при друг случай съм "се спасявала" от операция ,на бъбрек.И от операцията ме спаси професор- уролог,ама не за това е темата...

# 352
  • България-Швейцария
Съвсем off-топик - Краси, какво точно ти беше на бъбрека и как отърва операцията? (може и на лични)
Шефът ми е в подобно положение и не, че е проблем да се оперира, но той някак си представя, че ще лежи 4-5 дни в болницата и после - обратно на работа.
И преди го е правил, но при такава операция нещата стоят малко по-различно...

# 353
Краси,права си.Идентична ситуация имаме. Щяха да ме оперират от апандисит,а съм имала бъбречна криза. Хирурга имаше огромно желание да ме оперира веднага .Хубаво,че беше майка ми да откаже... ooooh!
А за калиевия перманганат са прави,има голямо приложение. Аз лично съм го ползвала много пъти, предписан от лекар.Само гледаш да не сложиш много и да си изгориш кожата. Обаче не бих къпала бебе ей тъй без конкретна причина. Ползвала съм го само за краката и ръцете.

# 354
  • Майничка
Впрочем, специално за калиевият перманганат, лекарите от старото поколение си го знаят и прилагат доста. А при раждането на първото ми дете, на родилките с външни шевове ежедневно се правеха промивки (или подливки Wink) с калиев перманганат, по време на престоя им в родилното. Дали сега е така не зная, че второто ми раждане беше различно.

# 355
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Краси, перманганатът има действие, но като е толкова разреден, успява да изтрепе само най-неустойчивите бактеии, я се пробва с него га излекуваш вагинална инфекция,, както много възрастни доктори биха ти препоръчали. Ами няма да стане. Относно изгарянето, накапвала съм се с титрачен разтвор на KMnO4, каква му е била концентрацията точно не помня, но беше почти черен- изгаряне не получих, само леко зачервяване. Tа и да объркате броя на зрънцата, няма да се ощавите Wink.

# 356
  • забравих си мисълта...
Добър ден мили Дами,

докато вчера работя усилено, за да печеля за отпуска, вие сте изписали 20 страници, че човек не може да ви изчете, затова минах по диагоналната система.
Та, тези които питат за митничарските ръкавици... Няма такава чудо, не съществува! Ще го знаете обаче ако сте пътували с колата си през Югославия, Чехия, Унгария, че даже австрийци и германци, освен ако някой им се стори съмнителен или като отворят куфара, в него има куп мръсни дрехи, тогава ползват ръкавици и "даже си слагат и маска, така де, маскират се и на доктори Wink, че иначе ще получат удар от вонята, която се раздава".  Mr. Green
Аз също, от тази тема научих, че прашките са запазена марка за тираджиите  Naughty. Хак да им е на другите мъже, за тях само розови кюлоти, нека им  Crossing Arms, да са станали тираджии  Whistling!!!
Иначе съм съгласна, че изпраните хотелски чаршафи, хавлии и т.н. се перат добре, но не съм съгласна, че навсякъде се спазват правилата чак до там.
Имаше и един въпрос, къде си слагаме обувките като ни е гнус от мръсното бельо, ами нали вече установихме, че ако човек помъкне цялата къща със себе си, не може да я носи на гръб и затова се тръгва с възможно най-големият автомобил, който има семейството. Така че има място и за 2 метални кутии, които ca специално предвидени за мръсните дрехи, и за обувките, чехлите, джапанките или ако е зима за зимните обувки и ботуши. После тези кутии се дезинфекцират и си чакат реда за следващата година.  
Както казах вече, колкото и прехвалено да е хотелското пране, аз не искам да си двама моето бельо, да се пере с това Мара, на Хуан и на Чарли, пък ако ще хотела да е с "15" звезди.
Всъщност какво значение има кой пере, кой не пере, кой дезинфекцира тоалетната и кой не. Всичко е въпрос на лична хигиена и предпочитание също. Ако всички го правехме по един и същи начин, как щеше да е възможно, да се вживеят някои в ролята на деца от детската градина и как щяха пък някои други, да си излеят злобата и насъбралата се негативна енергия ако някой не беше писал, че не му пречи, да си изпери прашките.
Като чета как злобно и нападателно реагират някои "дами", винаги съм се чудела на това, с какво мислят жените, когато не ползват горната си глава. Знае се, че мъжете мислили с долната си глава, а понеже жените нямат такава, та, те с какво мислят???? Е, като чета тук се оказва, че не им и трябва друга, защото много от жените изобщо не мислят!
P.S. Калиевият перманганат ми е любим и не се отказвам от него за нищо на света. Който не  e чувал за него, по-добре да си спести коментарите, да го пробва и тогава пак можем, да си поговорим (попишем;)).

# 357
joy_r , аз не му правя реклама,нито го препоръчвам за ВСЯКАКВИ бактерии или инфекции.
Написах на МЕН как ми е помогнал,като ми е спестил една неприятна и болезнена манипулация.Като предполагам,че ако ми бяха махнали нокътя,възстановителния процес едва ли щеше да е една седмица.
За друго не съм го ползвала ,не знам дали и за какво действа.

Venetta ,       bouquet   

# 358
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Краси, аз също го ползвам понякога, не оставай с грешно впечатление Wink. Не за враснал нокът, но ще запомня твоята история, в случай на нужда Hug.

Венета, адмирации за този ти пост, аз изчетох цялата тема, и ме осениха същите мисли Mr. Green.

# 359
  • България-Швейцария
Аз не съм изчела цялата тема, само последните постове, но наистина ли перете и чистите, когато сте на почивка Shocked

Общи условия

Активация на акаунт