Когато тръгвате на почивка, "помъквате ли къщата"?

• 28 320
  • 572
  •   1
Отговори
# 360
A на мен ми изникват два нови въпроса:
1/къде си слагате обувките когато пътувате със самолет?
2/дезинфекцирате ли си обувките, щом им дезифенкцирате кутиите?

Трамелски, първо вдишай и издиашай няколко пъти дълбоко, и чак тогава се връщай назад, че то ако беше само прането....

абе знам си аз, че хигиенните теми дават поле за най големия купон  Party

# 361
  • забравих си мисълта...
A на мен ми изникват два нови въпроса:
1/къде си слагате обувките когато пътувате със самолет?
2/дезинфекцирате ли си обувките, щом им дезифенкцирате кутиите?

Рокси, за всичко си има логично и много просто обяснение, но колкото и просто да е то, все пак човек трябва да помисли малко и без усилие ще се сети тогава. Wink  Mr. Green

Краси...* Joy_r ,   Hug  Hug    bouquet   bouquet

Последна редакция: вт, 09 авг 2011, 12:27 от Venetta

# 362
Този който си носи моб и кофа в хотела да си каже веднага!

Една русенка, ама едва ли пише тук  Crazy
бяхме на къмпинг в едни къщички,
близо 10 часа почиства отвътре нейната с белина и дезинфектанти,
а външната лицева част на къшата с белина и вода и собствени "парцали".  Shocked Shocked
Беше яко да я наблюдавам , как старателно и някак ядно триеше и се възмущаваше.  Laughing
През останалите дни я засичах да плеви около дръвчетата и да мете пред нейната къщичка и пътечките в радиус поне на десет метра около къщичката и.
но аз липсвах почти през цялото време,
така че кой знае какви неща изпуснах ! ooooh!

е това е невроза някаква

Нещо такова и аз правих миналата година. Отиваме на почивка за няколко дни на палатки в една местност близо до река. Та там е природна забележителност, едно естествено изворче, което по водопадче се стича надолу и се влива в реката наблизо. Има голяма поляна, дървета за сянка и една голяма просторна беседка с няколко големи маси и пейки, да седнеш да хапнеш и да пийнеш. В средата на екопътека е и често се посещава. Та отиваме там 3 семейства и като стигаме и разтоварваме багажа се натъкваме на прекрасна картинка - навсякъде се търкалят боклуци - останки от салати, пластмасови бутилки от бира, чаши пластмасови, консервени кутии, найлонки, в радиус около 5 м. около беседката   ooooh! И фасове, фасове, направо заринато с фасове. И семки, ама айде семките поне се разграждат. Кочина с една дума. А детето ми на 1г.8м. тъкмо хубаво ходи и тъкмо лапа всичко, което види по земята.
И организирам аз още 3-ма от компанията, правим си импровизирана метла от клончета и една от торбите решаваме, че е за смет. Оборка на всичко наоколо в продължение на час. После един огън и всичко изгорихме и така.
Следващия път ходихме тази година, да ви кажа носех си метла, лопата и торби за смет. Малко по - малко беше боклука, но пак го имаше.

# 363
Леле  Joy всеки се е похвалил какво си е излекувал с КП. Май никой не ме разбра. Да. лекува проблеми, това никой не го отрича. Въпросът ми беше защо здраво и право бебе се дезинфекцира с него...

...
Както казах вече, колкото и прехвалено да е хотелското пране, аз не искам да си двама моето бельо, да се пере с това Мара, на Хуан и на Чарли...

Там, където ние перем се ползва индивидулална пералня, слагат и пускат пред теб. Не се добавят дрехи на друг човек.

Считам, че имаме добра хигиена. Щом смятате, че е нужно да си чистите всичко и да носите ваши чаршафи, това си е ваш проблем, но чак пък, че не си мислим с главата  Rolling Eyes не се ли замисляте, че навсякъде си докосвате кожата - по кафенета и др. места не ходите ли? Миете ли си сами чашата преди да ви сипят кафето?

За мен това е прекалено. Човек не може да живее в стерилна среда, а дори да си я осигури - това ще му навреди.

# 364
Всеки има свои фобии/неща, от които се гнуси/навици/изисквания, които или крие и не признава, или осъзнава и свободно говори за тях.
В крайна сметка лошо е, само когато фобиите са причина за провал на почивка/за помрачаване на настроението/за усилия и досада при едно или друго действие.
Аз си имам някакви мои фобии (на базата на някакъв личен опит и неприятни преживявания), които не смятам, че ми вредят, намерила съм лесен начин за "задоволяването" им и не ми пречат.
В крайна сметка - който иска - да си губи времето в пране в хотела - не го правя, защото ползвам пералнята на хотела (освен в някои по-особени случаи).
Който иска - и бельото да си дава на обществена пералня, аз не го правя (пак поради някакви фобии и изтрещявания сигурно).
Интересно е в тези теми надцакването. Ако правиш това, значи аз съм повече от теб, а ако правиш другото - значи си по-ниско от мен...
Но в крайна сметка всичко се завърта около хигиената... Както писах и по-напред - явно е много модно да парадираш, че си чист. Не е достатъчно да ти личи само..

# 365
  • забравих си мисълта...
Не се сърди, човече, аз си признах, че последните около 20 страници ги четох по диагонал, но някои или не забелязват, че четат по диагонал, или имат проблем с това, да разберат правилният смисъл на един текст, затова намирам коментарите и въпросите им за повече от смешни и недообмислени  Naughty.

# 366
Абе вие ме разбихте, то тук стана като в темата за предложението за брак, дето в момента се питат кой би гледал бащите/майките на другия в критична ситуация.
Тук пък....калиев перманганат и тесни обувки и чистене на къшичките!! Shockedю

Оооо, мааааай гаш, я просветете непросветената, наистина ли всеки ден тук има по една-две такива забави, които АЗ, горката, пропускам????

Направо мъкаааа, мъкаааааааа, ми къса сърцето! Cry

# 367
Не се сърди, човече, аз си признах, че последните около 20 страници ги четох по диагонал, но някои или не забелязват, че четат по диагонал, или имат проблем с това, да разберат правилният смисъл на един текст, затова намирам коментарите и въпросите им за повече от смешни и недообмислени  Naughty.

На моменти и аз не те разбирам, но и аз чета по диагонал, така че явно е от това  Simple Smile Simple Smile

Kyoko, всеки има фобии, но когато нараснат до големи размери е добре човек да си сложи спирачки, иначе пречи на нормалния му живот и на този около него...

Оооо, мааааай гаш, я просветете непросветената, наистина ли всеки ден тук има по една-две такива забави, които АЗ, горката, пропускам????

Е, не всеки ден, но в 90% от дните - да Mr. Green

# 368
Темата се превърна в една от онези култови теми, в които се губиш... От багажа, през праните гащи, до почистването на хотелския кенеф!

темата ще я номинирам, като му дойде времето

# 369
Между другото аз съм от хората, които обичат да ходят на едни и същи места, например на море все ходим на едно и също място, при едни и същи хазяи, още първия път като ходихме и съм очарована, харесва ми и без колебания отивам пак там.
Така знам какво да очаквам, знам какво мога да намеря там и какво трябва да предвидя да взема като глася багажа.
Като дете с родителите ми 14 години сме ходили на едни и същи бунгала, на Кранево и всеки път ми е харесвало и не ми е омръзвало, беше ми хубаво и никога не ми се е искало да отидем някъде другаде.
Разбира се, ние сме от обикновените семейства, средностатистическо така да кажа, които ходят 1 път годишно на море в България /тази година морето ще го пропуснем, пустата му криза, ама здраве да е/ и 1-2 пъти на река с палатките за по 2-3 дни. Ходили сме и веднъж на планина, ако отидем пак - пак там ще искам да отидем.
При вас така ли е ?
Предпочитате познатото или обичате различни места, нови, непознати ?

# 370
И ние сме били така, разбира се. И сега сме така. Влече ни едно място

# 371
  • Sf
Аз бих се гръмнала, ако трябваше да ходя на едно и също място. И да живея на едно и също място също.

# 372
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Къде стават тези номинации, разбуди ми се любопитството?

# 373
Ами ,сори ,ама при мен дилемата беше хирургична интервенция срещу нещо не толкова травмиращо.
И имайки предвид,че лекарите препоръчват операции под път и над път,често абсолютно ненужни ,защо ,ако мога,да не си я спестя?
Ако препаратът не беше подействал,така или иначе нямаше къде да ходя,пак щяха да го режат,цепят ,вадят....там,каквото си бяха наумили.
И при друг случай съм "се спасявала" от операция ,на бъбрек.И от операцията ме спаси професор- уролог,ама не за това е темата...

И мен ме интересува пояснението за бъбрека, може и на лични.

# 374
Венета, аз си държа на моето, митничарите в емирствата ползват ръкавици  Joy

Общи условия

Активация на акаунт