Когато тръгвате на почивка, "помъквате ли къщата"?

• 28 395
  • 572
  •   1
Отговори
# 450

Ооо, тъй като съм с лещи, влача контейнерчета и голяма туба разтвор за лещи. )

има и малки опаковки разтвори, точно за пътуване  Peace

не знам как пътувате без кремове, но точно на път кожата има нужда от мазане, това самолети, коли, какъвто и да е транспортът, кожата изсъхва и посивява. Трябва си.

# 451
  • Sunshine state

Ооо, тъй като съм с лещи, влача контейнерчета и голяма туба разтвор за лещи. )

има и малки опаковки разтвори, точно за пътуване  Peace

не знам как пътувате без кремове, но точно на път кожата има нужда от мазане, това самолети, коли, какъвто и да е транспортът, кожата изсъхва и посивява. Трябва си.
На мен лично кожата ми е толкова мазна,че няма никакъв шанс да изсъхне..аз не ползвам кремове,че само влошават положението  Laughing

# 452
  • София
Аз също съм с много мазна кожа, има си кремове за такъв тип. Хубаво е да се слага крем, поне хидратиращ, за да се запази кожата. А ако кремът е някакъв друг - и да регулира омазняването. Малко офф топик беше, ама аз да си кажа. Simple Smile

# 453
Шокирахте ме, с това, че някои никога не ползват крем........айде декоративна козметика ок/ваш избор. Но измиващият гел за лице.......не е нужно да сте били с грим, за да го ползвате, както тоалетното мляко, лосиона за лице Thinkingкрем за тяло, ръце, крака..........да не изброявам.............
Козметичката ми разказва една история: при нея след 25-30г. се срещат случайно, учителка и нейна ученичка. Ученичката познава учителката''Госпожо.........въобще не сте се променили", зарадвана. Учителката, изненадана, казва, че не си спомня ученичката, тя си казва името, учителката се сеща, но малко нетактично казва'' А ти много си се променила, едва те познах''.
 Коменарът на козметичката ми: учителката се е потдържала 30г. и времето и се е отблагодарило за усилията, не се е отпечатало върху лицето и, а ученичката, след , като се беше състарила се беше сетила да се погрижи за себе си.
Ваш избор, дами.

# 454
  • Paradise
Ох, като почнете с превземките колко много сте шокирани, че някои не ползвали крем...
Приемете, че не им се налага, че полагат достатъчно други грижи за външния си вид (което включва и кожата) като напр. здравословно хранене, не употребяват алкохол, не пушат, спортуват, ползват натурални продукти за маски и т.н.

# 455
Ох, като почнете с превземките колко много сте шокирани, че някои не ползвали крем...
Приемете, че не им се налага, че полагат достатъчно други грижи за външния си вид (което включва и кожата) като напр. здравословно хранене, не употребяват алкохол, не пушат, спортуват, ползват натурални продукти за маски и т.н.
Едното не изключва другото. И хич не е превземка, наистина се шокирам, меко казано, това е неуважение към себе си Mr. Green
Здравословното хранене, непушенето, спортуването, алкохола, аз и кафе не пия Mr. Green са едно на ръка.......Пипинс, кожата си има нужда от храна, (а това е  съответния крем)

# 456
  • Paradise
Е, неуважение е по твоя аршин. Ти нали се уважаваш, другите не ги мисли!

Хайде, спрете се, моля, с тези определения, че звучите съвсем идиотско вече.
То не беше мерене на гащи, пране, хигиена, грим, а като не може да спорите нормално, обиждате.

Иначе и аз се потрисам от много госпожи,  гримирани като за карнавал, но няма нищо общо с темата тук.

# 457
  • Sunshine state
E,аз ползвам само гел за измиване на BILKA и лосион за тяло,но не и крем за лице,защото не виждам нужда в момента от него.Просто кожата ми е наистина мазна и лъсва още повече.Знам,че има кремове за мазна кожа,но и при тях ефекта е същия...  Peace Не виждам смисъл да давам пари за нещо,което не ползвам и не ми трябва.  Naughty
Много пъти съм се чудила,защо изобщо ги наричат кремове за мазна и комбинирана кожа,като не я правят по-суха.  newsm78
П.П. Аз си мислех,че кожата се захранва от кръвоносните съдове по нея,но неThinking
  Wink

# 458
О, холи шит!  Joy
Да поддържаш кожата си далеч не означава да я цапотиш с хиляда мазила.
Здравата кожа е чистата кожа, а хубавата кожа е и доза ген.
Отделно има хиляди фактори, които влияят, както са писали и по-напред.
А това с ученичката си е чист трик на козметичките - "Ето на, на това ще заприличаш, ако не идваш при мен!" - нали и те деца хранят...  Mr. Green

# 459
  • Варна
Козметика ми се налага да мъкна - всякаква, но аз съм болезнено алергична, буквално. (не, не става с алтернативни еко, био варианти - по-зле е)
Оооо, мерси за контейнерчетата за изследвания, аз ги ползвах за замразяване на кърма (по-големите).

След козметиката какво следва? Нека не губим ритъм!

Не мога да не споделя най-абсурдното нещо, което мъкнах - нес кафе в Италия.
А веднъж на новогодишно-зимна почивка мъкнахме ДВД-то, читайте завидуйте!

Никой ли нищо не си посготвя по хотелите? Не в 5-звездните, разбира се. Или?

Последна редакция: ср, 10 авг 2011, 21:12 от Ментова

# 460

Козметика ми се налага да мъкна - всякаква, но аз съм болезнено алергична, буквално. (не, не става с алтернативни еко, био варианти - по-зле е)
Оооо, мерси за контейнерчетата за изследвания, аз ги ползвах за замразяване на кърма (по-големите).

След козметиката какво следва? Нека не губим ритъм!

и аз съм много алергична. буквално към всичко мога да реагирам бурно и давам мощен имунен отговор. нося дори в дамската си чанта 3 медикамента против алергии, а за пътуване, поне десетина. козметиката ми няма парфюми, няма парабени, мъжът ми пита какво има изобщо и за какво давам пари  Mr. Green

# 461
Това за готвенето в хотел - как ще стане?!
Ако не е на квартира/палатка/бунгало/вила, не мисля, че някой ще тръгне да си пече чушки на терасата на хотела с донесено, собствено котлонче...

# 462
  • Paradise
В Северна Гърция са доста разпространени студиата, в които освен легла, баня, тоалетна, има и кухненски бокс с чинии, чаши, кафеварка, котлон, тиган и т.н.
За мен понятията "почивка" и "готвене" са несъвместими.
Имам познати, които товарят багажника на колата със зарзават, ракия/вино и други подобни и отпрашват към морето (дори и в Гърция ходят така, да спестявали от храната по ресторантите, че била скъпа).
Та така - разни хора, разни психични отклонения!

# 463
Вие вече сте на козметиката, която не е силната ми страна, мога да си купя сапун и от мястото, на което отивам.

Но имам една идея, да се изпрати например Венета към Варна с нощния от София в 22.20. 2ра класа, зелените пейчици. Така ще развие главата "техники за избягване на допир" , ще попълни списъка материали за химична защита, а може да започне и нов, за самозащита:)

За хотелите с готвене, те не са точно за готвене тези кухнички:
Посещавала съм само един такъв апрарт-хотел, Citadines Apart'hotel в центъра на Лондон и беше много удобно нещо.  Готвенето всъщност е място, където да си направиш кафе, чай, да си намажеш филия ...

# 464

Никой ли нищо не си посготвя по хотелите? Не в 5-звездните, разбира се. Или?

Посготвяне не, но едно време си носех '2 в 1' ( 3 в 1 без захар), имах проблеми с ниско кръвно и си го правех в чаша в стаята след ставане.

Общи условия

Активация на акаунт