Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 115

• 131 886
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Привет, момичета!

Най-напред голямо честито на Мария Илва за новия член на семейството. Да ти е жива и здрава малката кукла и само радост да ви носи!

Имам пак доста странички за изчитане!  Flutter

Мечо Пух - страхотно лъвче! Направо суперско!
Colova, завиждам ти за съседите  Crossing Arms. Но пък и аз давам ммоя хладилник веднага за такава красота!
Селма, направо ме разби! Тортите освен много вкусни, изглеждат и много, много красиви. Шприца/поша е тъмна Индия за мен  Crazy
Ог, честит рожден ден на патерички.   bouquet И плодовите ти торти по нищо не отстъпват на другите, на които знаеш, аз съм голяям фен! А фермата е жестокаааааа! Супер!
kk38, ако това е първия ти опит със сладки..... страхотни са!
Патри, УОУ! Как смогваш ум не ми го побира! Аз от 4 дни правя 10-ина фигурки за едни кексчета, а ти.......
BiankaD, мнооооооого ми харесва черната ти торта! Супер е!
Марая и тук - мнооооооого готини торти! Твоята ми е либима много!
Лайтблу, и ти ли бруте с такива мили съседи! Ми убихте ме! Дано да имате мноооого поводи да пълните съседските хладилници!Последните торти отново са върха! Сватбената мноооооого ми хареса. Не личи какви мъки си видяла с нея, а айсинга не само ти е спасил положението, ами направо е станало прекрасно с него!
r.i.angelova, много си ти е хубав почерка, както и тортата!
Оооо, Виолеткееееее! Суперски тортички!  Heart Eyes
Албенка, стискам палци с по-малко пот да се справиш, за качеството съм сигурна и чакам с нетърпение снимките!
Дитсан, и ти нямаш спирка (следя ти и солените творения с интерес)  Hug Фигурките с новата придобивка ли са?
Налика, много добра идея за 4-ка - път! Супер е тортичката!
Михаела, Астерикс и Обеликс са униклани! Както и всички други торти, но тези ме шашнаха!
Велма, хубави торти! Трансфера много ми хареса.
Блуай, извинена си, но срещу някоя снимчица на бебче!  Flutter
Дарилка, направо се олях с тези торти! Мноооооого вкусно и красиво.   bouquet
Петя, много готини кексчета! Каляските много ме радват!
Julai4o, измазвай с масло под Варната. А досега с какво си измазвала? 
Ето една идея за правоъгълен замък, която ми се струва сравнително лесна. http://www.alisondellenbaugh.com/images/CastleCake2.jpg. Нямаш ли тава на фурната. Тя ще ти свърши работа за печенето на правоъгълни блатове.
Дими, честит празник на твоето момченце!

# 511
galmir, Tatitt не съм съвсем сигурна дали ще се справя с блата, тези двете са с купени блатове (не ги харесвам, но поне хубавата форма е сигурна), няма да мога да разрежа блата на 3 части . И двата пъти мазах с масло с пудра захар под чаршафа.
Tatitt , би ли ми казала как си направила куличките под покритието кръгли. Мога и квадратни да ги направя, да изрежа парченца блат и да ги наслагвам едно върху друго , така ли се правят???

# 512
Julai4o, това не е моя торта, просто потърсих в Гугъл. Само за да видиш принципа. Например правиш с квадратна основа и отстрани слагаш няколко кулички и имаш замък. Затова я показах.
Аз също не рискувам засега да режа блатовете на три части - просто си пека три отделни блата.... Или един голям правоъгълен в тавата на печката и го режа на две през средата (не хоризонтално, а вертикално). Можеш да направиш куличките или от смес за сладък салам, или да са кухи. Изрязваш една правоъгълно парче и увиваш около руло - например от кухненска хартия (картонената среда) и оставяш да изсъхне напълно. Вадиш ролката (а може и да си стои) и имаш кула.

Аз самата не съм много напреднала, та може и друг да ти даде по-добър съвет. А и не съм работила с Варна!

# 513
Привет на всички .
lightblue тези красоти ги видях и коментирах  в флирка но нямам нищо напротив пак Simple Smile и пак и пак:)
galmir много торти много нещо Simple Smile за колко време е това? Simple Smile
dimitrina73 да ви е жив и здрав Явор - важното е че все пак си успяла да му направиш нещо Simple Smile
velma продължавай в същия дух. Аз трансфер не съм правила никога (нямам нерви за това предизвикателство) Simple Smile
Julai4o според мен това със замъка дето си го намислила не е най- добрия вариант. Какво й е на една кръгла торта , пак си се реже и нищо не се хвърля: Mr. Green Разликата е че ти ще се затормозиш много повече , а не дай си боже нещо и да  не се получи- само ще се ядосваш Simple Smile Но разбира се това е лично мое мнение  Hug
Имаше още неща назад но просто ми убягват сега  Embarassed
Аз имам да ви показвам от миналата седмица едни сватбени курабии и една 3Д кола. Курабиите нямам кой знае какви забележки - доволна съм  Simple Smile Но от работата и най- вече с снимките на колата се по изложих  Confused

Untitled by hrisiv, on Flickr
И тук да не пропусна да благодаря на Силвето(Мечо Пух) и на мъжа й , че ми направи етикетчетата на някакъв си формат и аз само отидох и ги напечатах на розов картон   bouquet  bouquet  bouquetМерси ,Мерси,Мерси   bouquet Купих си от тия къдравите ножички и си ги изрязах. Много съм доволна от резултата (ух пък съм скромна  Mr. Green)
Ето я и колата

Ретро 3Д нещо си ....... by hrisiv, on Flickr
На който ме е интересно да чете в блога (не че съм открила топлата вода де  Mr. Green)Като замисъл добре го бях замислила, ама то едно мислиш пък друго става. В крайна сметка всеки според възможностите си  Rolling Eyes А пък снимките въобще .........  дали заради червеният цвят излизаше толкова грозна??? Другата седмица имам пак 3Д кола но Макуин. Мисля този път да си боядисам тестото предварително
.

# 514
 Хрисив тези торти са правени  в продължение на месец.  Wink. Страхотни курабийки. И на мен ми е мерак да си направя такива, ама нямам повод  Cry за съжаление.  А ретро колата е станала супер. Браво.
Лайтблу много хубави торти. Особено втората - много е нежна.

# 515
  • София
Привет, влизам да Ви кажа че Пиккото е с нова цена от вчера 11,98лв #Cussing out

# 516
destini щом има масово търсене на Пиккото, то логично да му вдигнат цената, за да печелят ... Гледах го наскоро някъде за около 112-113 лв цялата кофа ... Та по тоя повод, някой да иска да си разделим една кофа? За мен половината, че ми предстои торта за 30-годишнината на малкото ми братче  Mr. Green

# 517
  • София
Привет, влизам да Ви кажа че Пиккото е с нова цена от вчера 11,98лв #Cussing out
Е, с 48 стотинки не е кой знае колко. Аз се притесних, като разбрах, че няма внос и че тези от Арома хаус продават за 120 лв кофа, като изкупуват цялото Пикко.  Laughing

destini щом има масово търсене на Пиккото, то логично да му вдигнат цената, за да печелят ... Гледах го наскоро някъде за около 112-113 лв цялата кофа ... Та по тоя повод, някой да иска да си разделим една кофа? За мен половината, че ми предстои торта за 30-годишнината на малкото ми братче  Mr. Green
Аз искам! Peace От понеделник съм на линия и взимам другата половина.  Peace

# 518
van444eto,lightblue-аз също го правих брюлето с готова смес купих я в метро и сега като погледнах виждам че е на същата фирма ВИВА ,правих го по указанията и ми е за първи път но както се вижда на снимката с парчето някакси малко е поувиснало ,ако не ви представлява трудност кажете как точно го приготвяте вие и къде бъркам аз,защото иначе е страшно вкусно пък и имам още от пакета,леко ми стоеше като лигаво

А сега ще ви покажа онзиденшната торта

Последна редакция: пт, 09 сеп 2011, 22:17 от kk38

# 519
Аз ида с въпрос, като много неука! Утре ще правя едни мъфинки, част от които с поша.  newsm78 Та въпроса - много мразя маслен крем, а след дълго ровене прочетох, че с него става най-добре шприцоването. Какви кремове ползвате за кексчетата и мога ли да избегна Масления. Например да сложа крема сирене 50:50?

Хрисив, страхотни сладки и кола. Много е готино ретрото просто! А ти какво си детенцееееее! Направо ме разби!  Crossing Arms

кк38, много готина е жълтата торта!

# 520
  • на село
Аз ида с въпрос, като много неука! Утре ще правя едни мъфинки, част от които с поша.  newsm78 Та въпроса - много мразя маслен крем, а след дълго ровене прочетох, че с него става най-добре шприцоването. Какви кремове ползвате за кексчетата и мога ли да избегна Масления. Например да сложа крема сирене 50:50?

Ганаш? Белият ганаш /сметана и бял шоколад/ става доста плътен и предполагам че може да се оцвети...  Rolling Eyes

# 521
van444eto,lightblue-аз също го правих брюлето с готова смес купих я в метро и сега като погледнах виждам че е на същата фирма ВИВА ,правих го по указанията и ми е за първи път но както се вижда на снимката с парчето някакси малко е поовиснало ,ако не ви представлява трудност кажете как точно го приготвяте вие и къде бъркам аз,
по принцип съм ПРОТИВ готовите сухи смеси, но съм ги пробвала почти всичките в домашни условия за домашна консумация. Постепенно им хванах цаката и винаги експериментирам и ги "дооблагородявам", за да се получи нещо наистина вкусно и да не НАПОМНЯ за сладкарница. По-старите тук, знаят за моя въгарец в задника, сиреч колко мразя да бъркам и пека блатове, както и да правя крем на водна баня в продължение на половин ден. Точно поради тази причина, вкъщи няма кой да направи на горките дечица крем Брюле. Открих тази смес и целия пакет беше подложен на експерименти. Даже бях писала тук всички резултати.  Ето, изрових си някакъв цитат от миналото.
ползвам сухата смес на VIVA. Взимам я от МЕТРО.  На опаковката пише:
Смес от 300 гр. прясно мляко и 500 гр. течна сметана се загряват на 80 °C. Добавя се 150 гр. крем Брюле и при непрекъснато бъркане сместта се оставя да ври 3-4 минути. Изсипва се в термоустойчиви чаши и се оставя в хладилник за 2 часа. Поръсва се с кафява захар или пудра захар и се запича докато се карамелизира.
Аз обаче правя следното:
КРЕМ БРЮЛЕ "VIVA"
500 мл. прясно мляко
+ 300 мл. сладк. сметана се смесват и загряват /ползвам млековарката за да не загори/
щом започне лекичко да приписква, добавям 150 грама суха смес и бъркам с тел 4-5 мин.
Тази смес оставям да изстине. 200тата грама сметана, /може и повече/ която икономисвам от оригиналната рецепта, я разбивам на гъста пяна и добавям към вече студеното брюле. Бъркам с миксер, защото крема е хванал коричка и така се разбива. Добавям малко желатин задължително, но половин пакетче, не цяло.
Същата операция съм я правила с разбита квасена сметана. Също стана много приятно и добре се връзва с плодове. Та, това е. Крема не бухва по принцип и по оригиналната рецепта става малко по-тежък и не стига за торта. При моята модификация, стига точно за една нормална торта от 4 блата, тоест 3 намазвания.
Та, това е! Оставям те да си дооблагородиш "твоя" крем и да измислиш нова рецепта.

# 522
  • София

Ганаш? Белият ганаш /сметана и бял шоколад/ става доста плътен и предполагам че може да се оцвети...  Rolling Eyes
Определено става, аз ползвам само ганаш за миникексчетата ми в съотношение 1:1 шоколад-сметана  Peace

# 523
    Да се изкажа и аз за брюлето-ползвах дооблагородената рецепта на Ванчето с въпросната смес от МЕТРО и стана супер.Не се разтече,беше доста стабилен и много вкусен.

# 524
Дарилка, още от фликър й се точа на твоята торта и скоро ще я пробвам  Hug Изглежда неустоимо!А мислиш ли, че е подходяща за покриване с фондан, че имам двама рожденика другия месец, които от сега са дали заявка за фигурки и не ми се иска да ги разочаровам  Wink

Лайтблу,
ако я направиш предния ден и я стегнеш в ринг, няма да има проблем с покриването. Гледай блатовете да са по-изпечени, аз моите ги пекох 15 минути и затова са толкова бели. Спазвай точно рецептата, печи ги 220-25 минути и няма да имаш проблем с покриването.

Поздравление за тортичките, синята е направо убиец. Много добра комбинация и доста свежа.

Хриси, поклон за сладките. Много добри и етикетите са супер сладурски. Супер готини.

КК38 това колело е много добро. Харесва ми минималистичния дизайн.

Дими, да ти живо и здраво малкото порастноло момче. Тортите ти както винаги са уникални по вид и стил, виждам костенурка, вода, папури тип свещи (супер оригинално). Много, много твой стил и свежи!

Отивам да пазарувам и правя други сладкиши.

Общи условия

Активация на акаунт