Какво има след смъртта?

• 559 577
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 11 715
  • София
постът ти е никакъв, дори не мога да разбера каква е идеята на написаното от теб.

# 11 716
  • Ямбол
постът ти е никакъв, дори не мога да разбера каква е идеята на написаното от теб.
Трол.  blahblah

# 11 717
  • София
има хора, които са по-лесно внушаеми и ги лови хипнозата. За да те лови хипноза, първо трябва да вярваш и после да си от лесновнушаемите. Когато двата компонента се свържат, се получава хипнозата.

Оправи си цитатите, защото аз не съм пускала тук линкове.

# 11 718
Как?

Откровено признавам лудостта си и апелирам,да не ме вземат на сериозно.

Кое т тъкмо обратно на твърдението ти,за шизофрениците.

# 11 719
     Да се върнем по същество - една моя случка от преди много години:
     Връщам се от плаж с приятеля ми. Взимам си душ , след това тръгвам към вратата на банята. В този момент усещам, че нещо ми се губи картината (и изгубвам връзка с кораба-майка  Mr. Green ) и съм тръгнала да се свличам на земята. През това време приятелят ми ме е хванал. Такаа , и какво "виждам" : пред мен нещо се отваря нещо ( най - много приличаше на огромна бленда на фотоапарат, не знам как по- точно да го обясня) . От другата страна "знам", че стои същество, може би човешко, не знам, (но не виждам лице), което ми задава въпроси и ми отправя предупреждения. Не си спомням целия разговор, единственото, което помня, е , че "тя" (беше от женски пол) ме попита "Сигурна ли си, че искаш да го направиш?" , на което аз отговорих "Да" , на което "тя" отвърна "Добре, но нали знаеш, че това може да е опасно?" . Аз казах "Да, знам." След това въпросната "бленда" се затвори, и видях "двойно" лицето на приятеля ми. Това, което ми разказаха е, че в продължение на повече от минута не съм реагирала нито на шамари, нито на викове, нито през цялото време на обливане с ледена вода. Дори идея нямам да ми се е случвало някое от последните. Впечатли ме това, че през цялото време на този "разговор" усещах неописуема загриженост към мен и , както някои я наричат "Абсолютната" обич , нещо, които не мога да сравня с нищо отпреди и след случката . И така, аз сега като какво да си обясня това, което ми се случи? - като сън ли, видение ли, халюцинация ли, функция на подсъзнанието ли, мозъчна активност ли, хормонална ли, що ли?...
      Още съм малко объркана, и не успявам да съм категорична какво беше това. Нямах усещане за сън, струва ми се, че мислех преди да давам отговори. А и ,когато се случи бях тийнейджърка, и представа си нямах от теми относно такива явления, така че самовнушение също изключвам.
     Ясно е, че никой не е застрахован срещу подобни преживявания, въпросът е кой как си го обяснява.

# 11 720
[
Скрит текст:
quote author=El Mariachi link=topic=601783.msg30371004#msg30371004 date=1426351515]
Скрит текст:
з
 Ако можеш обясни това, аз не мога.
http://www.pravoslavieto.com/docs/blagodatnijat_ogan.htm

http://en.wikipedia.org/wiki/Holy_Fire

За някои е просто измама. Например през 1238 папа Григории забранява на францисканците да участват в церемониите. Други смятат, че тайно монаси го палят всяка година. Ще прочетеш по подробно. Просто давам и другата гледна точка, аз не знам какво е и не се наемам да го определям. Просто не знам.

Във връзка с чудесата обаче се сетих, че един много богат човек на име Джеймс Ранди, дава един милион долара, ако някой му демонстрира някакво необяснимо чудо. В смисъл на паранормални способности, телепатии, телекинези, астрални виждания и каквото се сетиш. Може да участва абсолютно всеки, няма никакви ограничения. За сега спечелил няма.
http://web.randi.org/the-million-dollar-challenge.html

Ранди си е един отявлен материалист, който си мисли, че разбира от всичко и че "доказва", че това, за което не му стига пипе и опит да го проумее, не е реално и не работи.  Sunglasses Изгледах например много внимателно хапливите му лакърдии относно хомеопатията и се убедих, че човекът издобщо няма идея относно същността на този метод.  Grinning А интересно какво би казал Ранди за ирландския хирург Джак Гибсън, извършил успешно около 4000 операции с помощта на хипноза - той лично е хипнотизирал своите пациенти. Оперираните по този начин са се възстановявали значително по-бързо от оперираните с помощта на обща анестезия и без да получават страничните ефекти от нея. Отново чрез хипноза той е помогнал на мнозина да се отърват от тютюнопушене и астма например. Sunglasses Всъщност има много рандевци по света -. те са другият полюс срещу наивниците, които пък чистосърдечно вярват на всеки тарикат.   Mr. Green  Всъщност такива като Ранди определено са нужни на света, стига да не налагат своето мнение като меродавно, иначе определено има полза от тях.  Grinning
[/spoiler]

Да, Джак Стенли Гибсън много защитава хипнозата като алтернатива на упойката, но на леки рутинни процедури.  Затова и неговите "операции" са именно такива, а не сърдечни и мозъчни, защото само с хипноза там няма как да стане. Премахвал е израстъци по крака, израждал е бебе на парализирана от краката надолу жена, изрязвал  мастни струпвания  и други такива леки процедури, които и без упойка могат да се изтърпят. Практикува ги основно в Близкия Изток и Африка, при разни бедуини и племена, където и упойките са кът. Той и от там научава хипнотичните практики. Така че за такова "чудо" никой няма и 1000 долара да даде. Laughing Виж ако например се присади черен дроб без упойка само с хипноза съм сигурна, че ще обеднее с един милион долара, въпросния Ранди.

А и хипнозата незнам какво чудо е, че да се дават награди. Laughing Това си е нещо като заспиване на съзнанието и събуждане на подсъзнанието, най - грубо казано.
Да, има книга издадена, как да спрем да пушим, чрез хипноза. Май и тук е преведена, незнам, нещо ми се върти. Помогнал е нямам съмнения за спиране на пушене, но там и без хипноза може.

Моя позната има алергия към всякакви зъбни упойки и при нея нямаше абсолютно никакъв начин да и извадят зъб с упойка. Ползва хипноза, но с доста хора около нея и като експеримент. Получи се, де, извадиха и зъба без болка. Но самата тя казва, че на операция не би се навила.

# 11 721
  • Ямбол
Темата е за смъртта. Това мислиш ли, че е било във връзка със смъртта или просто си била слънчасала?
    Да се върнем по същество - една моя случка...

# 11 722
  • София
Rain_bs, а сещаш ли се за нещо, което ти се е случило след това, което би могла да свържеш с въпроса на това същество? Не знам какво може да ти се е случило, но предполагам, че не е било халюцинация.

# 11 723
Темата е за смъртта. Това мислиш ли, че е било във връзка със смъртта или просто си била слънчасала?
    Да се върнем по същество - една моя случка...

Вярно, не е изживяване след смъртта , права си, но става въпрос за това дали то може да бъде обяснено с възможности на съзнанието, които не познаваме добре. Тъй като хора, по- добре от мен запознати с тази материя считат, че съзнанието (или душата - кой както го нарича) има възможност да пребивава за някакъв период от време на по- фини нива , независимо преди или след смъртта , се чудех дали случаят, който  разказах може да има някаква връзка с това. Всъщност , ако тези по- фини нива съществуват, то тогава те биха били едни и същи , независимо дали някой ги посещава преди или след смъртта си, та не е важно кога "отиваме там" , а дали . Просто това, което ми се случи беше много странно като усещане, даже трудно за точно изразяване. А знам какво е сън естествено - не беше. И определено не бях слънчасала  Wink

Последна редакция: сб, 14 мар 2015, 23:07 от rain_bs

# 11 724
  • Ямбол
А какво е предизвикало загубата на съзнание или припадъка? Ходи ли на лекар след това?

# 11 725
[
Скрит текст:
quote author=El Mariachi link=topic=601783.msg30371004#msg30371004 date=1426351515]
Скрит текст:
з
 Ако можеш обясни това, аз не мога.
http://www.pravoslavieto.com/docs/blagodatnijat_ogan.htm

http://en.wikipedia.org/wiki/Holy_Fire

За някои е просто измама. Например през 1238 папа Григории забранява на францисканците да участват в церемониите. Други смятат, че тайно монаси го палят всяка година. Ще прочетеш по подробно. Просто давам и другата гледна точка, аз не знам какво е и не се наемам да го определям. Просто не знам.

Във връзка с чудесата обаче се сетих, че един много богат човек на име Джеймс Ранди, дава един милион долара, ако някой му демонстрира някакво необяснимо чудо. В смисъл на паранормални способности, телепатии, телекинези, астрални виждания и каквото се сетиш. Може да участва абсолютно всеки, няма никакви ограничения. За сега спечелил няма.
http://web.randi.org/the-million-dollar-challenge.html

Ранди си е един отявлен материалист, който си мисли, че разбира от всичко и че "доказва", че това, за което не му стига пипе и опит да го проумее, не е реално и не работи.  Sunglasses Изгледах например много внимателно хапливите му лакърдии относно хомеопатията и се убедих, че човекът издобщо няма идея относно същността на този метод.  Grinning А интересно какво би казал Ранди за ирландския хирург Джак Гибсън, извършил успешно около 4000 операции с помощта на хипноза - той лично е хипнотизирал своите пациенти. Оперираните по този начин са се възстановявали значително по-бързо от оперираните с помощта на обща анестезия и без да получават страничните ефекти от нея. Отново чрез хипноза той е помогнал на мнозина да се отърват от тютюнопушене и астма например. Sunglasses Всъщност има много рандевци по света -. те са другият полюс срещу наивниците, които пък чистосърдечно вярват на всеки тарикат.   Mr. Green  Всъщност такива като Ранди определено са нужни на света, стига да не налагат своето мнение като меродавно, иначе определено има полза от тях.  Grinning
[/spoiler]

Да, Джак Стенли Гибсън много защитава хипнозата като алтернатива на упойката, но на леки рутинни процедури.  Затова и неговите "операции" са именно такива, а не сърдечни и мозъчни, защото само с хипноза там няма как да стане. Премахвал е израстъци по крака, израждал е бебе на парализирана от краката надолу жена, изрязвал  мастни струпвания  и други такива леки процедури, които и без упойка могат да се изтърпят. Практикува ги основно в Близкия Изток и Африка, при разни бедуини и племена, където и упойките са кът. Той и от там научава хипнотичните практики. Така че за такова "чудо" никой няма и 1000 долара да даде. Laughing Виж ако например се присади черен дроб без упойка само с хипноза съм сигурна, че ще обеднее с един милион долара, въпросния Ранди.

А и хипнозата незнам какво чудо е, че да се дават награди. Laughing Това си е нещо като заспиване на съзнанието и събуждане на подсъзнанието, най - грубо казано.
Да, има книга издадена, как да спрем да пушим, чрез хипноза. Май и тук е преведена, незнам, нещо ми се върти. Помогнал е нямам съмнения за спиране на пушене, но там и без хипноза може.

Моя позната има алергия към всякакви зъбни упойки и при нея нямаше абсолютно никакъв начин да и извадят зъб с упойка. Ползва хипноза, но с доста хора около нея и като експеримент. Получи се, де, извадиха и зъба без болка. Но самата тя казва, че на операция не би се навила.

Grinning Grinning Grinning Можеш да се кандидатираш за асистентка на бай Ранди.  Joy Joy Joy Вземи изгледай как африкански шамани правят мозъчни операции без каквато и да е упойка и антисептика и оперираните си живеят десетилетия след това - даже по-далеч и от бедуините живеят нейде из африканските джунгли.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green  На ограничения ум нищо не може да му помогне, освен... някое чудо.  Mr. Green Като се случи такова и човекът изведнъж се обръща, ама дали ще се случи...  Mr. Green

# 11 726
  • София
очакваме някой тук да разкаже как е отишъл при някой шаман и последният го е оперирал безупоечно.

# 11 727
Rain_bs, а сещаш ли се за нещо, което ти се е случило след това, което би могла да свържеш с въпроса на това същество? Не знам какво може да ти се е случило, но предполагам, че не е било халюцинация.

Лошото е, че не си спомням за какво точно ме предупреди. От тогава толкова много неща са се случили, които са  си били за предупреждение  Simple Smile , може да е било за някое от тях. Аз пък нямам мира и вече повече от 20 години се опитвам да си спомня , но няма и няма. Веднъж ми казаха "То когато ти се случи точното нещо, ще си спомниш за какво е било предупреждението" Знам ли вече... останаха ми чуденето и много силните усещания от това...

А какво е предизвикало загубата на съзнание или припадъка? Ходи ли на лекар след това?

Ходих. Нищо ми нямало.

# 11 728
очакваме някой тук да разкаже как е отишъл при някой шаман и последният го е оперирал безупоечно.

Иди и виж в ония лекарските теми колко хора се оплакват, че са са били "безупречно" оперирани и лекувани от лекари с дипломи.  Sunglasses Осакатени и влошени от "научното лечение" има колкото искаш.  Rolling Eyes #Crazy

# 11 729
Вземи изгледай как африкански шамани правят мозъчни операции без каквато и да е упойка и антисептика и оперираните си живеят десетилетия след това - даже по-далеч и от бедуините живеят нейде из африканските джунгли.

newsm09

Няма надежда...

Общи условия

Активация на акаунт