Антена на мобилен оператор и детска градина

• 14 324
  • 72
  •   1
Отговори
# 60
Такаа, в потреса си от блаженото смеене на стадото съм репликирала мнение от 2011.  Без дори да дочета темата след цитираното мнение. Както и да е. Пак казвам, който търси, намира - и информация, и измервателни уреди, и допустими нива, и рискове. Както и начин да промени ситуацията, ако има вероятност за сериозен риск.

# 61
За мен темата е много актуална и жизненоважна, затова хората трябва да се информират. Имам приятели, които си продадоха апартамента на последния етаж, след като над тях сложиха антена на оператор. Аз също не бих живяла там - това е абсурд, който и каквито замервания да ми прави.
На съседа не може да се държи сметка, но вкъщи се използва само кабелен интернет - поне за това гледаме да не си вредим доброволно. И микровълнова от години не се ползва.

Ето малко полезна информация относно електромагнитните полета и как да намалим вредата: http://www.zdrave.bg/popup.php?c=n&id=5050

# 62
......................................

ooooh!

# 63

ooooh!

vl, не знам какъв е твоят личен проблем с електромагнитните полета, но като човек, който е присъствал на измерване на такива полета в бита и с очите си е видял, че стойностите им се вдигат одма над допустимите нива (на база на какво са определени "допустими" нива е друга, макар и не маловажна тема), бих те реферирала отново към цитирания по-горе виц. Аман от многознайковци!

# 64
  • Ямбол
Някой успял ли е да премести/премахне антена след установяване след измерване на високи нива?
Високи нива на какво? И кой е измерил тези "нива"?
Ще може ли да получа отговор на тези въпроси?
Как се нарича уредът, който мери?

# 65
http://www.bioevibul.com/products.aspx?vidid=159&id=1359

И сега какво?

Може би интересно за теб, но да - има уреди. Съществуват. Това, че ел. магнитното поле не го виждаш, не значи, че такова животно нема.

# 66

За ползващите немски, уредите се казват Elektrosmog Messgeräte.
Хубава страница с информация и продукти:
http://www.elektrosmog.de
Инфо и тук: http://www.ohne-elektrosmog-wohnen.de/html/fragen-schlagwort.php … smog&frage=67
http://www.elektrosmog-messen.de/
http://www.elektrosmog24.de/

# 67
  • София
И какво ми остава - да преместя детето в друга детска градина и да продам жилището? И какво - умиране има, спасение от МТел няма?

остава ти да спреш да се паникьосваш и да се опиташ да вникнеш в онова, което ти се казва.

няма заплаха за здравето на детето ти, разбери това.

ако искаш да се паникьосваш, ще ти предложа алтернатива - не знаеш дали съседът отдолу или над теб или встрани от теб не е поставил безжичен рутер или база на безжичен телефон точно над/под/до леглото на детето ти, нали? това е много-много по-опасно от антената на покрива на съседната сграда...

Jam, на какво основание твърдиш горното? Ще съм благодарна за отговор.

В тази връзка:

Между две овце:

- Знаеш ли, все ми се струва, че хората ни хранят и пасат само,
за да ни доят млякото, да ни вземат агънцата, да ни колят за Гергьовден...

- Иии, ти пък, с твоя овчи песимизъм и глупавите ти конспиративни теории.
Виж, цялото стадо вече ти се смее !...

Та така.
За информация на всички, има опасност и от рутера и не само при рутера, а и при приемащия компютър също полето скача до опасни нива (както в близост до самия ви рутер). Персонално съм виждала замервания и е факт. Уреди ИМА. Фирма не мога да препоръчам, но има и който търси и се интересува, намира. А който не се интересува... се смее със стадото. Колко опасни и какви точно ще са последствията не е достатъчно добре изследвано още по две причини: не е от толкова отдавна масовият ел. смог, за да са проследени дългосрочните последствия, особено върху децата, и втората е, че подобни изследвания се саботират умишлено или в най-добрия случай, не се финансират, защото просто НЯМА КОЙ да ги финансира. Кой има интереса да финансира такова независимо изследване? А кой има интереса да финансира изследване, което ще каже, че антените и прочие са напъъълно безопасни и могат и на самите ни глави да се монтират без проблем? (което е случая с блутут слушалките - безумие)  Отговорите всеки може да си даде.

Кармелита, аз не виждам някъде разминаване между моите и твоите думи. приказките за стадата са излишни.

само че, срещу антената на покрива може някак и да опиташ да се бориш официално, как да се боря срещу десетките рутери, мобилни телефони, бейбифони и останалите електросмог-генериращи устройства, които ме заобикалят в ежедневието?

освен да се екранирам отвътре цялостно, друго решение има ли? наличието на знания по въпроса предпазва ли те, само по себе си?

а в цитата от преди 3 години, за който ме питаш, си хванала само част от темата. там се коментираше конкретен случай, с конкретно разположение на антената и съседната сграда, за която се вълнуваше авторката, сигналът има форма на разпръскване, хората бяха обяснили и т.н.

та какво за рутера на комшията?

# 68
jam, признавам, че след цитираното от мен мнение повече не четох и може би наистина не сме с теб  точно в такова голямо разминаване. Аз специално за станциите нямам личен опит - да съм виждала с очите си измервания, но не се съгласявам с настояванията на няколко потребителя, че:

- нямало уреди за мерене (???!!!)
- нямало опасност, били сигурни, че излъчванията се "разсейват", макар да нямат представа каква и къде е конкретната дискутирана станция (интересно на базата на какво го твърдят, щом и уреди няма?? Ма някой казал... Ма собственика на станцията казал... Еми, ако е моето дете и имам най-малки съмнения, няма да ми е достатъчно, че бг мамата (да не назовавам прякори) казала...)

Така. Да се екранираш, да речем, не може. Да спреш да ползваш интернет и т.н., да речем, за повечето хора (и за мен) е тъпо и неприложимо. На съседа рутера - ми няма механизми да му казваш къде да го слага и кога да го ползва, но ако е някакво успокоение, сигналът силно отслабва с разстоянието - дори метър и половина е от позитивно значение, а съседът рядко е по-близо. Стените екранират до някаква степен също.

Какво можеш да направиш в бита:

1. Можеш да си провериш излъчванията на своя рутер, защото някои имат много по-силно излъчване от други и е напълно възможно да си се озовал в позиция домашният ти да е от такъв модел (въпреки че, естествено, нямаш нужда от такава мощност на разпръскване на вълните).
2. Можеш да не ползваш своя рутер. Включваш кабел. Дърварско е, но... е по-добре от това зорлем и сам ти (не съседа!) да създаваш евентуални предпоставки за лошо здраве на теб или детето ти.
3. Можеш да имаш предвид, че излъчването от набиращите джи ес еми е много по-голямо дори от това на рутера ти.  А телефона ти е до главата. Можеш да ползваш  хендсфрий. Да не говориш до главата на детето си / на деца.

Сега, ти, jam, питаш и за станциите, с които нещата са по-сложни, естествено. Какво може да се направи, ами не знам, ако имах станция в моето обкръжение, щях да мисля. Но не мога да подкрепя позицията: "Ми, как да измеря, на кой да се оплача - не знам. Дано всичко е наред с тая антена, дано, дано!" Особено ако става дума за ДГ. Това е.

ПП. А, и добавка: ако си включите на комютъра wifi и видите 5 рутера със сила колкото вашия, не си мислете, че това значи, че вълните всички тях на това място са силни колкото тези на вашия собствен, който е на 1 метър. Дори всички видими рутери да са с максимум чертички. Ето ТОВА не е реален начин за "измерване". Възможно е сигналът им на практика да е слаб, едва доловим с реален уред. Та, в този аспект, не е толкова страшно.

# 69
  • София
ох, ние половин година търсихме специално рутер с копченце за лесно изключване, да го гасим нощем... познай дали го правим... Sad

# 70
Simple Smile Доколкото ми е известно (на база реални и убедителни замервания, а не на база "Мтел ми каза, Пена ми каза...") две неща са ефективни:

Рутерът да ви е далече от жилищното пространство - в коридор, високо и пр. Така няма да живеете в зоната на рискови излъчвания (поне от него, де), абе, направо може да е минимално излъчването.

Но за мен лично по-добър е вариантът с окабеляване, защото де факто излъчването от рутера (поне когато теглиш данни) се репродуцира и при приемника ти-лаптоп, а ти си точно там обикновено.

Иначе, ако ти е далече рутерът от спалните, може и никаква разлика да няма дали си го изключил през нощта, в смисъл, минимално или даже недоловимо за уреди поле.

# 71
http://www.moreto.net/novini.php?n=96282

Статия опт 2010 г. Не съм чула да е махната антена досега. Брех колко сме изрядни. Но също така никой не е викал представител от нашия вход да присъства на замервания.

А какво мислите за твърдението, че точно под антената е най-безопасно?

# 72

ooooh!

vl, не знам какъв е твоят личен проблем с електромагнитните полета, но като човек, който е присъствал на измерване на такива полета в бита и с очите си е видял, че стойностите им се вдигат одма над допустимите нива (на база на какво са определени "допустими" нива е друга, макар и не маловажна тема), бих те реферирала отново към цитирания по-горе виц. Аман от многознайковци!

´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´ #Crazy #Crazy #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт