Отговори
# 615
Ulia как така ще смесват най-големите с най-малките Shocked и това за цялата година ли ще е? Той нали сега е предучилищна, т.е. тази година му е последна? Защо не изчакаш да видиш, може пък и добре да им се отрази, да се почувстват по-големи, по-отговорни Simple Smile
Догодина ще е последна група. Тази година е трета подготвителна.
Вчера имаше родителска среща и повдигнах въпроса, но нещата ще си останат така. Това беше отговорът на директорката. И аз не разбирам какво е наложило да смесят деца с такава възрастова разлика, които имат съвсем различни потребности. Аз лично не вярвам, че това смесване (още повече, че съотношението големи/малки е 50:50) няма да се отрази на обучението и педагогическата подготовка, имайки предвид и незадоволителната работа на нашите госпожи до сега.
А  и  iv4i_79, предполагам ще се съгласиш с мен, че на тази възраст не отговорността е най-важното, което трябва да усвоят в детската градина. Още повече, че у дома имаме бебе и щем не щем се учим и на това.  Всъщност, знам, че го казваш с добри чувства и за да ме успокоиш. Hug Това беше и основният довод, който вчера ни бе изтъкнат след като попитах каква полза биха имали големите деца от тази ситуация и как смятат да подходят педагогически при процеса на обучение в този случай.

Последна редакция: пт, 30 сеп 2011, 11:08 от Ulia

# 616
  • на североизток
Ясно, разбирам те spoko Ами тогава действай и стискам палци да намериш добра градина fingerscrossed

# 617
Аз честно казано нищо не разбирам нито от ваксини, нито от периоди на поставяне, ама гледам какво ми пише в календара и там ги няма тези дето казвате....но не ме и вълнува толкова този въпрос, защото ги слагам и съм решила за ваксини нито да чета, нито гледам разни ужаси...достатъчно други притеснения си имам, не искам да си вкарвам още излишни такива.
И аз така гледам на нещата Simple Smile
aissa80, Ивито също не иска да пие от нищо друго освен от биберон. Почнах да я уча да пие от чаша като голям човек със сокчетата, които й правя и мисля повече да не се занимавам с тези междинни чаши и шишета Simple Smile
А за бибата - мойта маймунка сама я отказа на 6 месеца, но пък заспива с кърменето, което за мен е същото. Мисля че си идва един момент в който само детенцето няма вече нужда - трябва само да се хване момента Wink
Ulia  Praynig Praynig Praynig Успех!

# 618
Ивчи,мерси много. От помощ си  е мнението ти. Сега ще помисля още малко и започвам да преценявам кое да се купува по-напред, че съм харесала и зимно яке и панталонки, а и обувки трябват....а за пари не ми се мисли. Самичка се оправям и все не ми стигат за нищо. А сега ще взимам и мнооооого по-малко и направо дупе да ми е яко. Нямат край тези разходи. Дано само да ми е жива и здрава миличкката, поне за лекарства пари да не давам.
Целувки на всички мъничета.

# 619
Момичета,драскам два реда само,да не ни забравите  Mr. Green!Ние наи сетне се преместихме от къщата на апартамента и сме си вече сами  newsm44!Толкова ми е добре така,все едно сме младоженци,няма кой да ни се пречка,направо ми е супер.Има още много неща да се дооправят но постепенно едно по едно  Hug!Иначе сме добре,Диди не ходи още,има 9 зуб4ета излязли и един набол предкътник  tooth,общо взето почнала е да мрънка много  newsm62 и е страшна лудетина!
Както Ина е писала,успяхме да се видим и срещатата ни беше чудесна,надявам се да се запознаем и с други мами на живо ,тръпката е страхотна!
Нацелувайте малчовците от мен,сега ставам,но скоро ще  пиша! Hug

# 620
За ваксините не ми се мисли. Не сме направили тази на 12-ия месец, защото малчо беше болен, но определено ми тежи мисълта за това Confused Скоро срещнах едни познати с детенцето им, диагноза - аутизъм.. разболяло се след годинка и половина нормално развитие, направо изтръпнах.
И аз търся вече зимни обувчици, панталонки и яке, но нищо не ми допада, а от това което си харесам, по правило, няма наш размер Rolling Eyes
Моя буболечко вече е без памерс, освен 1 за през нощта! Първите дни се изпускаше, начурка гащите 4-5 пъти, но вече е ок.
Гледам слънчево навън, ама като решихме да излезем и брррррррррр  Crossing Arms. Даже не се разходихме като хората!
Приятен ден, мами!

# 621
  • Варна
Юлия, според мен няма да има никаква полза за по-големите деца. Като гледам мойта калпазанка как се вбебешоства покрай малките понякога, сякаш е колкото тях.  CrazyСигурно и вас това ви чака. Освен това нали приеха закон, че предучилищната е задължителна и започва от 5 годишна възраст. Т.е. няма как да ви откажат да е в градина /тази или друга/. Когато дъщеря ми беше трета група, започнаха ремонт в градината и местиха децата по други градини, та тогава за предучилищните групи задължително трябваше да има осигурени места. А по-малките само за крайно нуждаещите се.
И в този ред на мисли смятам,че е удачно да потърсиш обяснение/съдействие от Общината ви и РИО.

# 622
  • Пловдив
iv4i_79, ние пием навън от такива приспособления със сламка. Взех ги, защото побират по-голямо количество вода и не се налага все да пълня. Веднаха разбраха как се пие от тях. Приплаквам ги като си ги изпият, преди да налея следващата вода или чай. До момента не съм усещала да се разлигавя пластмасата. Нашите са на Дисни, шаренки, с героите от Мечо Пух.

# 623
  • София
Юлия, какво е това чудо  Shocked Изобщо няма място за сравнение на 3 и 5 годишни...
Пиши в темата за градините - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=607965.0
Има 2 мами, които са активно пишещи и са в работната група за градините и кандидатстванията - ЕлиХ и мама Саня. Пиши им и на лични, ако прецениш. Това просто е липса на всякакъв здрав разум...

# 624
  • на североизток
Илик и аз го преплаквам като се изпразни, но точно защото е голямо количество, а пием и от друго шише и някой път остава и за другия ден и тогава почва да се лигави. Иначе и нашто е с Мечо Пух и струваше 3,50лв някъде. Интересно ми беше дали от по-скъпите марки пак е така Thinking а може би зависи и от водата и от това, че беше доста топло времето досега.

Юлия, и аз ти предлагам да потърсиш съдействие от Общината и всички компетентни органи.

# 625
  • у нас
не мога да се побера в кожата си newsm45 smile3511 newsm45 smile3511

ще се пръсна от яд ooooh! ooooh! ooooh!

дипломата ми ще е 5,49 smile3516 smile3515

сигурно си казвате- какво от това.....

за 2 от специалностите които ще кандидатствам ще има конкурс по документи, т„е диплома...

не че една стотна ще ме оправи, но др. си е да имаш и отлична диплома....

егати каръшката история Confused

# 626
  • Пловдив
Илик и аз го преплаквам като се изпразни, но точно защото е голямо количество, а пием и от друго шише и някой път остава и за другия ден и тогава почва да се лигави. Иначе и нашто е с Мечо Пух и струваше 3,50лв някъде. Интересно ми беше дали от по-скъпите марки пак е така Thinking а може би зависи и от водата и от това, че беше доста топло времето досега.
Не помня точно цената, но беше около 8 лв. бройката  и то в кварталния ни магазин за бебешки стоки, който се слави с ниските си цени  Peace

# 627
  • София
не мога да се побера в кожата си newsm45 smile3511 newsm45 smile3511

ще се пръсна от яд ooooh! ooooh! ooooh!

дипломата ми ще е 5,49 smile3516 smile3515

сигурно си казвате- какво от това.....

за 2 от специалностите които ще кандидатствам ще има конкурс по документи, т„е диплома...

не че една стотна ще ме оправи, но др. си е да имаш и отлична диплома....

егати каръшката история Confused
леле Рали ,много кофти !

# 628
Рали напълно те разбирам  Hug
На мен също ми трябва успех, за да не се явявам на държавен изпит а да пиша дипломна работа  Confused
bubolechence само да вметна, че дете с аутизъм не се "разболява" отведнъж. Имало е симптоматика много по-рано, просто никой не е забелязал и обърнал внимание. Има един много лесен скрининг тест, който за съжаление в БГ не се прилага, но това е дълга тема...

Така, сега и аз да се включа след дълго отсъствие. Семестъра ми приключи и започват изпитите  Confused (което означава, че пак ще се затрия от редиците  Blush).
По темите:
вода- пием само от шише с биба, друго не признаваме
заспиваме- все още с биберон в уста, а сега заради зъбките и по цяла нощ не го плюе
ходенето- след падане и малка контузия Ади се е наплашил и упорито отказва да върви сам, без някой да го държи или да се подпира по  мебелите. Това важи само за домашна обстановка, навън опитва и да бяга вече  Laughing

Наведнъж ни избиха 4 зъба, а сега 5-я ни тормози.
Друго не се сещам  newsm78

Последна редакция: пт, 30 сеп 2011, 23:48 от vany666

# 629
  • София
Рали, гадно си е. Но все пак - спокойно. Не се знае колко ще се кандидатите и какви ще са техните дипломи.
Един семестър и аз оревах света - 5.49, а до тогава се взимаше стипендия за отл. успех т.е. за 5.50. Е да, но точно този семестър при нас направиха промени - отпуснаха 200 (или някъде там) броя стипендии, наредиха всички по успех и теглиха чертата. И аз бях над чертата.

При нас спането нощем е ад - буди се по 5-6 пъти на нощ, че и реве и се тръшка, не се успокоява със сукане. Не виждам нови зъбки да са тръгнали, но въпреки това кошмара е пълен.

Общи условия

Активация на акаунт