АВГУСТовското човече в парка се разхожда вече!

• 36 336
  • 727
  •   1
Отговори
# 405
Ренка, и на мен така ми се случва вече 2-3 пъти на дясната гърда, гърдата ми е мека и не ме боли, а само като пипна отдолу има нещо като буца и много боли, и както казва Алексче е от запушване. Явно не съм я изцедила добре и се е запушило някое каналче. Не съм правила компреси, а след като се изцедя с помпата, после доизцеждам на ръка и се оправя.

# 406
  • Германия
Здравейте момичета!
Аз се включвам с питане към ЛЛЛ. Вчера май нещо съм се ударила по лявата гърда. Казвам "май", защото не помня точно кога и как е станало, но резултатът е зачервяване и болка в долната лява част на гърдата (ама съм подробна  Wink). Иначе Марти си хапва от нея, нямам болка при самото сукане, но като се пипна си е доста болезнено. Дайте, моля, съвет какво да правя - някави компреси и ли нещо др. Страх ме е да не се отрази на кърмата ми.
Като казах на майка ми, тя веднага ..."да не е мастит..?". Гърдите ми са наистина пълни, но чак пък толкова...
По едно време си мислех да не би Марти нещо с главичка да ме е ударил..., но определено не съм сигурна как е станало.

Сега по друга тема. Мартинче днес е много по-добре. Явно наистина това, че го кърмя си оказва влияние и изкара вируса много леко в сравнение с батко си. Закашля се само 3-4 пъти за целия ден.
Арианка, аз съм голяма фенка на сребърната вода и клеевата тинктура. Баткото само така оправям. Капки за нос сме ползвали само два пъти досега и то преди да почна с сребърната вода и клеевата тинктура.
Сега даже за засилване на имунитета му давам и пчечен прашец и млечице. Много добре му понася. На малчо засега само физ. разтвор пръскам, но и него по този начин смятам да лекувам. Дано ми се налага рядко  Praynig..
Аз май се поувлякох  Laughing. Лека и спокойна вечер!
Ренка, вероятно е запушване както са споменали Алексче и Мария. Можеш да опиташ с влажно-топъл компрес (напоен памперс с топла вода напъхан в сутиена например върху болезненото място преди кърмене).
Или малка пластмасова бутилка пълна с топла вода и се търкаля там където боли; или лек масаж на гърдата, но наистина лек, за да не стане по-голям сакатлък и да опиташ така да сложиш Марти да суче, че брадичката му да се пада там където боли. При някои майки помага кърменето в поза на четири крака, изглежда странно, но гравитацията работи в твоя полза Wink И това, което е добре да се внимава, стегнати дрехи, колан на колата, презрамка на чанта или ако носиш слинг - просто да не притискат гърдите.

Hug

# 407
  • Пловдив
Благодаря ви момичета за съветите. Сега ще си направя един топъл компрес. Малката помпичка вече спи, но му дадох да суче от тази гърда. Интересното е, че преди направо я изпразваше, а от няколко дена не успява цялата. Може ли това да е и причина за запушването  newsm78?
Май ще понамаля лактогонния чай.

# 408
Ренка, вече са ти казали, че е запушване на каналче. При мен имаше такъв проблем малко след раждането. Тогава говорих с една от консултантите по кърмене. Освен топлите компреси, леки масажи и специфичното поставяне на детето за кърмене, тя ми препоръча да правя и компрес със зелеви листа, които изтеглят червенината и облекчават. Ако случайно вдигнеш температура, парацетамолът е съвместим с кърменето. Не се притеснявай, проблемът се оправя доста лесно!

# 409
Само да добавя, че зелевото листо се изрязва и се поставя само на болното място.

# 410
Само да добавя, че зелевото листо се изрязва и се поставя само на болното място.
newsm10

# 411
  • Германия
..и се набоцква с вилица например, за да пусне сока и се махат жилите и ареолата задължително остава открита. Алтернативно може да се опита компрес с извара или затоплен ориз в малка кърпичка или чорапче. Но дано на Ренка не и се налага да опира чак до такива мерки
 Peace

# 412
  • Бургас
Божичко, дали е нормално бебко да сътвори такова ако като днешното ooooh! Уж лекинко тръцна няколко пъти, а като взех да го събличам, се хванах за главата - целият памперс от край до край беше пълен, протекъл от едната страна до коляното чак, а отзад на гърба беше излязъл материал чак до подмишниците Shocked Shocked Shocked Това е количество колкото поне 6 негови ходенета по голяма нужда, а той не е от пестеливите Rolling Eyes ЛЛЛ? Да допълня, че от 2-3 дни си е съкратил бройката на нааканите памперси от 6-7 на 3-4, а този му беше първият от снощи насам newsm78 Иначе си цока кажи-речи нормално (според мен), жизнен е, ухилен често, дори и гукащ. И за капак, докато се чудех откъде да го подхвана за да не се омажа и аз носейки го към банята, младежът ме и напика (и себе си, естествено, и повивалника, и хавлията до него, както и мокета Whistling) и се ухили доволно hahaha

# 413
  • sofia
днес беше страхотно времето на вън ...... такава разходка му ударихме  newsm68 newsm44

имам въпросче към мамите които хранят с АМ ..... по колко давате вече т.е. колко вода и колко лъжички АМ

аз и давам по 120 мл ,но нещо май не и стига  newsm78 ....та съм в една чуденка дали да не и увелича дажбата

# 414
  • Пловдив
Здравейте и от мен!
Благодаря ви момичета още веднъж за съветите. Положението днес е много по-добре. Снощи си слагах топли компреси, после топъл душ и дадох на Марти да суче пак от същата гърда, след това доизцедих още 30 мл от нея. Днес не съм се цедила, че да не си докарам някоя хиперлактация. Иначе пак стоят пълни (...гърдите), но червеното почна да намалява, а болка вече почти нямам.

# 415
Добро утро и от нас! Аз пия кафенце, а мишката спи в люлката.
Незнам що моята щерка е решила, че трябва да ставаме къв 6.30-7 всяка сутрин, взе да си ляга по-рано вечер и явно се наспива по-раничко, да ама не заспивам като нея в 9 та да стана в 7. И това с едно хранене към 4-5 часа (а напоследък към 3.30 явно защото яде последно към 7-7.30 и не издържа до по-късно). Абе да ми е жива и здрава само пък ще ставам да си папка детето, че през деня сме много зле с манджата. Не ще и не ще да яде и това е! Правя й 120 вода + 4 лъжички мляко, ама стигне ли 60 грама и край - отказва се с рев! Уригваме, почиваме, люляме, седнали, прави, каквото се сетите правя ама не ще бе! Трябва да мине поне 30-40 минути за да изяде поне още 20-30 грама. Повивах я и легнала ядеше, сега и това не ще, единствено в шезлонга яде малко по-добре, но винаги й остава поне 30 грама. Сменихме млякото, шишето, номера на бибата, няма нещо да не съм опитала. Трябва да я мерим скоро и ако не е качила пак ще сменям млякото явно. Незнам що така прави това дете, не е болна, педито я гледа, явно нещо й се загуби апетита, може и 4-5 часа да минат от последно хранене, но не реве от глад. Преди щеше мене да ме изяде, толкова беше лакома, сега незнам вече ....сърцето ми е свито за мъничето ми. Иначе е жизнена, весела, игра си, смее се, ака, пишка, ама ей това неядене ще ме побърка!
Я кажете за тая сребърна вода, може ли да се дава на бебка и по колко?

# 416
Добро утро и от нас! Аз пия кафенце, а мишката спи в люлката.
Незнам що моята щерка е решила, че трябва да ставаме къв 6.30-7 всяка сутрин, взе да си ляга по-рано вечер и явно се наспива по-раничко, да ама не заспивам като нея в 9 та да стана в 7. И това с едно хранене към 4-5 часа (а напоследък към 3.30 явно защото яде последно към 7-7.30 и не издържа до по-късно). Абе да ми е жива и здрава само пък ще ставам да си папка детето, че през деня сме много зле с манджата. Не ще и не ще да яде и това е! Правя й 120 вода + 4 лъжички мляко, ама стигне ли 60 грама и край - отказва се с рев! Уригваме, почиваме, люляме, седнали, прави, каквото се сетите правя ама не ще бе! Трябва да мине поне 30-40 минути за да изяде поне още 20-30 грама. Повивах я и легнала ядеше, сега и това не ще, единствено в шезлонга яде малко по-добре, но винаги й остава поне 30 грама. Сменихме млякото, шишето, номера на бибата, няма нещо да не съм опитала. Трябва да я мерим скоро и ако не е качила пак ще сменям млякото явно. Незнам що така прави това дете, не е болна, педито я гледа, явно нещо й се загуби апетита, може и 4-5 часа да минат от последно хранене, но не реве от глад. Преди щеше мене да ме изяде, толкова беше лакома, сега незнам вече ....сърцето ми е свито за мъничето ми. Иначе е жизнена, весела, игра си, смее се, ака, пишка, ама ей това неядене ще ме побърка!
Я кажете за тая сребърна вода, може ли да се дава на бебка и по колко?

Ние сме така от седмица. Уж не е болен, ядеше си по 120 гр. АМ, а сега едва по 80-90 и то с по две оригвания и разхождане на ръце из стаята в полулегнало положение, (че имаме и рефлукс). Оставям го да почине 5-10 мин. и пак му давам, яде, разглеждайки през прозореца и то пак трудно. Пуснах му изследване на акото, чакам резултатите. Мисля, че не трябва да чакаш 30-40 мин. защото се получава омагьосан кръг. По-добре я приспи или залъжи до следващото хранене, не давай никакви чайчета и водички. Аз го оставям да се измори хубаво на гимнастиката и тогава давам.

# 417
Добър ден и от нас! Grinning

Брадичке, ами бил е насъбрал материал Ивко, затова така се е получило  Laughing

Вчера тук беше много студено, чак към 16.00ч се показа слънцето, та излязохме за малко. А днес е прекрасно, но пък си измих косата, докато мъжо беше вкъщи и гледа Ясен и сега ме е страх да изляза да не настина (все едно съм някоя баба  Mr. Green).

Ренка, дано се оправиш и да не ти създава повече проблеми тази гърда.

За сребърната вода, не знам за бебче как стоят нещата, давала съм на баткото, но след 3-годишна възраст, трябва да се поразровим из темите за нея.
А за АМ, ние сме на кърма и нямаме проблеми с храненето, пу-пу, но на една приятелка, бебчето така не искаше да го пие, със зор изпиваше 50-60 грама, а сега вече е на кисело мляко и изяжда по 150-200 грама.

Хубав ден на всички! Hug

П.П. Все забравям за заглавието, Грийни ще мислим нещо, но както писа веднъж май ще е на Коледна тематика  Crazy

# 418
Имам запитване към мамите от Младост - къде разхождате бебетата и правите ли бебешки срещи?

Аз лично обикалям парка пред Общината - в Младост 3. Идеята за среща не е лоша. Предният път не успяхме да се съберем, но следващата седмица го дават хубаво време. Аз съм съгласна на една есенна среща в парка.  Simple Smile

# 419
  • Германия
Божичко, дали е нормално бебко да сътвори такова ако като днешното ooooh! Уж лекинко тръцна няколко пъти, а като взех да го събличам, се хванах за главата - целият памперс от край до край беше пълен, протекъл от едната страна до коляното чак, а отзад на гърба беше излязъл материал чак до подмишниците Shocked Shocked Shocked Това е количество колкото поне 6 негови ходенета по голяма нужда, а той не е от пестеливите Rolling Eyes ЛЛЛ? Да допълня, че от 2-3 дни си е съкратил бройката на нааканите памперси от 6-7 на 3-4, а този му беше първият от снощи насам newsm78 Иначе си цока кажи-речи нормално (според мен), жизнен е, ухилен често, дори и гукащ. И за капак, докато се чудех откъде да го подхвана за да не се омажа и аз носейки го към банята, младежът ме и напика (и себе си, естествено, и повивалника, и хавлията до него, както и мокета Whistling) и се ухили доволно hahaha
Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy
bradata, извинявай, но такъв смях ме напуши като си го представих Laughing Laughing Laughing Храниш го добре - отплаща ти се човекът! Нормално е наистина да намалят честотата и да увеличат количествата на пълните пампи Laughing  На вас определено трябва да ви правят отстъпка от цената на памперсите при този оборот, който им осигурявате Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт