Отговори
# 180
Първо ми взеха кръв от вената (сутринта),после в 11.30,но от пръста и сега в 14.00 пак. Било изследване за диабет но никога не са ми правили подобно,за това и ми стана интересно.Ако на някоя от вас е правено нещо подобно,моля да сподели подробно.До момента винаги кръвната захар ми е била в нормите и ми е чудно кадво се случва.Единственото за,което спомена,че в картона ми е отбелязано,че имам баба и леля с диабет.
Jujinka, на мен са ми правили такова изследване и при двете бременности, в Унгария се прави на всички бременни рутинно в периода 24-28 г.с . Има някои разлики с твоето. Кръв ми взимаха само от вената. Веднъж сутринта, след това трябваше да изпия една гадост - огромно количество захар /но май не обикновена, а гроздова или фруктоза, не съм сигурна/, разтворено в съвсем малко вода - толкова сладко, колкото не поемам и за 1 месец. След като изпих гадорията, трябваше да се върна след два часа за ново вземане на кръв от вената. Целта е да видят как организмът е обработил ударната доза захар. На теб не ти ли дадоха нещо за ядене между двете/трите изследвания? Иначе не виждам смисъл от двойно/тройно вземане на кръв. Thinking

# 181
Здравейте момичета! И на мен много ми се ходи на лекции, само че още съм шина на крака и немога да стигна до никъде -немога да шофирам, а милото е на работа. Силно се надявам като отида на преглед на 24.09.11 да ми я махнтат и да успея да се раздвижа бързичко, че да мога да посетя някоя и друга лекция а и да се запознаем с някоя мама, която ще ходи!  Hug

# 182
Привет, момичета!

barabar,  честита ти рожба ! Да ти е жив и здрав Филип, бързо да наддава!

katrin7 , аз във вторник бях на лекцията в ЦУМ , ти беше ли ? На коя следваща ше бъдеш и ще ходиш ли на тези на HIPP в х-л Анел ?

Иначе аз също имам по малко , но редовно изтичане на воднист секрет, но е малко . Май е нормално, щом масово го имаме Simple Smile
И мен ме боли отдолу костта, особено през нощта като се обръщам.
Контракции имам , неболезнени, по около 10 - 15 на ден ... и така.
Вчера бях на ФМ при Димитрова, всичко е наред , главично е , 1606 гр  Simple Smile и така.

колкото до покупките, още нищо не сме купили ... от другата седмица вече няма да съм на работа и ще се залавям с това !

хубава вечер на всички тумбаци !

# 183
Tedishte и аз видях рекламката за тези лекции на ХИП и мисля да отида, че даже и не ми е далече за 15 мин пеш съм там, само трябва да проверя как стои въпроса със записване и т.н.

# 184
  • София
jujinka-15  както и другите момичета са ти писали това е изследване за гестационен диабет. Може би лекаря има някои съмнения и е предпочел да пусне резултатите за да може да потвърди или отхвърли диагнозата.
Мисля че спомена, че бебчо върви малко напред като кг, ако е споменал и повече околоплодни води, както и по-едър плод, това са едни от маркерите за развитието евентуално на гестационен диабет. Дори да има нещо обикновенно се налага единствено спазване на диета, като след раждането диабета отшумява.

# 185
  • на Дъждовен остров
...
Т е а, не е задължително да ти изтекат водите преди раждането - на мен ми ги спукаха в родилното като раждах баткото  Peace

Аз по скоро информационо да знам.  Замислих се дали превръзките биха свършили работа  newsm78 ей така за успокоение. 

# 186
Ох и аз да се включа в темата ... не съм писала одавна тука иначе съм по активна на ФБ.

Ние сме ок (предполагам) Стела рита и мърда. Само един ден имах уплаха че не беше мърдала от предишната вечер та изпих една кола и салтата почнаха ..
мъжо вика горката ми дъщеря ще се роди пристрастена към сладко и кофеин (аз си пиивам по 1-2 глъдки кафе на ден) хаха

Другата седмица сме на ФМ , иначе прегледите ЖК са нормални всичко изглежда наред. След 1-2 седмици ще почне да ме проверя за разкритие и т.н всяка седмица , но засега само слуша тоновете и опипва корема.

Ние купихме по големите неща .. количка , кошара, матрак и шкаф ... кошарата дойде и я сглобихме, но шкафа е на парчета от 2 различни места идва и още го чакаме ... ще сложа снимки на ФБ като стане.
Чакам да ми направят бейби шауър-а да се сдобия със всичките други неща за бебето ...две приятелки ми го организират мисля че ще е на 10.8

леле Chain викаш за бременни в БГ не идва бърза помощ .. ужас Simple Smile

mimoza: м/у другото една приятелка патува преди месец за БГ с приятеля си за да се женят в БГ ..
тя е американка(украински произход) той българин. Та тя си носеше сватбената рокля
като ръчен багаж и се надяваше авиолинията да я сложи в гардеробите на първа класа ако има место...
Иберия (Испанските авиолинии) отказали, а българските няма проблем.... иначе 15 часа в скута и е седяла огромна сватбена рокля.
Тя беше много възхитена от отношението на БГ авиолинии.. така че има и добро отношение в БГ

barabar: уау .. кога успя малкип Филип да излезне ... хайде честита рожба и стискаме плаци всичко да е наред

транка: ти ще си герой ако близнаците ги родиш нормално ... стискам ти палци

и аз все съм с мокри гащи... мисля че се потя е и малко сигурно се изпускам, но не много ... е имам и течение .. лигаво от високия естроген (нямам бактерии)
Една приятелка ми каза че редовно си се напикавала по време на бременноста без въобще да усеща и на няколко пъти ходила в болницата
защото си мислела че водите и изтичат ама те като направили пробва на гащите все урина се оказвало хахаха

jujinka: изследвания за гестационен диабет са рутинни и се правят около 28ма седмица. Аз имах 3 часовия тест който се състоеше от взимане на първа кръв (след постене) това е базата , след
това изпиваш една ужасно сладка напитка да ти се вдигне захарта и стоиш и чакаш 3 часа и на всеки час ти взимат кръв да видят се понижава. Едночаосвия тест за диабет е същия, но тука поне много малко хора го изкарват защото според мен е малко нереалистичен.
Те очакват тялото ти едва ли не да свали захарта ти толкова бързо колкото да кажем 3 часовия а няма как да стане тази.
Ако не си пила сладка напитка за вдигане на захарта се съмнявам че са били изследвания за гестационен диабет.

ох хайде че много дълго стана

# 187
подкрепям радина!и аз ще раждам там.цените са като в дарйавна клиника,а обслужването като в частна Laughing и на мен ми казаха само телефона и зарядното да си взема и ако искам лаптопа Laughingдругото го усигуряват те
ради,ти кой лекар ще избереш?аз мисля за гамишев....
барабар,честита рожба и скорошно прибиране у дома  bouquet
И аз избрах Гамишев мила,но скоро четох в един форум,че ще заминава на специализация в чужбина....трябва да се поинтересуваме кога точно ще е това,ако трябва да се преориентираме Simple Smile Аз лично мисля,ако го няма него да избера Георгиев Simple Smile
ако звънна в болницата дали ще ми кажат на регистратурата? newsm78

# 188
Честито на мама Barabar  smile3522
Нека малкия Филип порастне силен и здрав мъж и да радва мама и тати  Simple Smile

# 189
подкрепям радина!и аз ще раждам там.цените са като в дарйавна клиника,а обслужването като в частна Laughing и на мен ми казаха само телефона и зарядното да си взема и ако искам лаптопа Laughingдругото го усигуряват те
ради,ти кой лекар ще избереш?аз мисля за гамишев....
барабар,честита рожба и скорошно прибиране у дома  bouquet
И аз избрах Гамишев мила,но скоро четох в един форум,че ще заминава на специализация в чужбина....трябва да се поинтересуваме кога точно ще е това,ако трябва да се преориентираме Simple Smile Аз лично мисля,ако го няма него да избера Георгиев Simple Smile
ако звънна в болницата дали ще ми кажат на регистратурата? newsm78
Аз ще разбера накрая на месеца,ако те устройва изчакай и ще ти кажа:)

# 190
разбира се че ме устройва Grinningаз ако не е той мисля да избера дорийска
един въпрос -при смяна на памперса какво се слага върху поивалника за да не се намокри ако бебо го напишка?

# 191
Здравейте момичета,

Барабар – честито за малкия Филип! Много са ми интересни твоите разкази!

Жужинка – и на мен ми прилича като изследване за гестационен диабет, но незнам защо са ти вземали кръв от пръста. И при нас това изследване се прави на всички между 24 и 28 седмица. При мен протече така както Пърпълторн го е обяснила, да не се повтарям. Защо не звъннеш на лекаря си да питаш защо ти е назначил това изследване. И не се притеснявай, едва ли „ти има нещо” както се е изразила лаборантката – това си е рутинно изследване.

Теа – четох, че водите в много редки случаи изтичат през деня и на публично място, защото като си прав или седнал бебето запушва отвора. Пишеше, че е по-вероятно да се случи като си легнал и много често може да си изтичат по-малко за дълго време. Така че мисля, че е добър вариант да носиш някаква малка превръзка за всеки случай.

И нашето креватче, матракът и чаршафите пристигнаха, и сега сме в дилема дали да сглобим креватчето. Мен ми се струва, че е малко рано още, пък и стаята ни е малка и два месеца да се прескачаме с креватчето няма да е много удобно.

Ок, приятна вечер на всички!

# 192
един въпрос -при смяна на памперса какво се слага върху поивалника за да не се намокри ако бебо го напишка?
Върху повивалника  се слагат специални подложки(същите като тези който се слагат върху матрака в кошарата) , а за Дорийска си помисли добре(лично мое мнение)Wink

# 193
  • София
Върху повивалника  се слагат специални подложки(същите като тези който се слагат върху матрака в кошарата) , а за Дорийска си помисли добре(лично мое мнение)Wink
Аз лично никакви специални подложки не съм слагала, а постилах еднократми чаршафи, продават се на пакети, различни размери и са евтини. Ако не го напишка, за следващия път го ползвах пак. Peace

# 194
бубче,аз точно от тях гледах и за това попитах защото не бях сигурна че са за това Grinning

Общи условия

Активация на акаунт