Личният ви живот

• 8 162
  • 74
  •   1
Отговори
# 30
Нашите приятели са общи. Със съпруга ми се познаваме от толкова време, че... просто е така. Дотолкова сме свикнали с това, че дори да се появи нов човек в живота на някой от нас той автоматично бива приеман и от другия. Някои хора остават изненадани от това, за мен е толкова обичайно... И хубаво.
Това не означава, че не мога да изляза сама с някоя приятелка или приятел, или пък той. Навярно, обаче, по-рядко имаме нужда да го правим, да не кажа хич. Също мога да ида заедно с него в някой магазин или пък на фризьор, нищо изключително не виждам и в това.
Но и аз не приемам личното си пространство по този начин. За мен е именно това, да си даваме възможност и спокойствие за четене, упражнения, релаксация, игри...
Ако на някой това му е отнемано е тъжно.

От форума писания съм показвала или по-точно прочитала, понякога преразказвала; такива, които знам, че ще му бъдат интересни по една или друга причина.

# 31
  • Варна
И изобщо как разбирате понятието личен живот- като нещо ваше или като нещо семейно (след като сте обвързани) и готови ли сте да се откажете от него в нечие име.

Два аспекта на личния живот - семеен и мой. Семейният е всичко онова, което правим четиримата. Но има и малко по-тясносемеен - всичко, което правим само двамата с мъжа ми. Моят личен живот може да се проявява по всякакви начини: като се замислям, като си чета, работя върху нещо си, като форумствам, чатя, вися в скайп, излизам да си пазуравам, излизам да спортувам, излизам да се поразходя, срещам се с хора, които искам да видя, че и с колеги, но извън работно време, когато излизам да се забавлявам, но без мъжа ми.

Последна редакция: нд, 11 сеп 2011, 00:28 от Ментова

# 32
Клонка, под личен живот разбирам това, което правя аз, извън семейните ни общи занимания. Да, ако си чета и никой не ме занимава с нищо останало точно в този момент, си ми е лично пространство. Няма значение дали съпруг и деца са наоколо.
Определено не свързвам личния си живот със занимания само и единствено извън къщи, без партньора. Но понякога домочадието определено ми пречи на личните занимания  Mr. Green Ето, днес се опитах да изгледам един филм, който съм смъкнала преди седмица - ами, филмът е с продължителност от около 2 часа, пък аз го гледах 4  Laughing Между другото, за кино-маниаците - ако все още не сте го гледали, препоръчвам с две ръце "Mother and child" - страхотен филм  Heart Eyes Точно в този период децата бяха ту гладни, ту жадни и колкото и съпругът ми да се опитваше да се отзове на техните нужди, все до мен опираха.

Иначе съм напълно съгласна с това:
Точно това ми е идеята - не е нужно личният живот да се свързва само и единствено с някакво изживяване, което изключва партньора.
Това е лично преживяване - сам или с партньора - няма значение.

# 33
Винаги съм била свободен електрон, ама аз съм си малко... хаймана. Crazy
"Семейни приятели" не съм имала, имала съм си "мои приятели", които продължават да са си "само мои".

# 34
Личният живот е обвързан от личен избор. Като такъв, той значи включва всичко, което сме избрали сами- даже правенето на салата за вечеря.
Може би трябва да говорим за самостоятелен живот, извън семейния, защото иначе нещата се преплитат. Живот, който водим паралелно с основния ни избор, без да го накърняваме и да му пречим.

# 35
аз ценя времето, прекарано със съпруга и децата ми.
Но петък следобед обичам да прекарам няколко часа с приятелките ми. Моят мъж пък си има четвъртък вечер - волейбол с приятели и биричка след това.

# 36
  • Бургас
Личният живот е обвързан от личен избор. Като такъв, той значи включва всичко, което сме избрали сами- даже правенето на салата за вечеря.
Може би трябва да говорим за самостоятелен живот, извън семейния, защото иначе нещата се преплитат. Живот, който водим паралелно с основния ни избор, без да го накърняваме и да му пречим.

Много точно и добре казано. Peace

# 37
Имам лична територия, лично време, лични интереси и лични, само за мен приятели. Аз обичам баланса в живота.

# 38
Имам си своят личен живот.Той също.Не ми е никак важно да разбирам до къде се простира неговият.Всеки си има своите 'тайни'

# 39
да. имам си и ли4ен. не се идентифицирам само със съпруга си.

# 40
     Имам си личен живот, всеки си има. Но понякога си мисля, че съм прекалено самостоятелна.... Обожавам да сме двамата заедно и когато не сме, постоянно мисля за него. Но, като се замисля, повечето неща, които обичаме да правим, ги правим отделно. А не е като да нямаме общи интереси... Даже се препокриват.  Thinking   
     За приятелите, нямаме много общи, въпреки че ми се иска, но пък то не става с вълшебна пръчица, а аз влагам в ''приятел'' много дълбок смисъл. Не мога да нарека приятел човек, с когото просто си пием кафето, излизаме от време на време или ни се налага да общуваме всеки ден, дори и да ни е приятно.
     Колкото за форума- разказвала съм му някои неща, но пък на него не му се слуша.  Grinning Иначе има достъп до всичко мое - профили във форуми, фейсбук, скайп и др. (както и аз имам достъп до неговите) Споделям му всичко. За мен това не означава липса на лично пространство.  Peace

# 41
Когато децата бяха малки, нямах личен живот, т.е. имах, но той изцяло се припокриваше със семейния. Откакто се пуснаха от ръцете ми, преоткрих личното си пространство. Разполагайки с време само за мен, се отдадох на моята страст, в която нито те (децата), нито съпругът ми имат място. Имам и приятели, които той само знае, без да познава.
Накратко - да, вече имам личен живот.

# 42
  • където ми харесва
... изчерпва ли се със семейството? Знаете, мъж, деца, семейни приятели...
Интересите ви покриват ли се изцяло у дома или се "налага" да общувате с различни хора, ваш си кръг, различен от семейния и как се приема това от любимите ви?
И изобщо как разбирате понятието личен живот- като нещо ваше или като нещо семейно (след като сте обвързани) и готови ли сте да се откажете от него в нечие име.
За мен двете неща се разграничават. Винаги съм имала лично пространство, което никой не е нарушавал.
Срещам се с мои приятелки понякога, когато имам нужда да разпусна. От време на време ходим на бар или дискотека, кръчма-няма значение. На шопинг също се случва. Понякога ходя да тренирам футбол с едни мои приятели от ученическите години (момчета са)... и да-жена съм, но винаги съм играла футбол с момчетата. Помага ми много да поритам с тях, да послушам простотии и така нататък.
Семейството е друга бира Wink Там сме си само ние, те са повече от личен живот.

# 43
  • в 1001-та нощ
вечната нуждаот развитие и усъвършенстване е причината човек да излиза извън обичайния кръг и да посяга към интереси в страни, нови, провокативни, надграждащи ....

след като се омъжих ..... животът  ми доста се промени, все по-малко време имам да се виждам с приятели от преди  newsm78 но  пък се виждам с повече нови/семейни приятели, разбира се едното не заменя другото, но баланс има и не се чувствам ощетена  Peace

и тъй като с мъжа ми сме изградени индивидуалности  - всеки има свои местенеца на интерес, които не пречат на другия, има търпимост, споделяне .... и уважение към поривите на душата  Peace

# 44
Аз по-скоро свързвам приятелите с понятието " личен живот", отколкото мъжа ми. С тях се чувствам супер добре, обикаляме по заведения, по екскурзии, на театър, кино, концерти. Е, понякога и мъжа ми включвам де, но само понякога. Особено държа на присъствието му по отношение на готвенето и миенето на чинии. Дойде ли време за обед, веднага го включвам в групата със " свои хора". Wink

Общи условия

Активация на акаунт