БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-13

• 27 077
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
  • България/Германия
Да питам и аз: от около седмица детето отказва АМ, прясно мляко също не иска. Хапва мюсли или овесени ядки с АМ, яде млечни кремчета, но чисто мляко не ще и не ще. За сметка на това много обича сирене, кашкавал и кисело мляко. Дали е проблем, че не пие мляко?  Confused

# 556
Не, не е проблем. Моят също отказа на година и половина. Давай млечни продукти, както досега, и всичко е ок.  Simple Smile

# 557
Здравейте.НА колко месеца спряхте да пасирате храната на детето?Знам,че около 8-9 месец се дава по-едро смляно пюре,но моето дете отказва и това е.
Блонди,знам,че конкретно при твоето момченце е имало подобен проблем,та дай съвет,моля те,как и кога да започна да и давам непасирано,защото все още отказва и повръща иначе бисквити,хляб,ябълка си гризе..

# 558
Да питам и аз: от около седмица детето отказва АМ, прясно мляко също не иска. Хапва мюсли или овесени ядки с АМ, яде млечни кремчета, но чисто мляко не ще и не ще. За сметка на това много обича сирене, кашкавал и кисело мляко. Дали е проблем, че не пие мляко?  Confused

При нас имаше такъв период също. Сега пие мляко само сутрин. И аз не мисля,че има от какво да се притесняваш.

# 559
Ванеса, ами аз не го считах за проблем и изобщо не съм се опитвала да го уча или свиквам.  Blush Упорито му се гадеше и повдигаше ако усетеше в яденето трошичка или парченце, затова си давах гладко пасирано до по-късна вързаст. Никое дете не е останало на пасирано, не се тормозете и двамата.
Дава се, когато бебето е готово. А не всяко е готово на 8-9 месеца, нормално е  Simple Smile

# 560
Аз далеч не мисля да спирам млечната каша, децата мн я харесват. Предвид, че сме недоносени, на 13 месеца тежим по 7 кг и сме 70 см, мисля, че децата си имат нужда.

На оята приятелка са й казали, че бебето върви по-едро и също са й казали да махне едната каща...ами педиатри различни.

А аз да питам нещо, тези които са на кухня, там дават 1,2 и 3-то. А ние на обяд ядем само манджа или супа със сухарче, пасирано по на еднро. Надявам се, че това е достатъчно и не съм длъжна да давам и десерт. Те изяждат около 220-250мл. на дете и това е. Повече не искат.

# 561
Николина, обаче супата от кухнята със сухар не е пълноценен обяд. Нито вечеря.
Давай мъничко от супата и второто за обяд. Не е нужно да предлагаш десерт.

# 562
  • Бургас
Аз също пасирах до късно-почти до 2г,че някой неща и след това.
Никога след ядене не съм давала десерт,но моето дете основното не можеше да изяде,та какво остава и десерт.
За млякото дъщеря ми така и не го пропи чисто.Не и харесва и това е.Мен обаче не ме е притеснявало никога.Яде си кисело,сирене ,кашкавал.......не и липсва прясното.

# 563
  • София
Здравейте.НА колко месеца спряхте да пасирате храната на детето?Знам,че около 8-9 месец се дава по-едро смляно пюре,но моето дете отказва и това е.
Аз от 1-2 месеца не пасирам. Преди това ядеше едро пасирано, но и си ядеше без проблем цели ябълки, круши, краставици.
Много зависи и колко зъба има. При нас като се показаха предкътниците, тогава започна наистина да дъвче.
Като беше на 8-9 месеца се давеше ако не е гладко пасирано и не можеше още дори бисквита да яде.

# 564
Няма значение колко зъба има едно бебе за дъвкането.
Изумително е, но бебета без нито един зъб идеално могат да стриват храната само с венците си.
Просто е до дете. И моето прояде парчета чак на 2 години, а имаше 2 зъба на 7 месеца.
Имам близка приятелка, чието бебе от захранването си на 6 навършени месеца не ядеше нищо пасирано. Задължително трябваше в кашата да има едри парчета сурова ябълка. И понеже тя му готвеше, например тиквичките с ориз ги предлагаше абсолютно както ги сервираме и в къщите си - парчета тиква, оризът на зърна, копъра нарязан. Та това бебе проима един зъб чак на 11 месеца. След годинката поникнаха постепенно и другите.

# 565
Аз не давам десерт на обяд. Един път в седмицата давам гъста супа от много зеленчуци със сирене и макарони. Пасирам картофа, а другите са нарязани на дребно. Със сигуност това не е супата на ДК със сухар.

# 566
  • България/Германия
Аз също не давам десерт на обяд, наяжда си се добре с основното.

Наистина си е до детенце с дъвченето, моята на годинка и 5 месеца беше с 16 зъба, но не искаше да дъвче, когато й давах с лъжицата. Същевременно без проблем си дъвчеше филийка хляб, парченца плодове, изобщо всичко, което сама си взимаше с ръчичка. Престанах да пасирам преди няколко седмици, режа на ситно и гледам да е добре сварено и мекичко. Лека-полека започна да дъвче и храната от лъжицата, но ако не е достатъчно гладна или не й е особено вкусно, не си дава никакъв зор Wink

А за кашата дали се пълнее или не - пак си е до детенце и до метаболизъм, аз се надявах, че моето ще трупне малко месце от кашичките, но не би, открай време си върви слабичка.  Heart Eyes

# 567
  • София
Уау, не мога да си представя как се дъвче без зъби... Mr. Green но щом има и такива деца, явно може...
Скоро се чудех как ли яде детето на позната, което има само 4 зъба (а е колкото моето на възраст)

# 568
Sourcherry, aз все още им готвя у дома. Питах, защото все пак на ДК се предлагат повече неща и да не би да давам по-малко ядене.

Моите мн харесват да ядат парченца, но не и в обядбата манджа. Ориз не пасирам, кус кус не пасирам, попарата също така я ядат. Давам им препечена филия с кашкавал, масло и чубрицо, любимо им е, ядат по 1-2 филийки, и си дъвчат много добре.

# 569
И аз се надявах мойто да напълнее от кашите, но не. Сега сутрин с млякото яде по една филия с масло и сирене или кашкавал или домашна баница. Обяда се омита - около 250 гр. Следобед задължително бишкоти след като закусва. Вечер обожава кашите Лека нощ. Като има злояди периоди е жестоко, но после яко наваксва. Все слаб ми изглежда. Сега е 9 кг на 80 см.

Общи условия

Активация на акаунт