Каква пералня

• 871 912
  • 6 188
  •   1
Отговори
# 3 480
  • София
Пералнята има везна. Слагаш прането и виждаш колко кг е (тегли до два знака след десетичната запетая).

# 3 481
  • Пловдив
Да,новите имат везна и ако е претоварена ще свети и въобще няма да тръгне Wink

# 3 482
missence показва преди старт за колко кг е програмата, но не претегля. Не изписва това, което е вътре колко тежи в момента. Като започне работа врътка да си изчисли колко вода да пусне.
Полара е малък, просто ми трябваше да е изпран на високи градуси и го мушнах.
Опознаваме се Simple Smile Иначе е стабилна при центрофуга.
Претоварването го мислех по-скоро, защото чаршафите се скупчват и правят топки. Не влизат един в друг обаче.
А другото, което ме радва е, че не гълта чорапи в уплътнението.

# 3 483
  • София
missence показва преди старт за колко кг е програмата, но не претегля. Не изписва това, което е вътре колко тежи в момента. Като започне работа врътка да си изчисли колко вода да пусне.
Полара е малък, просто ми трябваше да е изпран на високи градуси и го мушнах.
Опознаваме се Simple Smile Иначе е стабилна при центрофуга

Хммм, моята изписва. Слагам, тегли и показва на дисплея вдясно. Освен да има някакви модели с и без везна, знам ли?!

Както и да е. Не ѝ се втелявай толкова. Това е уред, който трябва да ти служи, а не да ти усложнява живота. Аз пера много малки количества, защото деля абсолютно всичко. Нямала съм проблем. Peace

# 3 484
  • София
Пералнята има везна. Слагаш прането и виждаш колко кг е (тегли до два знака след десетичната запетая).
Не всички перални имат венза, която да показва на дисплея колко кг. е прането вътре, някой си го мерят без да го изписват и само ако е над максимално допустимото дават грешка и не тръгват. Примерно ако е за 8 кг., а ползваш програма синтетика, която е да речем макс. 3кг., може да сложиш 4-5кг. и няма да даде грешка, ще даде ако сложиш над 8кг.

# 3 485
  • София
Не всички перални имат венза, която да показва на дисплея колко кг. е прането вътре, някой си го мерят без да го изписват и само ако е над максимално допустимото дават грешка и не тръгват. Примерно ако е за 8 кг., а ползваш програма синтетика, която е да речем макс. 3кг., може да сложиш 4-5кг. и няма да даде грешка, ще даде ако сложиш над 8кг.

Да, не споря, явно е до модел. Но и това, което ти описваш е пак добра опция. Peace

# 3 486
  • София
Моята също не показва колко кг съм сложила, но на повечето програми (извън специалиризираните - деликатно пране, за спортни дрехи, за тъмни дрехи, кратка и интензивна с фиксирано време) първо претегля (завърта няколко пъти бавно), после изчислява спрямо заредените кг продължителността на програмата (а по всяка вероятност и количеството вода) и тогава тръгва. На програмите без измерване тръгва веднага.
Честно казано, не мисля, че реално можеш да напъхаш 9 кг сухо пране в пералнята. Поне аз, колкото пъти съм си мерила прането предварително, докато се опознавах с моята машина, не съм успяла да събера и да напъхам в барабана повече от 4-5 кг, и това е максимално натъпкан барабан, което ми се струва, че не е добре за качеството на изпиране, иначе че на пералнята й няма нищо, е повече от сигурно.
За мен основното предимство на машините с голям капацитет е барабанът - може да поеме спокойно двойна зимна олекотена завивка (която суха тежи не повече от 1 кг  Mr. Green), но е адски обемна. А 8-9 кг сухо пране просто не вярвам да събере.

# 3 487
ok Благодаря момичета за споделеното.
+ 1
Това е уред, който трябва да ти служи, а не да ти усложнява живота.

# 3 488
  • оттам, откъдето започва България
Честно казано, не мисля, че реално можеш да напъхаш 9 кг сухо пране в пералнята. Поне аз, колкото пъти съм си мерила прането предварително, докато се опознавах с моята машина, не съм успяла да събера и да напъхам в барабана повече от 4-5 кг, и това е максимално натъпкан барабан, което ми се струва, че не е добре за качеството на изпиране, иначе че на пералнята й няма нищо, е повече от сигурно.
За мен основното предимство на машините с голям капацитет е барабанът - може да поеме спокойно двойна зимна олекотена завивка (която суха тежи не повече от 1 кг  Mr. Green), но е адски обемна. А 8-9 кг сухо пране просто не вярвам да събере.
Много точно казано.  newsm10

# 3 489
Относно последните постове за Горение...и аз съм от опарилите се с нова пералня...ето кво трябва да търпя,според продавача Tired

Скрит текст:

Абсолютно същият проблем имам и аз, но го търпя вече 4-5 години. Серията е предполагам Gorenje Simplicity, и ако мислиш, че с времето ще отшуми не се надявай. Просто ще свикнеш със шума, или като мен ще избягваш да стоиш в помещението докато пере. На мен пък от сервиза ми беше обяснено, че това е инверторен мотор и всички нови перални издавали този шум, да съм си перяла спокойно, без да се притеснявам.
Ако това ще ви успокои, и моята така вие вече 2год. Аз даже си мислех, че е нормално и свикнах. В дневната е и нашата, и или я пускам нощно време, или избягвам да съм в стаята

# 3 490
  • Пловдив
 Tired  същата работа...Твоята не е ли Електролукс?
Аз не искам да се примиря,но дали и да ми я замени продавача май пак ще е тая...

# 3 491
Tired  същата работа...Твоята не е ли Електролукс?
Аз не искам да се примиря,но дали и да ми я замени продавача май пак ще е тая...
Електролукс е, да. На моменти супер й се дразня, ама ..... няма как да я сменя сега. Иначе пере много добре.

# 3 492
  • Варна
Здравейте. Влизам да се оплача . Купих си пералня Miele  нова. Още на третото пране светнаха някакви лампи имали сме ниско налягане , казаха и протече. Дойдоха от сервиза много ниско налягане , няма да работи , тя сега не тече .....  Нищо не казаха за грешките, които изписва. Пускам я непрекъснато  за да я тествам , в петък  отново протече, показва някакви грешки , обадих се в сервиза. Протича по време на финалната центрофуга. За налягането ниско е , но ще сменим кранчетата около водомера, че са стари , с надежда да се оправи някак си . В блок сме на 6 етаж и винаги сме имали  пералня там. Проблема е , че вече двама ВИК майстори ни вързаха теникия , а трябваше вече кранчетата да са сменени. Утре ще идват от сервиза за пералнята. Направо съм се побъркала. 100 пъти съжалих , че си купих такава пералня. Утре ще видим какво ще кажат и ще пишем до Miele Германия.

# 3 493
От къде протича не разбрах... А как е ниско налягането. Другите уреди работят ли?  Пералните по принцип имат доста голям диапазон на налягането при което работят. Вие чак да сте под него?

# 3 494
  • Варна
Аз не мога да разбера къде протича.  Някъде от долу , В ляво по фугата има вода под пералнята и два пъти се включват аларми, които са при протичане .  Старите перални са работели винаги . Бойлера също . Другите ни уреди са на долният етаж . Днес трябваше да дойде  един майстор и щеше да мери налягането , но не си вдига телефона . От сервиза казаха , че това че са работели старите перални нищо не значи. На съседите налягането е същото.

Общи условия

Активация на акаунт