Помощ в търсенето на работа-14

• 40 276
  • 758
  •   1
Отговори
# 720
нищо лошо с връзките, напротив, а така се спестяват и комисионните на ЧР  Mr. Green идеята в случая е че тази жена е толкова некадърна, че дори и за лелка и трябвали връзки за да се уреди...

Joy Joy Joy Joy Оставете ни хляба де...

Сори,не се сдържах. Не се казват връзки, а "препоръчвам". Има го и по големите фирми. Точно аз изпозлвам връзки,когато става дума за некадърен човек. Няма лошо да препоръчаш някой,който наистина става.

# 721
По мои наблюдения на доста места е с връзки/препоръчване, като не се взима предвид кадърността на служителите и можещите си отиват, а остават неможещите.

# 722
...
Искали на друга девойка документи за кандидатстване, тя коментира...  Ама ако искаш бе мила, то не е задължително, кандидатки с такава квалификация бол.....

Хм, това мисля към мен е насочено. Мисля , че темата е точно за това - да се сподели опит, да се попита, да се потърси съвет. Аз направих точно това.

А относно по- нататъшния ти пост за лелката с връзки, съжалявам но ми се стори много груб - да, може да е некадърна и от безизходица да е почнала там за ... 230лв ( не оправдавам връзкарството, но не съм и против него, стига да си наистина квалифициран за конкретната длъжност) , но може и да има друга причина.
Не знам как може да съдите така за хората, без да ги познавате лично и без да знаете причините , поради които работят нещо с по-ниска квалификация от тяхната. Ами не всички могат(трябва) да работят в офис , от 8-17ч. , да владеят 2-3 езика , да са с перфектна компютърна грамотност и т.н. Сега ще кажете, ами да се преквалифицират, да се запишат на курсове... И аз съм "за" , но не винаги е възможно, всичко опира до пари и време.

Конкретно за моя случай  - аз съм с икономическо образование, без опит и стаж по специалността и с малко дете , което няма кой да ми гледа събота и неделя ... и да , бих работила като "лелка" ( е не за 230лв, за повече) , стига работното време да ми е удобно да си гледам детето. Пък и съм на мнение, че колкото и да са малко парите, е по-добре от стоенето вкъщи без тях.  Peace

# 723
Не виждам нищо лошо в това, човек да работи за 230 лв, щом има желание. Относно това, че си е намерила работата с връзки, в повечето случаи това става така, защото хората ги мързи да мислят и им е такова мисленето, че всичко става с свързи.

Последна редакция: сб, 08 окт 2011, 09:40 от celika

# 724
Фри, мани майтап, ама днес бяхме на среща с нова компания и те казаха, че с тези данъци и ниски заплати, тук е рай.
Не говоря за вашата компания Маг З. При други са фрапантните случаи. Така хората се чувстват продадени за овце и искат да се махнат от родината си.
Та рай зависи за кого. Ако всичко това е за сметка на ниски пенсии и ниска минимална заплата, то раят е само за инвеститора. За това пък си има купища други проблеми. Наистина една шепа са хората с винаги пълни портмонета и сметки в BG и това на гърба на други. Тези другите не са по-малко кадърни (от Фри), може би са били прецакани или така са се стекли нещата, че да се радват на 230 лв. Аз като видя паднал човек никога няма да му се присмея или да го наричам надменно "представяш ли си какво падение, хОди му дай съвети на такова или му обяснявай". Защото никога не знаеш какво ще ти поднесе съдбата. Утре можеш ти да си на негово място. И съм сигурна, че има равновесие в природата, за това всеки трябва да внимава като прави мръсно на някого, подиграва му се или го оплюва.
За Britanica искат да им изнесеш примерен урок, ох и на тях ще трябва да откажа. Но се радвам, че дечицата имат желание да учат езици.

Последна редакция: сб, 08 окт 2011, 09:46 от Vacantion

# 725
Да си кажа, честно, в последно време и аз взех да си мисля, че нямаш ли връзки си за никъде. За последните 2 години не помня колко точно СВ-та съм пращала и съм ходила на едва 3-4 интервюта. Тъй като няма опит и стаж по моята специалност, обяви в тази сфера изобщо не съм заглеждала, а съм кандидатствала по по-обикновени обяви, които отговорят на изискването ми за работно време. Вярно е, че е имало моменти, когато съм търсила активно работа и други, в които съм спирала за по няколко месеца да търся( поради лични причини) и вече започнах да се отчайвам. Така че ако някой познат ми намери работа и съм сигурна , че ще се справя с нея, изобщо няма и да се замисля и ще отида. Това разбирам под връзкарство - да те уредят веднага на въпросната работа, а не някой просто да ти каже , че еди къде си има свободна позиция и веднага да се намери някой да те осъди - ето, ти си връзкар.

# 726
Да хубаво е хората да си помагат. Но знам за не една много голяма фирма в София, където ако те вкара някой е едно, ако отидеш сам е друго. Това не го подкрепям. В смисъл избират се и се задържат кандидати не спрямо тяхната компетентност и способност, а спрямо кого познават, на кого са човек и т.н. Е това е от комунизма останало.

# 727
Според мен връзкарството има две страни . Примерно  -  "аз съм човек на шефа, така че никой нищо не може да ми каже , ще си правя каквото си искам" или " аз съм човек на шефа и поради това трябва докажа , че заслужавам получената длъжност, да съм съвестен, стриктен, изпълнителен, да работя усърдно и дам 101% от себе си за фирмата, за да не изложа шефа". Има разлика , нали? В никакъв случай не оправдавам първия случай, но пък нямам нищо против втория.  Peace

Аз спирам да спамя по този въпрос. Успех на всички в търсенето на подходящата работа.

# 728
момичета, да има някой сред вас с добър английски, опит в работата с документи и банки и да иска да работи като офис мениджър/секретар? ако да, пишете на лични имейл или телефон и ще дам повече инфо.

за софия става на въпрос

# 729
Да си кажа, честно, в последно време и аз взех да си мисля, че нямаш ли връзки си за никъде. За последните 2 години не помня колко точно СВ-та съм пращала и съм ходила на едва 3-4 интервюта. Тъй като няма опит и стаж по моята специалност, обяви в тази сфера изобщо не съм заглеждала, а съм кандидатствала по по-обикновени обяви, които отговорят на изискването ми за работно време. Вярно е, че е имало моменти, когато съм търсила активно работа и други, в които съм спирала за по няколко месеца да търся( поради лични причини) и вече започнах да се отчайвам. Така че ако някой познат ми намери работа и съм сигурна , че ще се справя с нея, изобщо няма и да се замисля и ще отида. Това разбирам под връзкарство - да те уредят веднага на въпросната работа, а не някой просто да ти каже , че еди къде си има свободна позиция и веднага да се намери някой да те осъди - ето, ти си връзкар.

Алекс 2007, наистина ли няма никаква работа за икономисти в Пловдив? С каква точно икономическа специалност си,  какви езици , не можеш ли да започнеш на по-ниска длъжност покрай ползван от теб език и после да се движиш нагоре вече в системата?

# 730
Vacantion, няма да задълбавам по темата с "рая", защото аз намирам някои решения за доста болни. След няколко месеца ще съжаляваме,че сме надули балон с високи заплати за нискоквалифициран персонал. В момента няма никакъв баланс на пазара на труда и това ще създаде много проблеми.
Само знам,че от Януари 2012 ще има много позиции за хора с бизнес опит и езици. Влиза нова компания с доста места. Ще е най-вероятно централно разположена. Трябва,обаче, повече от само английски език.

# 731
unadaptable , точно поради факта че нямам опит , не гледам такива специалности( по-точно не кандидатствам за тях, тъй като имат изисквания, по които не отговарям - опит или стаж). Завърших през 2004-та УНСС специалност " Маркетинг", но от 2001-ва започнах работа , с която се издържах по време на следването - удовлетворяваше ме работното време и заплатата. След като завърших не си търсех нова работа, поради тези причини. Едва сега осъзнавам, че това ми е била фатална грешка, но сега и да съжалявам няма смисъл. Така докато забременях и спрях да работя. Език не знам перфектно ( в момента ходя на курсове по английски) , компютърната ми грамотност не е перфектна, опит и стаж по специалността нямам, е кажи ми как да работя като икономист? Аз и нямам претенции  да работя това - както писах, интересува ме работното време да позволява да си гледам детето събота и неделя, това е.  Peace

Последна редакция: сб, 08 окт 2011, 13:06 от Алекс 2007

# 732
  • София
нищо лошо с връзките, напротив, а така се спестяват и комисионните на ЧР  Mr. Green идеята в случая е че тази жена е толкова некадърна, че дори и за лелка и трябвали връзки за да се уреди...

Ми не баш така - знаеш ли колко трудно се намира място в "тази сфера"...И аз търся на свеки такова място заради проклетите 3 точки предимство  Mr. Green Но това само майка с дете в кандидатградинска възраст би го разбрала  Wink

# 733
unadaptable , точно поради факта че нямам опит , не гледам такива специалности( по-точно не кандидатствам за тях, тъй като имат изисквания, по които не отговарям - опит или стаж). Завърших през 2004-та УНСС специалност " Маркетинг", но от 2001-ва започнах работа , с която се издържах по време на следването - удовлетворяваше ме работното време и заплатата. След като завърших не си търсех нова работа, поради тези причини. Едва сега осъзнавам, че това ми е била фатална грешка, но сега и да съжалявам няма смисъл. Така докато забременях и спрях да работя. Език не знам перфектно ( в момента ходя на курсове по английски) , компютърната ми грамотност не е перфектна, опит и стаж по специалността нямам, е кажи ми как да работя като икономист? Аз и нямам претенции  да работя това - както писах, интересува ме работното време да позволява да си гледам детето събота и неделя, това е.  Peace

Sad Минали са доста години от завършването, но има разни програми за старт в кариерата, точно за хора без опит и стаж, потърси информация. Не се сърди, струва ми се направо ужасно да се откажеш от образованието си. И аз бях поставена пред такъв проблем преди много години, но реших да не се отказвам и работих в школи, частни училища по заместване и какво ли не докато събера малко опит. Времената са такива, че човек не може все напред да върви, ще отстъпи и назад понякога, но лелка в детска градина е голямо връщане назад... Tired

Ред дава интересна информация за следващата година, макар че ми се струва, че се отнася за София и пак стаж искат... Outta Joint, но пък ще се освободят места в други компании, откъдето ще се преместят хора в новата. Ако си струва преместването.....

Последна редакция: сб, 08 окт 2011, 15:49 от unadaptable

# 734
И за старт в кариерата не ставам - сега ще навърша 30г, а за програмата искаха до 29 да си. Гледам, че има и други програми(стажантски), но те са само за студенти. То не е сигурно, че ще ме наемат на работа, просто си подадох документите, но определено ми омръзна да си седя вкъщи(след 2 месеца ще станат 5год, откакто съм спряла да работя), така че като за начало съм готова да работя каквото и да е, стига да е с удобно работно време. През това време, разбира се че няма да спирам да търся нова възможност за реализация. И на мен ми се иска да работя нещо с икономическа насоченост, но съм преценила за момента, че не притежавам необходимата квалификация за това. Сега ходя на курс, решена съм поне 2 нива да мина като за начало. Отделно мисля да си попълня знанията по МS Office пакета. Това е..

Общи условия

Активация на акаунт