Помощ в търсенето на работа-14

• 40 280
  • 758
  •   1
Отговори
# 705
Отзивите които чета в нета за работната атмосфера там са ..меко казано лоши  Rolling Eyes

Да четеш отзивите е полезно, ако вече имаш работа или ако избираш между две предложения.

# 706
... или ако имаш възможност да капризничиш. Ако има кой да издържа теб и децата... можеш да се правиш на претенциозна до 2ро пришествие.
Искали на друга девойка документи за кандидатстване, тя коментира...  Ама ако искаш бе мила, то не е задължително, кандидатки с такава квалификация бол.....
В България все още е евтино и приятно място да се живее, да е жив и здрав Дянков  Party

# 707
Фри, мани майтап, ама днес бяхме на среща с нова компания и те казаха, че с тези данъци и ниски заплати, тук е рай.

# 708
Фри, мани майтап, ама днес бяхме на среща с нова компания и те казаха, че с тези данъци и ниски заплати, тук е рай.

аха, прави са, ама още не са се сблъскали с данък бюрокрация, тогава ще им светне, какво е трябвало още да калкулират #Crazy при експанзията си

обаче и с посоченият от мен данък пак си струва да отварят тук фирми, с най-ниската данъчно-осигурителна тежест сме наред с кипър и малта май

# 709
... или ако имаш възможност да капризничиш. Ако има кой да издържа теб и децата... можеш да се правиш на претенциозна до 2ро пришествие.
Искали на друга девойка документи за кандидатстване, тя коментира...  Ама ако искаш бе мила, то не е задължително, кандидатки с такава квалификация бол.....
В България все още е евтино и приятно място да се живее, да е жив и здрав Дянков  Party

фри, не съм съгласна с капризничеството  Naughty все пак тук е форум и всички ние коментираме, търсим мнение и съвети ... или повечето от нас Mr. Green

защо да се хванеш някъде и след съвсем кратко време да установиш, че не е твоето място и че си загубил време вместо да продължаваш да търсиш или дори си отказал други предложения, за да започнеш там. според мен всеки от нас е длъжен да направи максимално информиран избор.

давам обаче веднага и противоположен пример - аз бях на интервю в компания не с отрицателен рейтинг, ами още по-зле, обаче моето впечатление е тотално различно от всичко изчетено и от всички съвети, които получих, че там не си струва, ама хич. сега още не знам, дали ще ме оферират, но ако да, ще взема решение на база цялата ми налична информация - от интернет, от приятели, от колеги и моето усещане.

# 710
Петита, няма значение, те си имат кой да им движи нещата Simple Smile Те да му мислят  ooooh!

Иначе да--всеки трябва да се ръководи от собственото си мнение и усещания, не от прочетено и чуто САМО. Хубаво е да прочетеш съвети, да, ама не само.

# 711
Относно Британика. И аз бях ходила преди време на тяхно интервю - втори етап. Събраха ни в една стая и ни оставиха 30 мин. След това всяка от нас влизаше сама и се започваше отсрещен разпит:
Какво мислиш за момичето с къдравата коса?
Какво мислиш за момичето с очилата?
Коя ти направи лошо / добро впечатлени и такива едни подобни?
Като че ли ме оценяват за "клюкарките"
Не продължих нататък...но и не съжалявам

п.с Това става преди 2 години, може и сега нещата да са различни.

# 712
A тези въпроси за кого са били?

# 713
петита, ако е само писането по форумите с мед да ни намажеш  Party скоро говорих с една около 35г дама която се похвали че са я назначили с връзки за лелка в детска градина.... за заплата 230лв  Shocked  представяш ли си какво падение, хОди му дай съвети на такова или му обяснявай що си спечелил конкурс или как да те вземат на добра работа.

# 714
Някои хора за жалост живеят още в соца....

# 715
A тези въпроси за кого са били?

С тези въпроси се проведе интервюто.  Laughing

# 716
петита, ако е само писането по форумите с мед да ни намажеш  Party скоро говорих с една около 35г дама която се похвали че са я назначили с връзки за лелка в детска градина.... за заплата 230лв  Shocked  представяш ли си какво падение, хОди му дай съвети на такова или му обяснявай що си спечелил конкурс или как да те вземат на добра работа.

фри, това ме остави безмълвна #Crazy обаче не разбрах връзката, сори, петък е и съм руса май hahaha

иначе тази жена може и това да иска да прави, да е материално обезпечена и да и се занимава с тази работа.

а относно връзките съм (както винаги Blush) на особено мнение - не ми пречат и ако мога бих ги пуснала в действие. с връзки и контакти се стига далече навсякъде по света, не е само при нас. при нас особеното е, че хората масово ги използват и за неща, за които не са необходими ,т.к. сме все още доста недорасли и инфантилни като общество Peace

# 717
Има разлика между връзки и networking. Нямат нищо общо.

# 718
Маги-Реди Mr. Green, давам пример от старата европа за връзки, които аз съм ползвала и за които грам не съжалявам, ама много хора да и ми кажете, кое е укоримо в поведението ми, щот аз не знам:

бачкам от години в една фирма, наложила съм се, играя го ала шеф, но имам над себе си биг бос. в същата фирма работят фрийленсъри българи, немци и други нации. пристига сестра ми да учи, трябва и работа, аз отивам при биг бос и казвам, че искам сестра ми да работи за мен, взимат я, тя се оказва по-добра от 90% от останалите и успява да се наложи, всичко е ОК и си работим задружно и щастливо до момента, в който работата намалява и се налага някой хора да си останат в къщи, те естествено недоволни, почва мрънкане, мобинг и т.н. ситуацията ескалира и тогава от най-високо място им се обясни, че редът е еди какъв си, за кой по редицата, кога ще има работа и на който не му изнася, да се изнася Joy в крайна сметка го схванаха и се приключи, ама си имаше разправии

уточнявам, че ако сестра ми не беше добра или не се беше справила с работата, аз пак щях да си я взема за "циганче", тя пак щеше да има работа и да си изкарва пари (така се пазарих още в началото, като започнах - аз+1), но просто не се наложи, т.к. тя схвана бързо нещата.

айде сега, разпнете ме, че девойката Х или младежът У са останали без работа, заради сестра ми..

# 719
нищо лошо с връзките, напротив, а така се спестяват и комисионните на ЧР  Mr. Green идеята в случая е че тази жена е толкова некадърна, че дори и за лелка и трябвали връзки за да се уреди...

Общи условия

Активация на акаунт