Елегантна рокля с тънка презрамка ще облече всяка Дюканка-255

• 44 157
  • 726
  •   1
Отговори
# 60
  • Испания
Здравейте, момичета...

Един, единствен въпрос имам...
Редуването на дните 5/5 ми се струват доста тежки...как мога да ги заменя и следователно да имам същия резултат?! Rolling Eyes
 (искам да сваля 15 ки... за втори път съм на режима и мисля да е за цял живот!!!Ударния свалих 3,500...)

Здравей!

Дюкан казва:

КАК ДА ИЗБЕРЕМ СХЕМАТА ЗА ВТОРА ФАЗА?

Въвеждането на зеленчуци през Втора фаза значително намалява отслабващия ефект от чистите белтъчини и придава на фазата прекъсваща структура в организационния план на храненето и достигането на резултати.

Наистина, по време на протеиновите дни ще губите тегло, тъй като организмът не може да се противопоставя на силата на чистите белтъчини, а по време на дните на протенини и зеленчуци теглото ще се стреми да възстанови контрола над ситуацията. Ще забележите неговата съпротива, изразена в забавяне процеса на сваляне. В резултат на това Вторият етап се състои от серия “отдъхвания” и победи, но всички те, взети заедно, ще ви доведат до основната цел: загубата на тегло.

Как трябва да се редуват дните? Вече споменах за 2 вида редуване:

ж Най-ефективното и отговарящо в най-голяма степен на психологията на дебелия човек е редуването 5/5. Това не е най-простото решение, но е характерно за темперамента на дебелия човек, който обича най-парадоксалните трудности. Вярно е, че този ритъм може да се окаже уморителен.

ж Още едно решение е схемата 1/1. Този ритъм е най-подходящ за хората с наднормено тегло. Даже да не е чак толкова ефективен в началото, след прилагане в продължение на 20 дни, се достига ефективността на схемата 5/5. Освен това е много по-лека за приложение и помага да се избегне чувството за някакво ограничение.

Но съществуват и други ефективни схеми:

о 2/7* – идеална за сваляне на минимално количество излишно тегло. Става въпрос за 2 протеинови /понеделник и четвъртък, например/ и 5 ПЗ.

о Вариант 2/0, т. е. 2 протеинови и 5 обикновени, без никаква диета, но с умерено хранене, без преяждане. Този ритъм е най-подходящ за жени, предразположени към целулит, често слаби в горната част на тялото, бюста, раменете, лицето, но с пищни бедра.

/това е в испанската версия на режима/. Също така одобрява 2/2, 3/3. Протеиновите дни не трябва да превишават ПЗ дните.

Успех!

# 61
  • София
3/3 ми се струва добро решение,надявам се да имам успех!

Благодаря!!!

# 62
Здравейте, Дюканки-фиданки  Hug  ехх пак е неделя  ooooh! поне ще са малко работните дни, а и прогнозират леко захлаждане  Party аз си карам протеиновите дни, но вчера направих малка врътка, т.е. изядох една салатка  Rolling Eyes (такива бяха обстоятелствата   Embarassed ) и днес не съм се теглила, защото го правя на гладно по принцип...а вече е късно  Laughing утре ще видим какво ще покаже Кнатарев.........между другото докато обикалях магазините се натъкнах на кисело мляко "Култура" с ягоди, пак е 0,1% и се чудя дали е режимно  ooooh!  по-късно може да кача снимка.....Чао засега от мен и приятен ден  Hug

# 63
Изчитайки последния пост на smileys, в мен възникна следният въпрос: Може ли, да опитам да премина на фазата "2/7* – идеална за сваляне на минимално количество излишно тегло. Става въпрос за 2 протеинови /понеделник и четвъртък, например/ и 5 ПЗ дни." като едно по-плавно преминаване към Трета фаза? Хем да дозатвърдя постигнатото до тук, а защо ли не и да сваля тези последни 2 килограма? Общо взето вече нямам нищо за сваляне от кръста нагоре, та тези "непредаващи се" килца ми се ще да ги махна от корема и горната част на бедрата.
Идета ми, `щото май и аз се омотах в обясненията си Mr. Green, е да стартирам малко по-особена Трета фаза. Да започна със схемата 2/7 за начало и после да вкарвам постепенно (едно по едно):
- плодовете
- сиренето и кашкавала
- постното свинско и агнешко
- черния хляб
- нишестените храни
- гала-вечерите
Голямо смятане има да смятам, за да си разпределя дните! ooooh! Ама си мисля, че вкарвайки по този доста по-постепенен начин новите храни, ще мога много по-добре да контролирам нещата и да забележа как ми се отразява всяка една от тях.
Единственото, което ме притеснява за момента обаче е склонността ми да се оливам със зеленчуците. ooooh! С тия печени червени чушки и последни слънчеви домати... направо изтървам ситуацията от контрол! Crazy Затова и обмислям схемата 2/7, като един опит да отрегулирам яденето на по-прилични количества от тях! Rolling Eyes
Мнения и препоръки?!? Praynig

# 64
  • Испания
Изчитайки последния пост на smileys, в мен възникна следният въпрос: Може ли, да опитам да премина на фазата "2/7* – идеална за сваляне на минимално количество излишно тегло. Става въпрос за 2 протеинови /понеделник и четвъртък, например/ и 5 ПЗ дни." като едно по-плавно преминаване към Трета фаза? Хем да дозатвърдя постигнатото до тук, а защо ли не и да сваля тези последни 2 килограма?
.....................
Мнения и препоръки?!? Praynig

Може само ти да решиш какво да правиш. Ако я спазваш така, си във Втора. Ако в 5 ПЗ включиш храните за Трета, тогава няма как схемата да е 2П/5ПЗ. Вероятно, имаш предвид да продължиш във Втора 2П/5ПЗ и после да преминеш в Трета?

# 65
  • София
(не)Обикновена , разбирам те много добре какво искаш да направиш. Първо да натовариш организма с повече ПЗ дни от П дните  - ясно, че това си е втората фаза. Но организма да свикне да получава почти всекидневно зеленчуци и да се регулират нещата първо от тази гледна точка, а после да вкарваш постепенно останалите неща. Струва ми се добра идея. Това е нещо като "белите ръкавици" на  isache . Виж какви чудесни резултати продължава да има тя.
isache , просто си супер  Hug
Е на мен това не ми се отдаде - постепенното вкарване на храните, полакомих се много. Нищо сега на поправка, та да се науча на дисциплина #Crazy

Днес кантарчето ме предаде, измери ме с 3 кг повече от вчера, а не съм прекалила с нищо. Явно ще се сменя пак #Cussing out

# 66
(не)Обикновена , разбирам те много добре какво искаш да направиш. Първо да натовариш организма с повече ПЗ дни от П дните  - ясно, че това си е втората фаза. Но организма да свикне да получава почти всекидневно зеленчуци и да се регулират нещата първо от тази гледна точка, а после да вкарваш постепенно останалите неща.
Точно това имах предивид, ама така се омотах в обяснения, че явно беше трудно за разбиране! Mr. Green
Щеше ми се да разбера дали някой е включвал допълнителните храни така, доста по-постепенно или повечето сте предпочели онова трифазно разделяне на Трета, за което говори и самият Дюкан? Или пък директно сте се бухнали в дълбокото с всичко разрешено за фазата? Това е въпрос към трето- и четвъртофазничките, разбир се.
А, че АЗ ще реша какво да направя, то това си е ясно Whistling, ама не пречи да прочета някое и друго мнение по въпроса! Rolling Eyes

# 67
Мили ми Дюканки,
включвам се с ново запитване  Grinning Може ли да ми дадете идея като отида на кафе какво друго мога да пия освен кафе (със захарин), кола лайт и минерална вода?
Някакви идеи?  newsm78   bouquet

# 68
Сода с лед и лимон  Peace също и мин. вода с лед и лимон  Mr. Green поне аз така правя

# 69
Нали казахме, че лимона е полезен, но не е режимен  Mr. Green
Разбира се всеки си решава. Аз си капвам малко, за вкус  Peace
Може също фрапе без захар и капучино - разбира се с нискомаслено мляко в повечето кафета има.
Не Обикновена, много добре си го замислила според мен. Само че тези два П дена в трета ми се виждат множко. Аз също си мисля за нещо такова(като стигна до там де  Laughing) ама втори П ден бих правила само по необходимост.
Да се отчета за днес - 700 гр.
остават ми 4 дена да се преборя с 5 тото килце  fingerscrossed

# 70
  • София :(
                    Добра ви вечер  Hug
              Поскатах се два дни, но ето ме отново на линия  Simple Smile
              Хапя, джоланчето не е свинско, нали?
              miss sixty, във всички по-големи магазини я има, но така, на кутийки излиза над 5лв за килограм, което си е възмного за мен.
              poem, горе главата, момиче  Hug
              veroni76, и аз така, на изварката си налитам. Е, хапвам сиренце или кашкавал понякога, но само когато таистина ми се ядат, иначе предпочитам извара. Пък и мъфитчета със сирене няма как да си направи човек  Wink
             pepit, голям проблем са теди плодове... Понякога се радвам, ченикога неса ми били особена слабост, въпреки че напоследък се улавям как без да се усета протягам ръка към тях...
             Вещи, я глей на какво попаднах  Wink
            Kali_tod, за една вечеркакви чудеса могат да станат...
            isache, прекрасен резултат   bouquet Дай Боже успешно да го задържиш и да се радваш на прекрасния си вид  Peace
            desislava_87, вече са ти дали съвет, но аз имам едно питане - защо започваш отначало?
            >> Ba®ça_Ģĩ®L <<, ако е с парченца плод не е разрешено за първа и втора. А аз изобщо не бих го и яла - въпреки че махнаха надписа, според мен Култура още си блъскат растителни мазнини в млякото  Crossing Arms
             (не)Обикновена, планът ти ми се струва доста добър. Предполагам, че ще е приложим и работещ и на практика...
               Раничко е, ама ще взема да раздавам козинките и да ходя да се правя хубава, пък вие си ги гушвайте когато искате...

Лека, мека, палава, розова и режимна нощ  Hug Hug Hug

# 71
  • София

mimensita  това беше съвета на повечето режимни момичета,да започна отначало и така направих...първият път се провалих по здравословни причини (не са от режима ест.)

# 72
Здравейте всички  Hug
Мернах в една друга тема една от най-уважаваните от мен дюканки Николинчето  Hug и влизам спецялно да я поканя да дойде при нас и да ни сподели какво се случва с нея, ако желае разбира се.Усетих, че има проблем и мисля, че ние можем да се опитаме да помогнем с подкрепа и със съветите на някои по-опитни момичета от времето, когато Николинчето беше пример за всички ни.
Николинче  Hug вярвам, че ще се включат повече хора.Все пак тази тема не е само за началните фази, а като цяло за режима и е хубаво за всички да обменяме опит какво ни се случва и след загубата на теглото.Всеки си търси начин да продължи и запази постигнатото, но понякога е много трудно, особено за хората загубили толкова много килограми както е при теб.
Ще се радвам да те "видя" тук.Желая ти всичко да се развие в най-добрата за теб посока каквото и да решиш   bouquet

# 73
  • Лутаща се
Здравейте!
Моя милост отново е тук.  Hug
Завърнах се след една особено....хм.... интересна и динамична отпуска.
Първо си ходих до Русе. Повечето от задачите ги свърших, някои по-късно се оказа че са били напразно. Но...както и да е...само срещичка нямах  Cry

В петък пътувах за Пловдив. Тръгнах с начертан график. В 8 сутринта тръгване, по обед в Пловдив, настаняване в квартира и т.н. Да, ама не! Тръгнах си съобразно плана в 8, спрях на паркинга на супермаркет "Пени" във В. Търново да пазарувам и..........колата ми изхлърли антифриза. Всичко си изтече и ме остави втрещена. Та звънях на мъжО, да докара неговата кола. Докато намери майстори, докато дойде, докато прехвърлим всичкия багаж на щерката стана 10 ч. На всичкото отгоре колата му нямаше винетка, залепен стикер за гражданска, годишен технически преглед и платен пътен данък.  ooooh! Което ще рече, че бях неизрядна отвсякъде . Залепих  стикера, купих винетка, но другите неща....... А моята кола си я бях нагласила да си е както трябва за дълъг път. Наложи се и гуми да припомпя, и антифриз и масло да проверя... Направо кошмар....   #2gunfire #2gunfire Тръгнах в такива нерви, че......нямам думи.
Връщането беше не по-малко интересно.... Тамаааан аха да достигна подножитето на Шипка и...пътят затворен  #Crazy  Колоездачната обиколка на България щяла да минава... Та.... един час висих на слънце да ги чакам ония да си въртят педалите. Че и на бензиностанция се случих та и цигара не можах да пуша. Добре поне, че имах вода. Еле най-накрая, почти опечена тръгнах, 10 мин. по-късно ме валя такъв проливен дъжд, че чистачките не смогваха да изчистят. Поне се охладих  Joy

Та така.. щерката вече е в Пловдив, аз още не мога да се ориентирам в чувствата си. Май се оказа, че фактът че през лятото тя беше или на работа, или с приятели ми е помогнал сега по-лесно да преодолея раздялата. Че то цяло лято я нямаше  Thinking

Иначе съм си режимна. Бях си приготвила тричав джоб, филийки хляб, пил. пържоли, полагаше ми се и гала. А и в комплект с изхабените нерви и недоспиване тази сутрин Кантарев показа 62,700 кг.
Което за мен си е супер  Mr. Green

# 74
Поем, ето тази извара всеки е писал, че я харесва много на вкус:

Има и една горчица на зърна без захар, на мен ми е любима - зрънцата много приятно пукат в устата  Laughing

Аз си взех тази извара, но на нея не пише да е обезмаслена....предполагам това не е проблем/че да знам дали изобщо да я отварям/
 Нещо са ми потънали гемиите, ама то е комплексно по много причини и всичко което не се получава така както го искам го приемам драматично  ooooh! 3-4 дена им е трайността на тези ми състояния...тъй че не остана  Crazy тези дни дори няма и да се тегля... Mr. Green
 Гушвам една от козинките на мименсита и ви пожелавам спокойна вечер  Hug

Общи условия

Активация на акаунт