Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ....

• 42 587
  • 754
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте, момичета! Имам едно въпросче... някой ако може да ме успокои... Кърмя си бебето обаче след храна вместо да се оригва той връща кърма.  Оригва се хубаво докато суче, а после с оригването(струва ми се) връща. Това за оригване ли да го броя? Или да си го чакам още? И хълцането след връщане на храна какво значи?
Едно въпросче пък станаха три Simple Smile
Предварително благодаря Simple Smile

# 361
  • UK
AskMeWhoIAm на мен тази статия ми беше много полезна
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=76874.0
моето дете когато стана на един месец почна да повръща и аз се бях много ошашкала.Проче ти я,но все пак говори и с ЛЛ.Моята лекарка ми обясни ,че тъй като имам доста кърма а бебето ми е като ламя всичко което е излишно после се връща. А повръщането ни почти винаги е следвано от хълцане ,просто поглъща повече  въздух.Ако ти пълни памперса и наддава добре не мисля че има от какво да се притесняваш.Единственото неудобство е ,че постоянно пера мокри блузки. Joy

# 362
AskMeWhoIAm на мен тази статия ми беше много полезна
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=76874.0
моето дете когато стана на един месец почна да повръща и аз се бях много ошашкала.Проче ти я,но все пак говори и с ЛЛ.Моята лекарка ми обясни ,че тъй като имам доста кърма а бебето ми е като ламя всичко което е излишно после се връща. А повръщането ни почти винаги е следвано от хълцане ,просто поглъща повече  въздух.Ако ти пълни памперса и наддава добре не мисля че има от какво да се притесняваш.Единственото неудобство е ,че постоянно пера мокри блузки. Joy

Мерси Simple Smile Ще я прочета. Аз говорих с ЛЛ, той каза че не е притеснително това ше връща докато се храни. Само ако продължи по дълго и редовно да му се обадя. А то това връщане спря Simple Smile
Ясно е ше ядеме много защото за 4 дни беше качил 300 грама. Благодаря още веднъж Simple Smile Спокойно ми е сега Simple Smile

# 363
Мамчета, кърмата ми намалява. Не мога да разбера от какво и защо?? Объркана съм вече. Днес реших да го се цедя постоянно. Понякога реве много и като му дам нутрилон яде по 30мл и след това заспива. Значи не му стига. Чудно, защото първото си дете кърмих до 6м и половина, а сега това е само на 20дни. Искам да си го кърмя достатъчно дълго, но поне 6м. Страхувам се да не ми спре кърмата??? Споделете вие какво правите когато ви намелее кърмата!!!
Аз ям варено жито и пия лактогонен чай, но все още не откривам от какво точно намалява и се увеличава притока на кърма!!!!!!
Объркана съм и притеснена!!!

# 364
Зравейте! Успях да накарам Марти да засуче  Party , но само със силиконов предпазител.
Затова исках да питам дали е вярно,че така кърмата ми може да намалее?
Другия ми въпрос е нормално ли е да има по 12,понякога и повече наакани памперса,много редки и някой от тях зелени?
Също така напоследък  докато суче започва да плаче,да се дърпа,бута ме, тегли зърното  Sad, много е неспокоен и очевидно го боли коремчето.Напъва се,почервенява,плаче и така докато се изака-все едно запек има!Това е всеки път преди да се изака,а ако не успее пищи  Cry Докато спи плаче и се буди с викове.Педиатърката каза,че диария е, когато са над 20 наакани пелени, а той понякога има по 15.
На 1 месец и половина е, само на кърма, по 8 храненияна ден.

# 365
Bili87, и моето бебче има след всяко хранене наакан памперс, доста редки и понякога зелени, но на мен ми казаха, че е нормално. За зеленото ми казаха, да давам Биогая за храносмилане. А това с напъването, възможно е да са колики. И моя Алекс така се напъва и присвива крачета, и го боли. На нас ни помага само Еспумизан.

Някой знае ли колко дълго може да се дава еспумизана като седмици? Има ли проблем ако е на почти всяко хранене. Напоследък коликите се усилиха и давам почти на всяко хранене. На един месец е.

# 366
Bva , за да имаш повече кърма трябва да слагаш бебето да суче по-често. Според мен това,че изяжда тези 30гр. не значи,че кърмата не му стига.Казвам го от опит-аз също се съмнявах в количествата, които изяжда от гърдата моето бебе,затова доизцеждах и му додавах (по 40гр.).После си взехме ел. везна и видях, че бебето си е по-лакомо.Резултата беше - 1300гр. наддаване за 1м.  Laughing А за добавките знам,че е много лошо да ги даваш-така може да намалее кърмата ти или да откаже да суче от гърда бебо.
А иначе за повече кърма, пия повече вода, от време на време от чая на Хип и гледам да се храня добре.

# 367
Цветина20, коликите може ли да са почти постоянно Shocked? Аз знам,че са по едно и също време на деня за около 3ч. общо,а нашият така се буди,по време на ядене и след това се свива.Най-много ме тормози,че докато суче плаче и само се бориме да яде,защото той ме бута, а не знам дали изобщо изяжда нещо така...

# 368
Мамчета, кърмата ми намалява. Не мога да разбера от какво и защо?? Объркана съм вече. Днес реших да го се цедя постоянно. Понякога реве много и като му дам нутрилон яде по 30мл и след това заспива. Значи не му стига. Чудно, защото първото си дете кърмих до 6м и половина, а сега това е само на 20дни. Искам да си го кърмя достатъчно дълго, но поне 6м. Страхувам се да не ми спре кърмата??? Споделете вие какво правите когато ви намелее кърмата!!!
Аз ям варено жито и пия лактогонен чай, но все още не откривам от какво точно намалява и се увеличава притока на кърма!!!!!!
Объркана съм и притеснена!!!
Здравей! Ще разкажеш ли повече за организацията на кърменето - колко  пъти се храните за денонощие, бебето суче ли активно, има ли нещо, което те притеснява? Ходихте ли вече на контролно менере - колко е наддало детенце досега?
Ако имате 8-12 кърмения, бебето суче активно, ти виждаш, че наддава, няма причина за притеснение - а 30 мл добавка с шише бебето може да поеме и без да е много гладно. Според теб струята при потичане силна ли е, слаба ли е? Ако е силна, може детенце да се дави и трудно да поема мляко, ако е слаба, може да се дразни и тогава може да помогне компресията. Виж това, това и това, дано ти е от полза.
Цветина20, а наддаването как е?
Били87, наистина със силиконови зърна има по-малък трансфер, но при достатъчно често хранене не би трябвало да има проблем. Виж това. Какво пише на листовката на Еспумизана като доза?

# 369
Ана2, аз давам за колики Саб Симплекс,но гледам да е най-много 2,3 пъти на ден.
Найстина много ме притеснява този рев по време на кърмене, вече е на почти всяко хранене.На предишнито ми нправи впечатление,че не се напъва, но пак реве, така че проблема е друг. Започва да суче така сякаш суче залъгалка-много бързо и без да гълта...след това следва мрънкане и плач Cry Това се случва откакто спрях да изцеждам-от няколко дни,но може и съвпадение да е...не знам. Моля ви за съвет!!!

# 370
Здравейте на всички маменца  Simple Smile ,
имам запитване към опитните , защото срещам проблем при мен с моето бебе. То е на 24 дена и имаме проблем с кърменето. Още от родилния дом не успяхме да се научим на това изкуство , пробвах много пъти , но стигахме до изцеждане и само няколко пъти в родилния дом го дохраних с адаптирано мляко.
Прибрахме се у дома , млякото си ми тръгна , но той така и не можа , опитахме със силиконовите накрайници за зърно , но ужасни рани получих и продължих да се изцеждам и да му давам от шише ( не знам дали това е грешка , но за мен е важно да изпълня нуждите на бебето ми). Имах много кърма , но едната ми гърда направи проблем , успяхме да се справим , но кърмата от нея намаля. Количеството , което произвеждах беще около 120 мл. (общо) сега след проблема с гърдата и това , че не сучи моето бебе ... а му давам изцеденото си  мляко , мисля че намали кърмата ми до едва 80 грама от двете. Някои майки ми казват да не се притеснявам , че детето ми ще започне като поодрасне да суче , само да не се отказвам , но мен по-скоро ме притеснява това ,че вместо кърмата да ми се увеличава въпреки редовното изцеждане , тя намаля.. да не казвам изведнъж ...
Надявам се ,че ще получа съвет от опитните майки ...
първескиня съм с отглеждане на бебе и съм притеснена относно сученето , изцеждането и кърмата ми
ПП: бебето просто отказва да суче , опитвам доста често , не може самото ми зърно да засмуче и започва да се ядосва , палче и .. не се получава ...

# 371
Били, би ли обяснила по-подробно за изцеждането - как си го правила, колко често, по колко си изцеждала, давала ли си добавката на бебето? Много често при сукане се активизира перисталтиката - и от близостта корем до корем, и от приема на топло мляко, затова много пъти бебетата плачат точно по време на сукане. Като го оригнеш, не помага ли? Ще повторя въпроса си за струята - струва ли ти се, че е силна и бебето трудно се справя с потока мляко или обратно, стурва ти се, че след като първоначалната силна струя свърши, бебето става неспокойно и не е склонно да изчака отново слизането на млякото? Иначе бебчо връща ли мляко при хранене? Наддаването разбрах, че е перфектно. Дали тези материали - цък и цък няма да са ти от полза?

# 372
Здравейте! Дъщеря ми е на 5 месеца и половина. Кърмя я на поискване, но за последния месец беше наддала само 250гр. На ръст беше +3 см, но се притеснявам за килограмите. На консултацията беше 6070гр и 67см. Знам, че вече е нормално да качват по-малко. От около две седмици я захранвам със зеленчуково пюре, понякога изяжда по 100гр, но винаги я кърмя след това. И преди захранването ядеше на 3 часа. Имам ли основание да се притеснявам?
Благодаря предварително.

# 373
Елито, поздравления за кърменето и за мерките - наддаването е напълно приемливо за тази възраст, а и бебка е удвоила вече теглото си, доколкото разбирам от подписа ти! Дерзай Simple Smile

# 374
Благодаря за отговора, Ана2.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт