Отговори
# 105
Бъни, аз не чакам много дълго с температурата, особено вечер си давам Нурофен и по-рядко панадол. През деня ако е под 38 я оставям, но през нощта ме е страх да не качи и да не разбера, защото като са болни са по-отпуснати и спят по-дълбоко (в някои случаи). Дано ме разбра, че малко объркано го написах! Стискам палци бързо да се оправяте!
Теди, супер новина! Радвам се! И браво, че ще ги нашарите! Важното е да са здрави децата, разбира се! Пиши как се чувстваш! Вени осъзнава ли, че ще става кака?  Heart Eyes Hug
PresiN, Силви, Елия тази седмица пак е вкъщи със сополи. Тъкмо свикне и се поразболява. Засега поне не е сериозно, но като имам възможност я спирам и за най-малкото, че нещо почвам да се притеснявам - около нас все деца с бронхиолити и тем подобни, та внимавам! Иначе вече не плаче, а само се нацупва като я оставям, но явно разбра, че мама е пристрастена към нея и ще дойде да си вземе следващата доза цункане и мачкане!  Wink
Данче, и аз избягвам да давам шоколад, но като види батко си да яде разни меденки, мечета Барнита и т.н. и тя иска.
marini, разкажи за вас - какво правите през деня с Толумбичка? Имате ли си вече бебешка компания? А за бибата съвет не мога да дам. Ели се отказа отдавна - когато й я смених с по-голям размер. Чувала съм, че някои ги режат отгоре (силикона или каучука) и така ставала неприятна, но не съм пробвала.
Ели "говори" повече от батко си, но нищо кой знае какво. Алиска е напред с материала. Ели казва 'кал' на кашкавала и общо взето на всяко ядене си иска. 'Да' на водата, 'дай', 'папа', 'Гого' - на батко си и мами, татковци, баби, дядовци и т.н. Напоследък много се опитва да повтаря и имитира звуци и е много забавно с нея!
Вяра, Елф1980, не сме ви забравили! Пишете по-често, че много скучно е станало тук!  Sad

# 106
Бъни, да ти кажа последните пъти когато малкият вдига Т беше все около 40градуса (което никак не впечатли 3мата педиатри които имаме познати и на които звъним при нужда. Нормално е при наличие на вирус, организмът да вдигне по-висока Т от нормалната за развитие на вируса и по този начин тялото става неблагоприятна среда за него.... та стига с лекциите ето какво ми казаха да правя:
вземаш спирт 70градуса и когато е по-висока Т събличаш детето и започваш да го мокриш със спирта! казвам мокриш - не да втриваш и масажираш, защото това загрява - само го мокриш детето! С изпаряването си спиртът отнема мн бързо топлината от тялото! на същия принцип като оцета или чаршафите с вода е, само че ефектът е по-скорошен. Аз лично, след като го облея така Алекс, го слагам да легне и му поставям чорапки на ръцете и краката , които напоявам със спирт също,и го завивам леко. мн скоро той се изпотява и смъква Т. Последният път се наложи да повторя процедурата, но след 2рия път вече си смъкна Т в нормалните  граници.
и нурофен на 8 4аса по 5 мил

Бързо оздравяване!!!!  bouquet

# 107
  • В сърцето на един мъж
Здравейте

ПЪРВО ЕДНО ГОЛЯМО ЧЕСТИТО НА НУРИ!!!!!!!!!

ЛЕКО БРЕМЕНЕЕНЕ НА НОВИТЕ НИ МАМИ!!!!!!!!!!!!!!!!

За температура и аз не чакам много. Страх ме е от рязко и бързо покачване. Иначе това което е написала Глори, че е хубаво при вирус да има температура и аз го знам, че е така.

При нас - вчера ни биха реимунизациите на ваксината за коклюш и тази за плевмококи {дано правилно до съм ги написала}. Няма температура, но от сутринта лявото му ухо е адски зачервено от вътрешната страна. Като изгоряло от слънце е и е много странно - червено е само от каналчето нагоре. иначе не го боли, поне не реагира. Доки каза да го намажа с една паста за алергия. Дали е от това, или е ухапано newsm78

# 108
  • последна надежда
Бъни, при висока температура действам по следната схема
до 38 градуса - нищо
38-38,5 градуса - панадол
38,5-39 градуса - нурофен
Над 39 градуса свещичка ефералган
Дано бързо се оправи Малчо  Praynig

От снощи Марк пак кашля лошо. Според доктора е задна хрема. Промивам нослето и се надявам да мине скоро.
Марки през деня щурее, а нощем кашля. Вечер пък майка дудне, че не мога детето да си опазя от болести. При нас е весело!  Crazy

Любимата игра на Марк е да се пъха в раклата. Иска там да спи, но аз съм лоша и не давам. Вече се храни изцяло сам. Има една-две лъжици по лигавника, но останалото е в устата.

Говорш пж бебешки постоянно. Има някакъв репертоар от смислени думи, но не са 20 най-много.

glorybg Това със спирта за първи път го чувам. Толкова висок процент на спирт не изгаря ли кожичката  newsm78

marini От приятелки знам, че са рязали малко от бибата всяка седмица и така детето се е отказало. Моите диването не пожелаха да ползват.

Данче Шоколад не давам и гледам до го ям тайно. Няколко пъти Марк е опитвал, изровен от дълбоките ми тайници.
В тази връзка, Марк се сети, че ако премести стола до някой шкаф може да достига на мноого високо.

tedy_sp Честито!

Данчеее, Бъни и другите кърмещи. Малко ви завиждам да знаете. Липсва ми това кърмене. Марки помни и като ме види гола казва АМ-АМ и сочи млекоцевнтралите и аз се разнежвам...

Отивам да водя преговори с Марк, много ми се спи, а на него хич  Rolling Eyes.

# 109
ivеeeta, zar4e, това за рязането и аз го знам, но се притеснявам да не стане невъзможно приспиването, а тук все още не съм видяла биберон като нейния /въпреки, че е най-обикновен AVENT/. Ако успея да се запася поне с един резервен ще пробвам, защото така или иначе напоследък я приспивам вечер най-малко 20 мин., а на обяд заспива като мъж - на второто вдишване вече спи, но вечер...
zar4e, да ти кажа моето ежедневие няма кой знае каква промяна от софийското - в къщи, разходки, в къщи...Имаме парк съвсем наблизо /даже 2-3/ и докато беше хубаво времето всеки ден я водех там да ме разхожда - аз бутам триколката след нея. Нямаме бебешка компания, но аз не съм и търсила, защото руския ми все още не е на ниво 'сладки приказки', а не ми се напъва по 100 часа, за да се сетя думата...Разхождаме си се мълчаливо и спокойно. Вечер беснеене с баткото и така...на другия ден същото. А ти започна ли работа като Ели е ученичка вече? Целувки и за вас!  Heart Eyes
И аз процедирам като момичетата преди мен при Т - не чакам много...страх ме е! Confused
iveeeta, дано кашлицата наистина е от задна хрема и скоро да мине. Браво на самостоятелния младеж! Майка ти не те ли хвали, че детето се храни самО или само кашлянето чува?
didi666, дано да му мине още утре ухото на големия мъж!
Спокойна нощ! Hug

# 110
Здравейте!
Температура не я свалям до 39,7 С, дори и през нощта, но я меря често и я следя. Така оздравяват по-бързо. Ако продължи над 3 денонощия и се комбинира с кашлица, започва вече да ме притеснява. Peace
Шоколад не му давам, а ядем тайно, но се светна много бързо на бисквити, зрънчо, кексчета, сокчета. Кака му на неговата възраст беше много по-ограничена. Simple Smile
Ники също мести столчета, за да стига на високо; залепен е за кака си и бързо учи щуротии от нея; много сладко се гушкат, понякога я хапе като се сдърпат; започна да вика и на татко си "мама" и падаме от смях  Mr. Green; спят двамата с кака му в една стая от месец и половина, като не избват зъби спи непробудно:). Излезе и последния кучешки и вече наброяват 16.  Grinning
Поздрави и приятен ден!   bouquet

# 111

glorybg Това със спирта за първи път го чувам. Толкова висок процент на спирт не изгаря ли кожичката  newsm78

ne, mila, toi vednaga se izparqva  Peace

sori, nqmam kirilica v momenta

# 112
marini, тъкмо ще си упражняваш езика - така най-добре се учи! Не ти ли е скучно като сте все сами? Въпреки, че децата са в доста интересна възраст, но все пак друго е да си кажеш две думи с някого.
Аз свиря вече, но с тези болести Ели малко ми спъва работата, ама няма как... Иначе на 28-ми ще ми е първият концерт след майчинството, с група Pooh в НДК: http://bnr.bg/sites/radiobulgaria/Music/News/Pages/2308-7.aspx

didi666, по-скоро е ухапано или ударено ушенцето. Ако е възпалено боли адски и той щеше да реагира!  Hug Дано му мине бързо, каквото и да е!

Ох, и на Елия и избиха всички кучешки и останаха само 4!!! УРААА!  newsm44

# 113
Привет,мами  Hug
Няколко дена все не ми остава време да пиша ,но ето ме на линия Wink
Бързам да се похваля-Ивето е за 2-ри път  кака, на 6-ти октомври  се роди 2-рият и братов4ед Кристиан!Голям мъж  е излязъл,по4ти 4 кг Simple Smile
Силве ,аз ти 4еститих рожденият ден  във Фб,но и тук  да кажа 4е тортата е поредното съвършенство!Страхотна си,браво!!!
МАрини,радвам се ,4е сте добре!То сега ти е интересно да разглеждаш къде какво има,да преоткриваш града ,така да се каже Winkпостепенно с времето ще си намериш компания!
зар4е,имаш много интересна професия!браво!не е ставало въпрос ,като 4е ли досега(или съм изпуснала) и не знаех.. Браво на теб!Успех ,мила!
Вяраа,ти се появи  Wink целувки на Габи:*
диди 666 ,как сте вие ?целувки за теб и Венци! Hug
ДАно вси4ки болни4ки бързо се оправят!!!
за температурата-аз давам Калпрофен(подобен на калпол,но съсържа Ибопрофен),и мн 4есто,ако е над 38-38.5  слагам кърпи напоени с вода и оцет на ръ4и4ките и кра4етата.Не знам до колко е хубаво,но мн се притеснявам да не стане висока..То зас ега 2-3 пъти се е налагало,но така процедирам..
Ние с гърнето сме доста добре ве4е,по4ти винаги ми казва като има аки ,запо4на и с пишкането,но не е постоянно.така или иан4е сме с памперси гащи4ки,не мисля да ги махам още.
Друго при нас няма,времето бива по обяд става мн приятно ! Hug
биби,ми се губи,тя запо4на работа и май е доста заета  Thinking
аз бягам засега,мн целувки на вси4ки !

# 114
  • Sofia
Привет!

Да драсна някой ред да не ни забравите Simple Smile
Емо е много зле с гърнето, казва си след като вече е свършил работата в гащите и се дърпа, не иска да седи на гърне
За Т аз като Ани, процедирам с кърпите с оцета на китките и чорапчета, напоени с вода:оцет 1:1, това ми го е казвал педиатър.
На Емо му останаха още 2 кучешки и 4те кътника. Също и последния Пентаксим.
Аз ходя на работа през ден. Редувам се с бабите за гледането на Емо. Ние живеем на къща, до нас е свекърва ми, а срещу нас са майка ми и баща ми. По някаква случайност се наредихме всички в близост, което разбира се има и плюсове и минуси, но като цяло за децата е добре. Сега за първа година се каним да караме зимата там да видим как ще се справим. Сутринта имаше даже сняг на двора  Grinning

# 115
ееееех,като се зазими и се пораздвижи темичката Laughing
Бибиии,липсваш ни!Като имаш време пиши как са трите ученички!
Ние с Петьо сме добре ,малко се поукроти  и най-хубавото е ,че започна да яде нормално.Вече му вземам по едно ядене от кухнята ,вечерята е от нашата храна. Flutter Много обича тестени неща ,малко се тревожа да не прекалявам,но обича питки ,милинки ,банички и всичко солено LaughingСладко не яде обаче ,само плодове  Rolling Eyes
Засега ме слушка ,аз очаквах като сме вътре да ме прави луда ,но се заиграва сам,помага ми ,не мога да се оплача.Два пъти ми прави един номер,та полудях ви казвам.Снощи изпусна някаква играчка в гърнето докато вършеше работата и бъркал нещо да я вади  ooooh!Резултатът беше ,че целия се беше омазал до ушите и не спираше да реве #CrazyКато го видях и лошо ми стана.ПО-странното е ,че и днес пак се изцапа с ако ShockedКакво търси в това гърне не знам Shocked

# 116
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
Здравейте, майчета, и от мен
от навъртане около ученичката ми още не мога да си намеря място, гледам да ви чета, но не успявам редовно
ние с гърнето сме на "ау", преди седмици  й махам памперса и като я видях колко е оцапана я погледнах и й казах "аууу", от тогава като се наака или като отиде при гърнето си почва да повтаря "ауу"
още не съм започнала работа, мисля след нова година, имам и отпуск за две години и би трябвало последните месеци на февруари да започна, направо съм невероятно благодарна на таткото ни, че успя да организира и финанси, и всичко, за да ми даде възможност да съм две години у дома и да се гледаме с Анни, с Мария започнах работа, когато беше на 5 месеца и половина и така непрекъснато докато влязох в 9-тия месец с Анни, но сега си починах

искам да ви попитам, Анни е с хрема днес, по-точно ходихме сутринта до пазара, което е много близо до нас, но явно й стана студено и сега й тече нослето, какво давате на вашите малчовци, когато им потекат нослетата, за да пресечете навреме усложняване на хрема, аз я пръскам със Стеримар и мисля да й капна по няколко капки витамин С в ноздрите?

# 117
Дават ли да им миете зъбите? grinning012
При нас не се получава - човечето стиска устата  smile3505 и бяга  running   като види четката, но иначе иска да я държи сам и да я дъвче.  ooooh!

# 118
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
Дават ли да им миете зъбите? grinning012
При нас не се получава - човечето стиска устата  smile3505 и бяга  running   като види четката, но иначе иска да я държи сам и да я дъвче.  ooooh!
и при нас е съвсем същото

# 119

искам да ви попитам, Анни е с хрема днес, по-точно ходихме сутринта до пазара, което е много близо до нас, но явно й стана студено и сега й тече нослето, какво давате на вашите малчовци, когато им потекат нослетата, за да пресечете навреме усложняване на хрема, аз я пръскам със Стеримар и мисля да й капна по няколко капки витамин С в ноздрите?

като започне да тече нослето воднисти сополки давам Алиум Цепа (хомеопатично)  bouquet

Зъбите започвам аз да му ги мия , а той довършва! Много се кефи, че сам си ми е зъбите

Общи условия

Активация на акаунт