Предстои ми ИН ВИТРО/ИКСИ,да поговорим-44

• 50 207
  • 766
  •   1
Отговори
# 705
Дарленa  Hug      kamito24   Hug  браво само така и напред,продължаваме

# 706
kamito, много съжалявам, мила, дано 2012 донесе на всички ни така желаните бебешочета Wink
аз днес съм в много мрачно настроение
Зълва ми вчера разбраха, че бебчето им (което е с ИКСИ) има синдром на Даун Cry и това след като всичките им изследвания уж бяха в норма и всички лекари им казваха, че риска им е супер малък, но правиха ултрасаунд, който показва мерките на самото бебче и след прочетеното в нета, те се усъмниха и поискаха амниоцинтеза, а е бременна в 5 месеца и 1/2 Sad Не мога да ви опиша колко ми е кофти за тях в момента, само за това мисля Sad Защо живота е толкова суров към нас, малко ли са мъките свързани с процедурите, ами и това Sad

# 707
Какви са тези доктори, не видяха ли на феталната морфология проблема? Как може! Много ми стана неприятно Sad

# 708
 Cry,ама как може,как са пропуснали,божее защо е тази мъка,мъка докато заченем,мъка докато го износим,мъка докато родим...))) Думите са излишни...оффф много ми стана мъчно..)))

# 709
  • USA
На феталната морфология резултатите никога не са 100% ,дори амниоцентезата не дава 100% резултати.Мисля някъде около 98%.
Дриминг много жалко.Мен малко ме бяха поуплашили в 20-та седмица ,че шанса за даун е по-голям,но в крайна сметка родих здраво бебче.Дано е грешка Tired
Хайде време е за положителни резултати. По Коледа стават чудеса!
 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7

# 710
Ох, милички не знам какво да кажа, просто нямам думи Sad
Те правиха всички възможни изследвания- ултрасаунд в 12 седмица, където мерят някаква течност в невралната тръба + кръвни изследвания. Там всичко наред, риск 1:1500, което било супер малко. После в 21 седмица Анатоми скан, при който се гледа какви са размерите на тялото на бебчето. Оказва се, че ръцете и краката са по-малки и има дефект на единия бъбрек (което било нормално за момченца), отделно изостава с 1 седмица. Казват им че всичко е наред. Докато чакат другия лекар за коментар, тя се рови в нета, за да види какво значат тези неща и първото, което вижда е че тези неща в комбинация са леки маркери на Даун. Питат лекаря и той казва, че всичко е наред, няма нужда от амнио, защото риска им е много малък  1:1500 според кръвните тестове. Те обаче решават, че за свое успокоение ще направят амниото, макар да има малък риск да предизвикат преждевременно раждане. Правят амниото при което пак всички лекари и се карат, че го прави, защото риска им бил много нисък. Еми резултатите показват, че всъщност притесненията и се оказват основателни и има Даун, въпреки, че тъпите лекари са я убеждавали,че всичко е наред. Оказва се, че тя е именно този 1500 случай Cry Направо не знам какво да им кажа, сърцето ми се къса като пиша това Sad Резултатите няма как да са грешни, щом е  положителен за хромозомен дефект. Ако е отрицателен, може да се окаже грешен, но при условие че е положителен, което значи че има излишна хромозома 21, то няма как тя да изчезне. Те са твърдо решени, че ще прекратят бременността, колкото и болезнено и трудно да е за тях и колкото и да искат това бебе. Просто не могат да живеят с мисълта, че и то, и те ще се мъчат цял живот Sad  Направо не мога да си представя как се чувстват в момента. Аз загубих моето бебе в 8 седмица и се чувствах ужасно, а чувството, че ще убиеш това бебче,което усещаш как рита в корема ти и което толкова много искаш, само защото не е имало късмета да бъде нормално, е просто ужасно Sad Нямам думи просто....
Сигурно ако някой ден забременея пак, задължитлно ще си изискам амнио още в 16 седмица...

Последна редакция: пт, 23 дек 2011, 05:06 от dreaming

# 711
  • Варна
dreaming просто нямам думи що за небрежност е това  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 712
dreaming, много съжалявам, мила. Тези лекари наистина са за убиване. #2gunfireМного мъчно ми стана и на мен! Sad

# 713
здр момичета,днес ми приключи 2 опит пак неуспешен,искам да ви питам при замразени,фонда какво поема,или аз трябва да си платя трансфера?

Ками, ти си плащаш всичко.

dreaming, съжалявам, нямам думи  Hug Hug Hug

# 714
dreaming, много, много жалко  Cry Cry Cry. Момичета, истината е, че тези тестове не са перфектни, те имат доста сериозен процент фалшиви положителни, както и фалшиви отрицателни. Както Калалили е написала дори и амниоцентезата не дава 100% гаранция за истина. Но лекарите все пак трябва да знаят това по-добре от всички. Пожелавам им кураж и сили!

Момичета, пожелавам на всички ви светли празници  Hug Hug Hug и дано 2012 бъде годината на нашите сбъднати мечти  Hug Hug Hug

Close-mas: Close-mas: Close-mas: People Santa People Santa People Santa  madnoel  madnoel  madnoel santa2 santa2 santa2

# 715
мерси за милите думи, милички Cry
Доколкото разбрах  след прочетеното вчера, амниото дава 99.8% верни резултати Sad, а вчера като четох по темата в нета, попаднах на един друг тест, който е кръвен и май от кръвта на майката изследват за бебето, което не ми е ясно как става, но бил 98.6% достоверен. Ще се разровя да видя какво пише за него.
весели празници на всички и дано 2012 е по-добра от тази за всички ни

# 716
Време е за ново начало,
Време е за нови надежди,
Време е за нови хоризонти!
С пожелание за мир,просперитет
и щастие в предстоящата година!
Весела коледа..................................успех на всички момичета,и само положителни тестчета...

# 717
  • СОФИЯ
ЧЕСТИТА КОЛЕДА момичета, знаете какво ще си пожелаем, нали Hug Нека всички наши желания да се сбъднат, нека тази Коледа да е по различна, да ни донесе много здраве, щастие,късмет и успех в настъпващите процедури. На бъдещите мами лека и безпроблемно бременост и леко раждане Praynig  love001  love001  love001

# 718
Здравейте,момичета!Честито Рождество Христово на всички!Чета тази темичка от години-не съм писала до сега...Искам да попитам дали някоя от вас е правила ИКСИ или Ин витро с донор във Варна.Интересува ме цената и условията,а също и къде точно може да се направи...Всъщност всякакви подробности ме интересуват...Ще съм благодарна,ако накой ме насочи!...Пожелавам на всички през следващата година по едно или две мънички слънчица!!! Heart Eyes

# 719
здравейте, сладурки
Весели празници на всички и дано 2012 донесе на всички ни така желаните бебенца Simple Smile
Имам едно питане към вас и се надявам да можете да донесете малко светлина в тунела Wink.
Планувам нова процедура по дълъг протокол през Януари, като подтискането трябва да почне на 21 ден от цикъла, който очаквам да ми дойде сега. Проблемът е, че имах + тест за овулация на 10 декември. Обикновено менструацията ми започва 13-14 дни след + тест за овулация, т.е. около 24-25 Декември. Днес е 28 декември т.е. 18 дни от + тест и все още я няма. Правих тест за бременност вчера сутринта и беше отрицателен. Не виждам никаква логична причина за закъснението освен, ако теста за овулация ме е подвел като е отчел грешен положителен, но това никога не ми се е случвало преди. Случвало ли ви се е нещо такова? Притеснява ме, че закъснението може да се дължи на някоя киста, която да обърка плановете ми, макар досега никога да не съм образувала кисти. Нямам никакви болки или неразположения, които да сигнализизар нещо, но четох, че при някои жени кистите са без симптоми. Пратих е-майл на сестрата в клиниката, но тя каза, че лекарите са в отпуска до 6 януари и дотогава няма никой , който да направи ултрасаунд. Каза да чакам и ако не дойде до 6 януари да им звънна за преглед, но това ми се струва толкоз далеч Sad А ако се окаже киста, до 6 януари ще са минали 2 седмици закъснение и кистата ще е пораснала. Как се процедира, ако се окаже, че имам киста? В смисъл как се маха- с лекарства, аспирация или операция? И мога ли да си почна процедурата с цикъла, който ще ми дойде веднага след премахването на кистата или е добре да изчакам поне 1 цикъл след това? Ще съм благодарна на мнението ви.

Последна редакция: ср, 28 дек 2011, 22:40 от dreaming

Общи условия

Активация на акаунт