Всякакви въпроси относно съдомиялните - 7

• 56 318
  • 748
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Момичета моята миялна е Aeg на няма и месец, възможно ли е от по слабо напрежение на тока да спира? Не го прави постоянно, не е на едни и същи минути. Веднъж ми стоя така около час, иначе ако забележа, че не се променят минутите изключвам, включвам и си продължава. Вече 5-6 пъти се случва и то като я пускам вечер, като я наглася за рано сутринта досега не е имало проблем. А тока определено ни е слаб на моменти, та затова се чудя дали е от него или ще се наложи да ползвам сервиз newsm78

А би ли споделила модела?

# 136
А случайно да не ползваш автоматичната програма? Ако е така- нищо му няма на тока и на миялната също. Тя в хода на работа си изчислява и преизчислява колко време и е нужно и времето, и температурата варират според замърсеността на съдовете. Laughing
И аз така помислих отначало, но го прави и на другите програми, основно използвам еко програмата. Например вчера я бях нагласила на отложен старт, за след обяд, но не беше мръднала, изключих включих и си тръгна веднага.
Модела е AEG-F65000W0P, само за инфо няма кратка програма и половин зареждане.

# 137
Предстои ми първо пускане на съдомиялната и се вълнувам,дайте ми инструкции моля Grinning Пише,че трябва да се сложи 1кг сол преди първото пускане,обаче аз купих таблетки 3в1 и ми казаха,че ако ползвам тях,нямало нужда от сол newsm78

# 138
  • София
Все още не съм много веща в използването на съдомиялнята ,но отскоро се разправям с две, и доколкото изчетох мненията на знащите трябва да си сложиш сол за първо пускане.

# 139
Все още не съм много веща в използването на съдомиялнята ,но отскоро се разправям с две, и доколкото изчетох мненията на знащите трябва да си сложиш сол за първо пускане.

От първия пост:
- В таблетките не се съдържа солта, която е необходима на вашия уред !

# 140
lariva, при майка ми имаше същия проблем.В крайна сметка извикахме техници и смениха де що платки имаше.На първите 3-4пускания нямаше проблем и след това пак направи така два-три пъти, но оттогава (някъде 5-6месеца) не е имало проблем.И за нас обяснението беше в тока.Доста уреди са ни правили проблеми в миналото, но баща ми яко се ядоса, въпреки че знае преди какви проблеми сме имали.Затова извикахме и тия от сервиза.
Аз искам да питам възможно ли е две еднакви миялни нагласени на еднаква степен за солта да харчат различно количество сол?Тази която гълта повече се пуска по-рядко и се мие с таблетки, а на другата много бавно свършва солта като тя се пуска почти всеки ден и се мие с прах.Дали има някакво значение, че се намират в различни краища на София.

# 141
Вероятно има значение водата. Все още в някои райони на София водата е от витошкия водопровод.

# 142
Благодаря за отговора!
Ами тази която гълта повече е в Бояна.Добре, а трябва ли да увелича степента на солта, защото в момента е на най-слабото

# 143
Здравейте, имам нужда от помощ. Имам от така наречените бензинови петна по дуралекса, ако някой може да ми помогне. Благодаря предварително.

# 144
Пробвай да намалиш гланца

# 145
Благодаря, ще пробвам дано стане.

# 146
Благодаря ви за отговорите! Hug Значи трябва да сипя 1кг сол,където е указано,преди първото ползване и на колко време се досипва? А тогава какво съдържат тия таблетки 3в1?

# 147
  • о`майна лунна нощ е
На мен ми е по-интересно какво съдържат тези с по 7в1  newsm78
Сол, гланц и препарат го докарвам като вероятно съдържание на таблетката, обаче нататък ....

# 148
Благодаря ви за отговорите! Hug Значи трябва да сипя 1кг сол,където е указано,преди първото ползване и на колко време се досипва? А тогава какво съдържат тия таблетки 3в1?

досипва се като светне индикаторът. Това ще зависи от варовитостта на водата в града и на колко ти е настроена солта. Таблетките съдържат основно миещ препарат. Тези Много В 1 съдържат и добавки като гланц и други, както и омекотяваща съставка, но тя не помага за работата на йонообменника, в чийто резервоар се сипва солта. Малко сложно го обясних, но прочети и темите за препарати за съдомиялни http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=564347.0    Peace

ТуиГ, аз имам една опаковка 7в1. Сега погледнах пише препарат, сол, гланц, добавка за загоряло, добавка против помътняване на стъкло, добавка за гланц на стомана 1810, неутрализатор на миризми. Дали е вярно не знам Crazy

# 149
  • Балчик
На мен ми е по-интересно какво съдържат тези с по 7в1  newsm78
Сол, гланц и препарат го докарвам като вероятно съдържание на таблетката, обаче нататък ....

Съдържа разни неща дето премахват петна от чай,яйца,лъсват стоманата, предпазват стъклото- ензими за миене при ниска температура и прочие подобни.
ТАБЛЕТКАТА НЕ СЪДЪРЖА ОНАЗИ СОЛ, КОЯТО Е НЕОБХОДИМА НА МАШИНАТА!!!!!!!! - това няма ли кой най-сетне да им го каже на простите консултанти, да не се излагат и да
не подвеждат хората.
Да, таблетката няма да позволи натрупване на котлен камък по съдовете ви и по стените на работната камера на миялната, но ако можехте да я видите отвътре на какво прилича. Joy

Общи условия

Активация на акаунт