Всякакви въпроси относно съдомиялните - 7

• 56 285
  • 748
  •   1
Отговори
# 630
Моята е Беко и пише, че като я пусна на половин пране мога да зареждам и горната и долната кошница.

Аз пък с малко тъпи въпроси. Значи заредих сол (нова е и още не съм я пускала), като преди това напълних отделението с 1 л вода, както си пише в книжката. Също там пише, че резервоара побира 2 кг сол, а опаковката, която купих е 1,5 кг. Трябва ли да купувам още или да чакам да светне индикатора за сол и тогава?
Пак според книжката пише, че като напълня отделението със сол да пусна на програма миене , за да не се повреди машината от разпиляната сол. Аз я пуснах на най-кратката програма без никакъв препарат, правилно ли постъпих?
И още един тъп въпрос-кошницата за прибори и още една бяла като фуния почти прозрачна (тя за какво е, да не би с нея да пълня солта?) като отворих машината за първи път бяха закрепени с ластици, тези ластици само за транспортирането ли са или трябва да държат кошницата с прибори по време на миене? А в тази кошица като сложа ножове, вилици-те стърчат през затворената капако-решетка по време на миене ли?
Как сигурно се смеете с въпросите ми, ама не съм виждала до сега таквази техника  hahaha

# 631
  • Бургас
Не са ти смешни въпросите.
Аз, ако знаеш, какви ги забивах на Сърчъри, ама на лични, за да не ми се смеете тук.  Laughing
Тази сол е достатъчна, ще сложиш друга, когато ти светне индикаторчето.
Фунийката е за сол, да.
Ластиците са само за транспортирането.
Приборите си стърчат над кошницата.
Правилно си постъпила за празната машина и кратката програма.
Ползвай смело вече, но не забравяй - само по предназначение, нали? Без марулки, рибки във фолио и буркани за капака. Simple Smile))

Последна редакция: пт, 06 яну 2012, 11:25 от Pagocт

# 632
Еееех, какъв бърз отговор, тъкмо сега като спре тази празната програма ще я заредя с мръсни чаши и чинии. Вчера си купих гел на Сомат и таблетки Грюн Грийн, добре ли съм се ориентирала?

# 633
  • Русе
Супер си, ползвай смело и слагай почти всичко. Имам приятелка, която има миялна и въпреки това мие доста неща на ръка, защото ги ползвала често. Аз всичко слагам, като се напълни мия, като ми трябва съд, вадя подобен, няма да се хабя да мия на ръка я, пък и е толкова по-икономично с миялна.

# 634
Не са ти смешни въпросите.
Аз, ако знаеш, какви ги забивах на Сърчъри, ама на лични, за да не ми се смеете тук.  Laughing
Тази сол е достатъчна, ще сложиш друга, когато ти светне индикаторчето.
Фунийката е за сол, да.
Ластиците са само за транспортирането.
Приборите си стърчат над кошницата.
Правилно си постъпила за празната машина и кратката програма.
Ползвай смело вече, но не забравяй - само по предназначение, нали? Без марулки, рибки във фолио и буркани за капака. Simple Smile))

Аз пък съм мила кошчета за боклук Crossing Arms

# 635
Пак имам въпрос  Wink
Крана, от който се спира водата към миялната в най-отворено положение е на 90 градуса. Така ли трябва да го държа-отворен докрай или пък наполовина? Програмата без препарат, която пуснах беше с кран отворен на 45 градуса, но как да разбера дали е проблемно подаването на вода или не? Вшите кранове докрай ли са отвити?
И друго-тази тест лентичка, с която меря твърдостта на водата за какво ми е-само ако ползвам препарат за блясък ли, за плакнене ли... защото не мисля засега да купувам такива. В кинжката ми не пише нищо за лентата, а я имам, май тази информация я четох на 1-ва страница, вече съвсем се оплетох.
И колко да налея от Сомат Perfect gel , на наего пише милилитри, ама ако нямам с какво да ги измеря? В книжката пише да напълня отделение до чертата на max, по нея ли да се водя?

# 636
  • Бургас
За крана не мога да ти помогна.
Аз позлвам сомат гел на кратки ежедневни програми, моята миляна е 45 сантиметрова и слагам 8-10 милилитра. При мен отделението си има разграфяване. Виж и твоето може да има някакви чертички.
Лентичката е да си измериш твърдостта на водата, според която ще си настроиш солта. 

# 637
Пак имам въпрос  Wink
Крана, от който се спира водата към миялната в най-отворено положение е на 90 градуса. Така ли трябва да го държа-отворен докрай или пък наполовина? Програмата без препарат, която пуснах беше с кран отворен на 45 градуса, но как да разбера дали е проблемно подаването на вода или не? Вшите кранове докрай ли са отвити?
И друго-тази тест лентичка, с която меря твърдостта на водата за какво ми е-само ако ползвам препарат за блясък ли, за плакнене ли... защото не мисля засега да купувам такива. В кинжката ми не пише нищо за лентата, а я имам, май тази информация я четох на 1-ва страница, вече съвсем се оплетох.
И колко да налея от Сомат Perfect gel , на наего пише милилитри, ама ако нямам с какво да ги измеря? В книжката пише да напълня отделение до чертата на max, по нея ли да се водя?

Моя е докрай отворен. Ще обясня и защо: по хубаво е да има по-голямо водоподаване за да има по-голямо налягане и сила на струята когато съдомиялната мие. Така резултата е по-добър Peace
Тест лентичката е за измерване на твърдостта на водата. Оставяш чешмата да тече една минута и напълваш след това една чаша с вода. Потапяш лентичката за 1-2 секунди и виждаш колко чертички са ти се оцветили и според тях нагласяш настройката за солта Peace
Нямаш ли в отделението за препарат маркировка някаква за милилитрите? Thinking

# 638
  • Варна
⅞ ...and Happily Ever After , в книжките на Бекото има един отделен лист, на който е описано точно как се ползва лентичката за определяне на твърдостта на водата (макар че момичетата точно са ти обяснили). На същия този лист има инструкция как и на каква степен да си настроиш солта, според това, което е показала лентичката. Има една табличка, в която са показани различните степени на каква твърдост на водата отговарят и как точно да направиш настройките. Еднократно се прави. Потърси този лист.

# 639
Оффф, и аз се чудих къде го четох, мислех в нета, пък то било на отделен лист от книжката. Току що го намерих, аз съм го сложила на друго място, но в нас е сега един голям хаос, понеже се нанасяме. Ако ви кажа от 2 часа се въртя около тази миялна и не мога да я пусна. Направих теста с лентичката, но пак не разбрах. НАй-крайното квадратче е лилаво, а другите 4 са зелени, значи каква ми е втърдостта на водата - 1 или 4? И при избор от 5 квадратчета в упътването има пък 6 нива на трърдост, е как да го разбера това?
Мисля че и без тест, понеже знам че в Русе водата е твърда, да го настроя на най-твърдата или на предпоследната степен?
Успях да включа и дисплея, където се настройва за твърдост r1 r2 r3 r4 r5 r6. Кое да избера, мамка му  newsm78

# 640
  • Варна

Моя е докрай отворен. Ще обясня и защо: по хубаво е да има по-голямо водоподаване за да има по-голямо налягане и сила на струята когато съдомиялната мие. Така резултата е по-добър Peace
Освен това при недостатъчен дебит на подаване на вода, миялната може да се самоизключва. Има защита ако спре водата докато работи. Тка хем има вероятност да се прецака програматора, хем все няма да са измити чиниите.

Имам въпрос: Заседнало ми е едно зрънце леща в долната перка и не мога да го изкарам. Почиствах с препарат, пусках вода през перката, с тел се опитах, с пинсети да го хвана. Все бяга пусто му зрънце. Tired Дайте идея как мога да го махна?

# 641
  • Бургас
r4 като за начало. И после ще си наблюдаваш, ще го смяняш...

# 642
  • Варна
Оффф, и аз се чудих къде го четох, мислех в нета, пък то било на отделен лист от книжката. Току що го намерих, аз съм го сложила на друго място, но в нас е сега един голям хаос, понеже се нанасяме. Ако ви кажа от 2 часа се въртя около тази миялна и не мога да я пусна. Направих теста с лентичката, но пак не разбрах. НАй-крайното квадратче е лилаво, а другите 4 са зелени, значи каква ми е втърдостта на водата - 1 или 4? И при избор от 5 квадратчета в упътването има пък 6 нива на трърдост, е как да го разбера това?
Мисля че и без тест, понеже знам че в Русе водата е твърда, да го настроя на най-твърдата или на предпоследната степен?
Успях да включа и дисплея, където се настройва за твърдост r1 r2 r3 r4 r5 r6. Кое да избера, мамка му  newsm78

Щом на лентичката ти показва 4 от 5 (нали 4 оцветени в зелено имаш?), погледни в табличката, там има нарисувани лентички. Виж съответствието с твоята лентичка, виж какво пише насреща за степента, на която трябва да се настрои и ще разбереш кое точно r да избереш.

# 643
Именно, че преди оцветяването не видях какъв цвят са и сега не знам кое се е оцветило-зеленото или лилавото?
Значи крана ще оставя отворен докрай, благодаря!

# 644
  • Русе
7/8, в кой район си на Русе? Не си спомням точно, но ако са 6 степените, сложи я на 4. Така беше моето Беко 6г..
Крана до край задължително.

Общи условия

Активация на акаунт