Есен чука на вратата, януарче рита във тумбака - тема 10

• 33 141
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
еееее и аз мога извадя доста шокиращи статии недейте така непроверили от първо лице, с три коремни операции знам как се процедира, рискове, следоперационно възстановяване всяко раждане си крие рисковете и плюсовете и нормалното и секциото ами да са ни живи и здрави докторите и професионализма им да е на ниво 

# 601
Не съм против секциото, но не го и подкрепям, в случаи в които майката го предпочита без да има медицински причини. Имам познати, които искат да родят секцио, защото ги било страх от нормалното раждане или не искали влагалището им да се разшири Shocked Това ми е първо раждане, не ме е страх и силно се надявам да родя нормално, освен ако не се наложи секцио Rolling Eyes Искам да усетя връзката между мен и бебо, да видя как проплаква за първи път, гледка която цял живот ще помня Heart Eyes

# 602
  • Varna
Здравейте коремчета!
След като започнах прием на антибиотика който ми изписаха се възстанових много бързо.
Да ви кажа снощи изпаднах в тих ужас-видях първата стрия!Още от сега  Cry а не съм качила повече от 4-5 кг. До сега четох за някакво щраусово масло, но  не можах да намеря нищо по-точно.Нито марка , нито цена, нито пък къде се продава.Ако някой знае нещо по въпроса,моля да сподели,че направо.... ooooh!

# 603
  • София
И аз много искам да родя нормално, но понеже имам лазерна корекция на зрението, първо трябва да отида на офталмолог и на изследване Голдман, за да ми кажат дали има някаква вероятност от отлепване на ретината.

# 604
  • София
Привет момичета.
Аз се прибрах заредена с енергия от гимнастиката и масажа след това. Много ме зарежда тази жена при която ходя. Каза ми днес че ми е доста голямо коремчето вече Simple Smile.
Относно раждането - аз също съм против секциото без причини, но каквото доктора каже, надявам се плацентата да ми се вдигне и  таза да ми се е разширил и да родя нормално.
За  стриите - досега нямам, мажа се с крем на Palmers и олио на Earth mama, купувани от интернет. А на последък като съм си в къщи се мажа със Зехтин и стоя по цял ден със стари дрехи в къщи, кожата ми става като на бебе, това го знам от моята козметичка.
Относно кремовете за зърна, в БГ са много скъпи бе, този Лансинох в Амазон излиза 18 лв. 56 гр., а тук е 14 лв. 10 гр. - обирджии Simple Smile, а Авента излиза 10 лв. Аз пак ще заложа на интернет поръчките Simple Smile

# 605
Здравейте коремчета!
След като започнах прием на антибиотика който ми изписаха се възстанових много бързо.
Да ви кажа снощи изпаднах в тих ужас-видях първата стрия!Още от сега  Cry а не съм качила повече от 4-5 кг. До сега четох за някакво щраусово масло, но  не можах да намеря нищо по-точно.Нито марка , нито цена, нито пък къде се продава.Ако някой знае нещо по въпроса,моля да сподели,че направо.... ooooh!

Здравейте момичета!
Днес май не сме много активни  Wink Лично мен нещо ме е хванал мързела, а и нощем не спа...

За щраусовото масло четох и аз  Wink И аз нищо неможах да намеря  Sad Макар много да се съмнявам да има нещо ефикасно срещу тия гадини. Аз съм предразположена към стрии и си ги имам преди бременноста. Преди два месеца ми се появиха нови на гърдите. В началото се притесних, очите ми бяха само там, започна се едно мазане..., но постепенно свикнах с тях и спря да ми пука  Simple Smile По-важно е с бебчо всико да е наред!
Но все пак ако някои нещо намери за това масло ще е хубав да сподели!

# 606
  • гр.Пловдив
излезнали са ми резултатите:
от микробиологията - изолира се Candida albicans
а от кръвната картина и урината - резултатите са ми почти като предишният път, затова мисля че са наред. Хемоглобинът предният път беше 120, а сега е 115

тази вечер, ще слагам Гинодактаринът за първи път. Той от тези, които много щипят и сърбят по цяла нощ ли е?

# 607
  • София
Здравейте,
има крем на Мустела за вече/току що появили се стрии, но не мога да ви кажа доколко е ефикасен, тъй като още си стои неизползван у дома . Не се препоръчва мазането на гърдите с него по време на кърмене, а аз още кърмя.
А иначе и двата вида раждане са си болезнени (изпитах ги и двете ) - както се казва - ако искате да станете майка без болка - осиновете си дете!  Laughing

# 608
  • Западен парк
Здравийте и от мен!
Вчера ходих до работата и си доуших дрешките за изписването. Понеже никога не е 100 % сигурно какво точно е бебчето, аз за всеки случай си направих и за двата пола. За момченце ми остава само шапчица да направя, а за мацката - трябва да си взема едно боди в подходящия цвят и една камизолка за под него. Днес купих едни по-официални терлички за изписване (розовки), а пича си има обущета. И като окомплектовам всичко ще ви ги кача на снимки да се порадвате с мен. Моят тоалет също е готов. Остава само да накупувам санитарията - памперси, превръзки, кърпички, спирт, кремче... ей такива неща. Засега мисля да не купувам АМ, ако се наложи мъжлето ще претича през улицата и ще вземе някакво от аптеката. И за другите неща мисля точно така да процедирам - всякакви мазила, лекарства, капки и др. подобни да купувам само ако потрябват и които каже педиатъра.
 Внимателно обаче чета вашите списъци и следя дали не пропускам нещо. А "бебешкия форум" на Ксения така ме разсмя, че майка дотича от другата стая да види зле ли ми е нещо. Много е приятно да започвам деня така.

# 609
  • На Дунава
От поста на г-жа Монк се присетих, че в България имаше някаква драма с Витамин Д, който се дава на децата до навършване на годинка. Беше спрял вноса и производството, доколкото разбрах - бяха ме помолили да занеса в БГ промишлени количества за приятелки и техни приятелки, добре, че не ме спряха на летището. Та мисълта ми беше да метнете едно око дали снабдяването се е оправило и може би да си купите 1 шишенце капки от сега, че знае ли човек Simple Smile Ако няма, аз ще донеса, на който иска Simple Smile
Пък аз тайно се надявам на амбулантно раждане - демек отивам, раждам и след няколко часа се прибирам у дома с бебчето, ако, живот и здраве, и с двете ни всичко е наред. Така пропускам и драмата с "изписването", тоалетите, посещенията на роднини, вдигнали се специално по този повод от Бг... Някак неформално и лесно ми звучи, пък и у дома и стените помагат! Хубав петък на всички!   bouquet

# 610
  • София
Г-жа Монк, с нетърпение чакам да видя какво си ушила, че аз нещо хич нямам вдъхновение, а ми се иска да ушия нещо.  Crazy

# 611
  • София
Bibiana, мерси за страхотното предложение. Вигантол отново е в аптечната мрежа, засега криза за витамин Д няма.

# 612
Привет момичета.
Аз се прибрах заредена с енергия от гимнастиката и масажа след това. Много ме зарежда тази жена при която ходя. Каза ми днес че ми е доста голямо коремчето вече Simple Smile.
Къде ходиш на гимнастика и масажи? Специално за бременни ли са?
Здравейте коремчета!
Аз се мажа с кокосово масло от Икаров купува се от аптеките - доста е мазно и мисля, че е ефективно. Една приятелка се маза с него по време на бременността и след раждането и няма нито една стрия. Но доколкото знам зависи от кожа, но пък и каквото зависи от нас нека го направим, но трябва да сме много упорити в мазането.

# 613
Момичета, относно стриите, след моето лично проучване(смея да твърдя – доста задълбочено), стигнах до извода, че единственото средство, от което няма оплакали се е свинската мас. Последната мама, която ми го препоръча роди тризнаци, а е едно дребничко и кльощаво същество, което със сигурност не се е спряло на този вариант от липса на финансии. Братовчедка ми пък има стрии от 13-годишна по дупето и бедрата и беше голяма изненада, когато установихме, че след като роди огромното си бебе няма и следа от тях по корема и гърдите. Тя също ползва мас , даже неправарена, само си капваше по няколко капки парфюм за разнообразие и не съм усетила да ми намирисва на запържена сланина и в най-големите жеги. Grinning
И аз да се оплача – стоя си вече няколко дена като затворник вкъщи, защото нямам какво да облека в този студ. Преди повече от седмица пообиколих няколко магазина с надеждата да намеря нещо подходящо, но не би. Явно всички връхни дрехи за по-едри дами си имат огромни подплънки на раменете за разкош, така ефектът е умопомрачителен – приличах на нещо средно между тарафопост и Ваня Костова. Някой случайно да се е сдобил тези дни с прилична връхна дреха (в София), която не е шита за гвардейци и не коства колосална сума? newsm78
Ето и  едно музикално поздравче от мен – напоследък, когато минавам покрай огледалото си я припявам в своя чест:
http://www.youtube.com/watch?v=hBZ4yYIqxhY

# 614
  • до едно тепе
Дзак Mr. Green
Аз се подготвям психически за нормално раждане и като ми намекна докторката последния път,че може да се наложи секцио и иска бележка от офталмолог,че не се налага ми се сви леко сърцето Confused
Ние утре редим паркета иии ще се впускам в обикаляне за мебели и след това вече ще пазарувам за бебо,че сега няма къде да прибера каквото и да е Tired Засега имам само една залагалка подарък от курса Laughing
Смърфиетка дано бързо махнете гъбките,че са си неприятни Peace
Лека вечер мами и бебчета  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт