Re: Нужни и ненужни покупки за бебето - моят опит (2)

• 27 277
  • 777
  •   1
Отговори
# 690
MelindaD ами на моя Браун има написана каква е нормалната температура измерена с него при деца от 0-2 г., ама се зачудих, че границата е толкова голяма 35.8-38 и са дали нормалната температура 31.7 до 37.3, та затова се зачудих. Обаче супер бързо и лесно се мери с него, сега го тествах на себе си. Измери 37.1, обикновен дигитален измери 36.4, живачен отдавна нямаме, но имаме спиртен - той измери 37  newsm78 Ще дойде най-близо до истината май.
А дигиталния ми е някакъв странен от Амазон, на неговото упътване пък пише, че под мишницата мери с отклонение от 0.5, което пак го докарва до към 37.1  Crazy

# 691
  • София
Може на Браун да мери точно в ухото. На Микролайф с измерване в ухото вяра нямам. Наскоро малкия беше с темп. 38.5 (измерена с живачен), а в ухото показваше 36.9..... На челото показва сравнително точно с разлика 0.3-0.5 градуса. А понякога съвсем точно  Simple Smile В аптеките вместо живачни (каквито отдавна няма) продават същите, но не с живак, а с галий. Не бил опасен като живака, и го държиш само 5 мин., а не минимум 10, както беше с живачния. Струва 7 лв. На етикета пише : "TRO-OVATHERMТ - класически термометър с галиев състав". Немски. С него най-често меря на малкия, но той е вече по-голям и ми позволява, а на съвсем мъничко бебче (или новородено) бих мерила на челото (или в ухото, ако е точен като твоя)

# 692
а някои от вас ползвали ли са матрачетата на магнифлекс, доволни ли сте? Защото цената не е никак малка - по 140лв са. Ние се спряхме на тях, защото и нашият матрак е на фирмата и ни харесва.

# 693
  • София
детският ни е такъв и е страшно удобен, предполагам и бебешките няма да са по-зле...те са си им хубави по принцип матраците.

# 694
че сега гледам на сайта им, ако закупим 2, то вторият ще е с 30% отстъпка... Хем не ми се купува нищо още за бебетата, хем само промоции в последно време ... Кошарките, които си бяхме харесали бяха с 50лв по-ниска цена, ама нали е рано се отказахме Sad

# 695
  • София
Исках да попитам дали се ползват камизолки за бебето или бодито върши същата работа като бельо под дрешките?

# 696
  • сред маслини и портокалов цвят
Никакви камизолки.  Mr. Green
Бодитата са велико изобретение.

# 697
  • Berlin
Ммм, на кое се казва камизолка, че май не знам? Simple Smile)) Ние го караме на бодита. Simple Smile

# 698
  • София
камизолки да точно блузките с дълъг ръкав, най-често прегърни ме тип.

бодита на мен ми бяха по-удобни, детето никога не му е бил гол кръста така.

# 699
  • София
Ми и аз не знаех, но бабите ме нападнаха- какви били тези бодита, те не можели да заменят бельото...   Whistling Като ги видях- ми според мен бодито по-добре ще му пасва на памперса от гащичките... Затова реших да попитам съвременни мамчета Wink Благодаря за отговора Simple Smile

Ето и едно линкче за мамите като , които не знаят що е то и има ли почва у нас  Mr. Green : http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=1336&cat=21

# 700
цветка това чудо камизолките ми ги набутаха в един магазин като нужна вещ - егати и пре..... нали ме разбираш, не ги ползвах нито веднъж - то гърба на бебо остава гол и като се разсърди да рита съвсем се е съблякъл. Купи си бодита и не го мисли, но такива
- странично закопчаване
- предно закопчаване
лесно за обличане без да се мъчите взаимно с мъника.
Няма по-удобно за теб и за бебчо, боди без копчета или други блузки през главата само, които се обличат аз ползвам от скоро и пак е борба с малкия докато се облечем Simple Smile.

# 701
аз купих бодита с предно и странично закопчаване, обаче като почнах да пера и гладя да откопчавам и закопчавам, особено тези със страничното  Crazy Crazy Crazy
сега се чудя колко време ще ми трябва да закопчая едно боди, ама ще видим - след седмица живот и здраве как ще се справям  Party

# 702
  • София
Devil_Rose  Hug Аз вече съм купила бодита. И на мен ми изглеждат по-сигурни както за кръстчето, че няма да му е голо, така и смятам че по-сигурно прилягат на памперса. Просто бабите ме погнаха и реших да питам вместо да настоявам на своето ( първо детенце ще ми е )

Още не съм купила аспиратор за нос. Приемам препоръки всякакви  Mr. Green Хубави мнения изчетох за бейби вак, но ме притеснява, че дърпа посредством прахосмукачка ( от една страна прах, от друга шум, пък и не знам колко силно е действието) . Лошото е, че доста мами се изказаха за "ръчните" като не особено ефективни..

# 703
За какво ти е аспиратор за нос?
Ползва се само когато бебето е болно. А дай Боже да не ви се налага.
Може да се правят промивки с физиологичен разтвор и това е напълно достатъчно.
Ако бебето е здраво, въздухът не е прекалено сух и горещ, дори и от това няма нужда.

Ползвам Бейби вак - перфектна. Притесненията ти са неоснователни.

# 704
  • София
цветка - за аспиратор за нос... ако ви потрябва си купи, иначе недей...може и никога да не ти потрябва...аз не съм ползвала...пък и дано не ви се налага преди детето да е достатъчно голямо, че да можесамо да духа, вместо да се чудиш как да теглиш секрета Wink иначе промивки просто с физ.р-р и яко има нещо мако в носа - клечка за уши.

Общи условия

Активация на акаунт